15 dagen Noordkaap en Lofoten

vanaf € 2.199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze indrukwekkende reis laten we u kennis maken met het uiterste noorden van het vasteland van Europa, de Noordkaap. Via Stockholm, de Zweedse Oostkust en Finland gaat deze busreis Noordkaap naar Rovaniemi, de stad aan de Poolcirkel, tevens hoofdstad van Lapland. De kerstman, zijn werkplaats en de rendieren hebben hier hun eigen dorp. Als we op het meest noordelijke punt het Noordkaapplateau bereiken, kunt u bij helder weer genieten van de wonderbaarlijke middernachtzon. De weg terug voert via de Noorse kust en de eilanden Lofoten en Vesterålen naar Trondheim. Uiteraard vergeten wij ook de Noorse hoofdstad Oslo niet! Tijdens deze reis ziet u een grote verscheidenheid aan landschappen zoals enorme Zweedse bossen, uitgestrekte toendra’s, een grillige Noorse kustlijn en een glooiend landschap in Zuid-Scandinavië. De heen- en terugreis aan boord van één van de luxe ferryschepen van TT-Line zijn een belevenis op zich. Al met al een indrukwekkende, misschien ook inspannende, reis die u niet snel zult vergeten. Boek deze schitterende reis naar de Noordkaap en Lofoten vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

  • Persoonlijk Noordkaap certificaat
  • Santa Claus' Village
  • Tromsø
  • Route via Lofoten
  • Bezoek Oslo o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noordkaap en Lofoten

Maandag: Nederland - Travemünde-Trelleborg

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we door Duitsland langs Bremen en Hamburg naar de havenstad Travemünde. Hier schepen we in op de nachtboot van TT-Line naar Trelleborg. Captain's dinerbuffet en overnachting aan boord.

Dinsdag: Trelleborg - Stockholm-Turku

Na het ontbijtbuffet aan boord rijden we via Malmö, Helsingborg en Jönköping naar het Vätternmeer, waar we een korte pauze houden. Daarna vervolgen we onze route naar Stockholm, waar we aan het eind van de middag aankomen. Hier gaan we aan boord van de ferry voor de overtocht naar Turku in Finland. Tijdens het diner heeft u een mooi uitzicht op de scherenkust.

Woensdag: Turku - Oulu

Na het ontbijt aan boord volgt de ontscheping en vervolgen we onze reis voor een prachtige tocht door het schitterende merengebied, waar Finland zo beroemd om is. De bijnaam ‘Land van de 1.000 meren’ is dan ook heel toepasse­lijk. We overnachten vandaag in Oulu. Dit plaatsje ligt idyllisch aan de Botnische Golf en is een geliefde universiteitsstad.

Donderdag: Oulu - Santa Claus' Village - Saariselkä

Vandaag rijden we langs de Botnische Golf via het havenstadje Kemi naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. We passeren de Poolcirkel en komen in Santa Claus’ Vil­lage, het dorp van de kerstman! U krijgt hier gelegenheid de leuke winkeltjes te bezoeken, de werkplaats van de kerstman te bezichtigen en een kaartje te versturen vanaf de Poolcirkel. Na het bezoek aan de kerstman rijden we door een uitgestrekt landschap via Sodankylä naar ons hotel in Saariselkä voor één overnachting.

Vrijdag: Saariselkä - Skipsfjorden - Noordkaapplateau

Na het ontbijt gaan we via Ivalo naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Via de plaats Inari rijden we verder naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen. Van hieruit gaat de route verder via de Porsanger- en de Olderfjord naar de Noordkaap-tunnel en het eiland Magerøya. We dineren bij ons hotel in Skipsfjorden (of omgeving). Na het diner volgt de excursie naar het Noordkaapplateau. Deze 370 meter hoge klip vormt het einde van het vaste land van Europa en u kunt bij helder weer genieten van de middernachtzon. De Nordkaphallen is een in een berg gebouwd informatiecentrum, waar toeristen o.a. een breedbeeldfilm over de Noordkaap kunnen zien. U ontvangt natuurlijk een persoonlijk Noordkaapcertificaat op naam, als bewijs dat u op het plateau bent geweest. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel voor de overnachting.

Zaterdag: Skipsfjorden - Tromsø

Vandaag een lange maar mooie dag. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Aan het einde van de middag komen we aan in de stad Tromsø, waar we de komende twee nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag

U heeft vandaag een vrije dag en kunt de prachtige stad Tromsø, ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd, bekijken. De stad herbergt verschillende interessante musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Poolmuseum, het planetarium en het Tromsø Museum. Ook is het leuk met de kabelbaan van Fjellheisen naar boven te gaan, vooral ‘s avonds. Op de top van de berg kunt u de middernachtzon goed zien en het uitzicht over Tromsø en omgeving is fantastisch.

Maandag: Tromsø - Narvik - Melbu

We rijden verder in zuidelijke richting, via het Bardudal naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. In het museum in Narvik wordt hierover uitleg gegeven. De stad is het eindpunt van de Ofotbanen, een trein die vanuit Zweden zalm naar de ijsvrije haven van Narvik brengt voor verder transport. We vervolgen onze reis naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Ons hotel waar we vandaag overnachten, ligt in Melbu.

Dinsdag: Melbu - Lofoten - Svolvaer - Fauske/Rognan

We starten de dag met een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute, waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u wat vrije tijd heeft. Vervolgens gaan we met de veerboot naar het vaste land. Aan het eind van de middag bereiken we via de Messingslett-brug de Ranelvarivier, die we volgen tot het plaatstje Fauske of Rognan. We hebben hier één overnachting.

Woensdag: Fauske/Rognan - omgeving Trondheim

Het reisdoel van vandaag is Trondheim, de middeleeuwse koningsstad. We rijden via een mooie route naar de Salt-hoogvlakte en passeren bijna op het hoogste punt de Noordpoolcirkel. Het is de tweede keer tijdens deze reis dat we de Poolcirkel oversteken. We vervolgen onze reis in zuidelijke richting naar ons hotel in de omgeving van Trondheim.

Donderdag: Omgeving Trondheim - omgeving Oppdal

We vertrekken uit ons hotel voor een bezoek aan Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. In deze oude Domstad worden de Noorse koningen gekroond. Tevens liggen hier negen Noorse koningen begraven. Bezienswaardig in Trondheim zijn de Nidaros kathedraal, de oude pakhuizen en de koninklijke residentie Stiftsgården. U kunt dit alles op eigen gelegenheid bekijken. Na het bezoek aan Trondheim rijden we naar ons volgende hotel in de omgeving van Oppdal, waar we twee nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Na een paar drukke dagen kunt u deze dag naar eigen idee invullen. Lekker luieren of misschien een mooie wandeling maken door de Noorse natuur. Aan u de keuze!

Zaterdag: Omgeving Oppdal - Lillehammer - Hamar - omgeving Oslo

Rond het middaguur vertrekken we weer en rijden via het Gudbrandsdal naar Ringebu. Hier staat één van de mooiste staafkerkjes van Noorwegen. We rijden daarna naar de Olympische stad Lillehammer, waar we een stop houden bij de Olympische springschans. Vervolgens gaat de reis naar Hamar, bekend om de wereldberoemde schaatshal (het Vikingschip), waar we een fotostop houden. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel nabij Oslo voor de laatste overnachting in Noorwegen.

Zondag: Omgeving Oslo - Oslo - Trelleborg-Travemünde

We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondrit door Oslo onder leiding van een lokale gids. U ziet o.a. het markante raadhuis aan de haven, het Koninklijke Paleis en het Vigeland Beeldenpark. De Holmenkollenberg biedt u een prachtig uitzicht over de stad. Na de stadsrondrit gaat de reis via de Noors-Zweedse grens naar Trelleborg. We vertrekken rond 22.00 uur met één van de luxe ferryboten van de TT-Line naar Travemünde. Diner en overnachting aan boord.

Maandag: Travemünde - Nederland

Na het ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping. Vanuit Travemünde rijden we terug naar Nederland, waar u als afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Noordkaap

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan of de beschreven route. Omdat wij u zoveel mogelijk van Scandinavië willen laten zien, zijn de reisdagen soms lang. 

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
  • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
  • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Reisverhaal Mia

Ik wil graag deze foto's  in sturen van noordkaap lofoten  27 mei 2024
Van oslo de beelden tuin
De tad Trondheim.
En de noordkaap eerst hadden we mist maar even later daar kwam de zon.
Geweldig.

Reisverhaal Desire

Wat hebben we een fantastische reis gemaakt naar de Noordkaap en Lofoten. Een van de mooiste uitzichten kregen we toen chauffeur Dirk voor een fotomomentje stopte bovenop een berg in de Lofoten. Het uitzicht op een wolk die boven het dal hing was magistraal en het topje van de wolk lag op de weg die wij nog moesten gaan. Zooo mooi.. 

Reisverhaal Riny

Foto gemaakt op een stop van Turku naar Oulo
Deze foto gemaakt in het beeldenpark in Oslo

Reisverhaal Margot

Hierbij een foto, genomen tijdens de rondreis Noordkaap en Lofoten van mei/juni 2023.

Reisverhaal Jeanine

Noordkaap,
In een paar woorden. Prachtig, vermoeiend, alle soorten weer, van bitterkoud, tot zomers warm. Prima hotels, lekker eten.

Reisverhaal Kees

Hierbij foto's van de rondreis Noordkaap Lofoten die we met Bolderman hebben gemaakt in mei.

Reisverhaal Annemarie

Genomen tijdens reis Noordkaap
H29W+364 Lauksletta, Noorwegen

Reisverhaal Wim

Noordkaap in de nacht
Melbu
Noordkaap
Noordkaap in de nacht 01:00 uur
Solvear Lovoten
Trumse
Poolcirkel

Reisverhaal Anja

Deze zomer zijn we naar de Noordkaap geweest. Super leuke reis met storm op de Noordkaap en ander dagen schitteren weer. Heel veel mooie fjorden gezien. Deze foto is gemaakt in Het Blote beelden park in Oslo. Erg mooi beelden park.

Reisverhaal N. Meijland

Rondreis Scandinavië naar de Noordkaap

Reisverhaal Peter

Foto 1: stokmarkes vesteralen Kysthotell.
Foto 2: ringebu staafkerk.
Foto 3: tondheim
Foto 4: tromso 

Reisverhaal Wil

Sørfolda fjord

Reisverhaal Domien

Tijdens wandeling op vrije dag te Oppdal.
Ringebu stave church
Hotel Scandic Lerkendal
Narvik on route

Reisverhaal Zwanette

Bijgaand wat foto’s van een fantastische reis.

Reisverhaal Ria

Maandagavond terug gekomen van de schitterende reis 15 dgn Noordkaap door Zweden, Finland en Noorwegen
De reis is fysiek best zwaar voor sommige mensen en ook voor de chauffeur/reisleider is het best aanpoten, hij moet de mensen veilig vervoeren over vele km per dag (soms zelfs teveel) en ook nog over de omgeving vertellen, maar soms gaat dat echt niet samen over de bochtige stijgende en dalende wegen vooral in Noorwegen dat geen autobanen kent, maar desondanks heb ik er zeker geweldig van genoten!

Reisverhaal José

Midzomernachtzon op de Noordkaap
Mooi uitzicht op een van onze stops in Russenes
Even ontspannen in Storvik
Hatteng  in Noorwegen
Panoramisch uitzicht in Sorstraumen
Hotel in Honnigsvag met de rendieren in onze achtertuin.
Tijdens een wandeling bij ons Lapland hotel in Riekonlinna in Finland

Reisverhaal Maarten

Hoi Bolderman, ik wil graag de volgende foto insturen voor de foto wedstrijd van Bolderman. Wij zijn bezig met de reis naar de Noordkaap van Bolderman  met onze geweldige chauffeur Robert! Hij is echt een goeie en fijne chauffeur. Hij heeft echt oog voor ons! Zo had hij een lekker drankje voor ons toen we de Noordkaap hadden bereikt! Dit heeft hij aan een van onze mede reizigers mee gegeven zodat we met z'n allen konden toosten op dit mooie moment. Zelf was hij er helaas niet bij want hij ging optijd naar bed, want hij mocht ons de dag erna weer verder brengen richting Tromsø. Wij voelen ons erg veilig bij Robert in de bus, echt een klasse chauffeur. Ook al zijn wij (mijn vriendin en ik) pas begin twintig wij vinden het echt fantastisch! Bij deze de foto voor de wedstrijd. En complimenten voor de mooie reis en de fantastische chauffeur! Groetjes Maarten

Reisverhaal Petra

Dag 1 van onze prachtige reis door Scandinavië en de Noordkaap. Met de TT-Line van Travenmunde naar Trellenborg. Onderweg was er wat tijd over om nog even door Lübeck te struinen. Mooie stad.

Vandaag de foto's van dag 2 van onze rondreis door Scandinavië. Via een mooie route door Zweden reden we door naar de ferry om zo de volgende morgen in Finland te zijn. Halverwege de middag hebben we nog een stop gemaakt in Stockholm, waar we een rondleiding kregen door een deel van de stad.

Dag 4 van onze rondreis bracht ons via de Botnische golf naar Rovaniemi de hoofdstad van Fins Lapland. We zijn de poolcirkel gepasseerd en zijn bij de kerstman op bezoek geweest. Onderweg liepen er nog rendieren voor de bus. Was een prachtig gezicht.

Dag 5 van de rondreis bracht ons de Fins-Noorse grens. We reden langs meren en fjorden om vervolgens in Skipsfjorden te overnachten. Maar eerst zijn we nog naar de Noordkaap geweest.

Dag 6 Vandaag weer een lange reisdag. Maar wel een hele mooie dag. Prachtig weer en mooie vergezichten. Foto's zijn bijna allemaal door het raam gemaakt van de bus. 

Dag 7 was een vrije dag. We zijn met de gondel omhoog gegaan. Zo hadden we een prachtig uitzicht over Tromsø. En we hebben een prachtige Botanische tuin bezocht.

Dag 8: Deze mooie dag was het bewolkt. De wolken hingen laag en dat was een prachtig gezicht. We zijn naar Narvik gereden aan het Ofotfjord. Daar hebben we een stop gemaakt om vervolgens door te rijden naar Melbu voor de overnachting.

Vandaag de foto's van dag 9. Een super mooie dag. Gelijk na het ontbijt zijn we met de veerboot naar de Lofoten gevaren. Wat een mooie omgeving. We hebben een prachtige kustroute gereden om vervolgens in Svolvaer wat vrije tijd te hebben. Daarna weer met de veerboot terug om naar ons mooie hotel Rognan in Rognan te rijden waar we de lekkerste zalm ooit hebben gegeten. Wat was dat een lekkernij. Ze hebben daar zelfs de bus van onze chauffeur Johan Schoor gewassen.
 

Dag 10. Vandaag weer een mooie dag met 2 watervallen. We passeren wederom de poolcirkel en de eerste waterval heet de Storfossen waterval. Bij toeval komen we langs een nog veel mooiere waterval waar we gelijk ook een stop hebben. Johan Schoor wordt bijna weggestuurd omdat hij wat van zijn overheerlijke tosti's aan het bakken is en dat mag schijnbaar niet. De Laksfossen waterval is werkelijk adembenemend mooi en we genieten met volle teugen. In de namiddag komen we aan in ons hotel in Trondheim.

Dag 11. Vandaag hebben we tijd om Trondheim te verkennen. Ze hebben daar een prachtige kathedraal de Nidaros genaamd, waar de Noorse koningen worden gekroond. In de oude stad zelf is het ook mooi. Na de lunch rijden we door naar Oppdal waar we 2 nachten zullen verblijven in een prachtig hotel

Dag 12
Vandaag hebben we een rustdag in Oppdal in Noorwegen. Maar dat vinden wij altijd zonde van onze tijd. Dus zijn we er samen op uit getrokken om met de gondel naar boven te gaan. Wat een prachtig uitzicht. En wat was het fris boven op de berg. In de avond hebben we met wat andere reisgenoten een elandsafari gedaan, en ja hoor we hebben ze ook echt gezien.Een geslaagde trip.

Dag 13: Vandaag weer een lang stuk in de bus met stops onderweg. De eerste stop was bij een prachtige houten kerk in Ringebu. Een staafkerk. Werkelijk prachtig. Jammer dat we er niet in mochten. Er was een bruiloft aan de gang. Daarna door naar Lillehammer. De olympische ski schans. We zijn hem helemaal opgelopen. 936 treden. Wat een geweldig uitzicht heb je dan op die hoogte. En als laatste nog even een bezoek aan het Vikingschip in Hamar. Daar was Sven Kramer aan het trainen. Alleen heel jammer dat hij niet even naar ons wilde zwaaien. Daarna door naar Oslo voor een overnachting.
 

Reisverhaal Pieter

We vertrokken vanuit Zeeland naar Travemunde om daar van uit de overtocht te maken naar Zweden. Voor ons is de vakantie begonnen en mogen we blij zijn met een chauffeur zoals Alex. Veel foto stops hebben mij een beeldmateriaal opgeleverd waar ik zo trots op ben en dit dan ook vastleg in een fotoalbum. Ook Bolderman wil ik een paar mooie foto’s niet onthouden. Prachtige vergezichten in Finland waarbij het water net zo blauw is als de lucht. Elke foto die ik heb zit voor mij een verhaal achter . Deze reis zal ik nooit vergeten en ben zo blij dat ik deze toch gedaan heb. Vanuit Trelleborg helemaal naar boven via Turku,Oulu enInari naar de Noordkaap. In een woord prachtig. Vanaf de Noordkaap via Noorwegen terug via Tromso,Melbu,Rognan,Trondheim en Oslo via Zweden weer naar Trelleborg. Deze reis moet je gewoon doen.

Reisverhaal Syl

Helaas zit het er op ,onze 15 daagse Noordkaap reis is omgevlogen. Chauffeur Remko en medereizigers bedankt voor de gezelligheid! Wij hebben genoten en veel geluk gehad met het weer. Een top reis! Voor wie nu nog twijfelt over deze reis...wij zeggen doen!

Reisverhaal Mevr. van Dijk

Hierbij fotos van de 15 daagse Noordkaap reis. Iedere dag heb ik een verslagje op jullie Facebook pagina geschreven hoe fantastisch deze reis is. Helaas was het op de Noordkaap super mistig maar toch bijzonder om mee te maken. De Lofoten hebben mijn hart gestolen en het liefst had ik daar iets langer gebleven. Alle hotels waren goed maar die in Rognan was super goed. Deze reis is een aanrader voor iedereen die het niet erg vindt om lange reisdagen te maken.

Reisverhaal Jos en Thea

Voor de eerste keer met Bolderman gereisd en het was super. Een mooie rondreis Noordkaap.
William de chauffeur was een geweldige gids en goede reisleider. Ook een geweldige groep. Jammer dat op het hoogtepunt op de kaap zelf slecht weer was, dit mocht de pret niet drukken.

Reisverhaal Emiel

Deze foto is gemaakt tijdens onze zeer geslaagde reis naar de Noordkaap.
Een mooi stilleven aan het uiteinde van het Saltdalsfjord bij het Rognan Hotell. Een geweldig hotel op een prachtige locatie, waarbij de verzorging TOP was. Ook de speciale verwelkoming door de eigenaar het hotel was bijzonder. Zeker een hotel om in de reis te houden.

Reisverhaal Jan, Reina en Peter

Wij zijn voor het eerst met Bolderman op reis geweest naar de Noordkaap en wat een prachtige reis gemaakt mooie overtochten gemaakt naar Zweden en Finland en een bijzondere ervaring om de middernachtzon mee te maken op de Noordkaap. Ook de steden Stockholm, Tromso ,Trondheim en Oslo waren het bezoeken zeker waard. Prima hotels onderweg met goede dine's en ontbijt en zeker bijzonder het hotel in Rognan waar de Nederlandse vlag op hing en onthaald werden met een welkomstdrankje en bij vertrek een toespraak van de hoteleigenaar. Ook een dikke pluim voor onze chauffeur Robert die veel wist te vertellen tijdens de reis Ook wij overwegen om een volgende keer weer een reis te maken met Bolderman

Reisverhaal Sehp (chauffeur)

Foto's tijdens de 15 daagse rondreis Noordkaap van Bolderman Reizen

Reisverhaal Jos en Thea

Voor de eerste keer met Bolderman gereisd en het was super. Een mooie rondreis Noordkaap in mei.
William de chauffeur was een geweldige gids en goede reisleider. Ook een geweldige groep. Jammer dat op het hoogtepunt op de kaap zelf slecht weer was, dit mocht de pret niet drukken.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:13:51 | 0,81 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch