8 dagen Romantische Strasse - van Würzburg tot Füssen

vanaf € 499,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De bekendste en volgens velen mooiste toeristische route van Duitsland is zonder twijfel de Romantische Strasse. Deze 385 kilometer lange voormalige handelsroute dankt haar naam aan middeleeuwse stadjes, afwisselende natuur en sprookjesachtige bezienswaardigheden. We volgen tijdens deze reis de gehele Romantische Strasse, vanaf Würzburg in het noorden tot aan Füssen en brengen een bezoek aan onder andere Rothenburg, Dinkelsbühl en Nördlingen. Ook het sprookjesachtige slot Neuschwanstein mag zeker niet ontbreken. Laat u zich betoveren op deze prachtige excursiereis!

  • De gehele Romantische Strasse van noord naar zuid
  • Würzburg, Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl
  • Nördlingen en Augsburg
  • Schloss Neuschwanstein en Füssen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Romantische Strasse - van Würzburg tot Füssen

Maandag: Nederland - Geiselwind

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint deze mooie reis en rijden we naar Duitsland. We rijden naar Miltenberg, een schitterend stadje aan de Main. Vanaf hier volgen we de oevers van de Main tot aan het mooie Wertheim, waar de Tauber in de Main uitmondt. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Na een stop in Wertheim, één van de noordelijkst gelegen stadjes op de Romantische Strasse, vervolgen we onze reis naar ons hotel in Geiselwind waar we vier nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Würzburg

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Würzburg, de stad waar de Romantische Strasse begint. ’s Ochtends kunt u een uitgebreide stadswandeling/rondrit maken o.l.v. een gids door het centrum van Würzburg. In de middag heeft u nog even de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan de Residenz van Würzburg, het prachtige slot uit 1700. De Residenz tuinen zijn tevens een bezoek waard. Via het mooie Steigerwald rijden we terug naar ons hotel. 

Woensdag: Tauberbisschofsheim, Bad Mergentheim en Weikersheim

De Tauber, die we in Wertheim al zagen, vormt de rode draad van het noordelijke deel van de Romantische Strasse. We rijden naar het charmante Tauberbisschofsheim. Het rijke verleden is nog altijd terug te zien in het sfeervolle centrum met talloze monumenten. Met name het stadhuis is een blikvanger. Na dit bezoek volgen we de Tauber door het wijngebied van Lauda-Königshofen naar Bad Mergentheim, dat bekend staat om haar voormalige burcht en geneeskrachtige bronnen. We sluiten de dag af met een bezoek aan het nabijgelegen Weikersheim. Het Renaissanceslot aan de rand van het stadje is een lust voor het oog! U kunt het kasteel, dat geldt als één van de mooiste van de grafelijke familie Hohenlohe, bezoeken of een wandeling maken door de minstens zo indrukwekkende barokke tuinen, die naar voorbeeld van Paleis Versailles zijn aangelegd.

Donderdag: Röttingen en Rothenburg ob der Tauber

We pakken de route weer op, waar we gisteren gestopt zijn en rijden naar Röttingen. Het centrum staat vol vakwerkhuizen en monumenten, maar het meest typerend zijn de 30 zonnewijzers in dit kleine stadje. Via Creglingen, bekend om de Herrgottskirche rijden we naar één van de bekendste steden aan de Romantische Strasse: Rothenburg ob der Tauber. Deze meer dan 1.000 jaar oude rijksstad is een waar openluchtmuseum! Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats.
 

Vrijdag: Dinkelsbühl en Nördlingen

Na het ontbijt verlaten we Geiselwind en volgen de Romantische Strasse verder zuidwaarts. Onze eerste stop is het ommuurde stadje Dinkelsbühl, bekend om haar gekleurde gevels. Het 'Deutsches Haus' is één van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland. De Romantische Strasse voert nu door de Ries, een uniek stukje natuur dat is ontstaan na een meteoriet-inslag, naar Nördlingen.  Het stadsbeeld wordt bepaald door de 90 meter hoge klokkentoren Daniel. Naast de talloze historische bezienswaardigheden kent Nördlingen ook een gezellig centrum met tal van winkels. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel nabij Augsburg, waar we de laatste drie nachten van deze reis zullen verblijven.

Zaterdag: Augsburg

Vandaag kunt u de gehele dag de grootste stad aan de Romantische Strasse verkennen: de universiteitsstad Augsburg. Hip en modern gaan hand in hand met historie en overweldigende archtectuur in deze bruisende stad. Per openbaar vervoer bereiken we snel en gemakkelijk de binnenstad waar een gids ons meeneemt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Van lieflijke kleine straatjes waar de tijd lijkt stil te staan, tot de prachtige Renaissance bouwwerken en het revolutionaire watermanagementsysteem. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Augsburg. Een terrasje, souvenirs shoppen, of bezoekt u één van de vele musea die de stad rijk is?

Zondag: Neuschwanstein en Füssen

De laatste etappe van de Romantische Strasse. Via Landsberg rijden we naar de voet van de Alpen richting de stad Füssen. Onderweg maken we twee stops bij plekken die een onuitwisbare indruk zullen achterlaten. Allereerst bezoeken we de Wieskirche. Het Rococo-interieur van deze bedevaartskerk is werkelijk verbluffend! Even verderop vinden we één van de beroemdste bezienswaardigheden van het land: slot Neuschwanstein, een kasteel zoals alleen in sprookjes voorkomt. Het kasteel van koning Lodewijk II is het meest gefotografeerde bouwwerk van Duitsland. Even verderop, tegen de Oostenrijkse grens, ligt het middeleeuwse stadje Füssen, gelegen in een kronkel van de gifgroene rivier Lech. Met een kasteel, klooster, pleinen, musea, kerken, stegen en vele middeleeuwse huizen is het historische centrum perfect bewaard gebleven.

Maandag: Würzburg - Nederland

Helaas zit onze reis over de Romantische Strasse erop en rijden we na het ontbijt terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Romantische Strasse compleet - van Würzburg tot Füssen

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Krone, Geiselwind

Dit hotel ligt in het centrum van Geiselwind en beschikt over een receptie, restaurant, bar, Stube, terras en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotellerie Asgard, Gersthofen

Hotellerie Asgard ligt aan de rand van Gersthofen, even ten noorden van Augsburg. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, wifi en een lift. Alle kamers zijn uitgerust met televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Andre

Sloss Neuschwanstein bij Hohenschwangau
Augsburg
Dinkelsbuhl
Dinkelsbuhl
 

Reisverhaal Peter

8 daagse excursiebusreis – 15 t/m 22 mei 2023- romantische strasse (Hotel Krone te Geiselwind met goede maaltijden en 2e deel in Hotel Albasto te Maisach met alleen goed ontbijt en voor diners moesten we naar Hotel Asgard te Gersthofen waar we erg ontevreden waren over de kwaliteit van het eten ) onder leiding van de prima Limburgse chauffeur John Oelers (firma Spauwen Travel) die meer dan zijn uiterste best deed voor de mensen en het programma.

Reisverhaal Geesje

Maandag 1 mei teruggekomen van een fantastische reis, 8 dagen Romantische strasse.
Op de heenreis naar het hotel in Geiselwind hebben we Wertheim bezichtigd, daarna goed ontvangen in het hotel, mooie kamer en het eten was erg goed.
Iedere dag zijn we naar verschillende mooie dorpen en steden geweest, zoals Würzburg, Rothenburg ob der Tauber en Augsburg.
Vrijdag zijn we richting Augsburg gereden waar we in een hotel in de buurt 3 dagen hebben overnacht.
Dit hotel vond ik niet zo geweldig en vele reisgenoten met mij, het personeel was niet vriendelijk, er kon daar niet zoveel.
Heb het erg gezellig gehad met mijn medereizigers en onze chauffeur John was ook geweldig, hij wist veel te vertellen over de bezienswaardigheden.
Al met al toch een mooie en gezellige reis gehad.
Op naar de volgende.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:52:42 | 0,14 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch