telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Engeland en Schotland

vanaf € 599,-

Tijdens deze nieuwe, met zorg samengestelde rondreis laten wij u kennismaken met de woeste schoonheid van Schotland en de lieflijke streken met indrukwekkende steden in Engeland. In Schotland zult u prachtige meren, indrukwekkende bergketens, authentieke stadjes en mooie eilanden zien. De adembenemende natuur van Schotland zal zeker indruk op u maken. Ook de rit met een historische stoomtrein is een ware belevenis! In Engeland geniet u van het prachtige Lake District, de heidevelden van North Yorkshire, het openluchtmuseum in Beamish en de prachtige historische steden Durham en Cambridge. Boek deze prachtige nieuwe reis en ontdek het Verenigd Koninkrijk!

 • Jacobite stoomtrein
 • Bezoek Oban en eiland Mull
 • Bezoek openluchtmuseum Beamish
 • Bezoek Cambridge
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Engeland en Schotland

Zaterdag: Nederland - omgeving Birmingham

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via België naar Calais aan de Franse kust. Hier schepen we in op de ferry, die ons naar Dover zal varen. Daar aangekomen vervolgen wij onze reis en rijden naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Birmingham.

Zondag: omgeving Birmingham - Gretna Green - Tyndrum

Na het ontbijt zetten wij koers naar Schotland. Als we de grens gepasseerd zijn bezoeken we de oude smidse in Gretna Green. Een romantische plek, met een bijzondere geschiedenis, waar ieder jaar nog zo’n 5000 huwelijken op het aambeeld bekrachtigd worden. Daarna gaat de tocht langs het prachtige Loch Lomond verder. Aan het eind van de middag bereiken we ons hotel in het plaatsje Tyndrum, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Maandag: Fort William en Jacobite stoomtrein

(LET OP: de treinrit is helaas komen te vervallen. Als alternatief zal de treinroute kosteloos met de touringcar worden gereden)
Na een vroeg ontbijt rijden we via een mooie route naar Fort William, waar u op eigen gelegenheid dit stadje kunt verkennen of een mooie wandeling kunt maken. Met de gasten die het Pluspakket van de Jacobite stroomtrein hebben geboekt, rijden we naar het station, waar de prachtige Jacobite stoomtrein al op ons staat te wachten. Om ca. 10.15 uur gaat de reis beginnen. Via een schitterende route met mooie vergezichten brengt deze Harry Potter-trein ons naar het aan de westkust gelegen plaatsje Mallaig. Vanaf deze plaats heeft u een prachtig uitzicht over het eiland Skye en kunt u de valleien, bossen en stranden van Glen Nevis bewonderen. Hier werden meerdere films opgenomen, zoals Highlander, Rob Roy en Braveheart. De lunch kunt u in Mallaig nuttigen (niet inclusief). We maken dezelfde treinreis terug en zijn om ca. 16.00 uur terug in Fort William, waar u nog tijd heeft om zelf het plaatsje te bezichtigen. U kunt genieten van het magnifieke uitzicht over de bergen en bossen, die het stadje omgeven. Ook ziet u de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis.

Dinsdag: Oban en eiland Mull

Vandaag staat er een mooie excursie op het programma. In het bedrijvige stadje Oban stappen we aan boord van de ferry, die ons naar Craignure op het eiland Mull zal varen. Het eiland Mull is bekend vanwege zijn fauna; in de kustwateren zwemmen walvissen en dolfijnen en boven het water vliegen enorme zeearenden. U kunt het Duart Castle gaan bezichtigen, dat eens de zetel was van de Clan Maclean. De lieflijke hoofdstad Tobermory is de grootste plaats op het eiland. U kunt naar de haven wandelen en de huisjes, die in vele kleuren geschilderd zijn en de herinneringen aan IJsland oproepen, bewonderen. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Tyndrum.

Woensdag: Tyndrum - Inveraray - Loch Lomond - Prestwick

We vertrekken uit Tyndrum en gaan eerst naar het plaatsje Inveraray, waar de graven van Argyll een kasteel lieten bouwen. Het oorspronkelijke dorp verdween hiermee. Het plaatsje werd geheel herbouwd en heeft nu een strak stratenplan met prachtige witte huizen in een zuidelijke sfeer. In de gevangenis van Inveraray kunt u meemaken hoe het leven er voor een gevangene in de 19e-eeuw uitzag. De gevangenis is nog in bedrijf; de bewakers en de gevangenen zijn in Victoriaanse kleren gestoken. Als we de gevangenis als vrije mensen hebben verlaten, vervolgen we onze weg en rijden we een mooie route langs de oevers van Loch Lomond. We pauzeren in het pittoreske en goed geconserveerde dorp Luss, waar u een prachtig uitzicht heeft over het meer. Daarna rijden we naar ons hotel in Prestwick, waar we dineren en overnachten.

Donderdag: Prestwick - Lake District - Middlesbrough

We verlaten Schotland en rijden naar het prachtige Lake District. Het uitzicht tijdens deze rit is overweldigend. We bezoeken de mooiste plaatsen in dit gebied zoals Pooley Bridge, het marktstadje Keswick en Windermere, gelegen aan één van de vele mooie meren in dit gebied. U zult zeker volop genieten van de prachtige natuur. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Middlesbrough, waar we 3 nachten zullen verblijven. 

Vrijdag: Ryedale, North Yorkshire Moors en Whitby

Het fantastische openluchtmuseum van Ryedale staat vandaag als eerste op het programma. Het herbergt een schat aan historische huizen en gereedschappen. 4000 Jaar geschiedenis wordt hier tentoongesteld, vanaf de ijzertijd tot de jaren 50 van de vorige eeuw. Daarna gaat de rit verder door het natuurschoon van de heidevelden van de North Yorkshire Moors, waarna we aankomen in het levendige vissersstadje Whitby. De vissershaven ontwikkelde zich al in de middeleeuwen. Kapitein Cook heeft hier het varen geleerd. De stad heeft ook een sterke literaire traditie, Bram Stoker schreef hier zijn roman Dracula. Een andere bijzonderheid zijn de sieraden, gemaakt van zwart glimmend Whitby jet stone. Het lijkt op edelsteen, maar is eigenlijk gefossiliseerd hout. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Zaterdag: Vrije dag of Beamish en Durham (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Lekker luieren of een wandeling maken. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u (met een lokale bus) naar het openluchtmuseum van Beamish. In dit openluchtmuseum ziet u een groot aantal historische gebouwen, die de geschiedenis vertellen van het erfgoed van Noord-West Engeland. De meeste gebouwen zijn elders afgebroken en in Beamish weer opgebouwd, zoals bijvoorbeeld een boerderij, een landhuis en een dorp waar een kolenmijn stond. Ook is er een collectie oude stoomlocomotieven. ’s Middags verkennen we het historische stadje Durham met zijn kronkelende straatjes, zijn oude universiteit, het prachtige Normandische kasteel en de kathedraal. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Middlesbrough.

Zondag: Middlesbrough - Cambridge - Kent

We reizen weer verder en gaan als eerst naar de prachtige universiteitsstad Cambridge. Geniet van de 31 mooie oude collegegebouwen en de historische straatjes. Of maak eens een boottochtje met een student in een punter op de rivier de Cam. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Kent, voor diner en overnachting.

Maandag: Kent - Nederland

Na het ontbijt rijden we naar de haven van Dover. Hier gaan we aan boord van de ferry, die ons naar Calais zal brengen. Daar aangekomen rijden we via de autowegen in Frankrijk en België naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voor u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.
 
N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Peter

10 daagse busreis van 10 t/m 19 augustus 2019 naar Engeland en Schotland met de heel vriendelijke Hengelose buschauffeur/reisleider Edgar de Vries

Reisverhaal Marianne

Net een week terug van een prachtige reis naar Schotland en Engeland. Heel veel gezien en gedaan, veel informatie van onze Bolderman chauffeur Edgar en met een leuke groep mensen. Een aanrader!

10 dagen Rondreis Engeland en Schotland

48 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
50 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:34:03 | 0,46 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch