telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

vanaf € 799,-

Het Italiaanse eiland Sicilië ligt in de Middellandse Zee en wordt door de 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Deze rondreis Italië is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van Sicilië ziet. Eerst bezoeken we Palermo en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen we u naar Syracusa en Catania. Ook de bekende vulkaan de Etna kunt u bezoeken! De as van deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor er een smeltkroes van culturen is ontstaan. Na genoten te hebben van dit bijzondere eiland, steken we bij Messina met de ferry over naar het vasteland. In de omgeving van Sorrento verblijven we een aantal dagen en bezoeken het eiland Capri en de Romeinse opgravingen in Pompeï. Ook de Amalfikust zal niet ontbreken. De heen- en terugreis maken we aantrekkelijk met een prachtige route via het Toscaanse land en een bezoek aan het fraaie Siena. Deze rondreis Italië naar Sicilië, Sorrento en Amalfikust is om nooit te vergeten!

  • Ontdek de mooiste plekjes van Palermo
  • Bezoek aan vulkaan de Etna
  • Pompeï en Napels
  • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Vanaf ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, rijden we via de Duitse autowegen naar Zuid-Duitsland (of Franse Elzas), waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Montecatini Terme

We rijden via een prachtige route door Zwitserland en Italië naar Montecatini Terme voor diner en overnachting.

Woensdag: Montecatini Terme - overtocht Napels-Palermo

Na het ontbijt gaan we op weg naar Napels, waar we rond 18.00 uur inschepen voor de overtocht naar Palermo. U verblijft in een binnenhut en het diner kunt u gebruiken in het self-service restaurant (niet inclusief).

Donderdag: Palermo/Monreale - Letojanni

We ontbijten aan boord en begroeten aansluitend onze gids. Hij laat ons de mooiste plekjes van Palermo zien, zoals de San Giovanni degli Eremiti, gebouwd in 1132. Deze kerk vertoont duidelijk oosterse kenmerken. Ook zien we de Kathedraal en het Palazzo dei Normanni, gedecoreerd met prachtige mozaïeken en fresco’s. Even buiten het centrum bezoeken we de Kathedraal van Monreale, het hoogtepunt van de Normandisch-Arabische bouwkunst. ’s Middags rijden we naar de oostkust van het eiland naar de omgeving van Letojanni, waar we 4 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vulkaan Etna en Taormina

Vandaag brengen we een bezoek aan de grootste nog werkende vulkaan, de Etna. Al van ver doemt de besneeuwde top op van deze zowel beminde als gehate vulkaan. De bus brengt ons tot een hoogte van ca. 1850 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. Voor de echte liefhebbers bestaat de mogelijkheid, de laatste 500 meter tot de krater met een kabelbaan en jeeps af te leggen. Op de terugreis naar ons hotel brengen we een bezoek aan Taormina.

Zaterdag: Syracusa

Vandaag rijden we langs de kust naar Syracusa. Deze mooie stad ligt aan een grote baai en is de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. O.l.v. een Nederlands- of Duitssprekende gids bezoeken we het historische centrum van Syracusa. Aansluitend gaan we naar Isola di Ortigia. Tal van gebouwen, zoals de Tempel van Apollo, illustreren de rijke geschiedenis van de stad. 's Middags heeft u vrije tijd om zelf Syracusa te verkennen.

Zondag: Vrije dag

Vandaag kunt u de dag geheel naar eigen inzicht indelen. Lekker naar het strand of gezellig ergens op een terrasje lunchen of een drankje drinken.

Maandag: Letojanni - overtocht Messina-Calabrië - omgeving Sorrento

Na het ontbijt rijden wij naar Messina en schepen in op de ferry die ons naar het vasteland van Italië brengt. Aangekomen in Villa San Giovanni, in de regio Calabrië, ontschepen wij en rijden naar de omgeving van Sorrento, waar wij 4 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Optionele excursie Capri

U kunt genieten van een vrije dag of de optionele excursie naar Capri maken (niet inclusief). De gids haalt u met minibusjes op bij het hotel. Met de veerboot vaart u vanuit Sorrento over naar dit prachtige eiland. Er is veel te zien op Capri. Met de minibus gaat u de ruïnes van Romeinse villa’s bezichtigen of een museum in het voormalige paleis van keizer Tiberius bewonderen. Ook het uitzicht op de rotsformatie Faraglioni is indrukwekkend. Indien mogelijk wordt ook de Blauwe Grot, dé attractie van Capri, bezocht. Capri, beslist een bezoek waard!

Woensdag: Vrije dag of de Amalfikust (zie Bolderman Pluspakket)

Een onvergetelijke dagtocht voor degene die het Pluspakket hebben geboekt, die we maken met een lokale touringcar. De Amalfikustweg is landschappelijk gezien de mooiste weg in de provincie Campania. Genietend van fraaie vergezichten, schilderachtige havenplaatsjes en overweldigend natuurschoon volgen we de kronkelende weg. U bezoekt het plaatsje Positano, waar u de prachtige kerk Chiesa dell'Assunta kunt bewonderen. Daarna rijden we naar Amalfi, hier krijgt u ruim de tijd het centrum met de Duomo di Amalfi te bezoeken of te genieten van een drankje op een terrasje.

Donderdag: Pompeï en Napels

Vandaag bezoeken we Pompeï. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de ruïnes van de stad, die tijdens een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. bedolven werd onder een laag as. Het is daardoor één van de best bewaarde Romeinse steden geworden. Vervolgens brengen we een bezoek aan Napels. Een groot aantal bezienswaardigheden herinnert aan het roemrijke verleden van deze stad. Het centrum van de stad staat vol paleizen, kloosters en kerken.

Vrijdag: Omgeving Sorrento - Pienza - Chianciano Terme

We nemen afscheid van Sorrento en rijden via de autowegen langs Napels en Rome naar het prachtige Toscane. 's Middags brengen we een bezoek aan het fraaie Pienza, fraai gelegen op een heuvel en de geboorteplaats van Paus Pius II. Pienza is tevens bekend om de pecorino, een soort schapenkaas. We overnachten in Chianciano Terme.

Zaterdag: Chianciano Terme - Siena - Montecatini Terme

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt ook het beeldschone Siena. In deze parel van Toscane vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de traditionele paardenrace de 'Palio'. De andere trots van de stad is de Dom. We krijgen een rondleiding door het centrum o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Na het bezoek aan Siena rijden we naar Montecatini Terme voor diner en overnachting.

Zondag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

We verlaten de Toscane en rijden via de Brennerautobahn naar Oostenrijk. Onderweg krijgt u uiteraard de gelegenheid om te lunchen. We steken de grens over en bereiken Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Maandag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland. Onderweg pauzeren we regelmatig. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Alie

een paar foto's van onze reis van 19 Juni/3Juli italie,sicilie en amalfische kust.met chauffeur Jeroen.

Reisverhaal Margriet

Afgelopen maandag (3 juli) terug gekomen van een fantastische reis (15 dagen) naar Sicilië, Amalfikust, Capri, Sorrento en omgeving. Enorm genoten van alles wat we gezien (en gegeten) hebben! 
Onze chauffeur/reisleider was Jeroen die ons veel wist te vertellen op een erg leuke manier met veel humor! Petje af voor zijn rijkunsten in het chaotische Italiaanse verkeer.... Echt een toppertje! Volgende keer weer met Bolderman mee en wat mij betreft weer met Jeroen als reisleider!

Reisverhaal Piet

Bijgaand een samenvatting rondreis Sicilië, Sorrento en Amalfikust

Reisverhaal Lobke

Bijgaand een foto van de 15 daagse reis Sicilië, Sorrento en de Amalfikust, 04-09-2017 t/m 18-09-2017. Het was echt een fantastische reis met alleen maar hoogtepunten! De foto is genomen op het eiland Capri. 

We hebben ook heel veel zon gehad en de groep was erg gezellig.
Het was mijn eerste reis met Bolderman, maar zeker niet mijn laatste!

Reisverhaal Suze

15 daagse rondreis Sicilië, omgeving Sorrento en Amalfikust

Wat een geweldige reis is het geweest, leuke groep, heel veel gezien, en heel veel indrukken opgedaan, mede dankzij onze chauffeur Jeroen, tevens een fantastisch reisleider, hij vertelde veel onderweg, (gelukkig niet zo veel jaartallen als onze gids Anna, een geweldig mens, in Siena) en loodste ons veilig door het hectische Italiaanse verkeer in de steden. Wat hebben we genoten, had het niet willen missen.

Reisverhaal Hr. en Mevr. Veldhuysen

Net terug van een fantastische rondreis door Sicilië van 26 sept tot 4 okt.
Wat een geweldige reis en zoveel mooie foto’s gemaakt .Kan bijna geen keus maken ,maar toch zeven foto’s uitgezocht.
We bedanken Bolderman voor de fijne reis en prima gids (Roberto) die ons zoveel over het land heeft verteld.
We komen beslist terug!

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:40:17 | 0,04 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch