telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

14 dagen Rondreis Griekenland

vanaf € 899,-

Een unieke reis naar het oude Hellas, ofwel Griekenland. Tijdens deze boeiende reis maakt u kennis met de vele hoogtepunten van de Griekse oudheid op het vasteland en in de Peloponnesos. Uiteraard besteden we aandacht aan de metropool Athene met de beroemde Akropolis. Verder zien we onder meer de kloosters van Metéora, de ruïnes van Olympia, het orakel van Delphi en het gigantische theater van Epidauros. Bolderman Excursiereizen brengt u met een comfortabele touringcar naar de Italiaanse havenstad Ancona, waar u inscheept op één van de luxe ferry’s van Minoan Lines. Al varend over de azuurblauwe Adriatische Zee bereikt u Griekenland en dan kan deze indrukwekkende rondreis beginnen!

 • Bezoek Athene o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Olympia
 • Bezoek Delphi
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Griekenland

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

We vervolgen onze reis en rijden via Oostenrijk Italië binnen. In de omgeving van het Gardameer komen we aan bij ons overnachtingshotel.

Maandag: Omgeving Gardameer - overtocht Ancona-Igoumenitsa

We vertrekken uit ons hotel na het ontbijt en komen tegen de middag aan in de havenstad Ancona, waar we inschepen op één van de luxe ferry’s van Minoan Lines. De middag, avond en nacht varen we over de Adriatische Zee. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting aan boord van de ferry.

Dinsdag: Igoumenitsa - Meteora kloosters - Kalambaka

Vroeg in de ochtend komen we aan in de haven van Igoumenitsa en rijden we eerst naar het restaurant om te ontbijten (afhankelijk van de aankomsttijd ontbijten we aan boord of aan land in een nabij gelegen restaurant). Hierna starten we met onze ontdekkingsreis van het vasteland van Griekenland en rijden we via het bergdorpje Metsovo op de Katarapass richting Kalambaka. Slechts een paar kilometer van Kalambaka liggen op een hoogte van 300 meter de 24 kloosters van Meteora, wat 'zwevend tussen hemel en aarde' betekent. Deze kloosters zijn ontstaan uit kluizenaarswoningen uit de 14e eeuw. Zes van de kloosters worden vandaag de dag nog bewoond. De kloosters staan bekend om de prachtige iconen en fresco’s. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar Kalambaka, waar we dineren en overnachten.

Woensdag: Kalambaka - Delphi - Mati

’s Ochtends bekijken we onder leiding van een Engelssprekende gids Delphi, befaamd als heiligdom van de god Apollo. Van heinde en verre kwam men naar deze plaats om Apollo, via het orakel van Delphi, om raad vragen. Met een gids bezoeken we de overblijfselen van diverse tempels, waarvan de Apollotempel de bekendste is. We zien verschillende opgravingen van schatkamers, theaters en het beeld van de Bronzen Wagenmenner. Vervolgens rijden we naar Mati, waar we 3 nachten zullen verblijven in een strandhotel.
Let op: i.v.m. de huidige situatie in Mati na de brand van 2018 zal het verblijf niet in Mati, maar in een gelijkwaardig hotel in een andere plaats zijn.

Donderdag: Athene

Vandaag staat de hoofdstad Athene op het programma, waar we een korte stadstour maken. Vervolgens brengen we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een bezoek aan de beroemde Akropolis. Aansluitend krijgt u de gelegenheid om te lunchen en zelf Athene verder te ontdekken. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Vrije dag of excursie Sounion (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee met deze excursie. Met een lokale bus rijden we via een mooie route naar Kaap Sounion en komen bij een rots die bijna 70 meter loodrecht oprijst uit zee. Boven op deze rots ziet u van verre reeds de overblijfselen van de tempel van de god Poseidon. Deze tempel kunt u bezoeken (niet inclusief). Tevens kunt u genieten van het prachtige panorama over de Aegean Zee. Aan het eind van de middag rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.
Let op: vertrek 4/5 en 15/6 maken een andere mooie dagtocht.

Zaterdag: Mati - Kanaal van Korinthe - Mycene - Nauplion - Epidaurus - Tolo

Vandaag vertrekken we uit ons hotel en beginnen we onze tocht met een stop bij het imposante Kanaal van Korinthe, waarna we onze weg vervolgen naar de Peloponnesos. Het enorme schiereiland is de kern waaruit de moderne Griekse staat is gegroeid. We vervolgen onze reis naar Mycene, met de enorme muren, volgens de legendes van de reusachtige eenogige mannen, de Cyclops. Hier ligt het graf van de machtige koning Agamemnon, dat u kunt bezoeken onder leiding van een gids. Daarna rijden we naar de eerste hoofdstad van Griekenland na het einde van de Turkse bezetting, Nauplion. Hier kunt u zelf rondkijken, winkelen en lunchen. We vervolgen onze reis naar het oude theater van Epidaurus, dat u o.l.v. een gids kunt bezoeken, met zijn verbazingwekkende akoestiek: zelfs het kleinste gefluister is te horen op de verste plaats. Laat in de middag rijden we naar Tolo, waar we de volgende 3 nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag

Vandaag is er geen programma. U kunt lekker luieren, een mooie wandeling maken of van de zon en de zee genieten. Het hotel biedt voldoende faciliteiten om de dag rustig door te brengen.

Maandag: Vrije dag of boottocht Hydra en Spetses

Vandaag heeft u nog een vrije dag, die u zelf kunt indelen. Voor de liefhebbers wordt er, bij voldoende deelname, een optionele boottocht georganiseerd naar de eilanden Hydra en Spetses (niet inclusief).

Dinsdag: Tolo - Olympia - overtocht Patras-Ancona (zie Bolderman Dinerpakket)

Vanaf Tolo rijden we na het ontbijt via Tripoli door het prachtige landschap van Arcadië naar Olympia, waar de eerste Olympische Spelen werden gehouden, ter ere van de oppergod Zeus. We brengen, onder leiding van een gids, een bezoek aan het stadion en het museum. Het museum herbergt unieke vondsten en prachtige beelden, o.a. het beeld van Hermes van Praxiteles. ’s Middags gaan we verder naar Patras, waar we aan boord gaan van één van de luxe ferryschepen van Minoan Lines. We verlaten Griekenland om ca. 19.00 uur. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting aan boord.

Woensdag: Ancona - omgeving Rimini

Na het ontbijt hebben we een ochtend op zee. In de loop van de middag komen we aan in Ancona. Na de ontscheping rijden we naar de omgeving van Rimini voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Rimini - Zuid-Duitsland

Via het noorden van Italië en Oostenrijk vervolgen wij onze reis in noordelijke richting naar het hotel in Zuid-Duitsland voor onze laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Vandaag is het laatste traject van deze reis. Via de Duitse autowegen rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten tyoe C en F gebruikt. De Netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekenland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekenland is de officiële taal Grieks

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhalen

Reisverhaal Nel

Het was een mooie culturele reis, wat hebben we genoten van de prachtige natuur. En wat hebben we veel gezien. Deze 2 bezienswaardigheden sprongen er uit, de meteoara kloosters blijven een geweldig iets. (was daar voor de 3e keer) De Akroplis wat geweldig hoe deze is gerestaureerd, 10 jaar gleden nog helemaal in de steigers. Bolderman bedankt voor deze prachtige reis, in september gaan we voor de 15de keer weer mee maar dan naar Kroatië.

Reisverhaal Henny

DE RONDREIS GRIEKENLAND WAS FANTASTICH .BLIJ DAT WE DIE GEMAAKT HEBBEN .TOP .

KARIN WIST HEEL VEEL TE VERTELLEN ;EN HET GEZELSCHAP KWAM GOED OVEREEN.
HIER WAT TOO`S DEI IK ZELF MOOI VIND 

Reisverhaal Annie

Bijgaand een paar foto's van onze vakantie in Griekenland.
Dit was de 12 daagse (schitterende) rondreis in oktober.

Reisverhaal Hennie

weer thuis van een geweldige rondreis griekenland met bolderman leuk en gezellig reisgezelschap en een geweldige reisleidster en chauffeuse NICOL bedankt

Reisverhaal Nicole Kienhuis

Griekenland ook prachtig in de herfst.

14 dagen Rondreis Griekenland

76 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
79 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:15:08 | 0,61 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch