telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Vier rivierencruise - ms Esmeralda

vanaf € 569,-

Deze Bolderman Vier rivierencruise neemt u mee naar de 4 meest bekende rivieren in Duitsland, namelijk de Rijn, Moezel, Neckar en Main. Tijdens deze cruise bezoeken we bekende plaatsen zoals Koblenz, Rüdesheim, Heidelberg, Frankfurt, Keulen en Düsseldorf. We verblijven op het bekende riviercruiseschip ms Esmeralda. U heeft de mogelijkheid enkele mooie excursies te maken of te genieten aan boord. De uitstekende service en verzorging aan boord van ms Esmeralda maken deze cruise tot een groot succes. Ga mee met Bolderman en ontdek Duitsland tijdens deze Vier rivierencruise vanaf het water.  

  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Persoonlijk contact
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Busreis Nederland - Koblenz (inscheping) vertrek 12.00 uur - aankomst Winningen 14.00 uur

Per comfortabele touringcar wordt u, na een kopje of koffie of thee, vanaf ons centrale overstappunt naar Koblenz gebracht. Hier schepen we in op het ms Esmeralda en varen we naar Winningen. Winningen is een belangrijk Riesling-wijndorp, gelegen vlak voor Güls en Lay, 2 voorsteden van Koblenz. Het karakteristieke kenmerk van Winningen is de fontein van de wijnheks in de schilderachtige Weinhof. De fontein werd als monument voor de wrede heksenvervolging opgericht. De wijnheks is niet alleen te zien in de vorm van een beeld op een fontein, maar is tevens verwerkt in vele geveldecoraties, cafénamen en in de naam van de grootste wijngaard in de buurt, die bijna door loopt tot Moselkern.

Optionele excursie: wijnproeverij ca. € 15,- p.p.
De wijnproeverij zal gehouden worden bij Weingut Freiherr von Heddesdorff in Winningen. Het stamhuis met kelders is meer dan 900 jaar oud. U kunt hier 4 verschillende wijnen proeven. De wijnproeverij duurt ongeveer 1½ uur.

Dinsdag: Winningen vertrek 6.00 uur - aankomst Rüdesheim 16.00 uur

Rüdesheim am Rhein is een romantisch wijnstadje met ongeveer 10.000 inwoners. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze mooie 65 km lange Rijnvallei ligt tussen Rüdesheim en Koblenz. Hier stroomt de Rijn tussen de lage bergen door met op de oevers kastelen, ruïnes en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en staat bekend om haar vele wijnlokalen, die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. 

Optionele excursie: Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett ca. € 16,- p.p.
Met een treintje wordt u naar het beroemde Muziek Museum gebracht. Een Nederlandssprekende gids zal een rondleiding verzorgen in de Brömserhof. Dit gebouw is in 1416 gebouwd. Het museum heeft een prachtige collectie mechanische muziekinstrumenten, waarvan een groot aantal nog goed werkt.

Woensdag: Rüdesheim vertrek 2.00 uur - aankomst Heidelberg 14.00 uur

's Nachts wordt de reis vervolgd naar Heidelberg: een wereldberoemde universiteitsstad, waar jaarlijks vele toeristen naar toe komen. Het historische centrum is zeker een bezoek waard, evenals de Alte Brücke en het indrukwekkende Schloss Heidelberg. De prachtige ligging tussen de Neckar en de uitlopers van het Odenwald maakt dat Heidelberg ook een trekpleister is voor wandelliefhebbers.

Optionele excursie: Schloss Heidelberg met de Bergbahn ca. € 17,- p.p.
Vanaf het schip lopen we met begeleiding in ca. 10 minuten naar de Bergbahn. Met de Bergbahn gaat u naar het prachtige Schloss Heidelberg. Een Nederlandssprekende gids zal alles vertellen over de historie van dit prachtige slot. In de 16 en 17e eeuw was Schloss Heidelberg één van de mooiste van Europa.

Donderdag: Heidelberg vertrek 8.00 uur - aankomst Worms 13.00 uur/vertrek 16.00 uur - aankomst Mainz

De route wordt voortgezet naar Worms, de oudste stad van Duitsland. Worms kan terugzien op een groots en belangrijk verleden, waarvan de vele bouwwerken en monumenten nu nog getuigen. Worms presenteert zich heden ten dage als een moderne stad aan de Rijn, waarin de bezoeker echter voortdurend aan de Middeleeuwen herinnerd wordt, onder andere door de wereldberoemde Nibelungensage.

Optionele excursie: stadsrondrit met het Nibelungentreintje ca. € 13,- p.p.
Het Nibelungentreintje haalt u bij het schip op. De gids zal tijdens de rit alles vertellen over de vele bezienswaardigheden in Worms. Ook heeft u wat tijd om zelf in te vullen, voordat het treintje u weer terug naar het schip brengt.


Van Worms varen we in de namiddag naar Mainz. Mainz is naast een universiteitsstad stad van de Romeinen, een mediastad, deelstaathoofdstad, stad van de Romaanse dom, de 'zwarte kunst' van Gutenberg en het carnaval aan de Rijn. Een stad met een geschiedenis van bijna 2000 jaar oud, waarop de inwoners van Mainz terecht trots zijn. Tot de vele cultuurgoederen van Mainz hoort ook een sterk ontwikkelde wijncultuur.

Vrijdag: Mainz vertrek 8.00 uur - aankomst Frankfurt 13.00 uur

In de ochtend varen we vandaag naar Frankfurt, dat officieel Frankfurt Am Main heet, net zoals het vliegveld van Frankfurt eigenlijk Airport Frankfurt Am Main heet. Het wordt in Nederland echter altijd afgekort tot Frankfurt. De stad is een Europese metropool, aangezien het onder andere het financiële centrum van Duitsland is, waar vele banken en de Europese Centrale bank zetelt. In de historische Altstadt vindt u o.a. vakwerkhuizen, de Alte Nikolaikirche en de Römer (stadhuis).

Optionele excursie: stadsrondrit Frankfurt ca. € 25,- p.p.
U wordt met een bus opgehaald bij het schip. De gids zal alles vertellen over de historie en de bezienswaardigheden van Frankfurt. Tevens zal er een wandeling over de Römerberg (stadhuisplein) gemaakt worden. Sinds de Middeleeuwen is dit het centrum van de stad.

Zaterdag: Frankfurt vertrek 6.00 uur - aankomst Keulen 15.00 uur

Na een vroeg vertrek arriveren we in de namiddag in Keulen, een mooie en interessante stad aan de Rijn. Keulen heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om de imposante Dom en de vele winkelstraten. Ook zijn er talloze (herbouwde) historische monumenten en is de stad rijk aan prachtige middeleeuwse panden. Museumliefhebbers kunnen in de stad ook uitstekend terecht. Ook staat Keulen bekend als stad van de Bier- en Weinstuben.

Zondag: Keulen vertrek 10.00 uur - aankomst Düsseldorf 13.00 uur

We verlaten Keulen na het ontbijt. Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is onze volgende aanlegplaats. De bijna 9 eeuwen oude stad is onderdeel van het grootste industriegebied van Europa: het Rurhgebied. Na aankomst heeft u gelegenheid om Düsseldorf te verkennen. Deze stad biedt u een diversiteit aan mogelijkheden. De Altstadt laat u het oude gedeelte van Düsseldorf zien, terwijl u in de Medienhafen kennis maakt met de moderne architectuur. Voor winkelliefhebbers is deze stad een walhalla: van grote warenhuizen tot kleine winkeltjes waar u kunt rondsnuffelen. Vergeet u de Königsallee niet!

Maandag: Düsseldorf vertrek 2.00 uur - aankomst Arnhem 9.00 uur (ontscheping)

Na het ontbijt is de ontscheping in Arnhem, waarna u per comfortabele touringcar terug wordt gebracht naar ons centrale overstappunt. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het benedendek (hoofddek) en het promenadedek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:08:39 | 0,55 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch