6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Żagań in Polen

vanaf € 529,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze Bolderman Oud & Nieuwjaarsreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. Onze standplaats tijdens deze reis is Żagań, gelegen op korte afstand van de Duits-Poolse grens. Op het programma staan onder andere de historische stad Wroclaw en het plaatsje Jawor, bekend om haar Vredeskerk van hout en klei. De stad Legnica met prachtige gebouwen gaan we onder leiding van een gids bezichtigen. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Willa Park, dat in een mooi klassiek gebouw gevestigd is. Luid samen met ons tijdens deze reis naar Żagań in Polen het nieuwe jaar in!

  • Bezoek Wroclaw o.l.v. gids
  • Bezoek Żagań
  • Bezoek Jawor en Legnica
  • Traditionele Poolse oudejaarsavond
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Żagań in Polen

28 december: Nederland - Żagań

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar Polen, waar we tegen de avond aankomen bij ons hotel in Żagań.

29 december: Wroclaw

Na het ontbijt rijden we via de nieuwe Poolse autobanen naar Wroclaw, het vroegere Breslau. De stad heeft een zeer indrukwekkende geschiedenis doorgemaakt na de Tweede Wereldoorlog en is uitgegroeid tot één van de mooiste steden van Europa. We bezoeken de Skytower, het hoogste gebouw van Wroclaw. U kunt met de lift naar boven (ca. € 8,-) en genieten van het prachtige panorama over de hele stad. Aansluitend brengen we een bezoek aan de binnenstad onder leiding van een lokale gids. De wandeling eindigt op de schitterende markt waar u voldoende tijd heeft om in één van de vele restaurantjes op eigen gelegenheid te lunchen. Natuurlijk zoeken we ook de bekende kaboutertjes van Wroclaw, een stil protest tegen het communisme en ontstaan uit de Kabouterbeweging uit Amsterdam. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

30 december: Jawor en Zamek Grodziec

Vandaag staan Jawor en Zamek Grodziec op ons programma. We bezoeken het plaatsje Jawor, waar u o.a. een bezoek kunt brengen aan de bijzondere Vredeskerk van hout en klei (niet inbegrepen). In Polen zijn in de 17e eeuw drie Vredeskerken gebouwd, als symbool van de verzoening van het Protestantse en Katholieke geloof. Twee zijn bewaard gebleven, waarvan één in Jawor staat. Aansluitend rijden we naar Zamek Grodziec. Het kasteel is in 1155 gebouwd in opdracht van de toenmalige Paus, Hadrian IV. Het is een van de mooiste gebouwen in gotische renaisanse stijl die hier in Silezie te vinden is. We maken er een rondleiding en krijgen er duidelijke uitleg. Tevens heeft u hier de gelegenheid om te lunchen. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel. Vanavond staat er een goed verzorgd dinerbuffet voor ons klaar.

31 december (Oudjaar): Żagań

Vandaag doen we het rustig aan en 's ochtends kunt u het gezellige plaatsje Żagań verkennen. Ons hotel ligt op loopafstand van het centrum. De winkels zijn allemaal open om gezellig nog de laatste inkopen van het jaar te doen. In de loop van de middag kunt u het vroegere Duitse kamp Stalag Luft III in Żagań bezoeken (ca. € 8,-). Dit kamp was in de Tweede Wereldoorlog voor gevangengenomen luchtmachtpersoneel. De Nederlandse piloot Bram van der Stok is bekend geworden vanwege zijn aandeel in een spectaculaire ontsnapping via tunnels uit Stalag Luft III. De film 'The Great Escape', met o.a. Steve McQueen, is hierop gebaseerd. Tijdens de rondleiding krijgt u alles te horen over de geschiedenis van dit kamp.  Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel, waar we na het diner het jaar uit luiden met een traditioneel Poolse oudejaarsavond en natuurlijk luiden we het nieuwe jaar om middernacht gezamenlijk in.

1 januari Nieuwjaar: Vrije dag

Op deze eerste dag van het jaar kunt u de dag zelf indelen. 's Middags is er een gezellig kampvuur, waarboven u heerlijke Poolse worstjes kunt grillen en waarbij u een typisch Pools glaasje bier met frambozensiroop kunt drinken. 

2 januari: Żagań - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we via Berlijn en Maagdenburg terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Oud & Nieuwjaarsreis Żagań in Polen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Willa Park, Żagań

Dit hotel, in een bijzonder mooi klassiek gebouw, ligt in een parkachtige omgeving in Żagań. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en spa & wellnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:50:10 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch