telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Bohemen en Praag

vanaf € 199,-

Praha wordt de stad door de Tsjechen genoemd. Deze schilderachtige hoofdstad aan de Moldau is één van de mooiste steden van Midden-Europa en staat ook bekend als (Zlata Praha) de 'Gouden Stad Praag'. Het is zonder twijfel de parel onder de Europese steden. Praag kan zich beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Het is een lustoord voor liefhebbers van architectuur, met talrijke vergulde torenspitsen die schitteren in het zonlicht, de gevelornamenten, kloosters, kerken en paleizen. Het beeld van de stad wordt mede bepaald door de rivier de Moldau. Tijdens deze busreis laten wij u tevens kennis maken met plaatsen als Detenice en Jicín en het Boheems Paradijs, een bijzonder natuurgebied met grillig gevormde rotsformaties. Boek deze busreis Bohemen en Praag bij Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel met overdekt zwembad
 • Uitgebreid bezoek Praag
 • Tocht Boheems Paradijs
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Bohemen en Praag

Maandag: Nederland - Staré Splavy

Via onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons Hotel Bezdez in Staré Splavy, waar we aan het begin van de avond aankomen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dinsdag: Praag

We brengen een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië: Praag. Deze monumentale stad is als het ware één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. Dwars door de stad stroomt de Moldau, die de stad in tweeën deelt. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het Koninklijk Paleis en de St. Vitus kathedraal, en aan de andere kant het oude centrum met fraaie pleinen, gezellige terrasjes en de beroemde astronomische klok. We maken een stadswandeling en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het astronomisch uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. De stadswandeling vindt plaats onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Woensdag: Vrije dag of excursie naar Praag met diner en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of meegaan naar Praag. We bezoeken de Bovenstad van Praag, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.a de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12.00 uur zijn we bij de wisseling van de wacht. Via de bekende Karelsbrug wandelen we naar de Benedenstad, waar u de rest van de tijd zelf kunt invullen. De wandeling vindt plaats onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Het diner gebruiken we in de stad en aansluitend is er nog een mooie avondtour door Praag.

Donderdag: Detenice, Jicín en Boheems Paradijs (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een schitterende dagtocht naar een interessant gebied. We rijden eerst naar de plaats Detenice, waar we het kasteel van deze stad gaan bezoeken (zie Pluspakket). Tevens is hier ook de mogelijkheid om de lunch te gebruiken in de oude bierbrouwerij. Aansluitend rijden we naar de stad Jicín. Met name in de 17e eeuw maakte Jicín een periode van grote bloei door. Het was Albrecht van Wallenstein die er voor zorgde dat de stad destijds een eigen universiteit en munt kreeg. Bovendien gaf hij bekende architecten opdracht voor enkele fraaie bouwwerken, waaronder het Walenstein Paleis uit 1625. Deze staan alle op de lijst van Monumentenzorg. Vervolgens rijden we naar het Boheems Paradijs, het beschermde natuurgebied (zie Pluspakket). Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. U kunt hier een wandeling maken naar de witte rotsen; neem hiervoor wel goed schoeisel mee.

Vrijdag: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we weer via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo. Het hotel beschikt over een groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna, overdekt zwembad en minigolfbaan (deze faciliteiten zijn in het winterseizoen buiten gebruik). De kamers zijn allen voorzien een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon. Wifi is gratis (in de bar).

Reisverhaal J. Hogedoorn

Afgelopen week hebben wij deze reis gemaakt, de foto is gemaakt  hoog boven in het wandelgebied Boheems Paradijs. Wat een schitterend gebied is dat.
Tsjechië is een land om later nog eens naar terug te gaan, het heeft alles cultuur en natuur.
 

Reisverhaal Ria

Wij zijn gisteren terug gekomen van de reis praag -boheemen en hebben het grandioos naar ons zin gehad alles was heel goed georganiseerd en wij hadden een geweldige chauffeur martijn het was uitstekend allemaal

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
 

5 dagen Bohemen en Praag

65 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

66 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:58:22 | 0,5 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch