telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Krakow en omgeving

vanaf € 399,-

Deze 8-daagse Bolderman excursiereis Krakow en omgeving neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. We hebben als standplaats Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. We verblijven in het 3* Hotel Ruczaj. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze excursiereis, een stad met vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden, waar we veel tijd voor hebben gereserveerd. Ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Boek deze indrukwekkende busreis naar Krakow en omgeving vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nergens voordeliger
 • Leuk 3* hotel
 • Uitgebreid bezoek Krakow
 • Bezoek Wieliczka zoutmijn
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Krakow en omgeving

Maandag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

Dinsdag: Duitsland - Wroclaw - Kraków

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek beslist de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie, met 's avonds oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Woensdag: Kraków, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow, een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Onder leiding van een gids kunt u de bezienswaardigheden gaan bekijken (zie Pluspakket). Elk huis of gebouw in het centrum van Krakow staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat de stad bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum, werd Krakow door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczkazoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken (niet inclusief) en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf verder te verkennen.

Donderdag: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auswitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen, die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen in de plaats, die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: De Wawel heuvel in Krakow

De Wawel heuvel ligt op de oever van de rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich talrijke historische gebouwen. Het Koninklijke kasteel is een parel van de Joodse Renaissance. Heel bijzonder is de unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Krakow verkennen.

Zaterdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens bezoeken we de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn. Het winnen van zout vond voor het eerst plaats in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld uw laatste inkopen doen.

Zondag: Kraków - Częstochowa - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We brengen onderweg nog een bezoek aan de mooie plaats Częstochowa, bekend vanwege het klooster. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Maandag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt in Nederland krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en airco. Wifi is gratis in het hotel.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

8 dagen Krakow en omgeving

65 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

66 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:04:57 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch