telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

vanaf € 999,-

Noorwegen is het land van bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. De ene keer vlak en vriendelijk en dan plotseling ruig en indrukwekkend. Maar altijd kleurrijk. U doet indrukken op, die u niet snel zult vergeten. We brengen een bezoek aan de Lysefjord, de indrukwekkende Preikestolen en de watervallen van Vøringvossen. Maar ook andere facetten van het Noorse landschap krijgt u tijdens deze prachtige rondreis Noorwegen te zien, zoals de hoogvlakten, lieflijke dalen en interessante steden zoals Stavanger, Bergen, Geilo en Oslo. De hotels tijdens deze rondreis door Noorwegen zijn uitstekend. Boek deze goed verzorgde rondreis Noorwegen bij Bolderman Excursiereizen!

 • Boottocht Preikestolen
 • Bezoek Bergen o.l.v lokale gids
 • Bezoek Stavanger
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

Zaterdag: Nederland - omgeving Kolding

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt brengen wij u via Bremen, Hamburg  en Flensburg naar ons eerste overnachtingshotel in de omgeving van het Deense Kolding.

Zondag: Omgeving Kolding - overtocht Hirtshals-Kristiansand - Stavanger

Na een vroeg ontbijt rijden we via Arhus en Aalborg naar de haven van Hirtshals voor de oversteek per ferry naar het Noorse Kristiansand. Na de ontscheping vervolgen we onze weg naar het hotel in Stavanger waar we 3 nachten zullen verblijven.

Maandag: Stavanger

We blijven vandaag in Stavanger. Het centrum van Stavanger is vrij compact, wat het mogelijk maakt om de meeste bezienswaardigheden lopend te zien. De oude stad van Stavanger biedt de grootste verzameling houten huizen, met ruim 170 witte houten huizen. Als je door het centrum loopt is het echt een aanrader om bij een van de vele musea die de stad rijk is, binnen te lopen. In Stavanger vind je onder andere het Noors Aardoliemuseum, het Stavanger Museum voor de Beeldende Kunsten en het Noors Conservenindustrie Museum.

Dinsdag: Vrije dag of bootexcursie Preikestolen (zie Bolderman Pluspakket)

Beleef de beroemde Preikestolen vanaf de fjord! Op deze cruise van drie uur nemen we u mee het Lysefjord in. De fjord biedt spectaculaire uitzichten op watervallen, idyllische eilanden en prachtige landschappen en natuur. Beleef de “mystische” Fantahålå, de geiten die in de zomermaanden grazen tegen de stijle berghellingen. Uiteraard hebben we onderweg zicht op de 700 meter boven ons gelegen Preikestolen.

Woensdag: Stavanger - omgeving Bergen

Na het ontbijt verlaten we Stavanger en gaan richting Bergen. Tijdens deze rit kunt u genieten van de vele panorama’s over het water. Ook zullen we tijdens deze rit gebruik maken van verschillende ferryboten en bruggen, want de kust van Noorwegen bestaat vooral uit veel eilanden en schiereilanden. In de middag bereiken we de Hanze stad Bergen. O.l.v. een lokale gids maken we een tour door Bergen langs de bekendste en beroemdste gebouwen en bezienswaardigheden zoals de Hanzehuizen aan de Bryggenkade, die nog getuigen van de glorietijd van de stad. Aan het einde van de dag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Bergen, waar we 2 nachten blijven.

Donderdag: Vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. U kunt met het openbaar vervoer de Hanzestad Bergen bezoeken en verder zelf verkennen. U kunt ook met de Fløybanen de berg op gaan om te genieten van het prachtige uitzicht (niet inclusief).

Vrijdag: Omgeving Bergen - Vøringfossen - Geilo

We verlaten Bergen en maken vandaag een mooie tocht door de Noorse natuur richting Geilo. We rijden naar de grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda. We brengen een bezoek aan het Nature Centre in Eidfjord. Daarna vervolgen we onze weg naar de imposante waterval Vøringfossen, met een vrije val van maar liefst 180 meter. Hierna rijden we verder door de woeste Noorse natuur naar ons hotel in Geilo voor 3 overnachtingen.

Zaterdag: Vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. In de omgeving kunt u tal van wandelingen maken of een bezoek brengen aan het centrum van Geilo.

Zondag: Vrije dag of excursie Naerøy- en Aurlandfjord met boottocht

We maken vandaag een prachtige excursie naar de fjorden. We starten met een rit over de imposante Geiterygg-bergpas naar Aurland aan de oever van het Aurlandfjord. Na een korte rit bereiken we Gudvangen, vanwaar we rond 11.30 uur een schitterende fjordvaart over het Naerøy- en Aurlandfjord maken. Het Naerøyfjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoort tot de mooiste fjorden van het land. Op één punt is de fjord erg smal. U ziet ook langs de oevers verlaten boerderijen en kleine plaatsjes zoals Utnedalen, waar heerlijke schapenkaas wordt gemaakt. In Flåm wacht uw chauffeur u weer op en brengt u terug naar het hotel in Geilo.

Maandag: Geilo - Oslo - omgeving Larvik

Aan het begin van de middag bereiken we Oslo waar u o.a. het Koninklijk Paleis, het Operagebouw en het Akershus ziet. Vanaf Holmenkollen, een wijk in het stadsdeel Vestre waar ook de Holmenkollen springschans gebouwd is, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Aan het eind van de middag rijden we verder naar het overnachtingshotel in de omgeving van Larvik.

Dinsdag: Omgeving Larvik - overtocht Larvik-Hirtshals - omgeving Kolding

Na een vroeg ontbijt begeven we ons op weg naar de haven van Larvik om in te schepen voor de overtocht naar het Deense Hirtshals. Na de ontscheping rijden we naar de omgeving van van Aalborg, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Hierna vervolgen we onze weg via Arhus en Vejle naar de omgeving van Kolding voor onze laatste overnachting.

Woensdag: Omgeving Kolding - Nederland

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden via de Duitse Autobahnen weer naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een afscheidsdiner, waarna u weer met éen van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. Invoorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Riemer

Prachtige 12 daagse reis naar Noorwegen gemaakt. Met name de boottochten over de fjorden en de ritten door de ruige natuur waren erg mooi. Daarnaast de steden Stavanger, Bergen en Oslo bezocht. De hotels tijdens de reis zijn over het algemeen goed tot zeer goed, net als de verzorging van het ontbijt en diner. In het hotel in Geilo hadden we een prachtig ruim appartement, maar was er een erg kleine eetzaal, waar snel achter elkaar verschillende groepen bussen moesten eten. Speciale vermelding voor chauffeur en reisleider Paul. Door zijn humor en ervaring heeft hij onze groep geweldig begeleid en voorzien van veel achtergrondinformatie over Noorwegen. Er werd regelmatig gestopt op mooie plaatsen om foto's te kunnen maken en van het uitzicht te genieten.

Reisverhaal Riny

We hebben een mooie reis gemaakt naar de fjorden en kusten van Noorwegen. Leuke plaatsjes bezocht en genoten van de prachtige Noorse natuur. Wij kunnen iedereen deze schitterende reis aanbevelen!
Hierbij een aantal foto's!

Reisverhaal Tineke

Vandaag verplaatst van Bergen naar Geilo. Chauffeur Paul heeft ons prachtige dingen laten zien. Zoals watervallen. Een prachtig natuurcentre in Eidfjord met een prachtige film. Waarvan geen foto's. Hoogvlakte Hardangervidda vøringfossen en de woeste natuur. Siessendam.

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:

UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

12 dagen Mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

45 reizigers bevelen deze reis aan
9 Gemiddelde beoordeling

45 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 9,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 9
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,9
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Bolderman 9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:38:16 | 0,93 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch