telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

Tijdens deze rondreis nemen we u mee naar de absolute highlights van Midden-Europa. De vier hoofdsteden van formaat: Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen. Een reis boordevol roemrijke historie en oude cultuurschatten die deze steden met elkaar gemeen hebben. Berlijn, een stad met een turbulent verleden. Waar vroeger de Berlijnse muur heeft gestaan, vinden we nu moderne gebouwen. Praag, de Gouden stad zoals de hoofdstad van Tsjechië vaak wordt genoemd, in tweeën gespleten door de rivier de Moldau en met zijn imposante Praagse Burcht en haar pittoreske straatjes, mag zeker op deze reis niet ontbreken. Ook de stad Boedapest krijgen we met deze stedenreis te zien. In de stadsdelen Boeda en Pest, gelegen aan weerszijden van de oevers van de Donau en met elkaar verbonden door fraaie bruggen, vinden we vele bezienswaardigheden. Tot slot staat de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, op ons programma. De stad van de Habsburgers en de wereldberoemde componisten Strauss en Mozart. Niet alleen de stad maar ook het Donaudal met de plaatsjes Krems en Melk zullen we gaan zien. Ook heeft u de mogelijkheid om een avondconcert in één van de prachtige gebouwen van Wenen bij te wonen. Boek deze rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Berlijn o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Bezichtigingen Praag en Boedapest o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Bezoek Wenen o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

Maandag: Nederland - Berlijn

Via onze servicelijnen rijden we naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaan we op weg naar Berlijn, waar we met verschillende stops tegen de avond bij ons eerste hotel van deze rondreis aankomen. Hier verblijven we 2 nachten.

Dinsdag: Stad Berlijn

We maken o.l.v. een Nederlandssprekende gids een boeiende stadstour door de metropool Berlijn. We zien de meest bekende en historische bouwwerken, zoals de overblijfselen van de Muur, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor en de Gedächtniskirche. Maar ook de bekende straten als de Kurfürstendam en Unter der Linden. Tevens is er tijd voor een bezoek aan bijvoorbeeld de vele winkels aan de Kurfürstendam, waaronder het KDW.

Woensdag: Berlijn - Dresden - Praag

Vandaag verlaten we Berlijn en rijden naar Dresden, waar we de koffiepauze houden en u de gelegenheid heeft om in het oude centrum te wandelen. Tegen de avond komen we aan in ons hotel in de omgeving van Praag, waar we na de kamerindeling aan tafel gaan voor ons diner.

Donderdag: Stad Praag

Deze dag staat geheel in het teken van de Gouden stad Praag, zoals de Tsjechen hun hoofdstad graag noemen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht. Binnen de muren staat de 14e-eeuwse St. Vitus kathedraal met de fraaie Wencelaskapel, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Joris basiliek. Via de Karelsbrug komen we in de Benedenstad. Hier kunt u op eigen gelegenheid het bekende marktplein met zijn kerken, partriciërswoningen en het raadhuis met aan de gevel het bijzondere astronomische uurwerk gaan bekijken.

Vrijdag: Praag - Bratislava - Boedapest

Vandaag verlaten we Praag en gaan richting de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De route gaat via Slowakije, waar we een kort bezoek brengen aan Bratislava. Ook deze stad staat bekend om zijn rijke historie en een enorme geschiedenis. In de vroege avond komen we aan in Boedapest waar we 3 nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Stad Boedapest

Vandaag maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids (met lokaal vervoer) een rondrit door de stad. In de stadsdelen Buda en Pest zien we o.a het Heldenplein, de Basiliek, het Vissersbastion, de Burcht, de Matthiaskerk en het imposante Parlementsgebouw. De twee stadsdelen Buda en Pest worden met elkaar verbonden door verschillende bruggen. Eén van deze bruggen is de stijlvolle Kettingbrug. Gezichtsbepalend in Buda is de Burchtwijk met de prachtige Matthiaskerk, waarin drie koningen zijn gekroond. Verder staan er in de Burchtwijk enkele historische gebouwen, waaronder het Budavar Paleis in Barokke stijl. Vanaf het Vissersbastion heeft u een prachtig uitzicht over het stadsdeel Pest en de rivier de Donau.

Zondag: Donaubocht

We gaan vandaag een prachtige natuurtocht maken naar de Donaubocht. In dit gebied zien we de steden Esztergom, Visegrád en Szentendre. Het middelpunt van Esztergom is de bisschoppelijke kerk. Men zegt dat deze kerk veel gelijkenis met de Sint Pieter in Rome vertoont. In de plaats Viségrad heeft u vanuit de strategisch gelegen burcht een prachtig uitzicht over de Donaubocht. In het barokke plaatsje Szentendre bieden de kleine straatjes een passend decor voor de souvenirwinkels.

Maandag: Boedapest - Wenen

Na het ontbijt gaan we op weg naar de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. Nadat we onderweg een koffiepauze hebben ingelast, rijden we naar het bekende Slot Schönbrunn. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de Oostenrijkse adel. De bekende keizerin Maria Theresia, en keizer Frans Joseph en keizerin Elisabeth (Sissi) hadden hun verblijf hier. Aan het begin van de 18e eeuw is het slot gebouwd in opdracht van keizer Leopold I. U kunt op eigen gelegenheid het slot gaan bekijken, een wandeling door het slotpark maken of de dierentuin, ooit aangelegd door Maria Theresia, bezoeken. Het slot en het indrukwekkende slotpark, met het op het hoogste punt van het park gelegen paviljoen de Gloriette, laten bij velen een mooie herinnering achter. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Wenen.

Dinsdag: Stad Wenen

We bezoeken vandaag één van de meest geliefde steden van Europa, Wenen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een uitgebreide stadstour en een wandeling door de binnenstad. We zien o.a het Raadhuis, de Hofburg, de Staatsopera en het Burgtheater. Tijdens de wandeling door de sfeervolle binnenstad wandelen we over de Burgplatz, de Graben met de Pestzuil en de bekende Kärntnerstrasse om aan het einde van de wandeling aan te komen bij de Stephansdom. ‘s Avonds is er de mogelijkheid om een concert bij te wonen in één van de mooie gebouwen in de binnenstad.

Woensdag: Het Donaudal

Deze dag staat in het teken van de bekende streek in de omgeving van Wenen, de Wachau, ook wel het Donaudal genoemd. We rijden naar de plaats Krems waar u de mogelijkheid heeft aan boord te gaan voor een boottocht over de Donau naar de plaats Melk (niet inclusief). Vanaf het water is deze streek bijzonder mooi. We zien schitterende kleine plaatsjes, gelegen langs de rivier met op de achtergrond de heuvels met de druivenranken waar de bekende wijnen uit de Wachau van gemaakt worden. Aangekomen in de plaats Melk gaan we het Stift bezoeken, bekend om de uitbundige barok. De kapel en de bibliotheek zullen zeker uw aandacht trekken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Donderdag: Wenen - Zuid-Duitsland

We verlaten ons hotel en rijden via Passau naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd en de avond is ter vrije besteding.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Het laatste traject alweer van deze rondreis met hopelijk vele mooie herinneringen. We rijden via de Duitse autowegen naar Nederland. Aangekomen bij ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot brengen onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Carla

We zijn net terug van een rondreis 12 dagen...Berlijn , praag, Boedapest , Wenen .we hebben een super vakantie gehad .En wat was het allemaal goed geregeld Door bolderman....toppie .we hebben gelijk weer een rondreis geboekt voor 2017 ...

Reisverhaal Hanny en Toon

Precies een week geleden zijn wij thuisgekomen van de 12 daagse rondreis  “Berlijn, Praag, Boeda-Pest, Wenen”.
De reis was van 2 t/m 13 juli en het was een hele mooie, indrukwekkende en goedverzorgde reis met als prima chauffeur Gert.
Wij kunnen deze reis aan iedereen aanbevelen.
Wij zijn nu voor de 8ste keer met Bolderman op reis geweest en dat zal zeker nog vaker gebeuren. 

Duitsland, tsjechië, Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland en Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald. In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon. In Hongarije wordt betaald met de Hongaarse forint.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland en Hongarije en Oostenrijk. In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland.Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Hongarije vanwege het chloorgehalte.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland 

Taal:
Duits is de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk, Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië. Daarnaast wordt er Duits, Pools en Romani gesproken. Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.De prijzen in Tsjechië en Hongarije liggen een stuk lager dan in Nederland. De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.


 

12 dagen Rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

71 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

72 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:17:41 | 0,63 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch