telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

vanaf € 599,-

Deze reis naar Schotland laat u kennismaken met de mooiste plekjes in zowel de Lowlands als de High­lands. Schotland is adembenemend en zeer afwisselend. U ziet eenzame dalen, grillige bergen, prachtige meren en steeds veranderende luchten. In de Lowlands maken wij een prachtige tocht naar Loch Lomond. In de Highlands geniet u niet alleen van de adembenemende natuur, maar maakt u natuurlijk ook kennis met de Schotse whisky. U bezoekt tijdens deze rondreis Fascinerend Schotland pittoreske dorpjes zoals Ullapool, Pitlochry, Poolewe en Fort William en bekende meren zoals Loch Ness en Loch Maree. De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, met een prachtig oud centrum, staat uiteraard ook op het programma. Boek deze fascinerende reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Excursie Blair Castle
 • Excursie Edinburgh
 • Bezoek Loch Ness en Loch Maree
 • Bezoek Fort Augustus
 • Excursie Culloden Moor
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.

Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Fascinerend Schotland

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden wij via de Belgische en Franse autowegen naar Calais. Hier stappen wij op de ferry, die ons naar Dover brengt. Na aankomst in Dover rijden wij naar Midden-Engeland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Engeland - Gretna Green - Blairgowrie

Vandaag vervolgen wij onze reis naar Schotland. Via de Engelse autowegen rijden wij langs Manchester en Carlisle naar de grens met Schotland. Onderweg in Gretna Green bezoeken wij de Old Blacksmith’s Shop. Hier staat het aambeeld, waarboven de dorpssmid vele Engelse huwelijken heeft voltrokken. Daarna vervolgen wij onze weg naar ons hotel in Blairgowrie, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Woensdag: Pitlochry, Blair Castle en Crieff

Na het ontbijt rijden eerst naar het plaatsje Pitlochry, waar we bij de stuwdam even stoppen om de vistrap te zien. Volwassen zalm uit de oceaan zwemt hier de vistrap op om in de bergbeken kuit te schieten. We vervolgen onze weg naar Blair Castle, een kasteel dat vlakbij het dorp Blair Atholl in het graafschap Perthshire gelegen is. Hier woont de clan Murray. De oudste delen van het gebouw stammen nog uit eind 13e eeuw. U kunt het kasteel en de tuinen bezoeken (ca. £ 11,50 p.p.). In de loop van de middag rijden we verder voor een bezoek aan het stadje Crieff, dat gescheiden wordt door het riviertje de Earn. Dit plaatsje werd bekend als de plaats waar de highlanders hun vee kwamen verkopen, waarvan het vlees en de huiden zeer in trek waren bij de Schotten en de Engelsen. In die periode was Crieff een plaats als in het wilde westen waar paardendieven, bandieten en dronken veedrijvers zich ophielden. De misdaden werden bestraft met ophanging. Aansluitend gaan we weer terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Edinburgh (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag die u zelf kunt indelen. Lekker luieren of een heerlijke wandeling maken in de Schotse natuur. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u met een lokale bus mee naar de elegante hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad werd ooit 'het Athene van het noorden' genoemd. Wij gaan onder leiding van een gids de stad bezichtigen, waarbij u de belangrijkste gebouwen en straten te zien krijgt. Natuurlijk verkennen wij de Royal Mile van Canongate, via High Street tot Castle Hill. Princes Street scheidt twee bezienswaardige stadsdelen, de Old Town en de New Town, waar u de grootste concentratie aan Georgiaanse architectuur vindt. Ook krijgt u gelegenheid om te winkelen of iets te drinken in het gezellige centrum. In de loop van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Vrijdag: Blairgowrie - Fort Augustus - Loch Ness - Culloden Moor - Ullapool

Na het ontbijt vertrekken we uit Blairgowrie en rijden we naar Fort Augustus, een schilderachtig gehucht op het zuidelijkste puntje van Loch Ness, gelegen aan het indrukwekkende 60 mijl lange Caledonisch kanaal. U kunt de geschiedenis ervan ontdekken in het Erfgoedcentrum of het Clansmancentrum. Daarna gaan we naar het beroemdste meer van Schotland, Loch Ness, waar u ook de gelegenheid krijgt om te lunchen. In oostelijke richting stoppen we bij Culloden Moor, waar de Slag bij Culloden Moor, de laatste confrontatie van de opstand van de Jacobieten in 1745 plaatsvond. In het bezoekerscentrum kunt u de krachtige emoties ervaren van een van de meest schrijnende gevechten uit de Britse geschiedenis. Aansluitend vervolgen we onze reis naar ons hotel in Ullapool waar we de volgende drie nachten verblijven.

Zaterdag: West- en noordkust van Schotland, Smoo Cave en Lairg

Vandaag gaat de route langs de westkust naar de dramatische en spectaculaire Smoo Cave, gelegen in de kalkstenen kliffen in Sutherland. De grot heeft een van de grootste toegangen tot één van de grootste (verlichte) zeegrotten van Groot-Brittannië, met een hoogte van 50 ft. Komend vanuit zuidoostelijke richting rijden we door de prachtige ruige Schotse Hooglanden langs steden en schilderachtige dorpjes naar de Falls of Shin, een waterval in de rivier de Shin, waar u met een beetje geluk de zalm stroomopwaarts ziet trekken. Aan het oostelijke uiteinde van Loch Shin ligt de stad Lairg met zijn natuurlijke bossen, het Gunns Wood en de grafkamers bij The Ord. Hierna keren we terug naar het hotel voor het diner.

Zondag: Wildlife Cruise, Loch Maree, Gairloch en Poolewe

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om, als het weer het toe laat, een bijzondere boottocht te maken (niet inclusief). Tijdens de zogenaamde Wildlife Cruise kunt u genieten van het adembenemende landschap en misschien zeehonden, dolfijnen, walvissen of adelaars spotten rond Loch Broom en de Summer Isles. Aansluitend vertrekken we om van het adembenemende landschap van de North West Highlands te gaan genieten. Eerst rijden we langs de oevers van Loch Maree, het vierde grootste zoetwatermeer van Schotland, naar het prachtige waterdorp Gairloch. We vervolgen onze route en stoppen bij Poolewe, een charmant dorpje dat aan Loch Ewe gelegen is. Indien de tijd het toelaat, kunt u hier nog een bezoek brengen aan de prachtige Inverewe Garden.

Maandag: Ullapool - Kinlochewe - Eilean Donan Castle - Fort William - Ayr

Vanuit Ullapool vertrekken we in zuidelijke richting naar Kinlochewe, dat op de kruising van drie majestueuze glens ligt: Glen Torridon, Glen Docherty en Glen Cruaidh Choillie. U ziet hier tevens de imposante Beinn Eighe Mountain, een nationaal natuurgebied. We reizen verder via een prachtige route naar Eilean Donan Castle, een bekend iconisch Schots monument. Strategisch gelegen op zijn eigen kleine eilandje, met uitzicht op het eiland Skye en omgeven door de majestueuze pracht en praal van de beboste bergen van Kintail, is Eilean Donan's omgeving werkelijk adembenemend. We vervolgen onze reis naar de stad Fort William, bekend als de poort naar Ben Nevis en de valleien, bossen en stranden van Glen Nevis. Dit stadje is voor vele films als decor gebruikt zoals Highlander Rob Roy en Bravehart. De laatste etappe van vandaag gaat via Glencoe en de Trossachs naar ons hotel in de omgeving van Ayr.

Dinsdag: Omgeving Ayr - Midden-Engeland

Na het ontbijt vertrekken we naar de Schots-Engelse grens. Via een mooie route door Engeland bereiken wij ons overnachtingshotel in Midden-Engeland, waar wij tegen de avond aankomen voor de laatste overnachting.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Dover, waar wij inschepen op de ferry naar Calais. Via de Franse en Belgische autowegen gaan we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Rondreis Fascinerend Schotland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. In uw reispapieren ontvangt u de precieze gegevens van de hotels.

Coronamaatregelen in de hotels:
Omdat u tijdens deze rondreis zult overnachten in verschillende hotels in verschillende landen zal uw chauffeur u per hotel op de hoogte brengen of en welke er coronamaatregelen van toepassing zijn.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Ans

Mooie reis naar fascinerend Schotland geweest. Met onze chauffeur en reisleider Nick. Was in één woord fantastisch.

Reisverhaal Erwin

Ik speel de Schotse doedelzak bij de Arthur Troop Pipes and Drums, voor onze genoten vakantie wilde ik per se mijn doedelzak meenemen. Hiervoor moest ik een groot deel van mijn bagage wat ik mee wilde nemen thuis laten om kofferruimte te creëren voor de doedelzak. Maar het lukte. Buschauffeur Nick vond het geweldig, hij regelde dat ik even mocht spelen in de eetzaal van een hotel. Later op de avond zocht ik een mooie plek op net naast het dorp Ullapool in de Schotse Hooglanden om aan de kustlijn te kunnen spelen. Aanvankelijk speelde ik nietsvermoedend met mijn gezicht richting de ondergaande zon. Maar ik zag in mijn ooghoeken beweging: Mijn vrouw was mij achterna gelopen samen met medereizigers van het bus gezelschap. Daar kwamen mensen van een camping bij staan en inwoners uit het dorp Ullapool zelf. Op een foto sta ik alleen en op de tweede foto staat mijn vrouw naast mij.

Voor volgend jaar hebben wij plannen om weer naar Schotland te gaan.

Reisverhaal Nick

Impressie van die 10 daagse fascinerend Schotland

Reisverhaal Ger

In de bijlage een foto die ik heb gemaakt in Schotland, tijdens onze reis van Fascinerend Schotland. Vanaf 24 juli jl.

Het was een schitterende reis. Was voor het eerst in schotland en ik vond het idd fascineren.

Reisverhaal Johan

Hierbij ontvangt u een fantastische foto die ik maakte tijdens een reis met jullie bedrijf naar Schotland , de foto is gemaakt bij het loch gelegen bij het hotel Dundonnell tijdens zonsondergang.

Reisverhaal Margo

Bijgaand een foto die ik heb gemaakt in Schotland, tijdens onze reis van Fascinerend Schotland. Vanaf 24 juli jl. Het was een fantastisch reis en we hadden een goede chauffeur.

Reisverhaal Marijke

Bijgaande foto's zijn gemaakt tijdens de 10-daagse Fascinerend Scotland vertrek op 4 september 2017.

Reisverhaal Reina

Heel erg genoten van deze prachtig reis! Met dank aan de chauffeur/reisleider Robert die zijn uiterste best heeft gedaan om ons zoveel mogelijk over het prachtige Schotland te vertellen en te laten zien. Dat is zeker gelukt! 

Heel erg bedankt allemaal voor deze geweldige ervaring die we niet snel zullen vergeten. 

10 dagen Rondreis Fascinerend Schotland

152 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
160 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:52:28 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch