telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Noordkaap

vanaf € 1.399,-

Tijdens deze indrukwekkende rondreis laten we u kennis maken met het uiterste noorden van het vasteland van Europa, de Noordkaap. Via Stockholm, de Zweedse Oostkust en Finland gaat de rondreis Noordkaap naar Rovaniemi, de stad aan de poolcirkel en de hoofdstad van Lapland. Ook de kerstman, zijn werkplaats en de rendieren worden niet vergeten tijdens deze rondreis Noordkaap. Als het doel bereikt is, kunt u bij helder weer genieten van de middernachtzon. De weg terug voert via de kust van Noorwegen en de eilanden Lofoten en Vesterålen naar de steden Trondheim en Oslo. Tijdens deze rondreis Noordkaap ziet u een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals diepe Zweedse bossen, uitgestrekte toendra’s, een grillige Noorse kustlijn en een glooiend landschap in Zuid-Scandinavië. Ook de heen- en terugreis aan boord van één van de luxe ferryschepen van TT-Line zijn een belevenis op zich. Al met al een indrukwekkende, maar ook inspannende, rondreis die u niet snel zult vergeten. Boek deze rondreis Noordkaap vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Lofoten
 • Stockholm
 • Inclusief Noordkaap certificaat
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Noordkaap

Maandag: Nederland - Trelleborg

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we door Duitsland langs Bremen en Hamburg naar de havenstad Travemünde voor inscheping aan boord van de TT-Line naar Trelleborg. Diner en overnachting aan boord.

Dinsdag: Trelleborg - Stockholm - Turku

Na het ontbijtbuffet aan boord rijden we via Malmö, Helsingborg en Jönköping naar het Vättermeer, waar we een korte pauze houden. Vervolgens rijden we naar Stockholm waar we aan het eind van de middag aankomen. Hier gaan we aan boord voor de overtocht naar Turku in Finland. Tijdens het diner heeft u een mooi uitzicht op de scherenkust.

Woensdag: Turku - Oulu

We vervolgen onze reis voor een prachtige tocht door het schitterende merengebied waar Finland zo beroemd om is. De bijnaam ‘Land van de 1000 meren’ is dan ook heel toepasse­lijk. We dineren en overnachten in Oulu. Dit plaatsje ligt idyllisch aan de Botnische Golf en is een geliefde universiteitsstad.

Donderdag: Oulu - Santa Claus' Village - Saariselkä

Vandaag rijden we langs de Botnische Golf via het havenstadje Kemi en vervolgen onze reis naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. We passeren de Poolcirkel. Hier is ook ‘Santa Claus’ Vil­lage’, het dorp van de kerstman! U krijgt hier de gelegenheid de winkeltjes te bezoeken, de werkplaats van de kerstman te bezichtigen en een kaartje te versturen vanaf de Poolcirkel. Na het bezoek aan de kerstman rijden we door een uitgestrekt landschap via Sodankylä naar Saariselkä voor diner en overnachting.

Vrijdag: Saariselkä - Skipsfjorden/Honningsvåg

Via Ivalo naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Via Inari rijden we naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen. Vanuit Karasjok rijden we naar de Porsanger Fjord. Deze volgen we tot Olderfjord. Daar nemen we de afslag naar de E 69 naar Kåfjord en de Noordkaap-tunnel naar het eiland Magerøya. Diner en overnachting in het Rica Hotel in Skipsfjorden. Na het diner volgt het laatste traject naar het Noordkaapplateau. De 370 meter hoge klip vormt het einde van het vaste land van Europa en u kunt bij helder weer genieten van de middernachtzon. De ‘Nordkaphall’ is in een berg gebouwd en hier toont men een film over Noord-Noorwegen. U ontvangt tevens een persoonlijk Noordkaapcertificaat op naam, als bewijs dat u op het plateau bent geweest. Aansluitend terug naar ons hotel.

Zaterdag: Honningsvåg - Tromsø

Vandaag een lange maar mooie dag. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Aan het einde van de middag komen we aan in de stad Tromsø, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Zondag: Vrije dag

U heeft de gelegenheid om deze prachtige stad, ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd, te bekijken. De stad herbergt verschillende interessante musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Poolmuseum, het planetarium en het Tromsø Museum. Ook de kabelbaan van Fjellheisen is leuk om ‘s avonds te nemen. Op de top van de berg kunt u de middernachtzon volop beleven en het uitzicht over Tromsø en omgeving is fantastisch.

Maandag: Tromsø - Narvik - Melbu

In zuidelijke richting rijden we via het Bardudal en langs Bardufoss naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. In het museum in Narvik wordt u hierover geïnformeerd. De stad is het eindpunt van de Ofotbanen, een trein die vanuit Zweden zalm naar de ijsvrije haven van Narvik brengt voor verder transport. We rijden terug naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Een korte rit brengt ons naar Melbu voor diner en overnachting.

Dinsdag: Melbu - Lofoten - Svolvaer - Rognan

We starten de dag met een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u wat vrije tijd heeft. Vervolgens gaan we met de veerboot naar het vaste land. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Rognan voor diner en overnachting.

Woensdag: Rognan - omgeving Trondheim

Het reisdoel van vandaag is Trondheim, de middeleeuwse koningsstad. We rijden naar de Salt-hoogvlakte en passeren bijna op het hoogste punt de noordpoolcirkel. Het is de tweede keer dat u deze passeert. Via de Messingslett Bru en de Storfossen-waterval bereiken we de Ranelvarivier en het belangrijke industrieplaatsje Mo i Rana aan de Randsfjord. Vervolgens rijden we langs de Storfjord en Bjerka naar Trofors. Via Grong, Vegset en Steinkjer naar de omgeving van Trondheim voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Trondheim - omgeving Oppdal

We vertrekken vanuit ons hotel naar Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. In deze oude Domstad worden de Noorse koningen gekroond. Tevens liggen hier negen Noorse koningen begraven. De bezienswaardigheden van Trondheim zijn de Nidaros kathedraal, de oude pakhuizen en de Stiftsgarden. U kunt dit alles op eigen gelegenheid bekijken. Na het bezoek aan Trondheim rijden we naar ons volgende hotel in de omgeving van Oppdal, waar we vroeg in de middag aankomen en 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Na een paar drukke dagen kunt u deze dag naar eigen idee invullen. Lekker uitslapen of een mooie wandeling maken door de Noorse natuur. Aan u de keuze!

Zaterdag: Omgeving Oppdal - Lillehammer - Hamar - omgeving Oslo

Rond het middaguur vertrekken we en rijden via Otta en het Gudbrandsdal naar Ringebu. Hier staat één van de mooiste staafkerkjes van Noorwegen. We rijden daarna naar de Olympische stad Lillehammer, waar we een stop maken bij de Olympische springschans. Vervolgens rijden we naar Hamar, bekend om de wereldberoemde schaatshal (het Vikingschip), voor een fotostop. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Vettre, nabij Oslo.

Zondag: Vettre - Trelleborg

We beginnen de dag met een twee uur durende stadsrondrit door Oslo o.l.v. een stadsgids. U ziet o.a. het markante Raadhuis aan de haven, het Koninklijke Paleis en het Vigeland Beeldenpark. De Holmenkollenberg biedt u een prachtig uitzicht over de stad. Na de stadsrondrit rijden we via de Noors-Zweedse grens, via Tanum, Uddevalla, Göteborg, Lund en Malmö naar Trelleborg. We vertrekken om 22.00 uur met één van de luxe ferryboten van de TT-Line naar Travemünde. Diner en overnachting aan boord.

Maandag: Travemünde - Nederland

Na het ontbijtbuffet aan boord vertrekken we vanuit Travemünde en rijden via Hamburg en Bremen naar Nederland, waar u ter afsluiting van deze indrukwekkende reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u via onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Omdat wij u zoveel mogelijk van Scandinavië willen laten zien, moet u rekening houden met wat langere reisdagen. Het kan voorkomen dat de plaatsnamen per reis verschillen.

Reisverhaal Emiel

Deze foto is gemaakt tijdens onze zeer geslaagde reis naar de Noordkaap van 17 t/m 31 juli.
Een mooi stilleven aan het uiteinde van het Saltdalsfjord bij het Rognan Hotell. Een geweldig hotel op een prachtige locatie, waarbij de verzorging TOP was. Ook de speciale verwelkoming door de eigenaar het hotel was bijzonder. Zeker een hotel om in de reis te houden.

Reisverhaal Jan, Reina en Peter

Wij zijn voor het eerst met Bolderman op reis geweest van 19 juni tot 3 juli naar de Noordkaap en wat een prachtige reis gemaakt mooie overtochten gemaakt naar Zweden en Finland en een bijzondere ervaring om de middernachtzon mee te maken op de Noordkaap. Ook de steden Stockholm, Tromso ,Trondheim en Oslo waren het bezoeken zeker waard. Prima hotels onderweg met goede dine's en ontbijt en zeker bijzonder het hotel in Rognan waar de Nederlandse vlag op hing en onthaald werden met een welkomstdrankje en bij vertrek een toespraak van de hoteleigenaar. Ook een dikke pluim voor onze chauffeur Robert die veel wist te vertellen tijdens de reis Ook wij overwegen om een volgende keer weer een reis te maken met Bolderman

Reisverhaal Maarten

Hoi Bolderman, ik wil graag de volgende foto insturen voor de foto wedstrijd van Bolderman. Wij zijn bezig met de reis naar de Noordkaap van Bolderman  met onze geweldige chauffeur Robert! Hij is echt een goeie en fijne chauffeur. Hij heeft echt oog voor ons! Zo had hij een lekker drankje voor ons toen we de Noordkaap hadden bereikt! Dit heeft hij aan een van onze mede reizigers mee gegeven zodat we met z'n allen konden toosten op dit mooie moment. Zelf was hij er helaas niet bij want hij ging optijd naar bed, want hij mocht ons de dag erna weer verder brengen richting Tromsø. Wij voelen ons erg veilig bij Robert in de bus, echt een klasse chauffeur. Ook al zijn wij (mijn vriendin en ik) pas begin twintig wij vinden het echt fantastisch! Bij deze de foto voor de wedstrijd. En complimenten voor de mooie reis en de fantastische chauffeur! Groetjes Maarten

Reisverhaal Petra

Dag 1 van onze prachtige reis door Scandinavië en de Noordkaap. Met de TT-Line van Travenmunde naar Trellenborg. Onderweg was er wat tijd over om nog even door Lübeck te struinen. Mooie stad.

Vandaag de foto's van dag 2 van onze rondreis door Scandinavië. Via een mooie route door Zweden reden we door naar de ferry om zo de volgende morgen in Finland te zijn. Halverwege de middag hebben we nog een stop gemaakt in Stockholm, waar we een rondleiding kregen door een deel van de stad.

Dag 4 van onze rondreis bracht ons via de Botnische golf naar Rovaniemi de hoofdstad van Fins Lapland. We zijn de poolcirkel gepasseerd en zijn bij de kerstman op bezoek geweest. Onderweg liepen er nog rendieren voor de bus. Was een prachtig gezicht.

Dag 5 van de rondreis bracht ons de Fins-Noorse grens. We reden langs meren en fjorden om vervolgens in Skipsfjorden te overnachten. Maar eerst zijn we nog naar de Noordkaap geweest.

Dag 6 Vandaag weer een lange reisdag. Maar wel een hele mooie dag. Prachtig weer en mooie vergezichten. Foto's zijn bijna allemaal door het raam gemaakt van de bus. 

Dag 7 was een vrije dag. We zijn met de gondel omhoog gegaan. Zo hadden we een prachtig uitzicht over Tromsø. En we hebben een prachtige Botanische tuin bezocht.

Dag 8: Deze mooie dag was het bewolkt. De wolken hingen laag en dat was een prachtig gezicht. We zijn naar Narvik gereden aan het Ofotfjord. Daar hebben we een stop gemaakt om vervolgens door te rijden naar Melbu voor de overnachting.

Vandaag de foto's van dag 9. Een super mooie dag. Gelijk na het ontbijt zijn we met de veerboot naar de Lofoten gevaren. Wat een mooie omgeving. We hebben een prachtige kustroute gereden om vervolgens in Svolvaer wat vrije tijd te hebben. Daarna weer met de veerboot terug om naar ons mooie hotel Rognan in Rognan te rijden waar we de lekkerste zalm ooit hebben gegeten. Wat was dat een lekkernij. Ze hebben daar zelfs de bus van onze chauffeur Johan Schoor gewassen.
 

Dag 10. Vandaag weer een mooie dag met 2 watervallen. We passeren wederom de poolcirkel en de eerste waterval heet de Storfossen waterval. Bij toeval komen we langs een nog veel mooiere waterval waar we gelijk ook een stop hebben. Johan Schoor wordt bijna weggestuurd omdat hij wat van zijn overheerlijke tosti's aan het bakken is en dat mag schijnbaar niet. De Laksfossen waterval is werkelijk adembenemend mooi en we genieten met volle teugen. In de namiddag komen we aan in ons hotel in Trondheim.

Dag 11. Vandaag hebben we tijd om Trondheim te verkennen. Ze hebben daar een prachtige kathedraal de Nidaros genaamd, waar de Noorse koningen worden gekroond. In de oude stad zelf is het ook mooi. Na de lunch rijden we door naar Oppdal waar we 2 nachten zullen verblijven in een prachtig hotel

Dag 12
Vandaag hebben we een rustdag in Oppdal in Noorwegen. Maar dat vinden wij altijd zonde van onze tijd. Dus zijn we er samen op uit getrokken om met de gondel naar boven te gaan. Wat een prachtig uitzicht. En wat was het fris boven op de berg. In de avond hebben we met wat andere reisgenoten een elandsafari gedaan, en ja hoor we hebben ze ook echt gezien.Een geslaagde trip.

Dag 13: Vandaag weer een lang stuk in de bus met stops onderweg. De eerste stop was bij een prachtige houten kerk in Ringebu. Een staafkerk. Werkelijk prachtig. Jammer dat we er niet in mochten. Er was een bruiloft aan de gang. Daarna door naar Lillehammer. De olympische ski schans. We zijn hem helemaal opgelopen. 936 treden. Wat een geweldig uitzicht heb je dan op die hoogte. En als laatste nog even een bezoek aan het Vikingschip in Hamar. Daar was Sven Kramer aan het trainen. Alleen heel jammer dat hij niet even naar ons wilde zwaaien. Daarna door naar Oslo voor een overnachting.
 

Reisverhaal Sehp (chauffeur)

Foto's tijdens de 15 daagse rondreis Noordkaap van Bolderman Reizen

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:

UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

15 dagen Noordkaap

46 reizigers bevelen deze reis aan
8,9 Gemiddelde beoordeling

48 beoordelingen
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,3
 • Algemene beoordeling 8,9
 • Contact met Bolderman 8,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:33:23 | 0,72 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch