telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

vanaf € 799,-

Het Italiaanse eiland Sicilië ligt in de Middellandse Zee en wordt door de 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Deze rondreis Italië is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van Sicilië ziet. Eerst bezoeken we Palermo, dan Taormina en in het zuiden zien we Syracuse. Ook de bekende vulkaan de Etna kunt u natuurlijk bezoeken! De as van deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor er een smeltkroes van culturen is ontstaan. Na deze prachtige dagen op Sicilië steken we bij Messina met de ferry over naar het vasteland. Vanuit ons hotel in de omgeving van Sorrento maken we een aantal mooie excursies, zoals naar het eiland Capri, Napels en Pompeï. Ook de schitterende Amalfikust mag natuurlijk niet ontbreken. De heen- en terugreis zijn ook de moeite waard, met een prachtige route via het Toscaanse land en een bezoek aan het indrukwekkende Siena. Deze rondreis Italië naar Sicilië, Sorrento en Amalfikust is om nooit te vergeten!

 • Bezoek Palermo
 • Excursie vulkaan Etna
 • Excursie Capri
 • Bezoek Syracuse
 • Bezoek Pompeï en Napels
Voor vertrekdata in 2021 zal het reisschema aangepast worden en zult u 5 nachten in Sicilië en 3 nachten in Sorrento verblijven. 
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.

Reisplan rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Montecatini Terme

We rijden via een prachtige route, met de nodige stops, door Zwitserland en Italië naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we aan het eind van de middag arriveren.

Woensdag: Montecatini Terme - overtocht Napels-Palermo

Na het ontbijt gaan we op weg naar Napels, waar we rond 18.00 uur inschepen voor de overtocht naar Palermo. U verblijft in een binnenhut en het diner kunt u gebruiken in het self-service restaurant aan boord (niet inbegrepen).

Donderdag: Palermo/Monreale - Letojanni

We ontbijten aan boord van de ferry en na de ontscheping begroeten we onze gids. Hij laat ons de mooiste plekjes van Palermo zien, zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132. Deze kerk vertoont duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien we het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco’s. Even buiten het centrum bezoeken we de kathedraal van Monreale, het hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst. ’s Middags rijden we verder naar de oostkust van het eiland naar de omgeving van Letojanni, waar we 4 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vulkaan Etna en Taormina

Vandaag brengen we een bezoek aan de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de besneeuwde top op van deze zowel beminde als gehate vulkaan. De bus brengt ons tot een hoogte van ca. 2000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. Voor de echte liefhebbers bestaat de mogelijkheid de laatste 900 meter tot de krater met een kabelbaan en jeeps af te leggen (kosten ca. € 65,00 p.p.). Op de terugreis naar ons hotel brengen we een bezoek aan Taormina, een klein kuststadje dat bekend staat om het Griekse theater in het centrum.

Zaterdag: Syracuse

Vandaag rijden we langs de kust naar Syracuse. Deze mooie stad ligt aan een grote baai en is de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. Onder leiding van een Nederlands- of Duitssprekende gids bezoeken we het historische centrum van de stad, gelegen op het Isola di Ortigia. Tal van gebouwen, zoals de Tempel van Apollo, illustreren de rijke geschiedenis van de stad. 's Middags heeft u vrije tijd om zelf Syracuse verder te verkennen.

Zondag: Vrije dag

Vandaag kunt u de dag geheel naar eigen inzicht indelen. Lekker naar het strand of gezellig ergens op een terrasje lunchen of een drankje drinken. De keuze is aan u!

Maandag: Letojanni - overtocht Messina-Calabrië - omgeving Sorrento

Na het ontbijt gaat onze rondreis verder naar Messina. Hier schepen wij in op de ferry, die ons naar het vasteland van Italië brengt. Aangekomen in Villa San Giovanni in de regio Calabrië ontschepen wij en rijden naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar wij 4 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Optionele excursie Capri

U kunt genieten van een vrije dag of de optionele excursie naar Capri maken (kosten vervoer + gids ca. € 75,00 p.p.). De gids haalt u met minibusjes op bij het hotel. Met een veerboot vaart u van Sorrento over naar dit prachtige eiland, waar veel te zien is. U kunt een boottocht maken met - bij goed weer - een bezoek aan de Blauwe Grot, u ziet de ruïnes van Romeinse villa’s en indien de tijd het toelaat, kunt een bezoek brengen aan de botanische tuinen van Augustus of Villa Michele (extra kosten op Capri niet inbegrepen). Ook kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de bekende rotsformatie Faraglioni.

Woensdag: Vrije dag of Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Een onvergetelijke dagtocht met een lokale touringcar staat op het programma voor degene die het Pluspakket hebben geboekt. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende kustweg. U bezoekt de kleine toeristenstad Amalfi, waar u ruim de tijd krijgt het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Pompeï en Napels

Vandaag bezoeken we Pompeï (entree niet inbegrepen). Onder leiding van een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de ruïnes van de stad, die tijdens een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. bedolven werd onder een laag as. Het is daardoor één van de best bewaarde Romeinse steden geworden. Vervolgens staat Napels op ons programma. Een groot aantal bezienswaardigheden herinnert aan het roemrijke verleden van deze stad. Het centrum staat vol prachtige paleizen, kloosters en kerken die het bekijken waard zijn. Onder leiding van een gids gaat u de mooiste gebouwen zien. Na dit bezoek rijden we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Omgeving Sorrento - Pienza - Chianciano Terme

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden via Napels en Rome naar het prachtige Toscane. 's Middags brengen we een bezoek aan het fraaie stadje Pienza, mooi gelegen op een heuvel en de geboorteplaats van Paus Pius II. Pienza is tevens bekend om de pecorino, een soort schapenkaas. We overnachten vandaag in Chianciano Terme.

Zaterdag: Chianciano Terme - Siena - Montecatini Terme

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt ook de prachtige stad Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de traditionele paardenrace de 'Palio'. De andere trots van de stad is de Dom. We krijgen een rondleiding door het centrum onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Na het bezoek aan Siena rijden we verder naar ons hotel in Montecatini Terme.

Zondag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

We nemen afscheid van prachtig Toscane en rijden weer in noordelijke richting. We passeren de grens en bereiken in de late namiddag ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland terug. Onderweg pauzeren we regelmatig. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

103 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
105 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:47:03 | 0,71 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch