telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Baltische Staten

vanaf € 549,-

Maak kennis tijdens deze rondreis Baltische Staten met Estland, Letland en Litouwen, de 3 Baltische landen die zich in hoog tempo ontwikkelen, maar waar anderzijds de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Deze 3 landen worden vaak in één adem genoemd, maar zijn toch geheel verschillend, met elk een eigen taal en karakter. De hoofdsteden zijn bijzonder fraai met een indrukwekkende cultuur en historische achtergronden. Tijdens deze rondreis Baltische Staten maakt u kennis met bekende steden zoals Warschau, Vilnius, Tallinn, Riga en Gdansk. Samen met de afwisselende landschappen zijn ze een toegevoegde waarde aan deze reis. Deze rondreis Baltische Staten zal u zeker nog lang blijven heugen.

 • Bezoek Warschau o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Lokale gids in Vilnius, Tallinn, Riga en Gdansk
 • Bezoek Wolfsschanze
 • Luxe Comfort Class touringcar
 • Goed verzorgd afscheidsdiner in Nederland
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Baltische Staten

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons hotel net over de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - omgeving Warschau (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we via de Poolse tolweg naar Warschau. Een bloeiende metropool aan de rivier de Wisla, in het Duits beter bekend als de Weichsel. Hier hebben de visser Wars en zijn vrouw Zawa de hoofdstad van Polen gesticht als Warszawa. We maken een uitgebreide stadsrit door het centrum met aansluitend een wandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids langs de Koningsroute naar de 'Stare Miasto', de oude binnenstad. Niet alleen het Koninklijk paleis maar ook de vele kerken en andere architectonische hoogstandjes domineren het oude stadsgezicht. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons hotel voor 1 overnachting.

Woensdag: Omgeving Warschau - Vilnius

Na een vroeg ontbijt verlaten we het hotel en rijden we door de prachtige natuur naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Tijdens de rit kunt u genieten van de fraaie landschappen langs de route. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Vilnius, waar we 2 nachten verblijven.

Donderdag: Trakai en Vilnius (zie Bolderman Pluspakket)

We beginnen de dag met een bezoek aan het Nationaal Historisch Park Trakai, waar u een bezoek kunt brengen aan het schitterende kasteel Trakai in het Galvemeer (zie Pluspakket). Daarna maakt u kennis met Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, tijdens een uitgebreide stadstour en daarna wandelend onder leiding van een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminas Toren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling komen we langs de mooie Russische Orthodoxe Heilige Geest kerk, de kathedraal en de poorten der Dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e-eeuwse universiteit, de oudste van Midden en Oost-Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is één van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan geniet u vanavond van een diner in de banketzaal van ons hotel. Een diner met verschillende typische traditionele Litouwse gerechten en drankjes.

Vrijdag: Vilnius - Pärnu - Tallinn

Tijdens de route via Pärnu naar Tallinn kunt u genieten van het mooie en onbekende landschap van deze nieuwe Europese deelstaten. We rijden hierbij door alle 3 de Baltische Staten. Onderweg bezoeken we de plaats Pärnu, een populair kuuroord met witte stranden, schaduwrijke lanen en statige villa’s. Vervolgens gaan we verder naar Tallinn, waar we in de loop van de middag aan komen en 2 nachten zullen blijven.

Zaterdag: Tallinn

’s Morgens maken we eerst een stadstour. We rijden via de buitenwijken van Tallinn door de wijk Kadriorg langs het Presidentiële paleis en daarna via de Russische wijk naar Pirita, het Olympische Dorp. Vanuit Pirita gaan we verder naar de oude binnenstad, waar we een stadswandeling zullen maken onder leiding van een lokale gids. We zien de oude stad, zonder twijfel de best bewaarde en mooiste stad van de Baltische Staten, met o.a. het raadhuis en raadhuisplein, de Russisch Orthodoxe Nevski kathedraal en de Kiek in de Köktoren. De rest van de dag staat ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid Tallinn verder gaan verkennen.

Zondag: Tallinn - Riga

We verlaten Tallinn en brengen u langs de romantische kustlijn van de Baltische Zee naar Letland. Een mooie tocht door een prachtig landschap met onderweg een korte stop. Dan rijden we verder naar de hoofdstad van Letland, Riga, gelegen aan de Baltische Zee en gebouwd op de oevers van de Daugava rivier. We maken een korte stadstour onder leiding van een gids. Deze stad werd in 1201 gesticht door kruisridders en is vandaag met ca. 850.000 inwoners de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden. Tijdens de rondrit zien we o.a. de Koepelkathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren. Aansluitend rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Maandag: Riga - omgeving Suwalki

Na het ontbijt steken we de grens met Litouwen over en rijden we door Litouwen naar Šiauliai. In de omgeving van deze plaats bevindt zich de Kruisberg. Op deze heilige plek plaatst men al sinds 1831 kruisen. Ook Paus Johannes Paulus II bracht in 1993 een bezoek aan deze plek. Aansluitend steken we de Poolse grens over naar de omgeving van Suwalki voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Suwalki - Ketrzyn - Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we door de bekende Poolse Mazuren. Met meer dan 2000 meren is dit één van de mooiste natuurgebieden van Europa. In Kętrzyn brengen we een bezoek aan het vroegere hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze (zie Pluspakket). Een lokale gids vertelt ons er alles over. Daarna rijden we verder naar Zdrojewo, gelegen ten zuiden van Gdansk voor diner en overnachting.

Woensdag: Gdansk

Na het ontbijt rijden we naar Gdansk. Via de Wester­platte naar de Leninwerf, waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog begon. Aansluitend maken we onder leiding van een lokale gids een rondrit door Gdansk, de meest Hollandse stad van Polen. We rijden langs het voetbalstadion Baltic Arena, dat de vorm en kleur heeft van een stuk barnsteen, de Oliwa kathedraal en het huis van Lech Walesa. Aansluitend rijden we terug naar de Leninwerf en beginnen aan de stadswandeling langs het oude postkantoor en via de markthal naar de prachtige binnenstad. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid Gdansk ook nog zelf te ontdekken of te genieten van een drankje op een terrasje. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Zdrojewo - Pools-Duitse grens

Via een mooie route rijden we door Polen en gaan op weg naar het overnachtingshotel aan de Pools-Duitse grens. Onderweg houden we een koffie- en lunchpauze. In de loop van de middag komen we aan bij ons overnachtingshotel.

Vrijdag: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste etappe van deze imponerende reis. Via de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN). In Estland, Letland en Litouwen kunt u betalen met de euro. 

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt. In Estland, Letland en Litouwen heeft u geen reistekker nodig. 

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen, Estland, Letland en Litouwen. 

Tijdzone:
Polen heeft dezelfde tijdzone als Nederland. In Estland, Letland en Litouwen is het één uur later dan in Nederland.

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. In Estland spreekt men Estisch, in Letland spreekt men Lets. En in Litouwen spreekt men Litouws. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen, Estland, Letland en Litouwen liggen een stuk lager dan in Nederland.
 

Reisverhaal Familie J.P. Kagenaar

Daar wij net terug zijn van een bus reis Baltische Landen op 18-09-2017.      
Willen wij onze ervaring delen over deze reis.
In eerste plaats hebben wij genoten van deze reis.
En we hadden een geweldige chauffeur en tevens reis leider  ( Floris de Beer van de bus onderneming Heidebloem )
Deze medewerker verstaat zijn vak voor honderd procent (geweldig)
En alle informatie die hij vertelde over het land en steden een woord geweldig .
 
 Zo medewerker moet je koesteren .
 

Reisverhaal Margret

Van 21 augustus tot 1 september met Bolderman een geweldige rondreis "Baltische Staten" gemaakt.
Was was het een geweldige reis, een super chauffeur Floris en een gezellige groep gemaakt.
Wat hebben wij veel gezien. Mooie steden en rustige landschappen.
Het enige minpunt was het weer, ooh was zijn wij nat geworden in Warschau tijdens een stadswandeling. 

12 dagen Rondreis Baltische Staten

322 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
331 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:23:02 | 0,61 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch