telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

vanaf € 769,-

Als we aan Noorwegen denken, dan denken we aan rust, ruimte, frisse lucht en een overweldigende natuur. Noorwegen met zijn lieflijke dalen, prachtig gekleurde hoogvlaktes, indrukwekkende fjorden, heldere rivieren en beekjes, forellen en rendieren. Maar het land kent ook afgelegen streken, waar de winters lang zijn en de natuur ongerept is. Tijdens deze reis gaat u het allemaal zelf zien en ervaren! U ziet bekende fjorden zoals de Geiranger- en Songnefjord, maar ook de hoofdstad Oslo vergeten wij natuurlijk niet. In Noorwegen verblijven we in het kunst- en cultuurhotel Elveseter of een gelijkwaardig hotel in de omgeving. Vanuit ons hotel gaan we op excursie naar de Geiranger- en Sognefjord, ziet u de wereldberoemde staafkerk van Lom en maken we een prachtige natuurtocht door Leirvassbu. Natuurlijk bezoeken we ook de hoofdstad Oslo, een prachtige stad met een bijzondere beeldentuin. Ga mee met deze indrukwekkende rondreis en ontdek zelf de hoogtepunten van Noorwegen.

 • Excursie Geirangerfjord
 • Natuurtocht Leirvassbu
 • Excursie Sognefjord
 • Bezoek Lom
 • Bezoek Oslo o.l.v. lokale gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan hoogtepunten van Noorwegen

Maandag: Nederland - Travemünde

U reist met één van onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via Hamburg en Bremen naar de haven van Travemünde. We gaan hier aan boord van één van de luxe ferryschepen van TT-Line voor de overtocht naar Trelleborg in Zweden. Na het Captain's dinerbuffet aan boord overnacht u op het bovendek in een binnenhut met douche en toilet.

Dinsdag: Trelleborg - omgeving Oslo

We ontbijten aan boord van de ferry voordat we aanmeren. In Trelleborg gaan we van boord en rijden via een mooie route naar de Zweeds-Noorse grens. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Oslo voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Oslo - Elveseter (of omgeving)

Via Hamar en de Olympische stad Lille­hammer reizen we verder door het prachtige Gudbrandsdal naar Otta. Vandaar vervolgen we onze route naar ons hotel in Elveseter (of omgeving), waar u gastvrij ontvangen wordt. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Donderdag: Vrije dag of Geirangerfjord (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt deze vrije dag zelf indelen of deelnemen aan een excursie naar de Geirangerfjord (zie Pluspakket). Bij Lom nemen we de weg naar Grotli en onderweg zouden we zo maar eens een rendier tegen kunnen komen! Via het plaatsje Stryn bereiken we het haventje van Hellesyt, waar we aan boord gaan van de ferry. Tijdens de boottocht passeert u prachtige watervallen, zoals de ‘Zeven Zusters’. Na de ontscheping in Geiranger vervolgen we onze weg en rijden we, nadat we nog even de tijd hebben genomen om van het uitzicht over de Geirangerfjord te genieten, via een mooie route terug naar ons hotel.

Vrijdag: Sognefjord

Vandaag zien we één van de bekendste fjorden van Noorwegen. Over de Sognefjellvegen bereiken we de Sognefjord, met zijn 204 kilometer lengte de langste fjord van het land. De route gaat verder via Gaupne langs de Sognefjord, waar we onderweg een pauze inlassen om te lunchen. Na de lunch rijden we terug langs de machtige Sognefjord en de Lusterfjord, een zijarm van de Sognefjord, naar ons hotel. U kunt vandaag genieten van de prachtige en indrukwekkende natuur, waar Noorwegen bekend om staat.

Zaterdag: Ochtendtocht Lom

's Morgens maken we een mooie rit naar het plaatsje Lom, waar een prachtig 13e eeuws kerkje staat, dat u kunt bezoeken. Daarbij vindt u ook een openluchtmuseum en een geologisch museum. Na dit bezoek rijden we terug naar Elveseter (of omgeving). 's Middags kunt u doen waar u zin in heeft. Een eindje wandelen in de prachtige omgeving of heerlijk uitrusten in het hotel.

Zondag: Natuurtocht Leirvassbu

's Morgens kunt u zelf de tijd indelen. Iets later ontbijten, lekker wandelen, aan u de keuze. Rond lunchtijd vertrekken we voor een mooie natuurtocht naar Leirvassbu. In het midden van het natuurpark Jotunheimen ligt de Leirdalenvallei, omringd door schitterende gletsjers en machtige bergtoppen met een hoogte van meer dan 2000 meter. In het dal is een particuliere weg aangelegd naar het sporthotel Leirvassbu. Tijdens de rit naar dit hotel kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de imposante bergen, die allemaal een naam hebben. Na deze indrukwekkende tocht rijden we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Elveseter (of omgeving) - Oslo - omgeving Oslo

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en via een mooie route rijden we naar Oslo. Onderweg houden we een stop en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. In Oslo maken we onder leiding van een gids een rondtour door de stad. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Parlementsgebouw en het Koninklijk Paleis. Na deze stadstour rijden we naar ons hotel in de omgeving van Oslo voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Oslo - Trelleborg

Alweer de laatste dag in Scandinavië. Na het ontbijt gaan we op weg naar de Zweedse havenstad Trelleborg. Hier gaan we aan boord van de ferry van TT-Line naar Travemünde. We dineren en overnachten aan boord.

Woensdag: Travemünde - Nederland

Aan boord gebruikt u 's morgens eerst het ontbijt. Na de ontscheping in Travemünde rijden we via de Duitse autowegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Hoogtepunten van Noorwegen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

Elveseter Hotell, Bøverdalen

Dit hotel, ooit een berghut, is een waar museum vol met houtsnijwerk, schilderijen en antiek. Het heeft een eigen kunstgalerie en beschikt over een grote collectie kunst en kunstvoorwerpen uit Noorwegen, waaronder het Sagasøyla Monument. Alle gebouwen van het Elveseter Hotell hebben namen uit de Noorse mythologie. Er is een receptie, bar, restaurant, tuin en zonneterras. De eenvoudige (rustieke of licht ingerichte) kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet. Gratis wifi in de openbare ruimten.

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Liesbeth

Wij zijn dit jaar naar Noorwegen geweest. Hoogtepunten van Noorwegen. Veel moois gezien en op hoge hoogte gezeten.

Reisverhaal Ingrid

10 dagen hoogtepunten Noorwegen Nou ik kan vertellen dat de 10 dagen de Hoogste Hoogpunten waren. Al redelijk veel van Noorwegen gezien met Bolderman maar mede door chauffeur Theo waren het letterlijk Hoogste punten. Een complete natuurreis wat hier geboden is door Bolderman

Reisverhaal Jenny

We rijden net Noorwegen uit, na een prachtige reis Hoogtepunten Noorwegen. Met dank aan Theo en de weergoden die ons goed gezind waren zo vroeg in het seizoen nog. We hebben onze ogen uitgekeken en volop genoten

Reisverhaal Herman

Op 18 juni hebben wij een prachtige reis gemaakt met Bolderman: 
Hoogtepunten Noorwegen.
De eerste foto is van het Gudbrandstal, terwijl we onderweg waren naar het Elveseterhotel.
De tweede foto is van de Nigardbreen, waar het 24 graden was terwijl ze andere zijde aan het langlaufen waren.
Op de derde foto is het Geiranger fjord te zien.
Op de vierde foto is te zien op de laatste avond (24 juni) in het Elveseterhotel de ondergaande zon en de maan tegelijk.
De vijfde foto is een opname heel vroeg in de morgen op weg naar Leirvassbu, een schitterende tocht.
De reis is zo goed bevallen dat we in 2019 dezelfde reis reis nog keer willen maken. We hebben reeds geboekt.

 

Reisverhaal Jo

Een geweldige reis gehad naar Noorwegen met een gewéldige buschauffeur Klaas Zwart die ons echt zo veel wist te vertellen over alle landen waar we door heen kwamen bedankt Klaas.

Reisverhaal Rudi

Vanaf het verzamelpunt rijden we door Duitsland naar Travemünde waar we inschepen en gedurende de nacht de overtocht naar Zweden maken. Vandaar uit gaat de reis naar Oslo waar we overnachten. De volgende dag gingen we via de Olympische schaatshal van Hamar en Lillehammer naar Hotel Elvester waar we 5 nachten verblijven. Vandaar uit hebben we verschillende uitstapjes gemaakt naar o.a. de Sognefjord, Geirangerfjord, de Juvasshytta, Leirvassbru om zo de prachtige en indrukwekkende natuur van Noorwegen te ontdekken. Op de terugweg nog bezoek aan Oslo gebracht waar we onder begeleiding van een gids een rondrit gemaakt hebben, het beroemde Vigeland park met zijn prachtige beelden en de springsschans overgebleven van de Olympische Winterspelen van 1952. Na de overnachting in Oslo reden we naar Trelleborg om met de nachtboot naar Duitsland te varen om vervolgens terug te keren naar het verzamelpunt waar een heerlijk buffet staat te wachten, als afsluiting van een prachtige vakantie.

10 dagen Hoogtepunten van Noorwegen

113 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
116 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:55:05 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch