telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

vanaf € 599,-

We laten u tijdens deze rondreis Noord-West Spanje kennis maken met de schatten van Galicië. Een afwisselende rondreis Spanje, waarbij u het diepgroene landschap van Galicië, de Atlantische kust van Asturië en Cantabrië en de Spaanse Pyreneeën in Navarra zult ontdekken. Maar de mooiste schatten vindt u in de steden die we bezoeken tijdens deze rondreis Spanje. Burgos met zijn prachtige centrum, León met zijn schitterende kathedraal, Santiago de Compostela de pelgrimsplaats, La Coruña met de Torre de Hércules en Bilbao met het indrukwekkende Guggenheim Museum. De routes die we volgen tijdens deze rondreis Noord-West Spanje zijn van een onvergetelijke schoonheid. Ontdek samen met Bolderman Excursiereizen deze schoonheid en de schatten van Galicië in de noordelijke Spaanse provincies.

 • Excursie Guggenheim Museum
 • Verblijf in omgeving Santiago de Compostela
 • Bezoek Comillas
 • Tocht langs de Costa da Morte
 • Bezoek Burgos
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noord-West Spanje

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - omgeving Bilbao (of Pamplona)

We vervolgen onze route naar Spanje. Via San Sebastián rijden we naar ons hotel in de omgeving van Bilbao (of Pamplona) voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Bilbao (of Pamplona) - Vitoria-Gasteiz - Burgos - León

We vervolgen onze route en bezoeken eerst de stad Vitoria-Gasteiz. Het oudste gedeelte El Campillo dateert uit 1200. De bezienswaardigheden van Gasteiz zijn o.a. de Catedral de Santa María, de Iglesia de San Miguel en Plaza de la Virgen Blanca, een monument ter nagedachtenis aan de veldslag tussen de Britten en de Fransen in 1813. Vervolgens rijden we naar Burgos. Hier heeft u de mogelijkheid om de lunch te gebruiken en zullen we onder leiding van een lokale gids deze interessante stad bekijken. Na dit bezoek rijden we naar de plaats León, waar we twee nachten zullen verblijven.

Donderdag: León

Vandaag staat de stad León op het programma. De stad werd door de Romeinen gesticht en was ooit de hoofdstad van het Spaanse koninkrijk. Met onze lokale gids gaat u de stad uitgebreid verkennen. Tijdens de rondleiding ziet u o.a. de gotische kathedraal en het Colegiata de San Isidro met het Panteón Real, waar ruim twintig vorsten begraven liggen. In de avonduren kunt u een bezoek brengen aan het gezellige uitgaanscentrum Barrio Húmedo.

Vrijdag: León - Astorga - Lugo - omgeving Santiago de Compostela

We beginnen na het ontbijt aan een interessante route richting Santiago de Compostela en houden een koffiestop in Astorga. Dit oude stadje was ooit een halteplaats, gelegen aan de Romeinse zilverroute (Via de la Plata). Vervolgens rijden we naar de stad Lugo, een indrukwekkende plaats uit de Romeinse geschiedenis. De op sommige plaatsen wel zes meter dikke en tien meter hoge stadsmuur met tien poorten vormen het decor van deze stad. Tegen de avond bereiken we ons hotel in de omgeving van Santiago de Compostela, waar we drie nachten zullen blijven.

Zaterdag: Santiago de Compostela

We rijden met lokaal vervoer naar Santiago de Compostela. Onder leiding van een lokale gids gaan we de stad bezichtigen. U zult o.a. de legende horen over de apostel Jakobus. De stadswandeling begint op het majestueuze Plaza del Obradoiro. Het is een van de mooiste pleinen van de wereld met rondom een unieke groep historische gebouwen. Na de wandeling heeft u vrije tijd, die u naar eigen idee kunt invullen, voordat we weer naar ons hotel terug gaan.

Zondag: La Coruña en Costa da Morte

Vandaag gaan we naar de kust. In 1588 vertrok de Spaanse Armada uit La Coruña en voer zijn ondergang tegemoet. We zien o.a. de oudst werkende vuurtoren van Europa, de door de Romeinen gebouwde Torre de Hércules. U kunt deze toren beklimmen en van het prachtige uitzicht over de oceaan genieten. Na de middag maken we een prachtige tocht langs de Costa da Morte, bekend vanwege de indrukwekkende landtongen. Tijdens deze tocht zullen we ook een groep bijzondere windmolens zien. Bij Cabo Fisterra verlaten we de kust en rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Omgeving Santiago de Compostela - Taramundi - Castro de Coaña - Oviedo

Onze rondreis gaat vandaag verder naar Oviedo. Onderweg stoppen we in Taramundi, een plaats waar de Romeinen naar ijzererts groeven. In het dorp vinden we nu nog een aantal smederijen, waar handwerkslieden mooie messen smeden met versierde houten heften. Vervolgens rijden we naar Castro de Coaña, een prehistorische plaats, waar u in het museum een groot aantal vondsten kunt zien uit deze streek, waaronder de funderingen van huizen die duizenden jaren oud zijn. Via een mooie route rijden we tot slot naar ons hotel in Oviedo voor één overnachting.

Dinsdag: Oviedo - Comillas - omgeving Bilbao/Gasteiz

We vervolgen na het ontbijt onze reis naar de prachtige plaats Comillas. Deze stad dankt haar roem aan Antonio López y López. Deze markies liet het neogotische paleis el Palacio de Sobrellano en het kleurrijke El Capricho bouwen. Dit laatste gebouw is van de hand van de architect Gaudí en was een van de eerste huizen die hij ontwierp. Na het bezoek aan Comillas rijden we door naar ons hotel in de omgeving van Bilbao/Gasteiz, waar we twee nachten zullen verblijven.

Woensdag: Bilbao en Guernica y Luno

Vandaag staan Bilbao en Guernica y Luno op het programma. Bilbao heeft een aantal interessante musea, waaronder het Guggenheim Museum, dat u kunt bezoeken. Aansluitend rijden we naar het stadje Guernica y Luno, voor de Basken een historisch belangrijke stad. Op 26 april 1937 is op dit stadje, op verzoek van generaal Franco, een enorm bombardement uitgevoerd door de nazi’s. De schilder Picasso heeft de Guernica geschilderd en beeldt hiermee de waanzin van de oorlog uit. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Bilbao/Gasteiz - Midden Frankrijk

Na het ontbijt beginnen we helaas al weer aan de terugreis. Via San Sebastian rijden we naar de Spaans-Franse grens. Vandaar rijden we via de Franse autowegen naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe van deze prachtige Bolderman rondreis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Andorra worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Catalaans

Prijsniveau:
De prijzen in Andorra zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

Reisverhaal Corry

Vorige week ben ik thuisgekomen van de fantastische reis : “De schatten van Galicië”. Ik maakte deze rondreis voor de tweede keer, de eerste keer in het najaar en nu dus in het voorjaar en ik zou niet kunnen zeggen welk tijdstip het mooist is : beide seizoenen zijn schitterend! Dankzij de inzet van chauffeur/reisleider Alfred Appeldoorn (deze keer bijgestaan door z’n vriendin en rechterhand Caroline) bestaat deze reis alleen uit TOP-dagen wat mij betreft. Bedankt Alfred, voor je strakke leiding en je humor, voor de plattegronden die je bij elke plaats (en dat waren er veel!) uitdeelde, zodat we niet konden verdwalen😅 en natuurlijk voor je stuurkunst (zoals in de schitterende Picos de Europa)

Reisverhaal Anita

Wij zijn voor het eerst met Bolderman op reis geweest en het is ons goed bevallen.

Wij zijn afgelopen vrijdag teruggekomen van een prachtige 12 daagse rondreis Noord-West Spanje “de schatten van Galicië”. Met een supergoeie chauffeur/reisleider Alfred Appeldoorn (Alfredo), die ons de mooiste plekjes van Vitoria Gasteiz, Burgos, Léon, Astoria, Santiago de Compostella, La Coruña, Taramunid, Oviedo, Santander, Fernika en Bilbao heeft laten zijn tijdens deze reis. We hadden ook een fijne groep. Een reis die zeker is aan te bevelen!

Reisverhaal Annette

Genoten hebben wij van onze excursiereis naar Galicië. Het was echt fantastisch! Met de bus via een overnachting in Frankrijk, naar het groene Spanje. Ik zou het zo weer doen. Galicië staat bekend voor zijn regenbuien, maar wij hebben stralend weer gehad. Wat ik vooral adembenemend vond is A Coruña. GEWELDIG! Hier zwemmen gewoon dolfijnen! Het idee dat we op het randje stonden van wat de spanjaarden "het einde van de wereld" noemen, was heel bizonder. Als je de foto goed bekijkt zie je nog net de bus van Bolderman staan. Het was heel wat klimwerk, maar dankzij onze ervaren chauffeur Alfred hebben we met z'n allen genoten van dit uitzicht.

Reisverhaal Corry

"Noord-West Spanje, de schatten van Galicië" : wat een prachtige reis! Het was een groot succes, mede door de strakke, humorvolle leiding van chauffeur Alfred!
Hier volgen wat foto's, ik kon niet kiezen : er is daar zoveel moois te zien!

Reisverhaal Ida

Afgelopen juli '17 hebben wij een schitterende vakantie gehad tijdens de 12-daagse rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië. Onze enthousiaste chauffeur/reisleider Alfred heeft ons de prachtigste plaatsjes laten zien met tijd voor fotostops en gaf daarbij uitgebreid uitleg over al het moois waar we langskwamen. Dankzij de keuze voor een busreis kwamen we op onontdekte plaatsen waar de Camino de Santiago doorheen loopt. Bij elkaar genomen gaf dit een extra effect voor de belevenis van deze eeuwenoude pelgrimstocht. Alfred, nogmaals bedankt voor alles!

Reisverhaal Jan en Magda

Dit jaar waren wij met u naar Noord Spanje, excursiereis en werden we getroffen door de overweldigende toestroom van pelgrims naar Santiago de Compostela!
Op die route zijn vele kenmerken aan te treffen die de juiste weg naar Compostela aangeven.

Één daarvan heb ik gefotografeerd op 20 april in noord Spanje.

Niet alleen de Schelp komt daarin mooi uit, maar ook de kleuren van de natuurstenen bestrating passen er prachtig bij!

12 dagen Rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

125 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
126 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:48:56 | 0,6 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch