telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad aan de Moldau noemen, is een van de mooiste steden van Midden-Europa en staat ook bekend als Zlata Praha, de ‘Gouden Stad Praag’. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Tijdens deze 5-daagse busreis laten wij u tevens kennismaken met plaatsen als Dětenice, Jicín en het Boheems Paradijs, een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties. Boek deze prachtige 5-daagse busreis Bohemen en Praag bij Bolderman Excursiereizen!

  • Uitgebreid bezoek Praag
  • Excursie Boheems Paradijs
  • Bezoek Dětenice
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bohemen en Praag

Maandag: Nederland - Staré Splavy

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dinsdag: Praag

We brengen vandaag een bezoek aan Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De rivier de Moldau stroomt midden door de stad en deelt Praag in tweeën. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk paleis en de St. Vitus kathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. We maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadswandeling en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau.

Woensdag: Vrije dag of Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag bij het hotel. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u weer mee naar Praag. We bezoeken met onze Nederlandssprekende gids de Bovenstad van Praag, de zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a. de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de middag zelf kunt invullen. Het diner gebruiken we vanavond in een restaurant in de stad en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Donderdag: Dětenice, Jicín en Boheems Paradijs (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een dagtocht naar een zeer interessant gebied. We rijden eerst naar de plaats Dětenice, waar we het gelijknamige kasteel gaan bezoeken (zie Pluspakket). Tevens is hier ook de mogelijkheid om de lunch te gebruiken in de oude bierbrouwerij (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Wallenstein Paleis uit 1625. Deze staan allen op de lijst van Monumentenzorg. Vervolgens rijden we naar het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied (zie Pluspakket). Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Liefhebbers kunnen hier een wandeling maken naar de witte rotsen. Neem hiervoor wel goed schoeisel mee.

Vrijdag: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we weer via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Bohemen en Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo en beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna (tegen betaling), overdekt zwembad en minigolfbaan (tijdens het winterseizoen buiten gebruik) aanwezig. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal J. Hogedoorn

Wij hebben deze prachtige reis gemaakt, de foto is gemaakt  hoog boven in het wandelgebied Boheems Paradijs. Wat een schitterend gebied is dat.
Tsjechië is een land om later nog eens naar terug te gaan, het heeft alles cultuur en natuur.
 

Reisverhaal Ria

Tijdens de reis naar praag -boheemen hebben wij het grandioos naar ons zin gehad alles was heel goed georganiseerd en wij hadden een geweldige chauffeur martijn het was uitstekend allemaal

Reisverhaal Rhea

Mijn allereerste ervaring met Bolderman en met een georganiseerde busreis. Een 5-daagse reis met Bolderman naar Tsjechië (Praag en Bohemen). We vertrokken volgens planning vanaf de opstapplaats naar het overstappunt. Fijne chauffeur was dat, evenals de chauffeuse die ons veiling naar Praag en terugreed. Top chauffeuse/reisleider/gids (Sylvia), prima gidsen (Mili en Alexander) en een gezellige groep. We hadden heel veel lol met elkaar tijdens deze 5-daagse reis. Ik heb vele interessante en mooie plaatsen gezien zoals de monumentale stad Praag, het Koninklijk paleis en de St. Vitus kathedraal, het oude centrum, de Bovenstad en de Benedenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering, de wisseling van de wacht om 12:00u welke een bijzondere ervaring was. Verder ook het kasteel Dětenice bezocht, lunch in de oude bierbrouwerij, de stad Jicín, het fascinerende proces van glasblazen in het glasfabriek/museum, het Boheems Paradijs, en een wandeling naar de witte rotsen. Adembenemend allemaal! (Zie onderstaande link naar de foto's) En, terug bij het overstappunt in Nederland stond ons een heerlijk afscheidsdiner op te wachten. Vervolgens reden wij naar de verschillende opstapplaatsen. Doodop kwam ik thuis aan na een vermoeiende, intensieve, doch informatieve en mooie reis! Ik ben een ervaring rijker, en ik had het niet willen missen! Hopelijk tot snel!

Reis naar Praag met Bolderman. Toffe groep en chauffeur Gerrit heeft ons veilig overal heen gebracht!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:34:22 | 0,36 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch