telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

vanaf € 599,-

Deze reis naar Schotland laat u kennismaken met de mooiste plekjes in zowel de Lowlands als de High­lands. Schotland is adembenemend en zeer afwisselend. U ziet eenzame dalen, grillige bergen, prachtige meren en steeds veranderende luchten. In de Lowlands maken wij een prachtige tocht naar Loch Lomond. In de Highlands geniet u niet alleen van de adembenemende natuur, maar maakt u natuurlijk ook kennis met de Schotse whisky. U bezoekt tijdens deze rondreis Fascinerend Schotland pittoreske dorpjes zoals Ullapool, Pittlochry, Poolewe, Fort William en bekende meren zoals Loch Ness en Loch Maree. De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, met een prachtig oud centrum, staat uiteraard ook op het programma. Boek deze fascinerende reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Blair Castle
 • Excursie Edinburgh
 • Bezoek Loch Ness en Drumnadrochit
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Fascinerend Schotland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier stappen wij op de ferry, die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden wij naar Midden-Engeland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Engeland - Gretna Green - Blairgowrie

Vandaag vervolgen wij onze reis naar Schotland. Via de Engelse autowegen rijden wij langs Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. Onderweg in Gretna Green bezoeken wij de Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld, waarboven de dorpssmid vele Engelse huwelijken heeft voltrokken. Daarna vervolgen wij onze weg naar ons hotel in Blairgowrie, waar wij 3 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Pitlochry, Blair Castle en Crieff

Wij verlaten het hotel en rijden eerst naar het plaatsje Pitlochry, waar we bij de stuwdam even stoppen om u de vistrap te laten zien. Volwassen zalm uit de oceaan zwemt hier de vistrap op om in de bergbeken kuit te schieten. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Blair Castle, een kasteel dat vlakbij het dorp Blair Atholl in het graafschap Perthshire gelegen is. Hier woont de clan Murray. De oudste delen van het gebouw stammen nog uit eind 13e eeuw. U kunt het kasteel en de tuinen bezoeken (ca. £ 9,00 p.p.). In de loop van de middag rijden we verder en brengen we nog een bezoek aan het stadje Crieff, dat gescheiden wordt door het riviertje de Earn. Dit plaatsje werd bekend als de plaats waar de highlanders hun vee kwamen verkopen, waarvan het vlees en de huiden zeer in trek waren bij de Schotten en de Engelsen. In die periode was Crieff een plaats als in het wilde westen waar paardendieven, bandieten en dronken veedrijvers zich ophielden. De misdaden werden bestraft met ophanging. Aansluitend gaan we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag die u zelf kunt indelen. Lekker luieren of een heerlijke wandeling maken in de Schotse natuur. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u met een lokale bus mee naar de elegante hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad werd ooit 'het Athene van het noorden' genoemd. Wij maken een rondrit met u, waarbij u de belangrijkste gebouwen en straten te zien krijgt. Natuurlijk verkennen wij de Royal Mile van Canongate, via High Street tot Castle Hill. Princes Street scheidt twee bezienswaardige stadsdelen, de Old Town en de New Town, waar u de grootste concentratie aan Georgiaanse architectuur vindt. Ook krijgt u gelegenheid om te winkelen of iets te drinken in het gezellige centrum. In de loop van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Vrijdag: Blairgowrie - Loch Ness - Drumnadrochit - Urquhart Castle - Dornoch

Het beroemdste meer van Schotland is ongetwijfeld Loch Ness, dat wij vandaag als eerste gaan bezoeken. Om te weten te komen of het monster inderdaad bestaat, kunt u in het plaatsje Drumnadrochit de officiële Loch Ness tentoonstelling bezoeken. We vervolgen onze weg naar het 13e eeuwse kasteel Urquhart Castle, dat gelegen is bij de plaats Drumnadrochit. Het kasteel is gebouwd door de familie Durward. Vanaf 1308 was het koninklijk eigendom, tot dat het in 1479 aan de familie Grant werd gegeven. Indien de tijd het toelaat, kunt u nog een bezoek brengen aan de Glenmorangie whisky-distilleerderij in Tain. Aansluitend rijden we verder naar Dornoch, waar wij 1 nacht zullen verblijven.

Zaterdag: Dornoch - Bonar Bridge - Lairg - Ullapool

Vandaag maken we een prachtige rit door de Schotse hooglanden. We zien typische Schotse stadjes met op de achtergrond de Schotse wildernis, terwijl we richting de westkust van Schotland rijden. Als eerste brengen we een bezoek aan het traditionele dorp Bonar Bridge, waar de bouw van bruggen over de rivier de Kyle of Sutherland een belangrijk onderdeel is van de geschiedenis in dit dorp. U krijgt de gelegenheid om deze zeer verschillende bruggen te bekijken, alsmede een bezoek te brengen aan het stadje. Hierna vervolgen we onze weg naar Falls of Shin, een waterval in de rivier Shin bij de plaats Lairg. Misschien heeft u het geluk dat u de zalmen ziet op hun trek stroomopwaarts. Na nog een pauze in het plaatsje Lairg rijden we verder naar ons hotel in Ullapool waar we 2 nachten verblijven.

Zondag: Loch Maree, Gairloch en Poolewe

Na het ontbijt vertrekken we om een hele dag van het adembenemende landschap van de North West Highlands te genieten. Eerst rijden we langs de oevers van Loch Maree, het vierde grootste zoetwatermeer van Schotland. Hier genieten we van het indrukwekkende landschap, voordat we verder gaan naar het prachtige waterdorp Gairloch. Tot slot stoppen we bij Poolewe, een charmant dorpje dat naast Loch Ewe gelegen is. Indien de tijd het toelaat, kunt u ook nog een bezoek brengen aan de prachtige Inverewe gardens.

Maandag: Ullapool - Fort William - omgeving Melrose

Wij vertrekken weer uit Ullapool en rijden via een mooie route naar het stadje Fort William, waar we een koffiepauze houden. Hierna vervolgen we onze weg en rijden een schitterende route via Glencoe en de Trossachs naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Melrose.

Dinsdag: Omgeving Melrose - Midden-Engeland

Na het ontbijt vertrekken we naar de Schots-Engelse grens. Via een mooie route door Engeland bereiken wij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar wij tegen de avond aankomen.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden wij naar Dover, waar wij inschepen op de ferry naar Calais. Daar aangekomen vervolgen wij onze route en bereiken via de Franse en Belgische autowegen Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in zowel Schotland als in Ierland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Ans

Mooie reis naar fascinerend Schotland geweest. Met onze chauffeur en reisleider Nick. Was in één woord fantastisch.

Reisverhaal Erwin

Ik speel de Schotse doedelzak bij de Arthur Troop Pipes and Drums, voor onze genoten vakantie wilde ik per se mijn doedelzak meenemen. Hiervoor moest ik een groot deel van mijn bagage wat ik mee wilde nemen thuis laten om kofferruimte te creëren voor de doedelzak. Maar het lukte. Buschauffeur Nick vond het geweldig, hij regelde dat ik even mocht spelen in de eetzaal van een hotel. Later op de avond zocht ik een mooie plek op net naast het dorp Ullapool in de Schotse Hooglanden om aan de kustlijn te kunnen spelen. Aanvankelijk speelde ik nietsvermoedend met mijn gezicht richting de ondergaande zon. Maar ik zag in mijn ooghoeken beweging: Mijn vrouw was mij achterna gelopen samen met medereizigers van het bus gezelschap. Daar kwamen mensen van een camping bij staan en inwoners uit het dorp Ullapool zelf. Op een foto sta ik alleen en op de tweede foto staat mijn vrouw naast mij.

Voor volgend jaar hebben wij plannen om weer naar Schotland te gaan.

Reisverhaal Nick

Impressie van die 10 daagse fascinerend Schotland

Reisverhaal Ger

In de bijlage een foto die ik heb gemaakt in Schotland, tijdens onze reis van Fascinerend Schotland. Vanaf 24 juli jl.

Het was een schitterende reis. Was voor het eerst in schotland en ik vond het idd fascineren.

Reisverhaal Johan

Hierbij ontvangt u een fantastische foto die ik maakte tijdens een reis met jullie bedrijf naar Schotland , de foto is gemaakt bij het loch gelegen bij het hotel Dundonnell tijdens zonsondergang.

Reisverhaal Margo

Bijgaand een foto die ik heb gemaakt in Schotland, tijdens onze reis van Fascinerend Schotland. Vanaf 24 juli jl. Het was een fantastisch reis en we hadden een goede chauffeur.

Reisverhaal Marijke

Bijgaande foto's zijn gemaakt tijdens de 10-daagse Fascinerend Scotland vertrek op 4 september 2017.

Reisverhaal Reina

Heel erg genoten van deze prachtig reis! Met dank aan de chauffeur/reisleider Robert die zijn uiterste best heeft gedaan om ons zoveel mogelijk over het prachtige Schotland te vertellen en te laten zien. Dat is zeker gelukt! 

Heel erg bedankt allemaal voor deze geweldige ervaring die we niet snel zullen vergeten. 

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

130 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
138 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:29:22 | 0,79 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch