telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen Corsica en Sardinië

vanaf € 799,-
vertrekdata en prijzen

Midden in de zonnige Middellandse Zee liggen de eilanden Corsica en Sardinië. Tijdens deze rondreis Corsica en Sardinië laten we u kennismaken met deze prachtige en zeer bijzondere eilanden. Ze worden slechts gescheiden door een nauwe zeestraat van ca. 10 kilometer breed en toch is het een wereld van verschil. En niet alleen omdat de één bij Frankrijk hoort en het liefst onafhankelijk zou willen zijn, en de ander onderdeel is van Italië en een paradijs vormt voor archeologen. Het sterkste punt van beide eilanden is het unieke landschap. Corsica heeft een prachtige natuur, schilderachtige havenstadjes, gezellige badplaatsen en volop zon. Met een maximale breedte van 85 kilometer en een lengte van 185 kilometer is het één van de grootste eilanden in het westelijk deel van de Middellandse Zee. Het binnenland van Corsica is groen, bergachtig en bezaaid met uitgestrekte bossen. De westkust is ruig en rotsachtig, terwijl de oostkust een langgerekt strand vormt. Corsica mag dan Frans zijn, de Italiaanse invloed is duidelijk merkbaar. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Ajaccio, Bastia, Bonifacio en Calvi. Sardinië is een vergeten stuk Italië, waar de stranden wit zijn en de zee blauwer dan blauw. Sardinië is na Sicilië het grootste eiland van Italië. Het ruige binnenland herbergt een rijke geschiedenis, vol van tradities en folklore. Het eiland kende talrijke buitenlandse overheersers, waaronder de Grieken, de Spanjaarden en de Pisanen. Allemaal lieten zij het eiland iets na van hun cultuur en gewoonten. Talloze belangrijke archeologische opgravingen, een overweldigende flora en fauna en de authentieke keuken zijn slechts een begin van wat Sardinië haar bezoekers te bieden heeft. Corsica en Sardinië zijn een smeltkroes van allerlei culturen en beschavingen, terwijl oude tradities hier nog hoog in het vaandel staan. De imponerende landschappen op beide eilanden vormen het decor van deze bijzondere rondreis Corsica en Sardinië!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we over de autobaan naar Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) voor het diner en de eerste overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of De Franse Elzas)- overtocht Savona-Bastia

Na het ontbijt rijden we naar Savona waar wij inschepen op de nachtboot naar Bastia op Corsica. Diner aan boord.

Woensdag: Bastia - Ajaccio

Aankomst in Bastia, de economische hoofdstad van het eiland. Na ontscheping brengen we een bezoek aan de binnenstad van Bastia met de 16e eeuwse citadel. De kleurrijke huizen en de oude haven geven Bastia het typische uiterlijk van een stadje aan de Middellandse Zee. We vervolgen onze weg naar Ajaccio, waar we de binnenstad en de citadel gaan bekijken. De beroemdste burger van de stad was natuurlijk Napoleon en wij brengen dan ook een bezoek aan zijn geboortehuis. Daarna gaan we naar ons hotel in Ajaccio voor diner en overnachting.

Donderdag: Porto en de Calanques de Piana

Vandaag bezoeken we Porto en de Calanques de Piana. Porto heeft een mooie ligging aan de zee en in de bergen. In dit gebied kunt u de rotsformaties, de Calanques, bewonderen. Deze rotsformaties hebben door de winderosie de meest wonderlijke vormen aangenomen, o.a. van dieren, bomen en planten. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Vrijdag: Ajaccio - overtocht Bonifacio-Santa Teresa Gallura

We maken een mooie tocht via Propriano en Sartène naar Bonifacio. Hier gaan we aan boord van de ferry en steken in vrij korte tijd de Straat van Bonifacio over naar Santa Teresa Gallura op Sardinië. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Santa Teresa, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Costa Smeralda

In de loop van de ochtend rijden we naar de Costa Smeralda, welke jarenlang in handen is geweest van de Arabier Aga Khan, die deze wat achtergebleven streek omtoverde tot een vakantieoord waar alleen de rijken konden verblijven. Nog steeds geldt dit als één van de meest exclusieve vakantiegebieden ter wereld. Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, romantische baaien en de diepblauwe zee nodigen ons uit. We pauzeren o.a. in Porto Cervo en Baia Sardinia.

Zondag: Vrije dag

Deze dag kunt u doen waar u zelf zin in heeft. Genieten van de zon en zee of de omgeving verkennen. Ook is het mogelijk op deze dag een boottocht bij uw chauffeur te boeken naar de Maddelena archipel (niet inbegrepen). De keuze is aan u.

Maandag: Alghero

We rijden naar Alghero, gelegen aan een schitterende baai. U heeft hier de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de grotten van Nettuno of de stad zelf. Via Codrongianos gaan we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Orgosolo

We brengen u naar het prachtige binnenland van Sardinië, naar de plaats Orgosolo, gelegen in het bergland van het Barbagia-massief. Orgosolo is bekend om zijn muurschilderingen. Sinds 1973 worden er op de muren politiek- en sociaal getinte schilderijen aangebracht.

Woensdag: Santa Teresa - overtocht Olbia-Livorno - omgeving Montecatini Terme

We schepen in op de ferryboot naar het Italiaanse Livorno. Geniet van de frisse zeelucht en het mooie uitzicht over het Toscaanse landschap. Overnachting en diner in de omgeving van Montecatini Terme.

Donderdag: Omgeving Montecatini Terme - Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)

Vandaag rijden we door Noord-Italië naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas). We passeren o.a. Milaan en het majestueuze Zwitserse hooggebergte.

Vrijdag: Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) - Nederland

Over de Duitse autowegen rijden we naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed afscheidsbuffet aangeboden en kijken we terug aan deze prachtige en zeer bijzondere reis. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Elise

Een kleine impressie van de reis Corsica- Sardinië. Het was prachtig, we hebben genoten!!

Reisverhaal Piet

Hierbij een korte impressie van de reis Corsica en Sardinië augustus 2017

****Hotel Majore, Santa Teresa Gallura

Dit hotel is gelegen in het historische centrum en het beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, terras, airconditioning, lift en zwembad. De kamers zijn allen voorzien van een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie, kluisje en airconditioning.

***Sun Beach Hotel, Ajaccio

Het hotel ligt nabij het strand, op ca. 3 km afstand van het centrum van Ajaccio en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift, buitenzwembad en terras. Alle kamers hebben een badkamer met bad of douche en toilet, satelliet-televisie, airco. De meeste kamers hebben uitzicht op zee.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:09:44 | 0,1 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch