telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

Als we aan de hoogtepunten van Noorwegen denken, dan denken we aan rust, ruimte, frisse lucht en overweldigend natuurschoon. We mijmeren dan over vriendelijke dalen, prachtig gekleurde hoogvlaktes, indrukwekkende fjorden, heldere rivieren en beekjes, forellen en rendieren. We denken aan afgelegen streken, waar de natuur nog ongerept is, ver van de industrie en aan eeuwig zingende bossen. We gaan met u naar dat gedeelte van Noorwegen, waar wij een bijzonder hotel gevonden hebben. Een sfeervol uitgangspunt voor onze prachtige excursies naar fjord, fjell, bos en beek. Aan de Sognefjordvegen ligt het Elveseter Hotel, een familie-erfgoed. Het hotel is van oorsprong een uit meerdere gebouwen bestaand erfgoed, bewoond door de familie Elveseter. Het oudste gedeelte is in 1640 gebouwd van hout en verkeert in uitstekende staat. De verschillende generaties Elveseters waren kundige handwerkslieden, de één was een getalenteerd houtsnijder, de ander een uitstekend uurwerkbouwer, de derde een goede kunstschilder. Alles wat gemaakt werd, bleef in het erfgoed. En daar kunt u tijdens uw verblijf van genieten. Na een mooie dagtocht is het goed toeven in het sfeervolle hotel, waar ieder vertrek vol staat met prachtige kunst. Ga mee met deze indrukwekkende rondreis Hoogtepunten van Noorwegen.

  • Excursie Geirangerfjord
  • Natuurtocht Leirvassbu
  • Bezoek SogneFjord
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan hoogtepunten van Noorwegen

Maandag: Nederland - Travemünde of Rostock

Op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna stappen we in de bus met bestemming rondreis Hoogtepunten van Noorwegen. Via Hamburg en Bremen brengen we u naar de haven van Travemünde of Rostock. We gaan aan boord van één van de ferryschepen voor de overtocht naar Zweden. Na het diner aan boord overnacht u op het bovendek in een binnenhut met douche en toilet.

Dinsdag: Trelleborg - omgeving Oslo

We gebruiken het ontbijt aan boord van de ferry. In Trelleborg gaan we van boord en rijden via een mooie route naar de Zweeds-Noorse grens. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Oslo waar we het diner gebruiken en overnachten.

Woensdag: Omgeving Oslo - Elveseter

Via Hamar en de Olympische stad Lille­hammer rijden we door het prachtige Gudbrandsdal naar Otta. Vervolgens naar het Elveseter hotel, waar u gastvrij ontvangen wordt. Na de kamerindeling volgt het diner.

Donderdag: Vrije dag of excursie Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt vandaag de dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord. Via Lom nemen we de weg naar Grotli en je zou onderweg zo maar eens een rendier tegen kunnen komen! Via het plaatsje Stryn bereiken we het haventje van Hellesyt, waar we aan boord gaan van de ferry. Tijdens de boottocht passeert u prachtige watervallen, zoals o.a. de ‘Zeven Zusters’. Na de ontscheping in Geiranger vervolgen we onze weg en rijden we, nadat we nog even de tijd nemen om van het uitzicht over het Geirangerfjord te genieten, via een mooie route terug naar ons hotel.

Vrijdag: Nigardsbreen en Sognefjord

Over de Sognefjellvegen bereiken we de Sognefjord. Vandaar rijden we via Gaupne naar de Nigardsbreen, een schitterende gletsjer, waar u naar toe kunt wandelen. Vanaf de gletsjer heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Na het bezoek aan de gletsjer rijden we terug naar het hotel.

Zaterdag: Lom

Vanmorgen maken we een mooie rit met de touringcar naar het plaatsje Lom, waar een prachtig 13e eeuws kerkje staat. Er is ook een openluchtmuseum en een geologisch museum. Na dit bezoek rijden terug naar Elveseter. Vanmiddag kunt u zelf doen waar u zin in heeft. Een eindje wandelen, op een terras van een drankje genieten, of u kunt wat meer te weten komen over de kunst in het hotel.

Zondag: Natuurtocht Leirvassbu

Vanmorgen kunt u zelf de tijd indelen. Iets later ontbijten bestaat tot de mogelijkheden. Rond lunchtijd vertrekken we voor een mooie natuurtocht. In het midden van het natuurpark Jotunheimen ligt de Leirdalenvallei, omringd door verstilde gletsjers en machtige bergtoppen met een hoogte van meer dan 2000 meter. In het dal is een particuliere weg aangelegd naar het eenvoudige sporthotel Leirvassbu. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de imposante bergen, die allemaal een naam hebben. Na deze indrukwekkende belevenis rijden we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Elveseter - omgeving Oslo

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel. Via een mooie route rijden we naar Oslo. Onderweg houden we een pauze voor de lunch. In Oslo maken we met een gids een rondrit door de stad. U ziet o.a. het raadhuis aan de haven, het Parlementsgebouw en het Koninklijk Paleis. Na deze rondrit rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Oslo - Trelleborg

Alweer de laatste dag in Scandinavië. We gaan, na ontbeten te hebben, op weg naar de Zweedse havenstad Trelleborg. Hier gaan we aan boord van de ferry naar Travemünde of Rostock. We dineren en overnachten aan boord.

Woensdag: Travemünde of Rostock - Nederland

Aan boord gebruikt u het ontbijt. Na de ontscheping in Travemünde of Rostock rijden we via de Duitse autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna gaat u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

Elveseter Hotell, Bøverdalen

Dit hotel, ooit een berghut, heeft een eigen kunstgalerie en beschikt over een grote collectie kunst en kunstvoorwerpen uit Noorwegen, waaronder het Sagasøyla Monument. Alle gebouwen van het Elveseter Hotell hebben namen uit de Noorse mythologie. Er is een receptie, bar, restaurant, tuin en zonneterras. De eenvoudige (rustieke of licht ingerichte) kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet. Gratis wifi in de openbare ruimtes.

Reisverhaal Jo

Een geweldige reis gehad naar Noorwegen met een gewéldige buschauffeur Klaas Zwart die ons echt zo veel wist te vertellen over alle landen waar we door heen kwamen bedankt Klaas.

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:

UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

42 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

42 beoordelingen
  • Algemene beoordeling 8,6
  • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
  • Vervoer met touringcar 8,2
  • Chauffeur 9,5
  • Reisprogramma 8,7
  • Accommodatie 8,3
  • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:04:50 | 0,46 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch