telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Krakow en omgeving

vanaf € 359,-

Deze 8-daagse Bolderman excursiereis Krakow neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon. We hebben als standplaats Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was. We verblijven in het 3-sterren Hotel Ruczaj. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze excursiereis, een stad met vele bezienswaardigheden, daterend uit een ver verleden. Voor deze bezienswaardigheden hebben we dan ook veel tijd gereserveerd. Maar ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Ga mee met Bolderman Excursiereizen naar Krakow in Polen!

 • Nergens voordeliger
 • Leuk 3* hotel
 • Uitgebreid bezoek Krakow
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Krakow en omgeving

Maandag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

Dinsdag: Duitsland - Wroclaw - Kraków

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. In de oude stad zijn vier bouwwerken een bezoek beslist de moeite waard: het hoofdgebouw van de Universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de Universiteitskerk, het fraaie, met 's avonds oude gaslantaarns verlichte, Ostrów Tumski en de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Woensdag: Kraków, wandelen door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Kraków, een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum werd Kraków door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczkazoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. We bezoeken de hoogtepunten onder leiding van een gids (zie Pluspakket). De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen.

Donderdag: Vrije dag of excursie Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaan we naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auswitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: De Wawel heuvel in Krakow

De Wawel heuvel ligt op de oever van de rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich talrijke historische gebouwen. Het Koninklijk kasteel is een parel van de Joodse Renaissance. Heel bijzonder is de unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Krakow verkennen.

Zaterdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens bezoeken we de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn. Het winnen van zout gebeurde voor het eerst in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld uw laatste vakantie-inkopen doen.

Zondag: Kraków - Częstochowa - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We brengen nog een bezoek aan het mooie plaatsje Częstochowa. Aan het begin van de avond arriveren we in ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Maandag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Nederland terug met diverse stops. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op een indrukwekkende busreis naar Polen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ruczaj, Kraków

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca 4 kilometer buiten Kraków. Het hotel beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en een lift. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en airco. Gratis wifi in het hotel.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

8 dagen Krakow en omgeving

55 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

56 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:00:50 | 0,41 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch