5 dagen Romantische Strasse all-inclusive

vanaf € 429,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Schilderachtige stadjes met een rijk verleden en een glooiend, afwisselend landschap om bij weg te dromen: dat is de Romantische Strasse. Niet voor niets de meest geliefde toeristische route van Duitsland. Tijdens deze reis naar het hart van de Romantische Strasse brengen we u naar de schitterende stadjes Nördlingen en Dinkelsbühl, waar de tijd lijkt stil te staan, en bezoeken uiteraard het beroemde Rothenburg ob der Tauber en het prachtige Augsburg. Daarnaast vertelt een gids ons over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het gebied, waar we deze week verblijven: de Ries-krater. Dit alles vanuit ons hotel in Wemding, waar u geniet van een heerlijk, onbezorgd all-inclusive-arrangement.

 • Augsburg
 • Optioneel Harburg
 • Rondrit Ries met gids
 • Nördlingen
 • Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Romantische Strasse all-inclusive

Maandag: Nederland - Wemding

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Met verschillende stops onderweg rijden we naar ons hotel in Wemding, waar u met een drankje welkom wordt geheten. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Ries en Nördlingen

Wemding ligt aan de rand van een geologisch interessant gebied: de Ries. Het komvormige dal is een krater, ontstaan na een meteoriet-inslag. Het had grote gevolgen voor rivieren in geheel Europa. Gesteenten en fossielen zijn hier nog stille getuigen van. We maken 's ochtends een tocht door dit gebied, waarbij de gids ons vertelt over deze unieke regio. In dit gebied ligt de stad Nördlingen, dat ook deel uitmaakt van de Romantische Strasse. Het stadsbeeld wordt bepaald door de 90 meter hoge klokkentoren Daniel. Naast de talloze historische bezienswaardigheden kent Nördlingen ook een gezellig centrum met leuke winkels. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: Dinkelsbühl en Rothenburg ob der Tauber

Na het ontbijt rijden we naar het ommuurde stadje Dinkelsbühl, bekend om haar gekleurde gevels. Het 'Deutsches Haus' is één van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland. Aansluitend rijden we naar één van de bekendste steden aan de Romantische Strasse: Rothenburg ob der Tauber. Deze meer dan 1.000 jaar oude rijksstad is een waar openluchtmuseum! Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is.

Donderdag: Harburg en Augsburg

Even ten zuiden van Wemding staat het prachtige kasteel Harburg, hoog boven het gelijknamige dorp. Dit kasteel behoort tot de grootste, oudste en best-bewaarde kastelen van Zuid-Duitsland. U kunt deelnemen aan een rondleiding of het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen. Na dit bezoek rijden we naar de grootste stad aan de Romantische Strasse: de universiteitsstad Augsburg. Hip en modern gaan hand in hand met historie en overweldigende architectuur in deze bruisende stad. Van lieflijke kleine straatjes waar de tijd lijkt stil te staan,  tot de prachtige Renaissance bouwwerken en het revolutionaire watermanagementsysteem. U kunt de middag naar eigen inzicht besteden in Augsburg. Een terrasje, souvenirs shoppen of bezoekt u één van de vele musea die de stad rijk is?

Vrijdag: Wemding - Nederland

Helaas zit onze reis naar de Romantische Strasse erop en rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Romantische Strasse all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Seebauer, Wemding

Even buiten Wemding ligt het hotel Seebauer. Het gezellige hotel is verdeeld over meerdere gebouwen rondom de centrale Biergarten. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en wellnessfaciliteiten. Uw kamer is voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Niet alle kamers zijn per lift te bereiken. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Sjanie

Deze foto is gemaakt tijdens de reis `5 dagen Romantisch Strassen`in Harburg, het was deze dag erg mistig s´morgens. hier kun je zien dat het optrekt. Foto is gemaakt tussen Harburg en Nodlingen.

5 dagen Romantische Strasse all-inclusive

305 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
315 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:55:44 | 0,34 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch