telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen riviercruise Rhein in Flammen - ms Esmeralda

Misschien heeft u er al eens iets over gehoord, of heeft u het op uw verlanglijstje staan? Dan is dit uw kans! Met deze speciale cruise nemen wij u mee naar het jaarlijks terugkerende spektakel ‘Rhein in Flammen’. Op de eerste zaterdag van mei kunt u 's avonds vanaf het zonnedek dit spectaculaire evenement met vuurwerk, verlichte schepen, burchten en gebouwen gadeslaan. Vanzelfsprekend bezoekt u tijdens deze cruise ook mooie steden zoals Bonn, Koblenz, Rüdesheim, Boppard en Keulen. We verblijven tijdens deze cruise op het bekende schip ms Esmeralda, waar u kunt genieten van de uitstekende service aan boord. U krijgt tevens de mogelijkheid om interessante excursies te maken, die u op het schip kunt reserveren. Boek deze gevarieerde riviercruise met als hoogtepunt Rhein in Flammen vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Spectaculaire avond Rhein in Flammen
 • Bezoek Boppard
 • Bezoek Keulen
 • Gezellig schip
 • Inclusief transfers
1-persoonshutten zijn op aanvraag. U dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.

Route rivierencruise Rhein in Flammen

Maandag: Busreis Nederland - Düsseldorf (inscheping)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Per comfortabele touringcar wordt u, na een kopje of koffie of thee, naar Düsseldorf gebracht. Hier schepen we in de loop van de middag in op het ms Esmeralda. U kunt na aankomst eerst Düsseldorf gaan verkennen. Bezoek het gezellige centrum met de vele leuke winkels of maak bijvoorbeeld een wandeling over de Rijnpromenade.

Dinsdag: Bonn

Vandaag zet ms Esmeralda koers naar Bonn, van 1949 tot 1999 de hoofdstad en regeringszetel van de Bondsrepubliek Duitsland. Bonn is een mooie stad met vele bezienswaardigheden zoals het 18e-eeuwse Altes Rathaus, de kerk (Münster van Bonn), het Kurfürstliches Schloss en het Poppelsdorfer Schloss. In de binnenstad kunt u heerlijk winkelen. Tevens heeft Bonn vele interessante musea voor de liefhebber.

Woensdag: Koblenz

Koblenz is onze volgende bestemming, prachtig gelegen aan de monding van de Moezel en de Rijn. Op dit punt bevindt zich het Deutsches Eck, waar een groot monument staat ter ere van Keizer Wilhelm I. In de Altstadt van Koblenz bevinden zich veel winkels, bezienswaardigheden en Weinstuben. Over de Moezel ligt één van de oudste bruggen van Duitsland, de Balduinbrug uit de 14e eeuw. Op de rechteroever van de Rijn ligt de 19e-eeuwse vesting Ehrenbreitstein, na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa. Vanaf de oever van de Rijn gaat een kabelbaan naar fort Ehrenbreitstein, een absolute aanrader om mee naar boven te gaan!

Donderdag: Rüdesheim

Vandaag gaat de reis verder naar Rüdesheim. Rüdesheim is een bekend wijnstadje, beroemd om de Drosselgasse met zijn vele wijnbars. Het stadje zelf wordt omgeven door vele wijngaarden. Op een heuvel nabij Rüdesheim ligt het Niederwalddenkmal, gebouwd in 1877 ter nagedachtenis aan het einde van de Frans-Duitse oorlog. Het monument vormt een markant oriëntatiepunt en wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht.

Vrijdag: Boppard

In de loop van de ochtend varen we naar Boppard. Het stadje ligt vlakbij de grootste bocht van de Rijn, de Bopparder Hamm. Vanaf GedeonsEck, bereikbaar met een stoeltjeslift, heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving en de Bopparder Hamm. Boppard is een historisch, van oorsprong Romeinse plaats en wordt omgeven door wijngaarden. Enkele bezienswaardigheden zijn het Römerpark, de Sint-Severuskerk en het Sint-Martinusklooster. Boppard heeft ook vele leuke winkeltjes, pleintjes en steegjes.

Zaterdag: Konvooi Rhein in Flammen

Het hoogtepunt van deze cruise vindt vandaag plaats: Rhein in Flammen! Een schitterend spektakel. Op de eerste zaterdag van mei vindt dit evenement jaarlijks plaats tussen Linz en Bonn. Zo’n 1500 roodbrandende Bengaalse fakkels branden op de oevers van de rivier en bezienswaardigheden zoals de Rolandsbogen, de Drachenfels en de Petersberg zijn mooi verlicht. Ongeveer 60 verlichte schepen varen in konvooi over de Rijn. Langs de route zijn vijf grote vuurwerkshows te bewonderen. Het 'finale vuurwerk', onder begeleiding van muziek, vormt het prachtige eind van deze avond.

Zondag: Keulen

Vandaag zet ons schip koers naar Keulen. Deze stad is beroemd om zijn rijke geschiedenis en architectuur. De Dom van Keulen, al van verre zichtbaar met zijn 2 markante torens, is de grootste gotische kathedraal van Duitsland, gelegen in het centrum van de stad. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen. De Altstadt van Keulen is zeker een bezoek waard. U vindt hier vele winkels, gezellige Wein- en Bierstuben en restaurantjes.

Maandag: Busreis Keulen (ontscheping) - Nederland

Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Op de terugreis naar ons centrale overstappunt in Nederland maken we nog een stop in Valkenburg. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen (niet inclusief) en het stadje verkennen. In het gezellige centrum kunt u winkelen of misschien wilt u de gemeentegrot gaan bezoeken. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen in het vaar- en/of reisplan optreden.

ms Esmeralda

De ms Esmeralda is een comfortabel schip met een gezellige sfeer. Het is van allerlei gemakken voorzien voor een prettige cruise. Er is meer dan genoeg ruimte voor de 126 passagiers, die kunnen inschepen in een van de 63 hutten, verdeeld over het hoofddek (benedendek) en het bovendek. Er is een lift tussen deze dekken en naar het zonnedek staat een traplift tot uw beschikking. De bar en lounge aan boord zijn in 2011 geheel gerenoveerd. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie gedurende de dag.

HUTTEN
Alle hutten zijn buitenhutten en voorzien van 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie, kluisje en airco.

LIFTEN
Er is een lift tussen het hoofddek en het bovendek en een traplift tussen het bovendek en het zonnedek.

SCHEEPSINDELING
Zonnedek
 • Deels overdekt
 • (Lig)stoelen
 • Traplift naar het bovendek
Bovendek
 • 28 tweepersoonsbuitenhutten
 • Bar
 • Grote salon 
 • Lift naar het hoofddek
 • Traplift naar het zonnedek
Hoofddek (benedendek)
 • 35 tweepersoonsbuitenhutten
 • Receptie
 • Restaurant
 • Lift naar het bovendek

8 dagen riviercruise Rhein in Flammen - ms Esmeralda

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
14 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:20:46 | 0,24 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch