telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Griekenland

Een unieke reis naar het oude Hellas, ofwel Griekenland. Tijdens deze boeiende reis maakt u kennis met de vele hoogtepunten van de Griekse oudheid op het vasteland en in de Peloponnesos. Uiteraard besteden we aandacht aan de metropool Athene met de beroemde Akropolis. Verder zien we ondermeer de kloosters van Metéora, de ruïnes van Olympia, het orakel van Delphi en het gigantische theater van Epidauros. Bolderman Excursiereizen brengt u met een comfortabele touringcar naar de Italiaanse havenstad Ancona, waar u inscheept op één van de luxe ferry’s van Minoan Lines. Al varend over de azuurblauwe Adriatische Zee bereikt u Griekenland en dan kan de indrukwekkende rondreis beginnen!

 • Bezoek Athene o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Bezoek Olympia
 • Bezoek Delphi
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Griekenland

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Bij aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Gardameer

We vervolgen onze reis en rijden via Oostenrijk Italië binnen. In de omgeving van het Gardameer komen we aan bij ons overnachtingshotel.

Woensdag: Omgeving Gardameer - overtocht Ancona-Igoumenitsa (zie Bolderman Pluspakket)

We verlaten het Gardameer en komen tegen de middag aan in de havenstad Ancona, waar we inschepen op één van de luxe ferry’s van Minoan Lines. De middag, avond en nacht varen we over de Adriatische Zee. Diner (zie Pluspakket) en overnachting aan boord van de ferry.

Donderdag: Igoumenitsa - Kalambaka - Meteora kloosters - Delphi

Vroeg in de ochtend komen we aan in de haven van Igoumenitsa en rijden we eerst naar het restaurant om te ontbijten. Hierna starten we met onze ontdekkingsreis van het vasteland van Griekenland en rijden via de typische bergdorpje Metsovo op de Katarapass naar de omgeving van Kalambaka. Slechts een paar kilometer van Kalambaka liggen op een hoogte van 300 meter de 24 kloosters van Meteora, wat 'zwevend tussen hemel en aarde' betekent. Deze kloosters zijn ontstaan uit kluizenaarswoningen in de 14e eeuw. Zes van de kloosters worden vandaag de dag nog bewoond. De kloosters worden bewonderd om de prachtige iconen en fresco’s. Na dit bezoek vervolgen we onze reis, we gaan op weg door de vlakten van Thessalia naar het in de bergen gelegen Delphi, waar we dineren en overnachten.

Vrijdag: Delphi - Attica - Mati

’s Ochtends bekijken we onder leiding van een Engelssprekende gids Delphi, befaamd als heiligdom van de god Apollo. Van heinde en ver kwam men naar deze plaats om Apollo via het orakel van Delphi om raad te vragen. Met de gids bezoeken we de overblijfselen van diverse tempels, waarvan de Apollotempel de bekendste is. We zien verschillende opgravingen van schatkamers, theaters en het beeld van de Bronzen Wagenmenner. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Athene, waar we 3 nachten zullen verblijven in een 4-sterren strandhotel.

Zaterdag: Athene

We brengen u vandaag naar de hoofdstad Athene, waar we een korte stadstour maken. Vervolgens brengen we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een bezoek aan de beroemde Akropolis. Na dit bezoek krijgt u de gelegenheid om te lunchen en zelf Athene verder te ontdekken. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Vandaag is er geen programma. U kunt uitslapen, een mooie wandeling maken of lekker van de zon en de zee genieten. Het hotel biedt voldoende faciliteiten om de dag rustig door te brengen.

Maandag: Mati - Kanaal van Korinthe - Epidaurus - Lygourio - Nafplion - Tolo

Vandaag verlaten we Mati en beginnen we onze tocht met een korte stop bij het imposante Kanaal van Korinthe, waarna we onze weg vervolgen naar de Peloponnesos. Het enorme schiereiland is de kern van waaruit de moderne Griekse staat is gegroeid. In de loop van de ochtend brengen we een bezoek aan het beroemde theater van Epidauros. Het theater werd in de 4e eeuw voor Christus gebouwd en is bekend om de uitzonderlijke akoestiek. Het theater biedt plaats aan ruim 14.000 bezoekers. We zullen pauzeren in Lygourio, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen. Daarna bezoeken we het schilderachtige stadje Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de bevrijding van de Turkse overheersing. Na de pauze in Nafplion rijden we verder gaan naar ons hotel in Tolo.

Dinsdag: Tolo - Olympia - overtocht Patras-Ancona (zie Bolderman Pluspakket)

Vanaf Tolo rijden we via Tripoli door het prachtige landschap van Arcadië naar Olympia, waar de eerste Olympische Spelen werden gehouden, ter ere van de oppergod Zeus. We brengen een bezoek aan het stadion en het museum. Het museum herbergt unieke vondsten en prachtige beelden, o.a. het beeld van Hermes van Praxiteles. ’s Middags brengen we u naar Patras, waar we aan boord gaan van één van de luxe ferryschepen van Minoan Lines. We verlaten Griekenland om ca. 19.00 uur. Diner (zie Pluspakket) en overnachting aan boord.

Woensdag: Ancona - omgeving Gardameer

Na het ontbijt hebben we een morgen op zee. In de loop van de middag komen we aan in Ancona. Na de ontscheping rijden we naar de omgeving van het Gardameer voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

Via het noorden van Italië en Oostenrijk brengen we u naar het hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Vandaag het laatste traject van deze reis. Via de Duitse autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Vervolgens gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhalen

Reisverhaal Henny

DE RONDREIS GRIEKENLAND WAS FANTASTICH .BLIJ DAT WE DIE GEMAAKT HEBBEN .TOP .

KARIN WIST HEEL VEEL TE VERTELLEN ;EN HET GEZELSCHAP KWAM GOED OVEREEN.
HIER WAT TOO`S DEI IK ZELF MOOI VIND 

Reisverhaal Annie

Bijgaand een paar foto's van onze vakantie in Griekenland.
Dit was de 12 daagse (schitterende) rondreis in oktober.

Reisverhaal Hennie

weer thuis van een geweldige rondreis griekenland met bolderman leuk en gezellig reisgezelschap en een geweldige reisleidster en chauffeuse NICOL bedankt

Reisverhaal Nicole Kienhuis

Griekenland ook prachtig in de herfst.

Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten tyoe C en F gebruikt. De Netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekenland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekenland is de officiële taal Grieks

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

12 dagen Rondreis Griekenland

28 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling

30 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:19:41 | 0,55 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch