telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen rondreis de Baltische Staten

vanaf € 649,-
vertrekdata en prijzen

Maak kennis tijdens deze rondreis Baltische Staten met Estland, Letland en Litouwen, de 3 Baltische landen die zich in hoog tempo ontwikkelen, maar waar anderzijds de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De 3 landen worden vaak in één adem genoemd, maar zijn toch geheel verschillend met een eigen taal en karakter. De hoofdsteden zijn bijzonder fraai met een indrukwekkende cultuur en historische achtergronden. Tijdens deze rondreis Baltische Staten maakt u kennis met de bekende steden Warschau, Vilnius, Tallinn, Riga en Gdansk. Samen met de afwisselende landschappen zijn ze een toegevoegde waarde aan deze Baltische rondreis. Boek deze rondreis Baltische Staten vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Rzepin

Via onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons overnachtingshotel net over de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

Dinsdag: Rzepin - omgeving Warschau (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we via de Poolse tolweg naar Warschau. Een bloeiende metropool aan de rivier de Wisla, in het Duits beter bekend als de Weichsel. Hier hebben de visser Wars en zijn vrouw Zawa de hoofdstad van Polen gesticht als Warszawa. We maken een uitgebreide stadsrit door het centrum en aansluitend een wandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de Koningsroute naar de "Stare Miasto", de oude binnenstad. Niet alleen het Koninklijk paleis maar ook de vele kerken en andere architectonische hoogstandjes domineren het oude stadsgezicht.

Woensdag: Omgeving Warschau - Vilnius

Na een vroeg ontbijt verlaten we het hotel en rijden door de prachtige natuur naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Tijdens de rit kunt u genieten van de fraaie landschappen langs de route. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel in Vilnius, waar we 2 nachten verblijven.

Donderdag: Trakai en Vilnius (zie Bolderman Pluspakket)

We beginnen de dag met een bezoek aan Trakai. We rijden naar het Nationaal Historisch Park Trakai, waar u een bezoek kunt brengen aan het schitterende kasteel Trakai in het Galvemeer (zie Pluspakket). Daarna maakt u kennis met Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, tijdens een uitgebreide stadstour en daarna wandelend o.l.v. een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminas Toren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling komen we langs de mooie Russische Orthodoxe Heilige Geest kerk, de kathedraal en de poorten der Dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e-eeuwse universiteit, de oudste van Midden en Oost-Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is één van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gebruikt u het diner vanavond in een specialiteitenrestaurant in het centrum van Vilnius als welkom in de Baltische Staten. Een diner met verschillende typische traditionele voorgerechten, hoofdgerechten, desserts, koffie en likeurtjes.

Vrijdag: Vilnius - Pärnu - Tallinn

Tijdens de route via Pärnu naar Tallinn kunt u genieten van het mooie en onbekende landschap van deze nieuwe Europese deelstaten. Vandaag rijden we door het schitterende landschap van alle 3 de Baltische Staten. Onderweg bezoeken we de plaats Pärnu, een populair kuuroord met witte stranden, lommerrijke lanen en statige villa’s. Vervolgens gaan we door naar Tallinn, waar we in de loop van de middag aan komen en 2 nachten zullen blijven.

Zaterdag: Tallinn

’s Morgens maken we eerst een stadstour. We rijden via de buitenwijken van Tallinn door de wijk Kadriorg langs het Presidentiële paleis en daarna via de Russische wijk naar Pirita, het Olympische Dorp. Vanuit Pirita gaan we verder naar de oude binnenstad, waar we een stadswandeling zullen maken o.l.v. een lokale gids. We zien de oude stad, zonder twijfel de best bewaarde en mooiste stad van de Baltische Staten, met o.a. het raadhuis en raadhuisplein, de Russisch Orthodoxe Nevski kathedraal en de Kiek in de Köktoren. De rest van de dag staat ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid Tallinn verder gaan verkennen.

Zondag: Tallinn - Riga

We brengen u naar Letland langs de romantische kustlijn van de Baltische Zee. Een mooie tocht door een prachtig landschap met onderweg een korte stop. Dan rijden we verder naar de hoofdstad van Letland, Riga, gelegen aan de Baltische Zee en gebouwd op de oevers van de Daugava rivier. We maken een korte stadstour o.l.v. een gids. Deze stad werd in 1201 gesticht door kruisridders en is vandaag met ca. 850.000 inwoners de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden. Tijdens de rondrit zien we de Koepelkathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren. Aansluitend rijden we naar ons hotel, waar we 1 nacht zullen blijven.

Maandag: Riga - omgeving Suwalki

Na het ontbijt steken we de grens met Litouwen over en rijden we dwars door Litouwen, naar Šiauliai. In de omgeving van deze plaats bevindt zich de 'Kruisberg'. Op deze heilige plek plaatst men al sinds 1831 kruisen. Ook de Paus bracht een bezoek aan deze plek. Daarna steken we de Poolse grens over naar de omgeving van Suwalki voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Suwalki - Ketrzyn - Gdansk (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we door de bekende Poolse Mazuren. Met meer dan 2000 meren is dit één van de mooiste natuurgebieden van Europa. In Ketrzyn brengen we een bezoek aan het vroegere hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze (zie Pluspakket). Een lokale gids vertelt er ons alles over. Daarna rijden we verder naar de omgeving van Gdansk, in het noorden van Polen, voor diner en overnachting.

Woensdag: Gdansk

Na het ontbijt rijden we via de Wester­platte naar de Leninwerf, waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. Aansluitend maken we o.l.v. een lokale gids een rondrit door Gdansk, de meest Hollandse stad van Polen. We rijden langs het voetbalstadion Baltic Arena, dat de vorm en kleur heeft van een stuk barnsteen, de Oliwa kathedraal en het huis van Lech Walesa. Aansluitend rijden we terug richting de Leninwerf en beginnen aan de stadswandeling langs het oude postkantoor en via de markthal naar de bekoorlijke binnenstad. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid Gdansk ook nog zelf te ontdekken, of u gaat op een terrasje lekker genieten van een drankje.

Donderdag: Gdansk - Duitsland

Via een mooie route rijden we door Polen en gaan op weg naar het overnachtingshotel aan de Pools-Duitse grens. Onderweg houden we een koffie- en lunchpauze. In de loop van de middag komen we aan bij ons overnachtingshotel.

Vrijdag: Duitsland - Nederland

De laatste etappe van deze imponerende reis. Via de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale wisselpunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet brengen we u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Margret

Van 21 augustus tot 1 september met Bolderman een geweldige rondreis "Baltische Staten" gemaakt.
Was was het een geweldige reis, een super chauffeur Floris en een gezellige groep gemaakt.
Wat hebben wij veel gezien. Mooie steden en rustige landschappen.
Het enige minpunt was het weer, ooh was zijn wij nat geworden in Warschau tijdens een stadswandeling. 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:01:20 | 1,07 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch