12 dagen Mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

vanaf € 1.499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Noorwegen is het land van fjorden, maar ook van bossen, bergen, watervallen, meren en gletsjers. De ene keer vlak en vriendelijk en dan plotseling ruig en indrukwekkend, maar altijd kleurrijk. U doet tijdens deze prachtige rondreis door Noorwegen onvergetelijke indrukken op. We zien meerdere fjorden, zoals de Lysefjord met de indrukwekkende Preikestolen, de Naerøyfjord en de Aurlandsfjord. Ook de bekende watervallen van Vøringvossen zijn in het programma opgenomen en interessante steden zoals Stavanger, Bergen, Geilo en Oslo komen uiteraard ook aan bod. De hotels tijdens deze busreis zijn uitstekend. Ga mee en boek deze goed verzorgde reis langs de mooiste fjorden en kusten van Noorwegen bij Bolderman Excursiereizen!

  • Optionele bootcruise naar Preikestolen
  • Bezoek Bergen o.l.v. lokale gids
  • Stavanger
  • Optioneel Naerøyfjord en Aurlandsfjord
  • Oslo
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

Zaterdag: Nederland - omgeving Kolding/Horsens

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden wij via Bremen, Hamburg en Flensburg naar ons eerste overnachtingshotel in de omgeving van het Deense Kolding/Horsens.

Zondag: Omgeving Kolding/Horsens - Hirtshals-Kristiansand - omgeving Stavanger

Na een vroeg ontbijt rijden we via Arhus en Aalborg naar de haven van Hirtshals voor de ferry-oversteek naar het Noorse Kristiansand. Na de ontscheping vervolgen we onze weg naar ons hotel in de omgeving Stavanger, waar we drie nachten zullen verblijven.

Maandag: Stavanger

We brengen vandaag een bezoek aan Stavanger. Het centrum is vrij compact, wat het mogelijk maakt om de meeste bezienswaardigheden te voet te bekijken. Het sfeervolle oude centrum heeft de grootste verzameling 18e eeuwse witte houten huizen (te weten ruim 170) en smalle straatjes met kinderkopjes. Het is een aanrader om bij één van de vele musea die de stad rijk is, binnen te lopen. Zo zijn het Noors Aardoliemuseum, het Stavanger Museum voor de Beeldende Kunsten en het Noors Conservenindustrie Museum een bezoek waard.

Dinsdag: Vrije dag of bootcruise Lysefjord met Preikestolen (zie Bolderman Pluspakket)

Bewonder vandaag de beroemde Preikestolen vanaf de fjord! Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee op deze bootcruise van ca. drie uur op de Lysefjord. Dit fjord biedt een spectaculair uitzicht op watervallen, idyllische eilanden en de schitterende Noorse natuur. We zien de geheimzinnige Fantahålå, ook wel de vagebondgrot genoemd, en de geitenkudde die in de zomermaanden graast tegen de steile berghellingen bij de Preikestolen. Als hoogtepunt ziet u de 700 meter hoge Preikestolen vanaf het water. Vergeet vandaag uw camera dus niet!

Woensdag: Omgeving Stavanger - Bergen - omgeving Bergen

Na het ontbijt vertrekken we naar Bergen. Tijdens deze rit kunt u genieten van de vele panorama’s over het water. We maken gebruik van verschillende ferryboten en bruggen, want de kust van Noorwegen bestaat uit vele eilanden en schiereilanden. In de loop van de middag bereiken we de hanzestad Bergen. Onder leiding van een lokale gids maken we een tour door Bergen langs de bekendste gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de hanzehuizen aan de Bryggen die herinneren aan de glorietijd van de stad. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Bergen, waar we twee nachten zullen blijven.

Donderdag: Vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. U kunt bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de hanzestad Bergen en deze stad zelf verder verkennen. U kunt ook met de Fløybanen de berg op gaan om te genieten van het prachtige uitzicht.

Vrijdag: Omgeving Bergen - Vøringfossen - omgeving Gol

Na het ontbijt vertrekken we uit Bergen en rijden via een mooie natuurroute naar ons volgende hotel. We zien de grootste hoogvlakte van Europa, de Hardangervidda, en u kunt onderweg een bezoek brengen aan het Nature Centre in Eidfjord. Aansluitend vervolgen we onze weg naar de imposante waterval Vøringfossen met een vrije val van maar liefst 180 meter. Hierna rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Gol voor drie overnachtingen.

Zaterdag: Vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag, die u zelf mag invullen. In de omgeving kunt u een mooie wandeling maken.

Zondag: Vrije dag of Naerøy- en Aurlandsfjord (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, gaan we op excursie naar de fjorden. We starten met een rit over de imposante Geiterygg-bergpas naar Aurland, aan de oever van het Aurlandsfjord. Na een korte rit bereiken we Gudvangen, vanwaar we rond 11.30 uur een schitterende boottocht over het Naerøy- en Aurlandsfjord maken. Het Naerøyfjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoort tot de mooiste fjorden van het land. Op één punt is de fjord erg smal. U ziet langs de oevers verlaten boerderijen en kleine dorpjes zoals Utnedalen, waar heerlijke schapenkaas wordt gemaakt. In Flåm wacht uw chauffeur u weer op, waarna we terug rijden naar ons hotel.

Maandag: Omgeving Gol - Oslo - omgeving Larvik

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Oslo. Onderweg zullen we nog een koffiestop houden en krijgt u ook de gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Aan het begin van de middag bereiken we Oslo, waar u bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, het Operagebouw en het Akershus kunt bewonderen. Ook het Vigelandspark met de prachtige beelden is een bezoek meer dan waard. Aan het eind van de middag rijden we verder naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Larvik.

Dinsdag: Omgeving Larvik - Larvik-Hirtshals - Noord-Duitsland

Na een vroeg ontbijt begeven we ons op weg naar de haven van Larvik om in te schepen voor de overtocht naar het Deense Hirtshals. Na de ontscheping in Denemarken rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Noord-Duitsland voor onze laatste overnachting.

Woensdag: Noord-Duitsland - Nederland

Na het ontbijt rijden we via de Duitse autobanen weer terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

Landkaart: Mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
  • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
  • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Reisverhaal Jacqueline

'Het land van de mooiste plaatjes'

Reisverhaal Truus

Een fantastische reis gehad. 12 dagen mooiste fjorden van Noorwegen. Een topper van een chauffeur Berend. Zoveel te vertellen, gezellig, zijn ervaring met ons delen. Echt voor een geslaagde vakantie gezorgd. In het hotel op de hoogvlakte, wat beetje afgelegen lag, en niks te beleven dus. Of wandeling maken! Berend als dj. een disco avond verzorgd. Zeer geslaagde avond, Berend bedankt hiervoor. En een hele leuke groep. Gezellig dus gehad. Verder alle hotels goed, en goed eten.

Reisverhaal Martin

Foto van Fjordne Noorwegen

Reisverhaal Evelien

We hebben genoten van al het moois, wat we hebben gezien, tijdens onze reis.
(12 dagen Noorse fjorden en kusten.)
Een fantastische chauffeur/ reisleider en een gezellige groep medereizigers.
Mooie herinneringen gemaakt.

Reisverhaal John

Wat heb ik een fantastische reis mogen maken met jullie bus maatschappij.
Het is een aanrader voor iedereen, zodoende hier een paar foto's.

Reisverhaal Harry

De mooiste foto's van de mooiste fjorden en kusten van Noorwegen.
Een foto van de preekstoel in de wolken, de wilde bloemen in Geilo, de haven van Bergen.
De terrasjes in Flam en de mooie huisjes.

Reisverhaal Annelies

In juni zijn wij naar Noorwegen gegaan met Bolderman: Reisplan mooiste fjorden en kusten van Noorwegen.
Was weer een super mooie reis. Hebben er weer de hele reis van genoten op alle mooie plekjes.
 
Foto 1 was in Stavanger
Foto 2 was een boottocht op de Lysefjord.
Foto3 was onderweg naar Geilo. Ook weer een prachtige waterval gezien.
Foto 4 was op onze vrije dag dat wij met de Floybanen de berg op gingen en daar van het uitzicht maar ook via onze rondwandeling van de prachtige natuur hebben genoten.

Reisverhaal Rikie

Tijdens onze prachtige reis naar Noorwegen werden we getrakteerd op een prachtig panorama tijdens een boottocht op de Naeroyfjord.

Wat hebben we, en vele anderen hiervan genoten.
Deze is echt een “perfect plaatje”

Reisverhaal Tineke

Deze foto is gemaakt in juni, tijdens onze busvakantie met bolderman naar Noorwegen. De mooiste fjorden en kusten van Noorwegen. De vøringfossen gefotografeerd.

Reisverhaal Lizenka

Weer een geweldige vakantie gehad met Bolderman : 12 dagen mooiste fjorden en kusten van Noorwegen.
Een leuke en een gezellige chauffeur die veel over Noorwegen wist te vertellen. En een geweldige busgroep.zoveel gezien en gedaan gewinkeld o.a in Fläm,Bergen en Stavanger. Heel veel natuurschoon en watervallen. Museums, kerken bezocht, 2 mooie boottochten over de fjorden en heel veel sneeuw gezien en zelfs een Eland gezien en ook bijzonder was nationale feestdag in Noorwegen van de grondwet . Feesten en mensen waren in klederdracht met al een adembenemend en een super mooie reis.

Reisverhaal Annelies

12 dagen Mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

Reisverhaal Riemer

Prachtige 12 daagse reis naar Noorwegen gemaakt. Met name de boottochten over de fjorden en de ritten door de ruige natuur waren erg mooi. Daarnaast de steden Stavanger, Bergen en Oslo bezocht. De hotels tijdens de reis zijn over het algemeen goed tot zeer goed, net als de verzorging van het ontbijt en diner. In het hotel in Geilo hadden we een prachtig ruim appartement, maar was er een erg kleine eetzaal, waar snel achter elkaar verschillende groepen bussen moesten eten. Speciale vermelding voor chauffeur en reisleider Paul. Door zijn humor en ervaring heeft hij onze groep geweldig begeleid en voorzien van veel achtergrondinformatie over Noorwegen. Er werd regelmatig gestopt op mooie plaatsen om foto's te kunnen maken en van het uitzicht te genieten.

Reisverhaal Riny

We hebben een mooie reis gemaakt naar de fjorden en kusten van Noorwegen. Leuke plaatsjes bezocht en genoten van de prachtige Noorse natuur. Wij kunnen iedereen deze schitterende reis aanbevelen!
Hierbij een aantal foto's!

Reisverhaal Tineke

Vandaag verplaatst van Bergen naar Geilo. Chauffeur Paul heeft ons prachtige dingen laten zien. Zoals watervallen. Een prachtig natuurcentre in Eidfjord met een prachtige film. Waarvan geen foto's. Hoogvlakte Hardangervidda vøringfossen en de woeste natuur. Siessendam.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:09:47 | 0,55 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch