telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

Als we aan Noorwegen denken, dan denken we aan rust, ruimte, frisse lucht en een overweldigende natuur. Noorwegen met zijn lieflijke dalen, prachtig gekleurde hoogvlaktes, indrukwekkende fjorden, heldere rivieren en beekjes, forellen en rendieren. Maar het land kent ook afgelegen streken, waar de winters lang zijn en de natuur ongerept is. Tijdens deze reis gaat u het allemaal zelf zien en ervaren! In Noorwegen verblijven we in het Nordfjord Hotell gelegen in een schitterend fjordlandschap. Vanuit ons hotel gaan we op excursie naar de Geirangerfjord, ziet u de geschiedenis van de Vikingen in het kenniscentrum Sagastad en maken we een prachtige natuurtocht naar het Briksdal. Natuurlijk bezoeken we ook de hoofdstad Oslo, een prachtige stad met een bijzondere beeldentuin. Ga mee met deze indrukwekkende rondreis en ontdek zelf de hoogtepunten van Noorwegen.

 • Bezoek Gimmestad kerk en het kenniscentrum Sagastad
 • Bezoek Vestkapp
 • Excursie Geirangerfjord
 • Natuurtocht Briksdalgletsjer
 • Bezoek Oslo o.l.v. lokale gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan hoogtepunten van Noorwegen

Maandag: Nederland - Travemünde

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via Hamburg en Bremen naar de haven van Travemünde. We gaan hier aan boord van een van de luxe ferryschepen van TT-Line voor de overtocht naar Trelleborg in Zweden. Na het Captain's dinerbuffet aan boord overnacht u op het bovendek in een binnenhut met douche en toilet.

Dinsdag: Trelleborg - omgeving Oslo

We ontbijten aan boord van de ferry voordat we aanmeren. In Trelleborg gaan we van boord en rijden via een mooie route naar de Zweeds-Noorse grens. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Oslo voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Oslo - Nordfjordeid

Via Hamar en de Olympische stad Lillehammer reizen we verder door het prachtige Gudbrandsdal naar Otta. Vandaar rijden we via Olden en Stryn naar ons hotel in Nordfjordeid, ingeklemd tussen fjorden en de hoogste bergen van Noorwegen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Donderdag: Gimmestad kerk en Nordfjordeid

In de ochtend rijden we een schitterende route naar Sørstranda, waarbij u telkens op de mooiste vergezichten wordt getrakteerd. In Sørstranda staat de oude Gimmestadkerk, een voormalige parochiekerk die u kunt bezichtigen. De rode houten kerk stamt oorspronkelijk uit 1308, maar werd in 1962 herbouwd en dient nu als een museum. Vervolgens rijden we terug naar het hotel waar u gelegenheid krijgt om te lunchen (niet inbegrepen). Aan het begin van de middag maken we een wandeling naar het kenniscentrum Sagastad (ca. 900 meter lopen vanaf het hotel) in Nordfjordeid. Hier leert u alles over de geschiedenis, de rituelen, en de lange reizen van de Vikingen. Centraal in de tentoonstelling staat het 30 meter lange Myklebust-schip, het grootste Vikingschip dat ooit is gevonden in Noorwegen.

Vrijdag: Vestkapp

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden in Nordfjordeid. Een wandeling door de prachtige omgeving, of naar het kleine centrum, dat vooral uit typisch Noorse houten huizen bestaat, is een aanrader. In de middag maken we een indrukwekkende rit naar de Vestkapp. De Vestkapp ligt 496 meter boven de zee op het bergplateau Kjerringa en is een van de meest spectaculaire uitzichtpunten aan de kust van Noorwegen. De bergklif is bovenaan bijna vlak en stort zich steil in zee. Als het weer het toelaat, heeft u hier een prachtig panoramisch uitzicht over zee en bergketens.

Zaterdag: Vrije dag of Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze vrije dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord (zie Pluspakket). We nemen de weg naar Grodas en onderweg zouden we zo maar eens een rendier tegen kunnen komen! Via het plaatsje Haugen bereiken we het haventje van Hellesyt, waar we aan boord gaan van de ferry. Tijdens de boottocht passeert u prachtige watervallen, zoals de ‘Zeven Zusters’. Na de ontscheping in Geiranger vervolgen we onze weg en rijden we, nadat we nog even de tijd hebben genomen om van het uitzicht over de Geirangerfjord te genieten, via een mooie route terug naar ons hotel.

Zondag: Briksdalgletsjer

Vandaag rijden we naar het Briksdal, even ten zuidoosten van Nordfjord. Het Briksdal is de beste plek om de gletsjertong Briksdalsbreen, een uitloper van de immense Jostedalsbreen, te zien. Vanaf een hoogte van 1.200 meter wringt de ijsmassa zich een weg door de nauwe kloof naar beneden. Na een schitterende wandeling door het dal wordt u beloond met een verbluffend uitzicht op de gletsjertong en het meer. Na dit bezoek rijden we via een prachtige route langs de Nordfjord terug naar het hotel. In het dorpje Loen maken we een tussenstop. Hier kunt u met de Skylift-gondel naar een hoogte van ruim 1.000 meter, vanwaar u een adembenemend uitzicht het over de Nordfjord en weidse omgeving.

Maandag: Nordfjordeid - Oslo - omgeving Oslo

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en via een mooie route rijden we naar Oslo. Onderweg houden we een stop en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. In Oslo maken we onder leiding van een gids een rondtour door de stad. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Parlementsgebouw en het Koninklijk Paleis. Na deze stadstour rijden we naar ons hotel in de omgeving van Oslo voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Oslo - Trelleborg

Alweer de laatste dag in Scandinavië. Na het ontbijt gaan we op weg naar de Zweedse havenstad Trelleborg. Hier gaan we aan boord van de ferry van TT-Line naar Travemünde. We dineren en overnachten aan boord.

Woensdag: Travemünde - Nederland

Aan boord gebruikt u 's morgens eerst het ontbijt. Na de ontscheping in Travemünde rijden we via de Duitse autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Hoogtepunten van Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

Nordfjord Hotell, Nordfjordeid

Het hotel is gelegen in Nordfjordeid, een plaats die bekend staat vanwege het schitterende landschap, gelegen aan de Eidsfjord. Het hotel ligt op ca. 500 meter van het centrum en beschikt over een receptie, restaurant, bar, zwembad (tegen betaling) en fitnessruimte (tegen betaling). De kamers beschikken allen over een flatscreen-tv, een bureau en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Reisimpressie

Reisimpressie 10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 10-daagse busreis Hoogtepunten van Noorwegen.

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Jenny

We rijden net Noorwegen uit, na een prachtige reis Hoogtepunten Noorwegen. Met dank aan Theo en de weergoden die ons goed gezind waren zo vroeg in het seizoen nog. We hebben onze ogen uitgekeken en volop genoten

Reisverhaal Herman

Wij hebben een prachtige reis gemaakt met Bolderman: 
Hoogtepunten Noorwegen.
De eerste foto is van het Gudbrandstal, terwijl we onderweg waren naar het Elveseterhotel.
De tweede foto is van de Nigardbreen, waar het 24 graden was terwijl ze andere zijde aan het langlaufen waren.
Op de derde foto is het Geiranger fjord te zien.
Op de vierde foto is te zien op de laatste avond in het Elveseterhotel de ondergaande zon en de maan tegelijk.
De vijfde foto is een opname heel vroeg in de morgen op weg naar Leirvassbu, een schitterende tocht.
De reis is zo goed bevallen dat we dezelfde reis reis nog keer willen maken. We hebben reeds geboekt.

 

Reisverhaal Liesbeth

Wij zijn naar Noorwegen geweest. Hoogtepunten van Noorwegen. Veel moois gezien en op hoge hoogte gezeten.

Reisverhaal Ingrid

10 dagen hoogtepunten Noorwegen Nou ik kan vertellen dat de 10 dagen de Hoogste Hoogpunten waren. Al redelijk veel van Noorwegen gezien met Bolderman maar mede door chauffeur Theo waren het letterlijk Hoogste punten. Een complete natuurreis wat hier geboden is door Bolderman

Reisverhaal Jo

Een geweldige reis gehad naar Noorwegen met een gewéldige buschauffeur Klaas Zwart die ons echt zo veel wist te vertellen over alle landen waar we door heen kwamen bedankt Klaas.

Reisverhaal Rudi

Vanaf het verzamelpunt rijden we door Duitsland naar Travemünde waar we inschepen en gedurende de nacht de overtocht naar Zweden maken. Vandaar uit gaat de reis naar Oslo waar we overnachten. De volgende dag gingen we via de Olympische schaatshal van Hamar en Lillehammer naar Hotel Elvester waar we 5 nachten verblijven. Vandaar uit hebben we verschillende uitstapjes gemaakt naar o.a. de Sognefjord, Geirangerfjord, de Juvasshytta, Leirvassbru om zo de prachtige en indrukwekkende natuur van Noorwegen te ontdekken. Op de terugweg nog bezoek aan Oslo gebracht waar we onder begeleiding van een gids een rondrit gemaakt hebben, het beroemde Vigeland park met zijn prachtige beelden en de springsschans overgebleven van de Olympische Winterspelen van 1952. Na de overnachting in Oslo reden we naar Trelleborg om met de nachtboot naar Duitsland te varen om vervolgens terug te keren naar het verzamelpunt waar een heerlijk buffet staat te wachten, als afsluiting van een prachtige vakantie.

10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

113 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
116 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:44:46 | 0,69 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch