telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Vier rivierencruise - ms Esmeralda

Deze Bolderman Vier rivierencruise neemt u mee naar de 4 meest bekende rivieren in Duitsland, namelijk de Rijn, Moezel, Neckar en Main. Tijdens deze cruise zien we prachtige steden zoals Koblenz, Rüdesheim, Heidelberg, Frankfurt en Keulen. Ook kunt u deelnemen aan interessante excursies, die u tijdens de reis op het schip kunt boeken. We verblijven op het bekende riviercruiseschip ms Esmeralda, met een uitstekende service en verzorging aan boord. Heerlijk ontspannen kunt u vanaf het water genieten van de prachtige omgeving waar u langs vaart. Ga mee met Bolderman en ontdek Duitsland tijdens deze Vier rivierencruise.

 • Gezellig schip
 • Bezoek Koblenz
 • Bezoek Heidelberg
 • Bezoek Frankfurt
 • Inclusief transfer
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Vier rivierencruise

Zaterdag: Busreis Nederland - Keulen (inscheping)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Per touringcar wordt u, na een kopje of koffie of thee, naar Keulen gebracht. Hier schepen we in de loop van de middag in op het ms Esmeralda. U kunt na aankomst daarom eerst Keulen gaan verkennen. De beroemde Dom met twee torens is het bekijken waard, maar ook gezellig iets drinken in één van de vele gezellige Bier- en Weinstuben of winkelen behoort tot de mogelijkheden.

Zondag: Keulen - Koblenz - Winningen

Het schip vertrekt gedurende de nacht naar Koblenz, waar we nog voor het ontbijt aanmeren. De stad is prachtig gelegen aan de monding van de Moezel en de Rijn. Op dit punt bevindt zich het Deutsches Eck, waar een groot monument staat ter ere van Keizer Wilhelm I. In de Altstadt van Koblenz bevinden zich veel winkels, bezienswaardigheden en Weinstuben. Op de rechteroever van de Rijn ligt de 19e-eeuwse vesting Ehrenbreitstein, na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa. Vanaf de oever van de Rijn gaat een kabelbaan naar Ehrenbreitstein, een absolute aanrader om mee naar boven te gaan! Onze volgende bestemming is Winningen, een belangrijk Riesling-wijndorp. Het karakteristieke kenmerk van Winningen is de fontein van de wijnheks in de schilderachtige Weinhof. Deze fontein werd als monument voor de wrede heksenvervolging opgericht. De wijnheks is niet alleen te zien in de vorm van een beeld op een fontein, maar is tevens verwerkt in vele geveldecoraties, cafénamen en in de naam van de grootste wijngaard in de buurt, die bijna door loopt tot Moselkern.

Maandag: Winningen - Rüdesheim

Voor het ontbijt varen we verder naar Rüdesheim am Rhein, een romantisch wijnstadje met ongeveer 10.000 inwoners. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze mooie 65 km lange Rijnvallei ligt tussen Rüdesheim en Koblenz. Hier stroomt de Rijn tussen de lage bergen door met op de oevers kastelen, ruïnes en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en staat bekend om haar vele wijnlokalen, die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Indien de tijd het toelaat, kunt u onderstaande excursie maken.

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 16,00 p.p.
Met een treintje wordt u naar het beroemde Muziek Museum gebracht. Een Nederlandssprekende gids zal een rondleiding verzorgen in de Brömserhof. Dit gebouw is in 1416 gebouwd. Het museum heeft een prachtige collectie mechanische muziekinstrumenten, waarvan een groot aantal nog goed werkt

Dinsdag: Rüdesheim - Heidelberg

's Nachts wordt de reis vervolgd naar Heidelberg, een wereldberoemde universiteitsstad, waar jaarlijks vele toeristen naar toe komen. Het historische centrum is zeker een bezoek waard, evenals de Alte Brücke en het indrukwekkende Schloss Heidelberg. De prachtige ligging tussen de Neckar en de uitlopers van het Odenwald maakt dat Heidelberg ook een trekpleister is voor wandelliefhebbers.

Optionele excursie: Schloss Heidelberg met de Bergbahn ca. € 17,00 p.p.
Vanaf het schip lopen we met begeleiding in ca. 10 minuten naar de Bergbahn. Met dit tandradbaantje gaat u naar het prachtige Schloss Heidelberg. Een Nederlandssprekende gids zal alles vertellen over de historie van dit prachtige slot. In de 16 en 17e eeuw was Schloss Heidelberg één van de mooiste van Europa.

Woensdag: Heidelberg - Worms - Mainz

De route wordt voortgezet naar Worms, de oudste stad van Duitsland. Worms kan terugzien op een groots en belangrijk verleden, waarvan de vele bouwwerken en monumenten nu nog getuigen. Worms presenteert zich heden ten dage als een moderne stad aan de Rijn, waarin de bezoeker echter voortdurend aan de Middeleeuwen herinnerd wordt, onder andere door de wereldberoemde Nibelungensage. Van Worms varen we naar Mainz. Mainz is naast een universiteitsstad stad van de Romeinen, een mediastad, deelstaathoofdstad, stad van de Romaanse dom, de 'zwarte kunst' van Gutenberg en het carnaval aan de Rijn. Een stad met een geschiedenis van bijna 2000 jaar oud, waarop de inwoners van Mainz terecht trots zijn.

Optionele excursie: stadsrondrit met het Nibelungentreintje in Worms ca. € 13,00 p.p.
Het Nibelungentreintje haalt u bij het schip op. De gids zal tijdens de rit alles vertellen over de vele bezienswaardigheden in Worms. Ook heeft u wat tijd om zelf in te vullen, voordat het treintje u weer terug naar het schip brengt.

Donderdag: Mainz - Frankfurt

's Morgens varen we naar Frankfurt, dat officieel Frankfurt am Main heet. Net zoals het vliegveld van Frankfurt eigenlijk Airport Frankfurt am Main wordt genoemd. Het wordt in Nederland echter altijd afgekort tot Frankfurt. De stad is een Europese metropool, aangezien het onder andere het financiële centrum van Duitsland is, waar vele banken en de Europese Centrale bank zetelt. In de historische Altstadt kunt u o.a. vakwerkhuizen, de Alte Nikolaikirche en de Römer (stadhuis) zien.

Vrijdag: Frankfurt - Keulen

Na een vroeg vertrek arriveren we in de namiddag weer in Keulen. U heeft tijd om de stad nogmaals op eigen gelegenheid te bezoeken. Er zijn talloze (herbouwde) historische monumenten en de stad is rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Museumliefhebbers kunnen in deze stad ook hun hart ophalen. Het Museum Ludwig, het Chocolademuseum, het Duftmuseum of de schatkamer in de Dom zijn het bekijken zeker waard.

Zaterdag: Busreis Keulen (ontscheping) - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Op de terugreis naar ons centrale overstappunt in Nederland maken we nog een stop in Valkenburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen (niet inclusief) en het stadje verkennen. In het gezellige centrum kunt u winkelen of misschien wilt u de gemeentegrot gaan bezoeken. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Esmeralda

Het riviercruiseschip ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het hoofddek (benedendek) en het bovendek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag.

HUTTEN
Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

LIFTEN
Er is een lift tussen het hoofddek en het bovendek en een traplift tussen het bovendek en het zonnedek.

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
 • Traplift naar het bovendek
Bovendek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon 
 • Lift naar het hoofddek
 • Traplift naar het zonnedek
Benedendek
 • 35 tweepersoonsbuitenhutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Lift naar het bovendek
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:10:48 | 0,35 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch