5 dagen Bohemen en Praag

vanaf € 339,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is één van de mooiste steden van Midden-Europa. Het staat ook bekend als Zlata Praha, de ‘Gouden Stad Praag’ en is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Tijdens deze 5-daagse busreis laten wij u tevens kennismaken met plaatsen als Dětenice, Jicín en het Boheems Paradijs, een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties. Boek deze prachtige 5-daagse busreis Bohemen en Praag bij Bolderman Excursiereizen!

  • Bezoek Praag o.l.v. een gids
  • Optionele dagtocht Praag
  • Boheems Paradijs
  • Dětenice, Jicín
  • Optioneel bezoek kasteel Dětenice
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bohemen en Praag

Maandag: Nederland - Staré Splavy

Met één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dinsdag: Praag-Benedenstad

We brengen vandaag een bezoek aan Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis en de St. Vitus kathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. We maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadswandeling door het centrum, de Benedenstad, en zien o.a. het stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau.

Woensdag: Vrije dag of Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u weer mee naar Praag. We bezoeken met onze Nederlandssprekende gids de Bovenstad van Praag, de zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de middag zelf kunt invullen. Het diner gebruiken we vanavond in een restaurant in de stad en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Donderdag: Dětenice, Jicín en Boheems Paradijs (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een dagtocht naar een zeer interessant gebied. We rijden eerst naar de plaats Dětenice, waar u het gelijknamige kasteel kunt bezoeken (zie Pluspakket). Tevens is hier ook de mogelijkheid om de lunch te gebruiken in de oude bierbrouwerij (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten de opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Deze staan allen op de lijst van Monumentenzorg. Vervolgens rijden we naar het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Liefhebbers kunnen hier een wandeling maken naar de witte rotsen (zie Pluspakket). Neem hiervoor wel goed schoeisel mee.

Vrijdag: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we via de Duitse autobanen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Bohemen en Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo en beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna (tegen betaling), overdekt zwembad en minigolfbaan (tijdens het winterseizoen buiten gebruik) aanwezig. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Lidy

Hierbij 2 foto's van mijn reis naar Praag en Boheems Paradijs van 8 - 12 juli 2024.
foto van de omgeving rond Praag en foto vanaf de Moldau op de Praagse Burcht.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:48:55 | 0,13 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch