telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Vier rivierencruise - ms Esmeralda

vanaf € 569,-
vertrekdata en prijzen

Deze Bolderman Vier rivierencruise neemt u mee naar de 4 bekende rivieren in Duitsland, namelijk de Rijn, Moezel, Necker en Main. Tijdens deze cruise bezoeken we bekende plaatsen zoals Koblenz, Rüdesheim, Heidelberg, Frankfurt, Keulen en Düsseldorf. We verblijven op het bekende riviercruiseschip ms Esmeralda. U heeft de mogelijkheid enkele mooie excursies te maken of te genieten aan boord. De perfecte service en uitstekende verzorging aan boord van het ms Esmeralda maken deze cruise tot een groot succes. Ga mee met Bolderman en ontdek Duitsland tijdens deze Vier rivierencruise vanaf het water.  

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Busreis Nederland - Koblenz, inscheping, vertrek 12.00 uur - aankomst Winningen 14.00 uur

Per comfortabele touringcar wordt u vanaf ons centrale overstappunt naar Koblenz gebracht. Hierna schepen we in op het ms Esmeralda en varen we naar Winningen. Winningen is een belangrijk Riesling-wijndorp, gelegen vlak voor Güls en Lay, twee voorsteden van Koblenz. Het karakteristieke kenmerk van Winningen is de fontein van de wijnheks in de schilderachtige Weinhof. De fontein werd als monument voor de wrede heksenvervolging opgericht. De wijnheks is niet alleen te zien in de vorm van een beeld op een fontein, maar is tevens verwerkt in vele geveldecoraties, cafénamen en in de naam van de grootste wijngaard in de buurt, die bijna door loopt tot Moselkern.

Optionele excursie: Wijnproeverij ca. € 15,- p.p.
De wijnproeverij zal gehouden worden bij Weingut Freiherr von Heddesdorff in Winningen. Het stamhuis met kelders is meer dan 900 jaar oud. Er zullen vier verschillende wijnen geproefd worden. De wijnproeverij duurt ongeveer 1½ uur.

Dinsdag: Winningen vertrek 6.00 uur - aankomst Rüdesheim 16.00 uur

Rüdesheim am Rhein is een romantisch wijnstadje met ongeveer 10.000 inwoners. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze mooie 65 km lange Rijnvallei ligt tussen Rüdesheim en Koblenz. Hier ziet u de Rijn tussen de lage bergen kronkelen met op de oevers kastelen, ruïnes en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en  staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. 

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 16,- p.p.
Met een treintje wordt u naar het beroemde Siegfrieds Muziek Museum gebracht. Een Nederlandssprekende gids zal een leuke rondleiding verzorgen in de Brömserhof. Het gebouw is in 1416 gebouwd. Het museum heeft een prachtige collectie mechanische muziekinstrumenten waarvan een groot aantal nog goed werken.

Woensdag: Rüdesheim vertrek 2.00 uur - aankomst Heidelberg 14.00 uur

Heidelberg: een stad die elke liefdesrelatie waard is, wereldberoemd en een evergreen in het internationale stadstoerisme. Dat betekent dromerige romantiek tussen de Alte Brücke en het indrukwekkende slot, een cultuur- en evenementenaanbod van topklasse, een even stevige als gastvrije keuken en een prachtige ligging tussen de Neckar en de uitlopers van het Odenwald. 

Optionele excursie: Schloss Heidelberg met de Bergbahn ca. € 17,- p.p.
Vanaf het schip zult u onder begeleiding in ca. 10 minuten naar de Bergbahn lopen. Met de Bergbahn gaat u naar het prachtige Schloss Heidelberg. Een Nederlandssprekende gids zal alles vertellen over de historie van dit prachtige slot. In de 16 en 17e eeuw was dit slot één van de mooiste van Europa.

Donderdag: Heidelberg vertrek 8.00 uur - aankomst Worms 13.00 uur

Worms is de oudste stad van Duitsland en kan terugzien op een groots en belangrijk verleden, waarvan de vele bouwwerken en monumenten nu nog getuigen. Worms presenteert zich heden ten dage als een moderne stad aan de Rijn, waarin de bezoeker voortdurend op een prettige wijze geconfronteerd wordt met de Middeleeuwen, niet in de laatste plaats door de wereldberoemde Nibelungensage.

Optionele excursie: Stadsrondrit met het Nibelungentreintje ca. € 13,- p.p.
Het Nibelungentreintje zal u bij het schip ophalen. De gids zal tijdens de rit alles vertellen over de de bezienswaardigheden in Worms. Ook zullt u wat vrije tijd hebben voordat het treintje u weer terug naar het schip zal brengen.

Donderdag: Worms vertrek 16.00 uur - aankomst Mainz 20.00 uur

Mainz is universiteitsstad, stad van de Romeinen, mediastad, deelstaathoofdstad, stad van de Romaanse dom, de 'zwarte kunst' van Gutenberg en het carnaval aan de Rijn. Een stad met een geschiedenis van bijna 2.000 jaar, waarop de inwoners van Mainz terecht trots zijn. Dat tot de vele cultuurgoederen ook een sterk ontwikkelde wijncultuur behoort, maakt Mainz nog eens extra indrukwekkend.

Vrijdag: Mainz vertrek 8.00 uur - aankomst Frankfurt 13.00 uur

De stad Frankfurt heet officieel Frankfurt Am Main, net zoals het vliegveld van Frankfurt eigenlijk Airport Frankfurt Am Main heet. Het wordt in Nederland altijd afgekort tot Frankfurt. De stad is een heuse wereldstad, aangezien het onder andere het financiële centrum van Duitsland is. 

Optionele excursie: Stadsrondrit Frankfurt ca. € 25,- p.p.
U wordt met een bus opgehaald bij het schip. De gids zal alles vertellen over de historie en de bezienswaardigheden van Frankfurt. Tevens zal er een wandeling over de Römerberg gemaakt worden. Sinds de Middeleeuwen is dit het centrum van de stad.

Zaterdag: Frankfurt vertrek 6.00 uur - aankomst Keulen 15.00 uur

Keulen is een mooie Duitse stad aan de Rijn. De stad heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze (herbouwde) historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Museumliefhebbers kunnen in de stad uitstekend terecht.  

Zondag: Keulen vertrek 10.00 uur - aankomst Düsseldorf 13.00 uur

Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in het westen van Duitsland. De bijna negen eeuwen oude stad is onderdeel van het grootste industriegebied van Europa: het Rurhgebied. Na aankomst heeft u de gelegenheid om Düsseldorf te verkennen. Deze stad biedt u een diversiteit aan mogelijkheden. De Altstadt laat u het oude gedeelte van Düsseldorf zien, terwijl u in de Medienhafen kennis maakt met de moderne architectuur.

Maandag: Düsseldorf vertrek 2.00 uur - aankomst Arnhem 9.00 uur

Na het ontbijt is de ontscheping, waarna u per comfortabele touringcar terug wordt gebracht naar ons centrale overstappunt in Nederland, waarna u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
10:21:27 | 0,46 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch