12 dagen Rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

vanaf € 949,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

We laten u tijdens deze schitterende rondreis Noord-West Spanje kennis maken met de schatten van Galicië. Een afwisselende rondreis Spanje, waarbij u het diepgroene landschap van Galicië, de Atlantische kust van Asturië en Cantabrië en de Spaanse Pyreneeën in Navarra zult ontdekken. Maar de mooiste schatten vindt u in de steden die we bezoeken tijdens deze rondreis Spanje. Burgos met zijn prachtige centrum, León met zijn schitterende kathedraal, Santiago de Compostela de wereldberoemde pelgrimsplaats, La Coruña met de imposante Torre de Hércules en Bilbao met het indrukwekkende Guggenheim Museum. De routes die we volgen (waaronder Picos de Europa) tijdens deze rondreis Noord-West Spanje zijn van een onvergetelijke schoonheid. Ontdek samen met Bolderman Excursiereizen de schatten van Galicië in de noordelijke Spaanse provincies.

 • Optioneel Guggenheim Museum
 • Verblijf in omgeving Santiago de Compostela
 • Dagtocht Picos de Europa
 • Tocht langs de Costa da Morte
 • Burgos, León, Bilbao
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noord-West Spanje

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - omgeving Vitoria-Gasteiz

We vervolgen onze route naar Spanje. Via San Sebastián rijden we naar ons hotel in de omgeving van Vitoria-Gasteiz voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Vitoria-Gasteiz - Vitoria-Gasteiz - Burgos - León

's Ochtends bezoeken we eerst de stad Vitoria-Gasteiz. Het oudste gedeelte El Campillo dateert uit 1200. De bezienswaardigheden van Gasteiz zijn o.a. de Catedral de Santa María, de Iglesia de San Miguel en Plaza de la Virgen Blanca, een monument ter nagedachtenis aan de veldslag tussen de Britten en de Fransen in 1813. Vervolgens rijden we naar Burgos. Hier heeft u de mogelijkheid om de lunch te gebruiken en zullen we onder leiding van een lokale gids deze interessante stad bekijken. Na dit bezoek rijden we naar de plaats León, waar we twee nachten zullen verblijven.

Donderdag: León

Vandaag staat de stad León op het programma. De stad werd door de Romeinen gesticht en was ooit de hoofdstad van het Spaanse koninkrijk. Met onze lokale gids gaat u de stad uitgebreid verkennen. Tijdens de rondleiding ziet u o.a. de gotische kathedraal en het Colegiata de San Isidro met het Panteón Real, waar ruim twintig vorsten begraven liggen. In de avonduren kunt u een bezoek brengen aan het gezellige uitgaanscentrum Barrio Húmedo.

Vrijdag: León - Astorga - Lugo - omgeving Santiago de Compostela

We beginnen na het ontbijt aan een interessante route richting Santiago de Compostela en houden een koffiestop in Astorga. Dit oude stadje was ooit een halteplaats, gelegen aan de Romeinse zilverroute (Via de la Plata). Vervolgens rijden we naar de stad Lugo, een indrukwekkende plaats uit de Romeinse geschiedenis. De op sommige plaatsen wel zes meter dikke en tien meter hoge stadsmuur met tien poorten vormen het decor van deze stad. Tegen de avond bereiken we ons hotel in de omgeving van Santiago de Compostela, waar we drie nachten zullen blijven.

Zaterdag: Santiago de Compostela

We rijden met een lokale bus naar Santiago de Compostela. Onder leiding van een lokale gids gaan we de stad bezichtigen. U zult o.a. de legende horen over de apostel Jakobus. De stadswandeling begint op het majestueuze Plaza del Obradoiro. Het is één van de mooiste pleinen van de wereld met rondom een unieke groep historische gebouwen. Na de wandeling heeft u vrije tijd, die u naar eigen idee kunt invullen, voordat we weer naar ons hotel terug gaan.

Zondag: La Coruña en Costa da Morte

We beginnen de dag met een route langs slaperige vissersdorpjes, die gelegen zijn aan de westkust van Spanje, met als eindpunt Cabo Fisterre. Bij Cabo Fisterre maken we een fotostop; dit is het meest westelijke puntje van Spanje en de plaats waar de pelgrims hun kleding vroeger verbrandden. Aansluitend gaan we naar het plaatsje Fisterre. Hier kunt u de haven met de vele vissersboten bekijken. Uiteraard is het mogelijk om hier te genieten van een lokaal gerecht in één van de vele (vis)restaurants die het dorpje rijk is. Na de lunch rijden we naar La Coruna, waar we de oudste vuurtoren van de wereld, de Herculestoren, bezoeken. Aansluitend kunt u de stad in gaan en de lokale bevolking zien, die na de siësta met elkaar naar het strand gaan, of nagenieten op een terrasje van een cortado. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Omgeving Santiago de Compostela - Taramundi - Oviedo

Onze rondreis gaat vandaag verder naar Oviedo. Onderweg stoppen we in Taramundi, waar u een bezoek kunt brengen aan een oude watermolen. De molen is in het begin van 1900 gebouwd om graan uit de omgeving te vermalen. Het bijbehorende museum laat het proces nog zien van het vermalen door de eeuwen heen. We vervolgen onze route door het binnenland en komen tegen het einde van de middag aan in Oviedo. U kunt de imposante kathedraal bezichtigen, maar u kunt ook door de smalle straatjes en over de gezellige pleinen wandelen. Aansluitend gaan we door naar ons hotel, aan de rand van Oviedo.

Dinsdag: Dagtocht Picos de Europa

Even ten oosten van Oviedo ligt het Nationaal Park Picos de Europa, een imposante bergketen met ruige rotsformaties, diepe valleien en een unieke flora en fauna. De dag start met een rit door de kloof van La Hermida. De weg is omgeven door 600 meter hoge rotswanden en loopt door de groene vallei. Hierna bereiken we het hart van de Picos de Europa. De mooiste manier om het gebied te verkennen, is per kabelbaan vanuit het gehucht Fuente Dé. Vanaf de top heeft u een overweldigend uitzicht op de grillige bergwereld van het oudste Nationale Park van Spanje. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Oviedo - Bilbao - Vitoria-Gasteiz

We vertrekken uit Oviedo en vervolgen onze reis naar de stad Bilbao. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het stadhuis en de Santiago kathedraal. Hierna kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende Doña Casilda park of het wereldberoemde Guggenheim museum van Frank Gehry (niet inclusief). Het futuristische gebouw, dat een schip voorstelt, is zeer kenmerkend door zijn unieke architectuur. Ook de binnenkant van het gebouw en de collecties zijn een lust voor het oog. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Vitoria-Gasteiz voor onze laatste nacht in Spanje.

Donderdag: Vitoria-Gasteiz - Midden-Frankrijk

Na het ontbijt beginnen we helaas weer aan de terugreis. Via San Sebastian rijden we naar de Spaans-Franse grens. Vandaar rijden we via de Franse autowegen naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe van deze prachtige Bolderman rondreis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Andorra worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Catalaans

Prijsniveau:
De prijzen in Andorra zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

Reisverhaal Ynze

Wij maakten de prachtige reis; 12 dagen rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië.
Het zijn foto’s van het Guggenheim museum in Bilbao / Lugo / aan de kust bij La Coruna / Burgos / onderweg, ergens in de buurt van Salinas / de watervallen van Ézaro.

Reisverhaal Ina

Vakantie 
Schatten van Galicië

Reisverhaal Willie

Water, rotsen, bomen en Prachtige natuur
Waterval bij watermolen
Kust bij golf van Biscaye
Prachtig plaatje
Hond bij cuccenheim museum
Kunst in.....
Een toilettestoilet
Apotheek in Bilbao
Ons bier, 1906
Enkele prachtige panden
De markt, je kijkt je ogen uit
Hoeveel treden komen er nog?
Prachtig straatje

Reisverhaal Willie

Gisteren thuisgekomen van 12 dagen noord-west Spanje, een mooie reis.

Reisverhaal Jan en Magda

Dit jaar waren wij met u naar Noord Spanje, excursiereis en werden we getroffen door de overweldigende toestroom van pelgrims naar Santiago de Compostela!
Op die route zijn vele kenmerken aan te treffen die de juiste weg naar Compostela aangeven.

Één daarvan heb ik gefotografeerd op 20 april in noord Spanje.

Niet alleen de Schelp komt daarin mooi uit, maar ook de kleuren van de natuurstenen bestrating passen er prachtig bij!

Reisverhaal Ida

Wij hebben een schitterende vakantie gehad tijdens de 12-daagse rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië. Onze enthousiaste chauffeur/reisleider Alfred heeft ons de prachtigste plaatsjes laten zien met tijd voor fotostops en gaf daarbij uitgebreid uitleg over al het moois waar we langskwamen. Dankzij de keuze voor een busreis kwamen we op onontdekte plaatsen waar de Camino de Santiago doorheen loopt. Bij elkaar genomen gaf dit een extra effect voor de belevenis van deze eeuwenoude pelgrimstocht. Alfred, nogmaals bedankt voor alles!

Reisverhaal Corry

Vorige week ben ik thuisgekomen van de fantastische reis : “De schatten van Galicië”. Ik maakte deze rondreis voor de tweede keer, de eerste keer in het najaar en nu dus in het voorjaar en ik zou niet kunnen zeggen welk tijdstip het mooist is : beide seizoenen zijn schitterend! Dankzij de inzet van chauffeur/reisleider Alfred Appeldoorn (deze keer bijgestaan door z’n vriendin en rechterhand Caroline) bestaat deze reis alleen uit TOP-dagen wat mij betreft. Bedankt Alfred, voor je strakke leiding en je humor, voor de plattegronden die je bij elke plaats (en dat waren er veel!) uitdeelde, zodat we niet konden verdwalen😅 en natuurlijk voor je stuurkunst (zoals in de schitterende Picos de Europa)

Reisverhaal Anita

Wij zijn voor het eerst met Bolderman op reis geweest en het is ons goed bevallen.

Wij zijn afgelopen vrijdag teruggekomen van een prachtige 12 daagse rondreis Noord-West Spanje “de schatten van Galicië”. Met een supergoeie chauffeur/reisleider Alfred Appeldoorn (Alfredo), die ons de mooiste plekjes van Vitoria Gasteiz, Burgos, Léon, Astoria, Santiago de Compostella, La Coruña, Taramunid, Oviedo, Santander, Fernika en Bilbao heeft laten zijn tijdens deze reis. We hadden ook een fijne groep. Een reis die zeker is aan te bevelen!

Reisverhaal Annette

Genoten hebben wij van onze excursiereis naar Galicië. Het was echt fantastisch! Met de bus via een overnachting in Frankrijk, naar het groene Spanje. Ik zou het zo weer doen. Galicië staat bekend voor zijn regenbuien, maar wij hebben stralend weer gehad. Wat ik vooral adembenemend vond is A Coruña. GEWELDIG! Hier zwemmen gewoon dolfijnen! Het idee dat we op het randje stonden van wat de spanjaarden "het einde van de wereld" noemen, was heel bizonder. Als je de foto goed bekijkt zie je nog net de bus van Bolderman staan. Het was heel wat klimwerk, maar dankzij onze ervaren chauffeur Alfred hebben we met z'n allen genoten van dit uitzicht.

Reisverhaal Corry

"Noord-West Spanje, de schatten van Galicië" : wat een prachtige reis! Het was een groot succes, mede door de strakke, humorvolle leiding van chauffeur Alfred!
Hier volgen wat foto's, ik kon niet kiezen : er is daar zoveel moois te zien!

12 dagen Rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

313 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
340 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:11:35 | 0,47 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch