12 dagen Rondreis Baltische Staten

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Maak tijdens deze rondreis Baltische Staten kennis met Estland, Letland en Litouwen. Drie Baltische landen die zich enerzijds in hoog tempo ontwikkelen, maar waar anderzijds de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Deze drie landen worden vaak in één adem genoemd, maar zijn toch geheel verschillend, met een eigen taal en karakter. De hoofdsteden zijn bijzonder fraai en hebben elk een indrukwekkende cultuur en historische achtergronden. Tijdens deze rondreis Baltische Staten maakt u kennis met bekende steden zoals Warschau en Gdansk in Polen en Vilnius, Tallinn en Riga. Samen met de prachtige afwisselende landschappen vormen de steden het decor van deze reis. Boek deze rondreis Baltische Staten vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen, een reis die u niet snel zult vergeten!

  • Lokale gids in Warschau, Vilnius, Tallinn, Riga en Gdansk
  • Pärnu, Kruisberg Šiauliai
  • Nationaal Historisch Park Trakai
  • Optioneel Wolfsschanze
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Baltische Staten

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Met één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons hotel net over de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - omgeving Warschau

Na het ontbijt rijden we via de Poolse tolweg naar Warschau, een bloeiende metropool aan de rivier de Wisla, in het Duits bekend als de Weichsel. Hier hebben de visser Wars en zijn vrouw Zawa de hoofdstad van Polen gesticht als Warszawa. We maken onder leiding van een lokale gids een uitgebreide stadstour door het centrum met aansluitend een wandeling langs de Koningsroute naar de 'Stare Miasto', de oude binnenstad. Niet alleen het Koninklijk paleis maar ook de vele kerken en andere architectonische hoogstandjes domineren het oude stadsgezicht. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons hotel voor één overnachting.

Woensdag: Omgeving Warschau - Vilnius

Na een vroeg ontbijt rijden we door de prachtige natuur naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Tijdens de rit kunt u genieten van de fraaie landschappen langs de route. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Vilnius, waar we twee nachten zullen verblijven.

Donderdag: Trakai en Vilnius (zie Bolderman Pluspakket)

We beginnen de dag met een bezoek aan het Nationaal Historisch Park Trakai, waar u een bezoek kunt brengen aan het schitterende kasteel Trakai in het Galvemeer (zie Pluspakket). Daarna maakt u kennis met Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, tijdens een uitgebreide stadstour, gevolgd door een wandeling onder leiding van een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminas Toren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling komen we langs de mooie Russische Orthodoxe Heilige Geest kerk, de kathedraal en de poorten der Dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e eeuwse universiteit, de oudste van Midden en Oost-Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is één van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan geniet u vanavond van een diner in de banketzaal van ons hotel. Een diner met verschillende typische traditionele Litouwse gerechten en drankjes.

Vrijdag: Vilnius - Pärnu - Tallinn

We vertrekken na het ontbijt uit Vilnius en tijdens de reis naar Tallinn kunt u genieten van het mooie en onbekende landschap van deze nieuwe Europese deelstaten. We rijden hierbij door alle drie de Baltische Staten. Onderweg bezoeken we de plaats Pärnu, een populair kuuroord met witte stranden, schaduwrijke lanen en statige villa’s. Vervolgens rijden we verder naar Tallinn, waar we in de loop van de middag aan komen en twee nachten zullen blijven.

Zaterdag: Tallinn

’s Morgens maken we eerst een stadstour met een lokale bus. We rijden via de buitenwijken van Tallinn door de wijk Kadriorg langs het Presidentiële paleis en daarna via de Russische wijk naar Pirita, het Olympische Dorp. Vanuit Pirita gaan we verder naar de oude binnenstad, waar we een stadswandeling zullen maken onder leiding van een lokale gids. We zien de oude stad, zonder twijfel de best bewaarde en mooiste stad van de Baltische Staten, met o.a. het raadhuis en raadhuisplein, de Russisch Orthodoxe Nevski kathedraal en de Kiek in de Köktoren. De rest van de dag staat ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid Tallinn verder gaan verkennen.

Zondag: Tallinn - Riga

We vertrekken uit Tallinn en volgen de romantische kustlijn van de Baltische Zee naar Letland. Een mooie tocht door een prachtig landschap met onderweg een korte stop. Dan rijden we verder naar de hoofdstad van Letland, Riga, gelegen aan de Baltische Zee en gebouwd op de oevers van de Daugava rivier. We maken een korte stadstour onder leiding van een gids. Deze stad werd in 1201 gesticht door kruisridders en is vandaag met ca. 850.000 inwoners de grootste van de drie Baltische hoofdsteden. Tijdens de rondrit zien we o.a. de Koepelkathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e eeuwse Kruittoren. Aansluitend rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Maandag: Riga - omgeving Suwalki

Na het ontbijt steken we de grens met Litouwen over en rijden we door Litouwen naar Šiauliai. In de omgeving van deze plaats bevindt zich de Kruisberg. Op deze heilige plek plaatst men al sinds 1831 kruisen. Ook Paus Johannes Paulus II bracht in 1993 een bezoek aan deze plek. Aansluitend steken we de Poolse grens over naar de omgeving van Suwalki, waar we ook één nacht zullen verblijven.

Dinsdag: Omgeving Suwalki - Kętrzyn - omgeving Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we door de bekende Poolse Mazuren. Met meer dan 2.000 meren is dit één van de mooiste natuurgebieden van Europa. In Kętrzyn brengen we een bezoek aan het vroegere hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze (zie Pluspakket). Een lokale gids vertelt ons er alles over. Daarna rijden we verder naar ons hotel ten zuiden van Gdansk voor twee overnachtingen.

Woensdag: Gdansk

Na het ontbijt rijden we naar Gdansk. Via de Wester­platte gaan we naar de Leninwerf, waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. We maken onder leiding van een lokale gids een rondrit door Gdansk, de meest Hollandse stad van Polen. We rijden langs het voetbalstadion Baltic Arena, dat de vorm en kleur heeft van een stuk barnsteen, de Oliwa kathedraal en het huis van Lech Walesa. Aansluitend rijden we terug naar de Leninwerf en beginnen aan de stadswandeling langs het oude postkantoor en via de markthal naar de prachtige binnenstad. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid Gdansk zelf verder te ontdekken of te genieten van een drankje op een terras. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Omgeving Zdrojewo - Pools-Duitse grens

Via een mooie route rijden we door Polen en gaan op weg naar het overnachtingshotel aan de Pools-Duitse grens. Onderweg houden we een koffie- en lunchpauze. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel voor de laatste overnachting van deze reis.

Vrijdag: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste etappe van deze imponerende reis. Via de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Baltische Staten

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Polen en de Baltische Staten

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN). In Estland, Letland en Litouwen kunt u betalen met de euro. 

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt. In Estland, Letland en Litouwen heeft u geen reisstekker nodig. 

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen, Estland, Letland en Litouwen. 

Tijdzone:
Polen heeft dezelfde tijdzone als Nederland. In Estland, Letland en Litouwen is het één uur later dan in Nederland.

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. In Estland spreekt men Estisch, in Letland spreekt men Lets. En in Litouwen spreekt men Litouws. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen, Estland, Letland en Litouwen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reisverhaal Familie J.P. Kagenaar

Daar wij net terug zijn van een bus reis Baltische Landen.  
Willen wij onze ervaring delen over deze reis.
In eerste plaats hebben wij genoten van deze reis.
En we hadden een geweldige chauffeur en tevens reis leider  ( Floris de Beer van de bus onderneming Heidebloem )
Deze medewerker verstaat zijn vak voor honderd procent (geweldig)
En alle informatie die hij vertelde over het land en steden een woord geweldig .
 
 Zo medewerker moet je koesteren .
 

Reisverhaal Margret

Met Bolderman een geweldige rondreis "Baltische Staten" gemaakt.
Was was het een geweldige reis, een super chauffeur Floris en een gezellige groep gemaakt.
Wat hebben wij veel gezien. Mooie steden en rustige landschappen.
Het enige minpunt was het weer, ooh was zijn wij nat geworden in Warschau tijdens een stadswandeling. 

Reisverhaal Margareth

Hier een foto van één van de vele kerken in Tallinn.  We hebben een prachtige reis door de Baltische Staten gemaakt. Vele mooie steden aangedaan en stadswandelingen gehad. Dit onder leiding van een Nederlandstalige of Engelstalige gids. We hadden een fijne groep en een goede chauffeur.  Kortom een heerlijke vakantie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:43:42 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch