telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

vanaf € 599,-

Deze reis naar Schotland laat u kennismaken met de mooiste plekjes in zowel de Lowlands als de High­lands. Schotland is adembenemend en zeer afwisselend. U ziet eenzame dalen, grillige bergen, prachtige meren en steeds veranderende luchten. In de Lowlands maken wij een prachtige tocht naar Loch Lomond. In de Highlands geniet u niet alleen van de adembenemende natuur, maar maakt u ook kennis met de whisky. U bezoekt tijdens deze rondreis Schotland bekende steden zoals o.a. Edinburgh, de hoofdstad van Schotland met een prachtig oud centrum. Ook bezoeken wij enkele van de bekendste meren in Schotland. 

 • Bezoek Balmoral Castle
 • Excursie Edinburgh
 • Boottocht Ullapool
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Fascinerend Schotland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Op ons centrale wisselpunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Dan stapt u in de touringcar en brengen wij u via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier stappen wij op de ferry, die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden wij naar Midden-Engeland, waar wij dineren en overnachten.

Dinsdag: Midden-Engeland - Blairgowrie

Vandaag vervolgen wij onze reis naar Schotland. Via de Engelse autowegen rijden wij langs Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. In Gretna Green bezoeken wij de Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld waarboven de dorpssmid vele Engelse huwelijken heeft voltrokken. Daarna vervolgen wij onze weg naar ons hotel in Blairgowrie, waar wij 3 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Een Koninklijke tocht

Het eerste plaatsje dat wij passeren op deze prachtige tocht is Spittal of Glenshee. Daarna bezoeken we het pittoreske dorpje Braemar, wereldberoemd vanwege de Highland Games, die hier in de openlucht worden gehouden. Het plaatsje is sinds koningin Victoria één van de favoriete bestemmingen van de Engelse Koninklijke familie. Vervolgens brengen we een bezoek aan Balmoral Castle, de residentie van de koningin in de Highlands. (Bezoek is alleen mogelijk als de koningin niet aanwezig is). In het Victoriaanse dorpje Ballater bewonderen we de vele uithangborden bij de winkeltjes, waarop, vrij vertaald, staat dat het betreffende winkeltje “hofleverancier” is. Via het historische havenstadje Dundee terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag die u zelf kunt indelen. Uitrusten of een wandeling maken door de Schotse natuur. Indien u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar de elegante hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad werd ooit “het Athene van het Noorden” genoemd. Wij maken een rondrit met u, waarbij u de belangrijkste gebouwen en straten te zien krijgt. Natuurlijk verkennen wij de Royal Mile van Canongate, via High Street tot Castle Hill. Princes Street scheidt twee bezienswaardige stadsdelen, de Old Town en de New Town, waar u de grootste concentratie aan Georgiaanse architectuur vindt. Ook krijgt u de gelegenheid om te winkelen of iets te drinken in het gezellige centrum. In de loop van de middag gaan wij terug naar ons hotel.

Vrijdag: Pitlochry – Newtonmore – Ullapool

Wij verlaten Blairgowrie en rijden via Dunkeld naar het plaatsje Pitlochry, waar we bij de stuwdam even stoppen om u de vistrap te laten zien. Volwassen zalm uit de Oceaan zwemt hier de Tummel op om in de bergbeken kuit te schieten. Daarna rijden we via Aviemore naar Newtonmore, waar we op de kunstmatige berg bij Kingussie de Ruthven Barracks zien. Deze kazerne werd gebouwd in 1718 voor het leger, dat de Hooglanden moest controleren. In het Highland Folk Museum zijn woningen en bedrijfsgebouwen te zien, allemaal afkomstig uit het hele gebied van de Hooglanden. Vervolgens langs Inverness naar Ullapool, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Zaterdag: Drumnadrochit - Urquhart Castle - Inverness

Het beroemdste meer van Schotland is ongetwijfeld Loch Ness, dat wij vandaag gaan bezoeken. Om te weten te komen of het monster inderdaad bestaat, kunt u in het plaatsje Drumnadrochit de officiële Loch Ness tentoonstelling bezoeken. Daarna via Castle Urquhart naar Fort Augustus, in de 18e eeuw gebouwd door het regeringsleger, met als doel de opstandige omgeving in bedwang te houden. ’s Middags bezoeken wij Inverness. In het Scottish Kiltmaker Visitor Centre wordt de geschiedenis en de traditie van de Schotse kilt uitgelegd. Ook is er tijd om te winkelen.

Zondag: Ullapool, optionele boottocht

Vandaag brengen we een bezoek aan Ullapool en bestaat de mogelijkheid om mee te gaan op een onvergetelijke boottocht (kosten niet inbegrepen). Tijdens deze tocht heeft u grote kans om dolfijnen, zeehonden of zelfs orka’s te spotten. Ook kunt u genieten van de fraaie vergezichten op de westkust van Schotland. ‘s Avonds wordt er bij voldoende deelname een muziekavond georganiseerd (kosten niet inbegrepen).

Maandag: Ullapool - Fort William - Prestwick

Wij nemen afscheid van het hotel en rijden via een mooie route naar Fort William, waar we een koffiepauze houden. Na deze pause vervolgen we onze weg en rijden door een mooie omgeving naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Prestwick.

Dinsdag: Prestwick - Midden-Engeland

Helaas moeten wij Prestwick weer verlaten. Wij rijden de Schots-Engelse grens over en via een mooie route bereiken wij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar wij tegen de avond aankomen.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden wij naar Dover, waar wij inschepen op de ferry naar Calais. Daar aangekomen vervolgen wij onze route en bereiken via de Franse en Belgische autowegen Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden voordat u huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Ger

In de bijlage een foto die ik heb gemaakt in Schotland, tijdens onze reis van Fascinerend Schotland. Vanaf 24 juli jl.

Het was een schitterende reis. Was voor het eerst in schotland en ik vond het idd fascineren.

Reisverhaal Johan

Hierbij ontvangt u een fantastische foto die ik maakte tijdens een reis met jullie bedrijf naar Schotland , de foto is gemaakt bij het loch gelegen bij het hotel Dundonnell tijdens zonsondergang.

Reisverhaal Margo

Bijgaand een foto die ik heb gemaakt in Schotland, tijdens onze reis van Fascinerend Schotland. Vanaf 24 juli jl. Het was een fantastisch reis en we hadden een goede chauffeur.

Reisverhaal Marijke

Bijgaande foto's zijn gemaakt tijdens de 10-daagse Fascinerend Scotland vertrek op 4 september 2017.

Reisverhaal Reina

Heel erg genoten van deze prachtig reis! Met dank aan de chauffeur/reisleider Robert die zijn uiterste best heeft gedaan om ons zoveel mogelijk over het prachtige Schotland te vertellen en te laten zien. Dat is zeker gelukt! 

Heel erg bedankt allemaal voor deze geweldige ervaring die we niet snel zullen vergeten. 

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in zowel Schotland als in Ierland liggen iets hoger dan in Nederland.

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

55 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

55 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:57:52 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch