telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

vanaf € 599,-

We laten u tijdens deze rondreis de schatten van Noord-West Spanje ontdekken. Een afwisselende rondreis Spanje. U ziet het diepgroene landschap in Galicië, de Atlantische kust van Asturië en Cantabrië en de Pyreneeën in Navarra. Maar de mooiste schatten vindt u in de steden die we gaan bezoeken tijdens deze rondreis Spanje. Burgos met zijn prachtige centrum, León met zijn schitterende kathedraal, Santiago de Compostela de pelgrimsplaats, Oviedo met de Santa Maria del Naranco en Bilbao met het indrukwekkende Guggenheim Museum. De routes die we volgen tijdens deze rondreis Spanje zijn van een onvergetelijke schoonheid. Ontdek samen met ons deze schoonheid en de schatten van deze noordelijke provincies.

 • Bezoek Guggenheim Museum
 • Verblijf in omgeving Santiago de Compostella
 • Bezoek Burgos
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via onze servicelijn komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Dinsdag: Midden-Frankrijk - omgeving Bilbao of Pamplona

We vervolgen onze route naar Spanje. Via San Sebastián rijden we naar ons hotel in de omgeving van Bilbao (of Pamplona) voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Bilbao/Pamplona - Vitoria-Gasteiz - Burgos - León

We bezoeken eerst de stad Vitoria-Gasteiz. Het oudste gedeelte El Campillo dateert uit 1200. De bezienswaardigheden van Gasteiz zijn o.a. de Catedral de Santa María, de Iglesia de San Miguel en Plaza de la Virgen Blanca, een monument ter nagedachtenis aan de veldslag tussen de Britten en de Fransen in 1813. Vervolgens rijden we naar Burgos. Hier heeft u de mogelijkheid om de lunch te gebruiken en zullen we onder leiding van een lokale gids deze stad bekijken. Na dit bezoek gaan we naar de plaats León waar we 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: León

Vandaag staat de stad León op het programma. De stad werd door de Romeinen gesticht en was ooit de hoofdstad van het koninkrijk. Met onze plaatselijke gids gaat u de stad uitgebreid verkennen. Tijdens de rondleiding zien we o.a. de gotische kathedraal, het Colegiata de San Isidro met het Panteon Real, waar ruim twintig vorsten begraven liggen. In de avonduren kunt u een bezoek brengen aan het gezellige uitgaanscentrum Barrio Húmedo.

Vrijdag: León - Astorga - Lugo - omgeving Santiago de Compostela

We rijden een interessante route richting Santiago de Compostela en maken een koffiestop in Astorga. Dit oude stadje was ooit een halteplaats, gelegen aan de Romeinse zilverroute (Via de la Plata). Vervolgens rijden we naar de stad Lugo, een indrukwekkende plaats uit de Romeinse geschiedenis. De op sommige plaatsen wel zes meter dikke en tien meter hoge stadsmuur met tien poorten vormen het decor van deze stad. Tegen de avond bereiken we ons hotel in de omgeving van Santiago de Compostela, waar we 3 nachten zullen blijven.

Zaterdag: Santiago de Compostela

We rijden met lokaal vervoer naar de stad. Onder leiding van een lokale gids gaat u de stad bekijken. U zult dan de legende horen over de apostel Jakobus. Onze wandeling begint op het majestueuze Plaza del Obradoiro. Het is één van de mooiste pleinen van de wereld met rondom een unieke groep historische gebouwen. Na de wandeling heeft u vrije tijd die u naar eigen idee kunt invullen, voordat we naar ons hotel terug gaan.

Zondag: La Coruña en Costa da Morte

Vandaag gaan we naar de kust. In 1588 vertrok de Spaanse Armada uit La Coruña en voer zijn ondergang tegemoet. We zien o.a. de oudst werkende vuurtoren van Europa, de door de Romeinen gebouwde Torre de Hércules. U kunt deze toren beklimmen en van een prachtig uitzicht over de oceaan genieten. Na de middag maken we een prachtige tocht langs de Costa da Morte, met de indrukwekkende landtongen. Tijdens deze tocht zien we een groep bijzondere windmolens. Bij Cabo Fisterra verlaten we de kust en rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Omgeving Santiago de Compostela - Taramundi - Castro de Coaña - Oviedo

Onze ontdekkingstocht gaat verder naar Taramundi. De Romeinen groeven hier naar ijzererts. In het dorp vinden we nu nog een aantal smederijen, waar handwerkslieden mooie messen smeden met versierde houten heften. Vervolgens rijden we naar Castro de Coaña, een prehistorische plaats waar we in het museum een groot aantal vondsten kunnen zien uit deze streek, waaronder de funderingen van huizen die duizenden jaren oud zijn. Via een mooie route rijden we naar ons hotel in Oviedo voor 1 overnachting.

Dinsdag: Oviedo - Bilbao

We vervolgen onze route langs de havenstad Gijón naar de grotten van Altamira. Deze grotten bevatten prehistorische gravures en tekeningen die tot de mooiste van de wereld behoren. Daarna bezoeken we de hoofdstad van Cantabrië, Santander. Op eigen gelegenheid kunt u een wandeling door het centrum maken. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Bilbao waar we 2 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Bilbao en Guernica y Luno

Vandaag staan Bilbao en Guernica y Luno op het programma. Bilbao heeft een aantal interessante musea, waaronder het Guggenheim Museum. Ook bezoeken we het stadje Guernica y Luno (in het Baskisch Gernika-Lumo), voor de Basken een historisch belangrijke stad. Op 26 april 1937 is op dit stadje, op verzoek van generaal Franco, een enorm bombardement uitgevoerd door de nazi’s. De schilder Picasso heeft de Guernica geschilderd en beeld hiermee de waanzin van de oorlog uit. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Bilbao - Midden Frankrijk

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Via San Sebastian rijden we naar de Spaans-Franse grens. Vandaar rijden we via de autoroute naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk.

Vrijdag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe van deze prachtige Boldermanreis. Met verschillende stops rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Annette

Genoten hebben wij van onze excursiereis naar Galicië. Het was echt fantastisch! Met de bus via een overnachting in Frankrijk, naar het groene Spanje. Ik zou het zo weer doen. Galicië staat bekend voor zijn regenbuien, maar wij hebben stralend weer gehad. Wat ik vooral adembenemend vond is A Coruña. GEWELDIG! Hier zwemmen gewoon dolfijnen! Het idee dat we op het randje stonden van wat de spanjaarden "het einde van de wereld" noemen, was heel bizonder. Als je de foto goed bekijkt zie je nog net de bus van Bolderman staan. Het was heel wat klimwerk, maar dankzij onze ervaren chauffeur Alfred hebben we met z'n allen genoten van dit uitzicht.

Reisverhaal Ida

Afgelopen juli '17 hebben wij een schitterende vakantie gehad tijdens de 12-daagse rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië. Onze enthousiaste chauffeur/reisleider Alfred heeft ons de prachtigste plaatsjes laten zien met tijd voor fotostops en gaf daarbij uitgebreid uitleg over al het moois waar we langskwamen. Dankzij de keuze voor een busreis kwamen we op onontdekte plaatsen waar de Camino de Santiago doorheen loopt. Bij elkaar genomen gaf dit een extra effect voor de belevenis van deze eeuwenoude pelgrimstocht. Alfred, nogmaals bedankt voor alles!

Reisverhaal Jan en Magda

Dit jaar waren wij met u naar Noord Spanje, excursiereis en werden we getroffen door de overweldigende toestroom van pelgrims naar Santiago de Compostela!
Op die route zijn vele kenmerken aan te treffen die de juiste weg naar Compostela aangeven.

Één daarvan heb ik gefotografeerd op 20 april in noord Spanje.

Niet alleen de Schelp komt daarin mooi uit, maar ook de kleuren van de natuurstenen bestrating passen er prachtig bij!

Reisverhaal Corry

"Noord-West Spanje, de schatten van Galicië" : wat een prachtige reis! Het was een groot succes, mede door de strakke, humorvolle leiding van chauffeur Alfred!
Hier volgen wat foto's, ik kon niet kiezen : er is daar zoveel moois te zien!

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Spanje worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Spaans

Prijsniveau:
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
 
 

12 dagen Rondreis Noord-West Spanje, de schatten van Galicië

20 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling

21 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:13:49 | 0,57 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch