8 dagen Romantische Strasse - van Würzburg tot Füssen

vanaf € 569,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De bekendste en volgens velen de mooiste toeristische route van Duitsland is zonder twijfel de Romantische Strasse. Deze 385 kilometer lange voormalige handelsroute dankt haar naam aan middeleeuwse stadjes, afwisselende natuur en de mooiste kerken, kloosters en kastelen. We volgen tijdens deze reis de gehele Romantische Strasse, vanaf Würzburg in het noorden tot Füssen in het zuiden. We bezoeken onder andere Rothenburg, Dinkelsbühl en Nördlingen. Ook het sprookjesachtige slot Neuschwanstein mag zeker niet ontbreken. Laat u betoveren op deze prachtige excursiereis!

  • De Romantische Strasse van noord naar zuid
  • Würzburg en Rothenburg ob der Tauber
  • Nördlingen en Dinkelsbühl
  • Landsberg en Augsburg
  • Schloss Neuschwanstein en Füssen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Romantische Strasse - van Würzburg tot Füssen

Maandag: Nederland - Wertheim - Geiselwind

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint deze mooie reis en rijden we naar Duitsland. We rijden naar Miltenberg, een schitterend stadje aan de Main. Vanaf hier volgen we de oevers van de Main tot aan het mooie Wertheim, waar de Tauber in de Main uitmondt. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. Na een stop in Wertheim, één van de noordelijkst gelegen stadjes op de Romantische Strasse, vervolgen we onze reis naar ons hotel in Geiselwind, waar we vier nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Würzburg

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Würzburg, de stad waar de Romantische Strasse begint. ’s Ochtends maken we een uitgebreide stadswandeling/rondrit o.l.v. een gids door het centrum van Würzburg. 's Middags heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan de Residenz van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De Residenz-tuinen zijn tevens een bezoek waard. Via het mooie Steigerwald rijden we terug naar ons hotel. 

Woensdag: Tauberbisschofsheim, Bad Mergentheim en Weikersheim

De Tauber, die we in Wertheim al zagen, vormt de rode draad van het noordelijke deel van de Romantische Strasse. We rijden met een lokale bus naar het charmante Tauberbisschofsheim. Het rijke verleden is nog altijd terug te zien in het sfeervolle centrum met talloze monumenten. Met name het stadhuis is een blikvanger. Na dit bezoek volgen we de Tauber door het wijngebied van Lauda-Königshofen naar Bad Mergentheim, dat bekend staat om haar voormalige burcht en geneeskrachtige bronnen. We sluiten de dag af met een bezoek aan het nabijgelegen Weikersheim. Het Renaissanceslot aan de rand van het stadje is een lust voor het oog! U kunt het kasteel, dat geldt als één van de mooiste van de grafelijke familie Hohenlohe, bezoeken of een wandeling maken door de minstens zo indrukwekkende barokke tuinen, die naar voorbeeld van Paleis Versailles zijn aangelegd.

Donderdag: Röttingen en Rothenburg ob der Tauber

We pakken de route weer op waar we gisteren gestopt zijn en rijden naar Röttingen. Het centrum staat vol vakwerkhuizen en monumenten, maar het meest typerend zijn de 30 zonnewijzers in dit kleine stadje. Via Creglingen, bekend om de Herrgottskirche rijden we naar één van de bekendste steden aan de Romantische Strasse: Rothenburg ob der Tauber. Deze meer dan 1.000 jaar oude rijksstad is een waar openluchtmuseum! Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats.

Vrijdag: Geiselwind - Dinkelsbühl - Nördlingen - omgeving Augsburg

Na het ontbijt volgen we de Romantische Strasse verder zuidwaarts. Onze eerste stop is het ommuurde stadje Dinkelsbühl, bekend om haar gekleurde gevels. Het 'Deutsches Haus' is één van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland. De Romantische Strasse voert nu door de Ries, een uniek stukje natuur dat is ontstaan na een meteoriet-inslag, naar Nördlingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door de 90 meter hoge klokkentoren Daniel. Naast de talloze historische bezienswaardigheden kent Nördlingen ook een gezellig centrum met vele winkels. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in de omgeving van Augsburg, waar we de laatste drie nachten van deze reis zullen verblijven.

Zaterdag: Landsberg en Augsburg (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden. Als u het Pluspakket heeft geboekt, bezoekt u vandaag twee schitterende steden aan de Romantische Strasse. We rijden eerst naar Landsberg am Lech. Het ommuurde historische centrum is goed bewaard gebleven en biedt met haar barokke stadhuis, vele kerken, poorten en torens en haar unieke marktplein een schilderachtige aanblik. Aansluitend bezoeken we de universiteitsstad Augsburg. Onder leiding van een gids maken we een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Van lieflijke kleine straatjes waar de tijd lijkt stil te staan, tot de prachtige Renaissance bouwwerken en het revolutionaire watermanagementsysteem. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Augsburg. Een terrasje, souvenirs shoppen of bezoekt u één van de vele musea die de stad rijk is? Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Neuschwanstein en Füssen

De laatste etappe van de Romantische Strasse. Via Landsberg rijden we naar de voet van de Alpen naar de stad Füssen. Onderweg maken we twee stops bij plekken die een onuitwisbare indruk zullen achterlaten. Allereerst bezoeken we de Wieskirche. Het Rococo-interieur van deze bedevaartskerk is werkelijk verbluffend! Even verderop vinden we één van de beroemdste bezienswaardigheden van het land: slot Neuschwanstein, een kasteel zoals alleen in sprookjes voorkomt. Het kasteel van koning Lodewijk II is het meest gefotografeerde bouwwerk van Duitsland. Tegen de Oostenrijkse grens ligt het middeleeuwse stadje Füssen, in een kronkel van de gifgroene rivier de Lech. Met een kasteel, klooster, musea, kerken en vele middeleeuwse huizen is het historische centrum perfect bewaard gebleven.

Maandag: Würzburg - Nederland

Helaas zit onze reis over de Romantische Strasse erop en rijden we na het ontbijt terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats teruggebracht wordt.

Landkaart: Romantische Strasse compleet - van Würzburg tot Füssen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Krone, Geiselwind

Dit hotel onder Nederlandse leiding ligt in het centrum van Geiselwind en beschikt over een receptie, ift, restaurant, bar, Stube en terras. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Hotel Krone, Zusmarshausen

In het centrum van Zusmarshausen staat het gezellige Hotel Krone. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras en lift. Uw kamer is voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Julia

Hier een mooie foto van het Kasteel dat we op onze reis met Bolderman hebben gemaakt.
De Romantische Strasse van Würzburg tot Füssen.
Het was een prachtige reis met een super fijne chauffeur.

Reisverhaal Andre

Sloss Neuschwanstein bij Hohenschwangau
Augsburg
Dinkelsbuhl
Dinkelsbuhl
 

Reisverhaal Peter

8 daagse excursiebusreis – 15 t/m 22 mei 2023- romantische strasse (Hotel Krone te Geiselwind met goede maaltijden en 2e deel in Hotel Albasto te Maisach met alleen goed ontbijt en voor diners moesten we naar Hotel Asgard te Gersthofen waar we erg ontevreden waren over de kwaliteit van het eten ) onder leiding van de prima Limburgse chauffeur John Oelers (firma Spauwen Travel) die meer dan zijn uiterste best deed voor de mensen en het programma.

Reisverhaal Geesje

Maandag 1 mei teruggekomen van een fantastische reis, 8 dagen Romantische strasse.
Op de heenreis naar het hotel in Geiselwind hebben we Wertheim bezichtigd, daarna goed ontvangen in het hotel, mooie kamer en het eten was erg goed.
Iedere dag zijn we naar verschillende mooie dorpen en steden geweest, zoals Würzburg, Rothenburg ob der Tauber en Augsburg.
Vrijdag zijn we richting Augsburg gereden waar we in een hotel in de buurt 3 dagen hebben overnacht.
Dit hotel vond ik niet zo geweldig en vele reisgenoten met mij, het personeel was niet vriendelijk, er kon daar niet zoveel.
Heb het erg gezellig gehad met mijn medereizigers en onze chauffeur John was ook geweldig, hij wist veel te vertellen over de bezienswaardigheden.
Al met al toch een mooie en gezellige reis gehad.
Op naar de volgende.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:01:55 | 0,31 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch