8 dagen Krakow en omgeving

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze prachtige excursiereis Krakow en omgeving neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. We hebben als standplaats Krakow, waar we verblijven in het 3* Hotel Ruczaj. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze excursiereis, een stad met vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden, waar we veel tijd voor hebben gereserveerd. Maar ook de omgeving zullen we gaan verkennen, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Boek deze indrukwekkende busreis naar Krakow en omgeving vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Goed 3* hotel
 • 2 dagen Krakow met Wawel heuvel
 • Wroclaw
 • Optionele excursie Wieliczka zoutmijn
 • Optionele excursie Auschwitz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Krakow en omgeving

Zaterdag: Nederland - Polen

Met één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in zuidwest-Polen.

Zondag: Polen - Wroclaw - Krakow

We vervolgen onze reis door Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek beslist de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie, met 's avonds oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Maandag: Krakow, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow, een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Onder leiding van een gids kunt u de bezienswaardigheden gaan bekijken (zie Pluspakket). Elk huis of gebouw in het centrum van Krakow staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat de stad bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum, werd Krakow door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u op eigen gelegenheid in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf verder te verkennen.

Dinsdag: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen, die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen in de plaats, die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: De Wawel heuvel in Krakow

's Ochtends gaan we naar de Wawel heuvel, gelegen op de oever van de rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich talrijke historische gebouwen. Het Koninklijke kasteel is een parel van de Joodse Renaissance. Heel bijzonder is de unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags zijn we op tijd terug in ons hotel en heeft u vrije tijd.

Donderdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens doen wij het rustig aan en kunt u bijvoorbeeld nog de laatste vakantiesouvenirs kopen. 's Middags bezoeken we de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn, met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt. Het winnen van zout vond voor het eerst plaats in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Vrijdag: Krakow - Zagan

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel net voor de grens met Duitsland voor de laatste overnachting in Polen.

Zaterdag: Zagan - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt in Nederland krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

Landkaart: Krakow en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een flatscreen televisie, telefoon, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reisverhaal Sharon

Wij hebben in juni een excursie-reis gemaakt naar Krakau en omgeving en wat hebben wij genoten!
In de bijlage enkele foto's van onder andere een bezoek aan Jasna Gora, de lakenhal en het kasteel van Wawel in Krakau en de joodse wijk Kazimierz.

Reisverhaal Johanna

8 daagse reis krakow polen was geweldig mooi ..vermoeiend ..indruk wekkend...maar zeer de moeite waard...echt een een aanrader..wroclaw ..krakau stad..auschwitz en birkenau ...wadowice.. zakopane ..vlottentocht...joodsewijk ..zoutmijnen....dresden....het was geweldig...een zeer mooie reis ..we hadden ook een super leuke groep mensen...ging zo goed en leuk met elkaar ♥️♥️
En niet te vergeten onze top chauffeuse Artie van der Haar die bracht ons veilig op de bestemming ...nu na genieten van de mooie reis naar polen ...

Reisverhaal Corina

Gisteren is het een week geleden dat we de terugreis inzette richting Nederland. Het was dag 9 van een 10 daagse rondreis van Krakow en omgeving van Bolderman Busreizen.

Op maandag 19 juni vertrek ik met mijn vader om 05:30 vanuit Almere richting het plaatsje Zeeland (Brabant). In Zeeland komen 48 bussen van Bolderman bij elkaar om de reizigers te laten overstappen op de juiste bus met de juiste bestemming. Het krioelt er van de mensen om precies te zijn rond de 2.300. Het is de drukste dag tot nu toe bij Bolderman (Bolderman vervoerd 70.000 reizigers per jaar). Het is druk maar niet storend. Iedereen kan een bakje koffie of thee halen en gelukkig staat er geen wachtrij bij het toilet.
Met onze koffer in de hand zoeken we de juiste bus. De buschauffeur zet alle koffers geordend onder in de bus. Laten we nu net het geluk hebben dat Bolderman 7 nieuwe bussen heeft gekocht en wij hiervan gebruik mogen maken. Wat een luxe bus…. De bus komt in beweging en we rijden richting de uitgang van het terrein. Er bekruipt mij een gevoel alsof ik op schoolreisje ben…. Aan de kant van de weg staan de medewerkers van Bolderman alle bussen uit te zwaaien. Op weg naar Polen…. Voor de 1e dag hebben we 748 Km. voor de boeg.

Zodra je de voormalige DDR binnen rijdt zie je nog de overblijfselen van het oude communisme. Langs de weg staan oude wachttorens van hout waar de politie de wacht hield zodat de mensen niet konden overlopen naar West-Duitsland. Maar het ziet er alles behalve verpauperd uit. De flats in de voormalige DDR hebben vrolijke kleuren en de balkons zijn er later aangebouwd. Een leuke verzorgde wijk.
Op de tweede dag bezoeken we Wroclaw het vroegere Breslau en gelegen aan de rivier de Oder. Wat een prachtige stad. Zo schoon, geen papiertje op de grond. De gebouwen zijn prachtig gemaakt van rood baksteen materiaal. 90% van de Poolse inwoners zijn katholiek en dat is wel te merken ook. Op straat lopen de Paters en Zusters in prachtige religieuze kledij. Mijn vader en ik bezoeken de eerste kerk in Polen en onze mond valt open van verbazing. Wat een pracht en praal. Er staat een enorm beeld van Paus Johannes Paulus II voor vele Polen was deze paus het symbool van hun land. Hij is tot nu toe de enige Slavische Paus en de eerste niet Italiaanse Paus in 455 jaar. De man was ruim 30 jaar paus. Hij overleed in 2005 en werd in 2014 heilig verklaard. De Paus komt op mijn reis nog veel voorbij.
Wat hebben we nog meer gedaan op onze 10 daagse reis.

We hebben een ochtend met een gids door Krakow gelopen en een bezoek gebracht aan het Koninklijk paleis en de Kathedraal. Deze twee historische gebouwen liggen op een 228 meter hoge heuvel de Wawel aan de oever van de Wisla. Als je via de heuvel naar beneden kijkt, kijk je de straat in waar het geboortehuis staat van Oscar Schindler. Vervolgens met de gids een bezoek gebracht aan de Joodse wijk en de Joodse begraafplaats.
Op dag 5 staat Zakopane op het programma. Bekend om het natuurskigebied van Polen.
Omdat met name ik, echt even bij moet komen van de reis en de excursies die we tot nu hebben gedaan besluiten mijn vader en ik om een dagje rustig aan te doen.
We slapen eerst lekker uit en maken ons eigen ontbijtje op de kamer. We besluiten om de taxi te nemen naar de dierentuin in Krakow. Voor 34 Zloty (zo’n 13 euro) worden we hoog in de bergen gebracht naar een prachtige dierentuin. In de middag brengen we een bezoek aan het winkelcentrum dat tegenover ons hotel ligt. Ik heb nog nooit een supermarkt gezien die zo groot is, 64 kassa’s!!!

Na een dagje de tijd aan onszelf te hebben gehad brengen we op zaterdag een bezoek aan de emaille fabriek van Oscar Schindler. Wat een held die man. Als je aankomt zie je aan de buitenkant foto’s van alle joden die hij heeft gered. 
Er is hiervan nog maar 1 in leven..
Met een gids vervolgen we de route door het museum. Wauw de oude secretaire van Oscar Schindler staat daar. Dit is wel heel bijzonder. Even een foto van pa en mij.
Na het indrukwekkende bezoek aan het museum vertrekken we naar de joodse wijk om te lunchen. De buschauffeur Rense Grevink geeft als tip om de kippenlevertjes eens te proeven.
Ehh…nog nooit gegeten. En wat de boer niet kent vreet hij niet. Maar ik probeer het toch.
Ik krijg een soort mouse gemalen kippenlevertjes met brood. Heerlijk…..

Op zondag een bezoek gebracht aan de Zoutmijn in Wieliczka nabij Krakow. De mijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. De gangen van de mijn zijn in totaal 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter. Na een grote overstroming in 1992 werd de productie stop gezet.

Maandagmiddag staat het bezoek aan Auschwitz-Birkenau gepland. Maar eerst bezoeken we in de ochtend de geboorteplaats van de Paus Johannes Paulus II. Het plaatsje Wadowice. De buschauffeur had ons aangeraden om het pauselijk gebak te eten uit deze plaats. Het gebak is gezegend dus dat beloofd veel goeds. Een gezellig en mooi plaatsje.
Vervolgens de bus in en door naar Auschwitz-Birkenau. Hier ga ik niet veel over vertellen. Het is zo indrukwekkend dat je het gezien moet hebben om te voelen hoe het daar is.
Bizar wat je daar ziet. Ik wist niet dat Auschwitz en Birkenau bij elkaar horen met 4 Km er tussen. Auschwitz is meer te beschrijven als de kazerne van de Nazi’s en Birkenau de plaats waar de barakken waren. Een open grote vlakte met alleen maar barakken. Ik heb daar een foto gemaakt van een gedenksteen in het Nederlands. De tekst zegt alles.

Op de één na laatste dag zetten we de terugreis in. Voordat we Polen verlaten bezoeken we eerst het bedevaartsoord Jasna Gora in Częstochowa. Bekend om de Paulinerklooster waar zich de zwarte Madonna bevindt. Wat een hoop gelovige mensen. Ze komen kruipend op hun knieën de kerk door en aanbidden de zwarte Madonna. Als gids hebben we een Pools Nederlands sprekende Non. Ook zien we nog een commune groepje voorbij komen. De meisjes in prachtige witte jurken en de jongens in mooie blauwe pakken. Zo schattig.
Heel indrukwekkend. We stappen de bus in richting Duitsland. Tegen 19:00 arriveren we in het hotel in Duitsland.

Nu zijn we echt bij de laatste dag aangekomen. We hebben weer 748 Km. voor de boeg. We vertrekken om 07:15.
Hoe dichter we bij Nederland komen hoe slechter het weer wordt. Rond 18:15 komen we weer aan in het plaatsje Zeeland. We krijgen een heerlijk afscheidsdiner en iedereen neemt afscheid van elkaar. Iedereen zoekt zijn eigen bus(je) op om verder gebracht te worden naar het eindpunt van de reis. Rond 21:15 kom ik weer aan in Almere en daar wachten mijn man, zoon en mijn moeder ons op met een warm welkom.

Wat was het een geweldige reis en wat hadden we mooi weer. De hele week tussen de 25 en 30 graden. En Polen…..daar heb ik nu een heel ander beeld van. Sinds de val van het communisme is het land economisch vooruit gegaan. In 2014 was Polen de 23e wereldeconomie van de wereld. Aan het begin van de economische crisis in 2009 kende Polen deze crisis niet. Sterker nog in 2011 hadden ze een economische groei van 4,3%!. Een van de beste resultaten in Europa! Ook komen uit Polen de beste artsen. Als je in Polen afgestudeerd bent als arts ben je overal in de wereld welkom. Krakow is een prachtige schone stad met een rijke historie.
Ik zou volgend jaar graag de rest van Polen willen bezoeken. 
Wie weet…..

Reisverhaal Bonnie

8 dagen met bolderman de reis krakau en omgeving gedaan. Met een gezellige groep en geweldige chauffeur/reisleider Nick was het weer een mooie reis, waarin we veel dingen gezien hebben waarin de hoogtepunten van krakau en natuurlijk Auschwitz niet uit mogen ontbreken.

Reisverhaal Piet

Ons verslag van de 8-daagse reis Krakow en omgeving met onze gezellige chauffeur/gids Mike. Na de overnachting van onze heenreis in hotel Willa Park in Zagan Polen vertrekken wij op tijd naar Wroclaw een prachtige plaats waar onze eerste stop is van ons verblijf in Polen. Hier kregen wij al een andere kijk op Polen. Ook mede door onze chauffeur/gids Mike die heel veel verteld en toelichtingen geeft over de plaats en Polen. Aansluitend rijden wij door naar Krakow waar wij tegen de avond aan komen in ons hotel Ruczaj waar wij 4 nachten verblijven. Heerlijk eten en goed verzorgt. s ’Avonds gezellig op het terras vertoeven met ons reisgezelschap. Onder leiding van een Nederlandstalige gids hebben wij de eerste ochtend een stadswandeling in het mooie en prachtige Krakow. Wat een mooi en een schitterend centrum heeft deze stad. De middag hebben wij vrij en De tweede ochtend gaan wij naar de geboorte plaats van Paus Johannes Paulus l ׀ Wadowice. En natuurlijk hebben wij daar het favoriete gebakje gegeten van de Paus Johannes Paulus l ׀ In de loop van de middag rijden wij naar Auschwitz. Auschwitz was voor ons heel indrukwekkend en soms ook heel emotioneel, niet te bevatten wat daar gebeurd is. De derde ochtend hebben wij met een Nederlandstalige gids een wandeling door de Joodse wijk en een rondleiding in het prachtige Koninklijk kasteel en Kathedraal op de Wawel heuvel in Krakow. Jammer dat wij geen foto’s in de kathedraal mochten maken. De middag was vrij en konden wij ons weer goed vermaken in Krakow. De vierde ochtend rijden wij naar de oudste zoutmijn ter wereld de Wielicka mijn. ”Heel bijzonder” De vijfde ochtend moeten wij helaas de terugtocht aanvaarden. Maar onderweg bezoeken wij het klooster Jasna Góra in het mooie plaatsje Częstochowa. Deze dag was “Lech Walęsa” dag. Hierdoor was het heel druk in het prachtige klooster en konden wij onder leiding van ons Nederlandssprekende gids niet overal in van wege de drukte. Hierna hebben wij de terugreis weer hervat en zijn wij na nog één overnachting in Duitsland aan het einde van de middag aangekomen in Nederland waar een heerlijk afscheidsbuffet aan geboden werd. Wij hebben genoten van deze reis en heel veel gezien.

Reisverhaal A. Van Venrooij

Deze foto's zijn genomen tijdens de reis "Krakow en omgeving" Foto 1 is genomen tijdens de eerste stop in Polen in Wroclaw. De 2e Foto is een foto van de Wawel heuvel in Krakow. De reis is erg goed bevallen, zo goed zelfs dat we de volgende keer waarschijnlijk weer een busreis bij Bolderman boeken.

Reisverhaal Rense (Chauffeur)

Krakau, Woiwodschap Klein-Polen, Polen · 
Met bolderman naar krakaw geweldige reis! 

Reisverhaal Visser-Postma

Het indrukwekkende auswitch het is precies wat onze superchauffeur rense zei je moet dit 1 keer in je leven bezoeken. Bedankt voor deze mooie reis
 

8 dagen Krakow en omgeving

455 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
466 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:02:17 | 0,11 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch