15 dagen Rondreis Griekenland

vanaf € 1.349,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Koestert u de wens een unieke reis naar het oude Hellas, ofwel Griekenland, te maken? Tijdens deze boeiende rondreis maakt u kennis met de vele hoogtepunten van de Griekse oudheid op het vasteland en in de Peloponnesos. Uiteraard bezoeken we de metropool Athene met de beroemde Akropolis. Verder zien we onder andere de kloosters van Meteora, de ruïnes van Olympia, het orakel van Delphi en het gigantische theater van Epidaurus. Vanuit Nederland reizen we naar de Italiaanse havenstad Ancona, waar wij inschepen voor vertrek naar Griekenland. Al varend over de azuurblauwe Adriatische Zee bereiken we Griekenland, waar deze indrukwekkende rondreis, die u niet snel zult vergeten, zal beginnen!

  • Bezoek Athene o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Olympia en Delphi o.l.v. een gids
  • Optionele eilandencruise Hydra en Spetses
  • Excursie Meteora kloosters
  • Excursie Epidaurus en Nafplion
Vanwege de huidige omstandigheden zijn alle genoemde ferrymaatschappijen en betreffende vaarschema’s en routes onder voorbehoud van aanpassingen/ wijzigingen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Griekenland

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

U reist met één van onze servicelijnen naar ons verzamelpunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

We vervolgen onze reis en rijden via Oostenrijk Italië binnen. In de omgeving van het Gardameer komen we aan bij ons hotel, waar we één nacht verblijven.

Maandag: Omgeving Gardameer - Ravenna - ferry Ancona-Igoumenitsa (zie Bolderman Dinerpakket)

We vervolgen onze reis naar Ravenna. Deze schitterende stad is wereldwijd beroemd om haar Byzantijnse mozaïeken uit de 5e-eeuw, die onder meer te vinden zijn in de kerken San Vitale en Sant'Apollinare Nuovo en de doopkapellen Battistero Neoniano en Battistero degli Ariani. Aan het centrale plein Piazza del Popolo staan het Palazzo Comunale en de twee Venetiaanse zuilen met de beschermheiligen van de stad, Sint Apollinaris en Sint Vitalis. Aansluitend rijden we naar Ancona, waar we aan het eind van de middag aan boord gaan van de cruiseferry, die ons naar Griekenland zal brengen. Diner (zie Dinerpakket) en overnachting aan boord van de ferry.

Dinsdag: Aankomst Griekenland - Igoumenitsa – omgeving Ioannina

In de ochtend geniet u van het ontbijt aan boord. Tijdens de overtocht heeft u een schitterend uitzicht op de kust van het Griekse vasteland en het eiland Corfu. Aan het einde van de middag verwachten we aan te komen bij de haven van Igoumenitsa. Vanaf hier starten we onze rondreis door het fascinerende Griekenland. Na aankomst in Igoumenitsa rijden we naar ons hotel in de omgeving van Ioannina voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Ioannina - Olympia - Krestena

Na het ontbijt rijden we naar Olympia, één van de belangrijkste heiligdommen van de oudheid, gelegen in een weelderig begroeide vallei. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bezoeken we onder andere de opgravingen van de tempel van Zeus, de tempel van Hera en het Olympisch Stadion. Bij het altaar bij de ingang wordt elke 2 jaar de vlam ontstoken voor de Olympische Spelen. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch museum, één van de belangrijkste musea van Griekenland. Na dit bezoek rijden we door naar Krestena waar we 1 nacht zullen verblijven.

Donderdag: Krestena - Peloponnesos - Tolo

Vandaag starten we rustig op. In de loop van de ochtend vertrekken we, via een prachtige route door de Peloponnesos en het landschap van de Arkadia, richting de badplaats Tolo. Onderweg maken we een aantal leuke tussenstops, om te kunnen genieten van het prachtige landschap met de schitterende natuur. In de loop van de middag verwachten we aan te komen in Tolo, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Vrijdag: Vrije dag of eilandencruise Hydra en Spetses

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt lekker luieren, een mooie wandeling maken of van de zon en de zee genieten. Maar u kunt ook meegaan op een mini-cruise naar de eilanden Hydra en Spetses (kosten ca. € 42,-). Hydra is een rotsachtig eiland. Rondom de haven bevinden zich statige herenhuizen, vele cafés en terrassen. Spetses is een groen en glooiend eiland. U kunt het eiland bezichtigen of genieten van het strand en de zee. Aan het eind van de middag varen we weer terug naar Tolo.

Zaterdag: Vrije dag of Epidaurus en Nafplion (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op dagtocht naar Epidaurus en Nafplion (met een lokale bus). Onder leiding van een gids bezoeken we eerst het theater van Epidaurus, dat werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het biedt plaats aan 14.000 toeschouwers en de akoestiek is er ronduit fantastisch. ‘s Middags bezoeken we het pittoreske havenstadje Nafplion, na de Turkse bezetting de eerste hoofdstad van Griekenland. Hier kunt op eigen gelegenheid rondkijken en winkelen.

Zondag: Tolo - Kanaal van Korinthe - Lavrio - Sounion - Mati

We vertrekken na het ontbijt uit Tolo en rijden naar het imposante Kanaal van Korinthe, waar we een stop houden. De 10 kilometer brede landengte van Korinthe verbindt het schiereiland met het Griekse vasteland. Vervolgens rijden we naar het schiereiland Attica, ten zuiden van Athene. We bezoeken het sfeervolle vissersplaatsje Lavrio, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Bij de Kaap Sounion zien we de 70 meter hoge rots die boven de Egeïsche Zee uit torent. Op de rots staan de ruïnes van de tempel van Poseidon, waarvan 16 Dorische zuilen nog overeind staan. Met een gids kunt u deze tempel gaan bezichtigen. Aansluitend vervolgen we onze reis naar ons hotel in Mati, waar we 2 nachten verblijven.

Maandag: Athene

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad Athene. Een Nederlandssprekende gids laat u de belangrijkste bezienswaardigheden zien zoals het stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden, het Griekse Parlementsgebouw en de Akropolis, met een prachtig uitzicht over de stad. Na de rondleiding heeft u vrije tijd in Athene. Een aanrader is een wandeling door de gezellige straatjes van de oude stadswijk Plaka of een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum.

Dinsdag: Mati- Delphi - Kalambaka

We rijden vandaag naar Delphi, het grootste religieuze centrum van het oude Griekenland met het orakel van Apollo, de God van het licht. Uit alle windstreken kwamen officiële delegaties de wijze voorspellingen van het orakel raadplegen over belangrijke staatszaken als oorlog en vrede. Ook kwamen er gewone mensen met hun persoonlijke problemen. Onder leiding van een gids kunt u diverse opgravingen bezoeken, zoals de Apollotempel. Ook het museum is de moeite waard. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Kalambaka voor de laatste overnachting in Griekenland.

Woensdag: Kalambaka - Meteora kloosters - Metsovo - ferry Igoumenitsa-Ancona

Meteora is één van de meest opvallende monumenten van de wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 14e eeuw bouwden kluizenaars 24 kloosters op de toppen van hoge rotspilaren. Meteora betekent 'hangend in de lucht'. Het lijkt ook letterlijk alsof de kloosters tussen hemel en aarde hangen. In de zes nog overgebleven kloosters kunt u prachtige wandschilderingen en iconen gaan bewonderen. We vervolgen onze reis via de 1.810 meter hoge Katara-pas en brengen een bezoek aan het mooie bergdorp Metsovo. Hier kunt u lunchen en heeft u vrije tijd. We vervolgen onze reis naar Igoumenitsa, waar we in het begin van de avond aan boord gaan van de ferry en gebruik maken van het diner aan boord. De afvaart naar Ancona zal in de loop van de avond zijn.

Donderdag: Ancona - omgeving Rimini

Na het ontbijt hebben we een ochtend op zee. In de loop van de middag komen we aan in Ancona. Na de ontscheping rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rimini.

Vrijdag: Omgeving Rimini - Zuid-Duitsland

Via het noorden van Italië en Oostenrijk vervolgen wij onze reis in noordelijke richting naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor onze laatste overnachting van deze prachtige reis.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Vandaag is het laatste traject van deze reis. Via de Duitse autowegen rijden we naar Nederland terug. Op ons verzamelpunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Griekenland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Vanwege de huidige omstandigheden zijn alle genoemde ferrymaatschappijen en betreffende vaarschema’s en routes onder voorbehoud van aanpassingen/ wijzigingen.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten tyoe C en F gebruikt. De Netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekenland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekenland is de officiële taal Grieks

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhalen

Reisverhaal Nicole Kienhuis

Griekenland ook prachtig in de herfst.

Reisverhaal Hennie

weer thuis van een geweldige rondreis griekenland met bolderman leuk en gezellig reisgezelschap en een geweldige reisleidster en chauffeuse NICOL bedankt

Reisverhaal Nel

Het was een mooie culturele reis, wat hebben we genoten van de prachtige natuur. En wat hebben we veel gezien. Deze 2 bezienswaardigheden sprongen er uit, de meteoara kloosters blijven een geweldig iets. (was daar voor de 3e keer) De Akroplis wat geweldig hoe deze is gerestaureerd, 10 jaar gleden nog helemaal in de steigers. Bolderman bedankt voor deze prachtige reis, in september gaan we voor de 15de keer weer mee maar dan naar Kroatië.

Reisverhaal Henny

DE RONDREIS GRIEKENLAND WAS FANTASTICH .BLIJ DAT WE DIE GEMAAKT HEBBEN .TOP .

KARIN WIST HEEL VEEL TE VERTELLEN ;EN HET GEZELSCHAP KWAM GOED OVEREEN.
HIER WAT TOO`S DEI IK ZELF MOOI VIND 

Reisverhaal Annie

Bijgaand een paar foto's van onze vakantie in Griekenland.
Dit was de 12 daagse (schitterende) rondreis in oktober.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:55:47 | 0,32 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch