12 dagen Rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze rondreis nemen we u mee naar de absolute hoogtepunten van Midden-Europa, de vier hoofdsteden van formaat: Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen. Een reis boordevol roemrijke historie en oude cultuurschatten. Berlijn, een stad met een turbulent verleden. Waar vroeger de Berlijnse Muur heeft gestaan, vinden we nu moderne gebouwen. Praag, de Gouden stad zoals de hoofdstad van Tsjechië vaak wordt genoemd, in tweeën gesplitst door de rivier de Moldau, met de imposante Praagse Burcht en haar pittoreske straatjes, mag zeker tijdens deze reis niet ontbreken. Ook de stad Boedapest staat met deze stedenreis op ons programma. In de stadsdelen Buda en Pest, gelegen aan weerszijden van de oevers van de Donau en met elkaar verbonden door fraaie bruggen, vinden we vele bezienswaardigheden. Tot slot bezoeken we de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. De stad van de Habsburgers en de wereldberoemde componisten Strauss en Mozart. Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om een avondconcert in één van de prachtige gebouwen van Wenen bij te wonen. Maar niet alleen de stad, ook het prachtige Donaudal met de plaatsjes Krems en Melk zullen we gaan zien. Boek deze prachtige rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Nederlandssprekende gids in de 4 steden
  • Berlijn en Dresden
  • Praag en Bratislava
  • Boedapest
  • Wenen met optioneel avondconcert
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

Maandag: Nederland - Berlijn

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaan we op weg naar Berlijn, waar we tegen de avond bij ons eerste hotel van deze rondreis aankomen. Hier verblijven we twee nachten.

Dinsdag: Stad Berlijn

We maken vandaag o.l.v. een Nederlandssprekende gids een boeiende stadstour door de metropool Berlijn. We zien de meest bekende en historische bouwwerken, zoals de overblijfselen van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en de Gedächtniskirche. Maar ook bekende straten als de Kurfürstendamm en Unter den Linden passeren de revue. Na de stadstour heeft u tijd voor bijvoorbeeld een bezoek aan de vele winkels aan de Kurfürstendamm, waaronder het bekende KDW.

Woensdag: Berlijn - Dresden - Praag

Vandaag vertrekken we uit Berlijn en rijden naar Dresden, waar we de koffiepauze houden en u de gelegenheid heeft om in het mooie oude centrum te wandelen. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Praag, waar we na de kamerindeling aan tafel gaan voor het diner.

Donderdag: Stad Praag

Deze dag staat geheel in het teken van de Gouden stad Praag, zoals de Tsjechen hun hoofdstad graag noemen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de beroemde Praagse Burcht. Binnen de muren staat de 14e eeuwse St. Vitus kathedraal met de fraaie Wenceslaskapel, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Joris basiliek. Via de Karelsbrug komen we in de Benedenstad. Hier kunt u op eigen gelegenheid het bekende marktplein met zijn kerken, patriciërswoningen en het raadhuis met aan de gevel het bijzondere astronomische uurwerk bekijken. 

Vrijdag: Praag - Bratislava - Boedapest

Vandaag vervolgen we onze reis naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De route gaat via Slowakije, waar we een kort bezoek brengen aan Bratislava. Ook deze stad staat bekend om zijn rijke historie en een indrukwekkende geschiedenis. In de vroege avond komen we aan in Boedapest, waar we drie nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Stad Boedapest

Vandaag maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids (met een lokale bus) een rondrit door de stad. In de stadsdelen Buda en Pest zien we o.a. het Heldenplein, de Basiliek, het Vissersbastion, de Burcht, de Matthiaskerk en het imposante Parlementsgebouw. De twee stadsdelen Buda en Pest worden met elkaar verbonden door verschillende bruggen. Eén van deze bruggen is de stijlvolle Kettingbrug. Gezichtsbepalend in Buda is de Burchtwijk met de prachtige Matthiaskerk, waarin drie koningen zijn gekroond. Verder staan er in de Burchtwijk enkele historische gebouwen, waaronder het Budavar Paleis in Barokke stijl. Vanaf het Vissersbastion heeft u een prachtig uitzicht over het stadsdeel Pest en de rivier de Donau.

Zondag: Donaubocht

We gaan vandaag een prachtige natuurtocht maken naar de Donaubocht. In dit gebied zien we de steden Esztergom, Visegrád en Szentendre. Het middelpunt van Esztergom is de bisschoppelijke kerk. Men zegt dat deze kerk veel gelijkenis met de Sint Pieter in Rome vertoont. In de plaats Viségrad heeft u vanuit de strategisch gelegen voormalige burcht een prachtig uitzicht over de Donaubocht. In het barokke plaatsje Szentendre bieden de kleine straatjes een passend decor voor de souvenirwinkels.

Maandag: Boedapest - Wenen

Na het ontbijt gaan we op weg naar de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. Nadat we onderweg een koffiepauze hebben gehouden, rijden we eerst naar het bekende Slot Schönbrunn. Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de Oostenrijkse adel. De bekende keizerin Maria Theresia, keizer Frans Joseph en keizerin Elisabeth (Sissi) hadden hun verblijf hier. Aan het begin van de 18e eeuw is het slot gebouwd in opdracht van keizer Leopold I. U kunt het slot gaan bekijken, een wandeling door het slotpark maken of de dierentuin, ooit aangelegd door Maria Theresia, bezoeken. Het slot en het indrukwekkende slotpark, met het op het hoogste punt van het park gelegen paviljoen de Gloriette, laten bij velen een onvergetelijke herinnering achter. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Wenen.

Dinsdag: Stad Wenen en avondconcert (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag Wenen, één van de meest geliefde steden van Europa. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een uitgebreide stadstour en een wandeling door de binnenstad. We zien o.a. het Raadhuis, de Hofburg, de Staatsopera en het Burgtheater. Tijdens de wandeling door de sfeervolle binnenstad wandelen we over de Burgplatz, de Graben met de Pestzuil en de bekende Kärntnerstrasse om aan het einde aan te komen bij de Stephansdom. ‘s Avonds heeft u de mogelijkheid om een Strauss-Mozart concert bij te wonen in één van de mooie gebouwen in de binnenstad (zie Pluspakket).

Woensdag: Het Donaudal

Deze dag staat in het teken van de bekende wijnstreek in de omgeving van Wenen, de Wachau, ook wel het Donaudal genoemd. We rijden naar de plaats Krems, waar u een mooie boottocht over de Donau naar de plaats Melk kunt maken (niet inclusief). Vanaf het water is deze streek bijzonder mooi. We zien schitterende kleine plaatsjes langs de rivier met op de achtergrond de heuvels met de druivenranken, waar bekende wijnen uit de Wachau van gemaakt worden. Aangekomen in de plaats Melk kunt u het Stift (klooster) bezoeken, bekend om de uitbundige barok. De kapel en de bibliotheek zullen u zeker bekoren. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Wenen - Zuid-Duitsland

We vertrekken uit Wenen en rijden via Passau naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze schitterende reis.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Het laatste traject alweer van deze rondreis. We rijden via de Duitse autowegen naar Nederland terug. Aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Rondreis Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland en Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald. In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon. In Hongarije wordt betaald met de Hongaarse forint.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland en Hongarije en Oostenrijk. In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland.Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Hongarije vanwege het chloorgehalte.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Duitsland en Oostenrijk, Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië. Daarnaast wordt er Duits, Pools en Romani gesproken. Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.De prijzen in Tsjechië en Hongarije liggen een stuk lager dan in Nederland. De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

Reisverhaal Willy

Tijdens bovengenoemde reis in juli van dit jaar waren wij in Boedapest in de gelegenheid het parlementsgebouw zowel op de dag als bij avond te fotograferen. Dit leverde bijzondere plaatjes op die ik graag met u deel. Het was een onvergetelijke trip.

Tijdens onze reis in juli van dit jaar (her-)ontdekten wij Praag. Mede door de uitstekende gids kregen wij een nog beter beeld van deze prachtige historische stad.
 
Tijdens de boottocht kon ik wat mooie plaatjes schieten. Iets wat tijdens de avondwandeling ook lukte. Ik maak u hier dan ook graag deelgenoot van. 

Tijdens onze reis in juli van dit jaar (her-)ontdekten wij Berlijn.
De voortreffelijke gids nam ons mee naar bijzondere plekken waaronder het fameuze Hundertwasserhaus. 
Zoveel te zien en te fotograferen aan beide zijden, dat het moeilijk was een keuze te maken. Bijgaande foto vat het wat mij betreft het beste samen.

Tijdens onze reis in juli van dit jaar (her-)ontdekten wij ook Schloss Schönbrunn. 
 
Met de kerstreis hadden wij de binnenkant al bewonderd, dus was het nu een mooie kans om de tuinen te verkennen. 
 
Ook deze bleken prachtig. Door de hoge temperatuur (36°) was het helaas ondoenlijk helemaal naar boven te gaan maar we redden het tot de helft.
Daarvandaan een foto van de achterzijde van het slot.

Reisverhaal Johan en Anne-Marie

Foto's zijn de Dom in Berlijn, een kunstwerk om een flatgebouw in Praag, een mooi straatje in Szentendre en stukje stadspark in Wenen.

Reisverhaal Marianne

De imposante dom van Berlijn.
De dansende gebouwen in Praag.
O.a. het parlementsgebouw in Boedapest aan de Donau.
Johan Strauss jr. in Wenen; een "muzikaal onthaal" in het park & 's avonds tijdens het concert.

Reisverhaal Hanny en Toon

Precies een week geleden zijn wij thuisgekomen van de 12 daagse rondreis  “Berlijn, Praag, Boeda-Pest, Wenen”.
De reis was erg mooi, indrukwekkende en goedverzorgde reis met als prima chauffeur Gert.
Wij kunnen deze reis aan iedereen aanbevelen.
Wij zijn nu voor de 8ste keer met Bolderman op reis geweest en dat zal zeker nog vaker gebeuren. 

Reisverhaal Carla

We zijn net terug van een rondreis 12 dagen...Berlijn , praag, Boedapest , Wenen .we hebben een super vakantie gehad .En wat was het allemaal goed geregeld Door bolderman....toppie .

Reisverhaal Wendy

Een indrukwekkende reis de reis Berlijn Praag Boedapest en Wenen. De mooie oude gebouwen en de vele bijzondere uitzichten. Ook de leuke kleine souvenirwinkels zijn een bezoekje waard. Hierbij een aantal foto's die naar mijn idee deze vakantie goed weergeven.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:22:23 | 0,39 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch