10 dagen Rondreis Engeland, Schotland en het eiland Mull

vanaf € 699,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze schitterende rondreis laten wij u kennismaken met de woeste schoonheid van Schotland en de lieflijke streken met indrukwekkende steden in Engeland. In Schotland zult u de mooiste meren, indrukwekkende bergketens, authentieke stadjes en prachtige eilanden zien. De adembenemende natuur van Schotland zal zeker een onvergetelijke indruk op u maken. In Engeland kunt u genieten van de heidevelden van North Yorkshire, het ommuurde stadje York, het openluchtmuseum in Beamish en de prachtige historische steden Durham en Cambridge. Boek deze prachtige reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen en ontdek het Verenigd Koninkrijk!

  • Bezoek Oban en eiland Mull
  • Excursie openluchtmuseum Beamish
  • Bezoek North Yorkshire Moors
  • Bezoek York
  • Bezoek Cambridge
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Engeland, Schotland en het eiland Mull

Zaterdag: Nederland - omgeving Birmingham

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via België naar Calais aan de Franse kust. Hier schepen we in op de ferry naar Dover. Daar aangekomen vervolgen wij onze reis naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Birmingham.

Zondag: omgeving Birmingham - Gretna Green - Arrochar

Na het ontbijt zetten wij koers naar Schotland. Als we de grens gepasseerd zijn, bezoeken we The Old Blacksmith's shop in Gretna Green. Een romantische plek, met een bijzondere geschiedenis, waar ieder jaar nog zo’n 5.000 huwelijken op het aambeeld bekrachtigd worden. Daarna gaat de reis langs het prachtige Loch Lomond verder. Aan het eind van de middag bereiken we ons hotel in het plaatsje Arrochar, waar we drie nachten zullen verblijven.

Maandag: Fort William

Na het ontbijt rijden we door het prachtige landschap naar Fort William, bekend als 'de poort' naar de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en de valleien, bossen en stranden van Glen Nevis. Fort William, gelegen aan de oevers van Loch Linnhe, is één van de meest benijdenswaardige omgevingen in Schotland. Er zijn hier verschillende films opgenomen, zoals Highlander, Rob Roy en Braveheart. In de stad kunt u het West Highland Museum bezoeken, beroemd om zijn Jacobietenexposities, en waar het regionale leven en de turbulente geschiedenis van de West Highlands te zien zijn. Fort William heeft ook leuke cadeauwinkels, kunstgalerieën en ambachtelijke ateliers, die het bekijken waard zijn.

Dinsdag: Oban en eiland Mull

Vandaag staat er een mooie excursie op het programma. In het bedrijvige stadje Oban stappen we aan boord van de ferry, die ons naar Craignure op het eiland Mull zal brengen. Het eiland Mull is bekend vanwege zijn fauna; in de kustwateren zwemmen walvissen en dolfijnen en boven het water vliegen enorme zeearenden. U kunt het Duart Castle gaan bezichtigen, dat eens de zetel was van de Clan Maclean. De lieflijke hoofdstad Tobermory is de grootste plaats op het eiland. U kunt naar de haven wandelen en de huisjes, die in vele kleuren geschilderd zijn en de herinneringen aan IJsland oproepen, bewonderen. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Arrochar.

Woensdag: Arrochar - Glasgow - Middlesborough

We vertrekken uit Arrochar en reizen zuidwaarts door het Trossachs National Park naar het vriendelijke en gastvrije Glasgow, de grootste stad van Schotland, gelegen aan de rivier de Clyde in de West Central Lowlands. Hier kunt u George Square of de kathedraal met bijbehorende necropolis bekijken. Deze kathedraal is de oudste intact gebleven kathedraal op het Schotse vasteland. Ook kunt u natuurlijk één van de vele gratis musea of galerieën bezoeken. In de loop van de middag vervolgen we onze route via Carlisle en over de North Pennines, een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, naar ons hotel in Middlesbrough, waar we vier nachten zullen verblijven.

Donderdag: Ryedale, North Yorkshire Moors en Whitby

Het fantastische openluchtmuseum van Ryedale staat vandaag als eerste op het programma (niet inclusief). Het herbergt een schat aan historische huizen en gereedschappen. 4000 Jaar geschiedenis wordt hier tentoongesteld, vanaf de ijzertijd tot de jaren 50 van de vorige eeuw. Daarna rijden we verder door het natuurschoon van de heidevelden van de North Yorkshire Moors, waarna we aankomen in het levendige vissersstadje Whitby. De vissershaven ontwikkelde zich al in de middeleeuwen. Kapitein Cook heeft hier het varen geleerd. De stad heeft ook een sterke literaire traditie; Bram Stoker schreef hier bijvoorbeeld zijn roman Dracula. Een andere bijzonderheid van Whitby zijn de sieraden, gemaakt van zwart glimmend Whitby jet stone, dat lijkt op edelsteen, maar gefossiliseerd (versteend) hout is. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of Beamish en Durham (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. U kunt lekker luieren of een wandeling maken. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u (met een lokale bus) naar het openluchtmuseum van Beamish. In dit openluchtmuseum ziet u een groot aantal historische gebouwen, die de geschiedenis vertellen van het erfgoed van Noord-West Engeland. De meeste gebouwen zijn elders afgebroken en in Beamish weer opgebouwd, zoals bijvoorbeeld een boerderij, een landhuis en een dorp waar een kolenmijn stond. Ook is er een collectie oude stoomlocomotieven. ’s Middags verkennen we het historische stadje Durham met zijn kronkelende straatjes, zijn oude universiteit, het prachtige Normandische kasteel en de kathedraal. In de loop van de middag rijden we weer terug naar Middlesbrough.

Zaterdag: York en Harrogate

Vandaag brengen we een bezoek aan de ommuurde stad York met zijn Vikingwortels, maar gesticht door de Romeinen. De stadsmuren vormen een wandelpad aan weerszijden van de rivier de Ouse, de tentoonstelling in The Monk Bar Gate House toont het leven van King Richard III en in Europa's grootste Spoorwegmuseum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het spoor in Groot-Brittannië. Ook de 13e eeuwse gotische kathedraal, de York Minster, met zijn middeleeuwse gebrandschilderde ramen en klokkentoren is een bezoek meer dan waard. Of wandel door het gezellige centrum met leuke Engels pubs en winkeltjes. In de loop van de middag vervolgen we onze route langs het Yorkshire Dales National Park naar Harrogate, gelegen in het hart van Yorkshire. In het Royal Pump Room Museum kunt u de geschiedenis van dit mondaine kuuroord ontdekken, maar een bezoek aan de lommerrijke Valley Gardens met een Art Deco Sun Pavillion is ook aan te raden. Harrogate staat bekend om zijn tearooms en cafés, waar u kunt genieten van een heerlijke afternoon tea.

Zondag: Middlesbrough - Cambridge - Kent

We zetten de terugreis in en bezoeken vandaag eerst de universiteitsstad Cambridge. Geniet van de prachtige architectuur van de 31 mooie oude college-gebouwen, waarin verschillende gratis musea te bezoeken zijn, en de historische straatjes in de stad. Of maak eens een boottochtje met een punter op de rivier de Cam. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Kent, voor de laatste overnachting van deze reis.

Maandag: Kent - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar de haven van Dover. Hier gaan we aan boord van de ferry, die ons naar Calais zal brengen. Daar aangekomen rijden we via België naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voor u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Rondreis Engeland, Schotland en het eiland Mull

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Dory

Reis Engeland, Schotland, Mull..
Het was een mooie reis.. met aangenaam niet te warm weer!

Reisverhaal Maria

Mijn eerste reis met Bolderman. Prachtig 10 dagen rond reis Schotland-Engeland 20/5/2023

Reisverhaal Anita

Rond 6 uur 's morgens, ruim voordat iedereen wakker was,  heerlijk naar buiten naar het stille, mooie meer gelegen voor ons hotel Loch Long in Arrochar. Adembenemend. Een moment voor mezelf, genietend van al het moois om me heen. Te mooi om het niet te delen... 
 
Fijne herinneringen gemaakt, mogen genieten van een geweldig Engeland en Schotland mede dankzij onze enthousiaste chauffeur/ reisleider Marcel. Nieuwe mensen ontmoet, een periode van ontspanning die erg welkom was. 
Wat een geluksgevoel! 

Reisverhaal Henk

Begraafplaats Cambridge
Whitby
 

Reisverhaal Johan en Henny

Een intensieve maar geweldige reis, wij hebben genoten van de prachtige natuur, mooie steden en geschiedenis in een voor ons nieuw land. Schotland en Engeland hebben ons positief verrast. Mede dankzij de rustige/veilige rijstijl, deskundigheid en gezelligheid van Sebas is deze kennismaking in vogelvlucht ons goed bevallen.

Reisverhaal Henk

Reis Schotland,Mull, Lochness, Fort William , Fort Augustus, Whiskey Ben Nevin.

Reisverhaal Frank

Wat een geweldige reis is Engeland/Schotland/Mull. Driver / reisleider Sebastiaan maakt het helemaal af. Een dikke 10 voor hem en zijn deskundigheid.
Je moet er bij geweest zijn omdat het niet onder woorden te brengen is.

Reisverhaal Marianne

Het was een prachtige reis naar Schotland en Engeland. Heel veel gezien en gedaan, veel informatie van onze Bolderman chauffeur Edgar en met een leuke groep mensen. Een aanrader!

Reisverhaal Peter

10 daagse busreis naar Engeland en Schotland met de heel vriendelijke Hengelose buschauffeur/reisleider Edgar de Vries

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:00:34 | 0,24 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch