telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

15 dagen Noordkaap

vanaf € 1.399,-
vertrekdata en prijzen

Tijdens deze indrukwekkende rondreis laten we u kennis maken met het uiterste noorden van het vasteland van Europa, de Noordkaap. Via Stockholm, de Zweedse Oostkust en Finland gaat de rondreis Noordkaap naar Rovaniemi, de stad aan de poolcirkel en de hoofdstad van Lapland. Ook de kerstman, zijn werkplaats en de rendieren worden niet vergeten tijdens deze rondreis Noordkaap. Als het doel bereikt is, kunt u bij helder weer genieten van de middernachtzon. De weg terug voert via de kust van Noorwegen en de eilanden Lofoten en Vesterålen naar de steden Trondheim en Oslo. Tijdens deze rondreis Noordkaap ziet u een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals diepe Zweedse bossen, uitgestrekte toendra’s, een grillige Noorse kustlijn en een glooiend landschap in Zuid-Scandinavië. Ook de heen- en terugreis aan boord van één van de luxe ferryschepen van TT-Line zijn een belevenis op zich. Al met al een indrukwekkende, maar ook inspannende, rondreis die u niet snel zult vergeten. Boek deze rondreis Noordkaap vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Trelleborg

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we door Duitsland langs Bremen en Hamburg naar de havenstad Travemünde voor inscheping aan boord van de TT-Line naar Trelleborg. Diner en overnachting aan boord.

Dinsdag: Trelleborg - Stockholm - Turku

Na het ontbijtbuffet aan boord rijden we via Malmö, Helsingborg en Jönköping naar het Vättermeer, waar we een korte pauze houden. Vervolgens rijden we naar Stockholm waar we aan het eind van de middag aankomen. Hier gaan we aan boord voor de overtocht naar Turku in Finland. Tijdens het diner heeft u een mooi uitzicht op de scherenkust.

Woensdag: Turku - Oulu

We vervolgen onze reis voor een prachtige tocht door het schitterende merengebied waar Finland zo beroemd om is. De bijnaam ‘Land van de 1000 meren’ is dan ook heel toepasse­lijk. We dineren en overnachten in Oulu. Dit plaatsje ligt idyllisch aan de Botnische Golf en is een geliefde universiteitsstad.

Donderdag: Oulu - Santa Claus' Village - Saariselkä

Vandaag rijden we langs de Botnische Golf via het havenstadje Kemi en vervolgen onze reis naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. We passeren de Poolcirkel. Hier is ook ‘Santa Claus’ Vil­lage’, het dorp van de kerstman! U krijgt hier de gelegenheid de winkeltjes te bezoeken, de werkplaats van de kerstman te bezichtigen en een kaartje te versturen vanaf de Poolcirkel. Na het bezoek aan de kerstman rijden we door een uitgestrekt landschap via Sodankylä naar Saariselkä voor diner en overnachting.

Vrijdag: Saariselkä - Skipsfjorden/Honningsvåg

Via Ivalo naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Via Inari rijden we naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen. Vanuit Karasjok rijden we naar de Porsanger Fjord. Deze volgen we tot Olderfjord. Daar nemen we de afslag naar de E 69 naar Kåfjord en de Noordkaap-tunnel naar het eiland Magerøya. Diner en overnachting in het Rica Hotel in Skipsfjorden. Na het diner volgt het laatste traject naar het Noordkaapplateau. De 370 meter hoge klip vormt het einde van het vaste land van Europa en u kunt bij helder weer genieten van de middernachtzon. De ‘Nordkaphall’ is in een berg gebouwd en hier toont men een film over Noord-Noorwegen. U ontvangt tevens een persoonlijk Noordkaapcertificaat op naam, als bewijs dat u op het plateau bent geweest. Aansluitend terug naar ons hotel.

Zaterdag: Honningsvåg - Tromsø

Vandaag een lange maar mooie dag. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Aan het einde van de middag komen we aan in de stad Tromsø, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag

U heeft de gelegenheid om deze prachtige stad, ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd, te bekijken. De stad herbergt verschillende interessante musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Poolmuseum, het planetarium en het Tromsø Museum. Ook de kabelbaan van Fjellheisen is leuk om ‘s avonds te nemen. Op de top van de berg kunt u de middernachtzon volop beleven en het uitzicht over Tromsø en omgeving is fantastisch.

Maandag: Tromsø - Narvik - Melbu

In zuidelijke richting rijden we via het Bardudal en langs Bardufoss naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. In het museum in Narvik wordt u hierover geïnformeerd. De stad is het eindpunt van de Ofotbanen, een trein die vanuit Zweden zalm naar de ijsvrije haven van Narvik brengt voor verder transport. We rijden terug naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Een korte rit brengt ons naar Melbu voor diner en overnachting.

Dinsdag: Melbu - Lofoten - Svolvaer - Rognan

We starten de dag met een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u wat vrije tijd heeft. Vervolgens gaan we met de veerboot naar het vaste land. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Rognan voor diner en overnachting.

Woensdag: Rognan - omgeving Trondheim

Het reisdoel van vandaag is Trondheim, de middeleeuwse koningsstad. We rijden naar de Salt-hoogvlakte en passeren bijna op het hoogste punt de noordpoolcirkel. Het is de tweede keer dat u deze passeert. Via de Messingslett Bru en de Storfossen-waterval bereiken we de Ranelvarivier en het belangrijke industrieplaatsje Mo i Rana aan de Randsfjord. Vervolgens rijden we langs de Storfjord en Bjerka naar Trofors. Via Grong, Vegset en Steinkjer naar de omgeving van Trondheim voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Trondheim - omgeving Oppdal

We vertrekken vanuit ons hotel naar Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. In deze oude Domstad worden de Noorse koningen gekroond. Tevens liggen hier negen Noorse koningen begraven. De bezienswaardigheden van Trondheim zijn de Nidaros kathedraal, de oude pakhuizen en de Stiftsgarden. U kunt dit alles op eigen gelegenheid bekijken. Na het bezoek aan Trondheim rijden we naar ons volgende hotel in de omgeving van Oppdal, waar we vroeg in de middag aankomen en 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Na een paar drukke dagen kunt u deze dag naar eigen idee invullen. Lekker uitslapen of een mooie wandeling maken door de Noorse natuur. Aan u de keuze!

Zaterdag: Omgeving Oppdal - Lillehammer - Hamar - Vettre

Rond het middaguur vertrekken we en rijden via Otta en het Gudbrandsdal naar Ringebu. Hier staat één van de mooiste staafkerkjes van Noorwegen. We rijden daarna naar de Olympische stad Lillehammer, waar we een stop maken bij de Olympische springschans. Vervolgens rijden we naar Hamar, bekend om de wereldberoemde schaatshal (het Vikingschip), voor een fotostop. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Vettre, nabij Oslo.

Zondag: Vettre - Trelleborg

We beginnen de dag met een twee uur durende stadsrondrit door Oslo o.l.v. een stadsgids. U ziet o.a. het markante Raadhuis aan de haven, het Koninklijke Paleis en het Vigeland Beeldenpark. De Holmenkollenberg biedt u een prachtig uitzicht over de stad. Na de stadsrondrit rijden we via de Noors-Zweedse grens, via Tanum, Uddevalla, Göteborg, Lund en Malmö naar Trelleborg. We vertrekken om 22.00 uur met één van de luxe ferryboten van de TT-Line naar Travemünde. Diner en overnachting aan boord.

Maandag: Travemünde - Nederland

Na het ontbijtbuffet aan boord vertrekken we vanuit Travemünde en rijden via Hamburg en Bremen naar Nederland, waar u ter afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Omdat wij u zoveel mogelijk van Scandinavië willen laten zien, moet u rekening houden met wat langere reisdagen. Het kan voorkomen dat de plaatsnamen per reis verschillen.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
18:37:33 | 1 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch