15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

vanaf € 1.099,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het Italiaanse eiland Sicilië ligt in de Middellandse Zee en wordt door de 3 kilometer brede 'Straat van Messina' gescheiden van het vasteland. Deze rondreis Italië is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van Sicilië ziet. Eerst bezoeken we Palermo, dan Taormina en in het zuiden zien we Syracuse. Ook de Alcantara kloof en de bekende vulkaan de Etna kunt u natuurlijk bezoeken! De as van deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor er een smeltkroes van culturen is ontstaan. Na deze prachtige dagen op Sicilië steken we bij Messina met de ferry over naar het vasteland. Vanuit ons hotel in de omgeving van Sorrento maken we een mooie excursie naar het eiland Capri en de schitterende Amalfikust mag natuurlijk niet ontbreken. De heen- en terugreis zijn ook de moeite waard, met een prachtige route via het Toscaanse land en een bezoek aan het indrukwekkende Siena. Deze rondreis Italië naar Sicilië, Sorrento en Amalfikust is om nooit te vergeten!

 • Palermo
 • Vulkaan Etna
 • Optionele dagtocht Capri
 • Syracuse
 • Optioneel Alcantara kloof
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we via de Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Montecatini Terme

We rijden via een prachtige route, met de nodige stops, door de Alpen naar Italië naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we aan het eind van de middag arriveren.

Woensdag: Montecatini Terme - overtocht Napels-Palermo

Na het ontbijt gaan we op weg naar Napels, waar we rond 18.00 uur inschepen voor de overtocht naar Palermo. U verblijft in een binnenhut en het diner kunt u gebruiken in het self-service restaurant aan boord (niet inbegrepen).

Donderdag: Palermo - Monreale - omgeving Letojanni

We ontbijten aan boord van de ferry en na de ontscheping begroeten we onze gids. Hij laat ons de mooiste plekjes van Palermo zien, zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132. Deze kerk vertoont duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien we het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco’s. Even buiten het centrum bezoeken we de kathedraal van Monreale, het hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst. ’s Middags rijden we verder naar de oostkust van het eiland naar de omgeving van Letojanni, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vulkaan Etna en Taormina

Vandaag brengen we een bezoek aan de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de besneeuwde top op van deze zowel beminde als gehate vulkaan. De bus brengt ons tot een hoogte van ca. 2.000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. Voor de echte liefhebbers bestaat de mogelijkheid de laatste 900 meter tot de krater met een kabelbaan en jeeps af te leggen (kosten ca. € 78,- p.p.). Op de terugreis naar ons hotel brengen we een bezoek aan Taormina, een klein kuststadje dat bekend staat om het Griekse theater in het centrum.

Zaterdag: Syracuse

Vandaag rijden we langs de kust naar Syracuse. Deze mooie stad ligt aan een grote baai en is de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. Onder leiding van een Nederlands- of Duitssprekende gids bezoeken we het historische centrum van de stad, gelegen op het Isola di Ortigia. Tal van gebouwen, zoals de Tempel van Apollo, illustreren de rijke geschiedenis van de stad. 's Middags heeft u vrije tijd om zelf Syracuse verder te verkennen.

Zondag: Vrije dag

Vandaag kunt u de dag geheel naar eigen inzicht indelen. Lekker naar het strand of gezellig ergens op een terrasje lunchen of een drankje drinken. De keuze is aan u!

Maandag: Alcantara kloof

Vandaag rijden we naar de Alcantara kloof. U heeft de mogelijkheid om deze prachtige kloof te bezoeken. Enkele duizenden jaren geleden werd het pad van de rivier geblokkeerd door een grote lavastroom vanaf de hellingen van de Etna. Het koele water van de rivier liet de lava snel afkoelen, waardoor dit kristalliseerde en de unieke ballast rotskolommen zijn ontstaan. Door een aardbeving werd de lava gespleten waardoor de 500 meter lange kloof ontstaan is.

Dinsdag: Omgeving Letojanni - overtocht Messina-Calabrië - omgeving Sorrento

Na het ontbijt gaat onze rondreis verder naar Messina. Hier schepen wij in op de ferry, die ons in korte tijd naar het vasteland van Italië brengt. Aangekomen in Villa San Giovanni in de regio Calabrië ontschepen we en rijden naar ons hotel in de omgeving van Sorrento, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Woensdag: Optionele dagtocht Capri

U kunt genieten van een vrije dag of de optionele excursie naar Capri maken (kosten bus + ferry + gids ca. € 85,- + € 5,- ecotax p.p). De gids haalt u met minibusjes op bij het hotel. Met een veerboot vaart u van Sorrento over naar dit prachtige eiland, waar veel te zien is zoals de ruïnes van Romeinse villa’s, het voormalige paleis van Tiberius en de rotsformatie Faraglioni. Als het weer het toelaat, kunt u een boottocht maken met een bezoek aan de Blauwe Grot. Bij voldoende tijd kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen van Augustus of Villa Michele (extra kosten op Capri niet inbegrepen). Aan het eind van de middag gaan we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Een onvergetelijke dagtocht met een lokale bus staat op het programma voor degene die het Pluspakket hebben geboekt. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende kustweg. Indien mogelijk leggen we een gedeelte hiervan af per boot. We bezoeken de kleine toeristenstad Amalfi of Maiori, waar u ruim de tijd krijgt om het centrum te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Omgeving Sorrento - Pienza - Chianciano Terme

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden via Napels en Rome naar het prachtige Toscane. 's Middags brengen we een bezoek aan het fraaie stadje Pienza, mooi gelegen op een heuvel en de geboorteplaats van Paus Pius II. Pienza is tevens bekend om de Pecorino, een soort schapenkaas. We overnachten vandaag in Chianciano Terme.

Zaterdag: Chianciano Terme - Siena - Noord-Florence

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt ook de prachtige stad Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de traditionele paardenrace de 'Palio'. De andere trots van de stad is de Dom. We krijgen een rondleiding door het centrum onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Na het bezoek aan Siena rijden we verder naar ons hotel in Noord-Florence.

Zondag: Noord-Florence - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

We nemen afscheid van het prachtige Toscane en rijden weer in noordelijke richting. We passeren de grens en bereiken in de late namiddag ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland terug. Onderweg pauzeren we regelmatig. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Astrid

Dag 1: Zeeland - Reichertshofen (Duitsland)
Onderweg hadden we verschillende stops langs de Duitse snelwegen. Het eerste overnachtingshotel was in Reichertshofen.

Dag 2: Reichertshofen - Tirrenia (Italië)
Een reisdag met voornamelijk stops langs de snelweg. We hebben overnacht in Tirrenia.

Dag 3: Tirrenia - Orvieto - Napels (Ferry) Op weg naar Napels was er een extra (en leuke) stop in Orvieto, een stadje op een plateau van vulkanische tufsteen. Daarna door naar Napels, want precies om 20.00 uur vertrok de ferry. Dineren was mogelijk in het a la carte- of het zelfbedieningsrestaurant. We hadden een vierpersoonshut voor ons samen en het ontbijt kreeg je op vertoon van een coupon.

Dag 4: Ferry - Monreale - Palermo - Letojanni.
We hebben de zon zien opkomen op de ferry en rond 8.00 uur meerden we aan in Palermo. Om 9.30 uur vertrok de bus, inclusief lokale gids, naar Monreale voor een bezichtiging van de Duomo. Daarna kregen we van hem een rondleiding door Palermo. Na enig oponthoud vertrokken we naar Letojanni, waar we vijf nachten verbleven.

Dag 5: De Etna
Het letterlijke hoogtepunt van deze vakantie. Tot 1.900 meter hoogte reden we met de bus. Daarna gingen we verder met de kabelbaan en met grote jeeps (er passen 29 personen in). Uiteindelijk kwamen we, lopend met een gids, uit op bijna 3.000 meter. Een unieke ervaring! Met de hele groep hebben we geluncht in Giarre, waarna we nog een paar uurtjes hebben doorgebracht in Taormina, een kuststadje dat ver boven de zeespiegel ligt.

Dag 6: Syracuse
Een leuke stad aan het water, waar nog resten te zien zijn uit de Griekse tijd. We kregen er een rondleiding en daarna was er lunch aan boord van twee kleine bootjes. De zee was erg ruw, zodat we niet dichtbij de grotten konden komen. Na nog wat vrije tijd in Syracuse reed de bus terug naar het hotel.

Dag 7: Vrije dag!
Iedereen ging zijn/haar eigen weg. Wij bleven in Letojanni en hebben er lekker gewandeld en geluncht.
Dag 8: Alcantara kloof

Een korte busrit bracht ons naar 'Gole Alcantara', ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Door een aardbeving werd de lava gespleten en ontstond de kloof. Met waterschoenen aan liepen we een stuk de kloof in. Wat een fantastische ervaring! Ook is er een botanische tuin met wat wandelroutes. De (rest van) de middag was ter vrije besteding.

Dag 9: Letojanni - Castellamare di Stabia
Weer vroeg op pad! Met de ferry voeren we in een half uur van Messina naar Villa San Giovanni. Daarna reden we we naar het volgende hotel, waar we 3 nachten zouden blijven

Dag 10: Capri
Met kleine busjes werden we naar Sorrento gebracht. De gids stond al op ons te wachten en is de hele dag bij ons geweerst. Met een grote ferry waren we al snel op Capri. De gids heeft ons verschillende mooie plekken en plekjes laten zien. Terug gingen we met een kleinere boot en vanaf Sorrento weer met de busjes naar het hotel.

Dag 11: Amalfikust
Tenminste.... dat was de bedoeling! Helaas kon de rit langs de Amalfikust niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden op het water (waar je overheen moet). Het programma werd zo aangepast dat we wel een klein stukje langs de kust (tot Positano) konden rijden. En in plaats van verder te rijden langs de Amalfikust, kregen we nu een rondleiding en vrije tijd in Sorrento.

Dag 12: Castellamare di Stabia - Pienza - Chianciano Terme
Weer op weg naar het noorden! Vandaag stond een bezoek aan Pienza op het programma; een mooi en bijzonder stadje in Toscane dat op een berg ligt in Val d’Orcia (Val is vallei). Pienza heeft een mix van cultuur, mooie vergezichten, gezellige straatjes, winkeltjes en restaurantjes.

Dag 13: - Chianciano Terme - Siena - Ronta (Borgo San Lorenzo)
Onze laatste excursiedag! We kregen een rondleiding in het mooie Siena en er was een wijnproeverij in de buurt van Siena. Na een niet al te lange busrit eindigden we de dag aan lange tafels in het hotel in Ronta.

Dag 14: Ronta - Gersthofen (Duitsland)
Een reisdag met een bijzonder tintje! Want vanaf Insbruck koos chauffeur Floris voor een mooie route door de bergen en zagen we de prachtige rood- en goudkleurende bomen in net landschap. We hebben overnacht in Gersthofen.

Dag 15: Gersthofen - Zeeland
Het zit er weer op! Straks is er nog een gezamenlijke lunch en rond 17.30 uur hopen we het parkeerterrein bij het Witte Huis op te rijden.

We hebben een mooie, bijzondere, leuke en inspannende reis achter de rug. We hebben leuke mensen leren kennen en het was erg gezellig. Chauffeur Floris is een uitstekend reis(bege)leider, erg vriendelijk en staat voor je klaar als dat nodig is.

Reisverhaal Petra

De foto is genomen in de buurt van Agrigento.

Reisverhalen Danielle

Foto 1 genomen op Sicilië. Uitzicht op een rokende Etna met ondergaande zon

Reisverhaal Iem

Hierbij ingesloten treft u een foto aan van de Vesuvius bij nacht genomen om 22 uur vanaf het dakterras van ons hotel in Castellamare di Stabia. Deze foto is genomen met de camera van een Apple iPhone 13 Pro.
 
We waren op de terugreis van de rondreis Sicilie, Sorento en Amalfikust.

Reisverhaal Hennie

Weer thuis van een mooie reis 15 dagen Sicilie Sorrento en Amalfikust grote groep heel gezellig onderelkaar en geweldige chauffeur Floris wij hebben genoten

Reisverhaal Liza

Maandag thuis gekomen van een prachtige 15 daagse reis Sicilie Sorrento en amalfikust 😎🌞

Reisverhaal Vera

Wij maakten de reis Sicilië Amalfikust Sorrento en zijn vertrokken op 16 mei 2022. Op een van de dagen bezochten wij de Etna. Een fantastische ervaring om een wandeling te maken op de Etna. Ondanks dat lava zwart is ziet u dat er toch heel wat afwisseling is. Deze foto,s genomen op plekjes die te voet bereikbaar zijn.

Boottocht met lunch bij Syracuse. Na aankomst in de haven van Palermo liepen wij met een gids een mooie route door het centrum. Daarna reden wij door naar ons hotel in Letojanni voor een aantal dagen. Vandaaruit bezichteb wij diverse plaatsen. Na Letojanni reisden wij door naar Castellammare di Stabia. Daar bleven wij ook een aantal dagen. Ook werden daar weer mooie dingen bezocht. Vanuit Castellammare di Stabia ging de reis verder naar het noorden met nig een bezoek aan Pienza en Siena. Om weer terug te komen in Zeeland hadden we twee reisdagen nodig. Het was een erg mooie reis waarin men erg veel ziet.


 

15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

265 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
293 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:16:12 | 0,6 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch