telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Polen

vanaf € 599,-

Tijdens deze 12-daagse rondreis Polen maken we kennis met o.a. Kraków, Warschau, Gdansk en het Mazuren gebied. Kraków, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was, heeft vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden. Voor deze bezienswaardigheden hebben we dan ook ruim de tijd in deze stad gereserveerd. Maar ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Warschau, de hoofdstad van Polen, heeft een rijke geschiedenis. Deze fantastische stad is als een feniks uit de as herrezen. Warschau schudt het communistische verleden snel van zich af. Cultuur, geschiedenis en natuur zijn in Warschau duidelijk zichtbaar. Wees verrast en ontdek wat Warschau u allemaal te bieden heeft. Gdansk is een havenstad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijke val van het communistische Oostblok en daarmee in de Poolse geschiedenis. De stad is momenteel sterk in opkomst en heeft van alles te bieden: een mooi strand, een gevarieerd uitgaansleven en vele winkels. Alle drie de steden zijn bijzonder fraai met een indrukwekkende cultuur en historische achtergronden. Samen met de afwisselende landschappen die we tijdens onze excursies doorkruisen, is dit een prachtige rondreis Polen.

 • Bezoek Kraków en Gdansk o.l.v. een lokale gids
 • Bezoek Warschau o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Polen

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons overnachtinghotel net over de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - Wroclaw - Kraków

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Wroclaw, het vroegere Breslau, dat in 2016 nog de cultuurhoofdstad was van Europa. U kunt de prachtige binnenstad van Wroclaw bezoeken en u krijgt hier de gelegenheid om te lunchen. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar ons hotel in Kraków, waar we 3 nachten zullen blijven.

Woensdag: Kraków en excursie zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

We beginnen de dag met een stadstour door Kraków onder leiding van een lokale gids. Kraków is een paradijs voor iedereen die van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. De stad heeft een uniek middeleeuws centrum en werd door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Na de tour wandelen we onder leiding van de gids o.a. over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel in specerijen, leder en zijde uit het Oosten en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka zoutmijn. Ook de prachtige Raadhuistoren en de stoere Barbakan zijn het bekijken waard. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen. Indien u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka, de oudste zoutmijn ter wereld. Het winnen van zout vond voor het eerst in 1044 plaats. Tijdens het bezoek wordt u in de zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in het zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, als ook oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. Trekt u goede wandelschoenen aan! Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of bezoek aan Auschwitz (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het centrum van Kraków. Indien u het Pluspakket heeft geboekt, kunt u deelnemen aan de middagexcursie naar Auschwitz. We bezoeken Auschwitz onder leiding van een lokale gids, die ons alles over het voormalige concentratiekamp zal vertellen. Na dit bezoek rijden we weer terug naar Kraków.

Vrijdag: Kraków - Sandomierz - omgeving Warschau

Na het ontbijt rijden we naar het middeleeuwse stadje Sandomierz. U krijgt hier de gelegenheid om een bezoek te brengen aan dit mooie stadje, dat ook wel 'klein Rome' wordt genoemd. Sandomierz is gebouwd op zeven heuvels  en bezit meer dan 120 monumentale gebouwen. De Romaanse Jacobuskerk en het stadhuis zijn een kijkje waard. We vervolgen onze weg via  een mooie route langs de rivier de Wisla naar ons hotel in de omgeving van Warschau, waar we 3 nachten verblijven.

Zaterdag: Warschau

Vandaag staat een uitgebreide stadstour door Warschau op het programma. Warschau is de hoofdstad van Polen en tevens de regeringszetel. Tijdens de laatste decennia is Warschau enorm veranderd en omgebouwd van een communistische naar een moderne Europese hoofdstad. De Nederlandssprekende gids die ons rondleidt, zal ons er alles over vertellen. U ziet natuurlijk het Paleis van Cultuur en Wetenschap, de Sejm, Wilanów, het Getto, het Koninklijke Paleis en de oude historische binnenstad. U krijgt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid de oude, geheel gerestaureerde binnenstad te bekijken.

Zondag: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel zelf kunt indelen. Met het openbaar vervoer kunt u het centrum van Warschau bereiken.

Maandag: Omgeving Warschau - Mazuren - Elblag Kanaal - Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

We verlaten Warschau en rijden langs het prachtige Mazuren merengebied naar de omgeving van Ostróda, waar we een unieke boottocht over het Elblag Kanaal maken (zie Pluspakket). Deze boottocht duurt ca. 2½ uur. Tijdens de reis wordt onze boot enkele keren uit het water getild, de zogenaamde droge scheepslift, en over het land via een ingenieus systeem (een Nederlandse uitvinding) naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. De lunch gebruiken we op de boot en is inclusief. Een onvergetelijke en zeer unieke excursie, door nog ongerepte natuur. Daarna rijden we verder naar ons hotel in Zdrojewo voor 3 overnachtingen.

Dinsdag: Gdansk

We gaan de hele dag onder leiding van een lokale gids Gdansk verkennen. We bezoeken de kathedraal van Oliwa met het grootste kerkorgel van Polen, waar regelmatig op gespeeld wordt. We rijden ook langs het voetbalstadion van Gdansk, waar 4 wedstrijden zijn gespeeld tijdens het EK-2012 en bezoeken Westerplatte, waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Daarna maken we een wandeling door de prachtige historische binnenstad. U ziet de vele prachtige gevels, de Maria kathedraal en u waant zich in het vroegere Amsterdam. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. Vervolgens gaan we nog naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider, voordat we terug rijden naar ons hotel.

Woensdag: Frombork (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt gaan we naar Frombork, het vroegere Frauenberg, een bijzonder mooie stad die op slechts enkele kilometers van de Russische grens ligt. Op de bekende kathedraalheuvel bevindt zich het Copernicus Museum. De Poolse astronoom Copernicus ontdekte dat de aarde om de zon draait. In het museum krijgt u een goede indruk over zijn leven en zijn theorie, zoals beschreven in zijn boek de Revolutionibus orbium cœlestium. Daarna bezoeken we het observatorium, waar we in het heelal kunnen kijken. Natuurlijk heeft u voldoende tijd om het prachtige stadje met z’n kathedraal te bezichtigen. In de loop van de middag keren we terug naar Zdrojewo.

Donderdag: Zdrojeweo - Torun - Gniezo - Pools-Duitse grens

Na het ontbijt rijden naar de stad Torun, die is gelegen aan de rivier de Wisla en wordt ook wel gezien als één van de mooiste steden van Polen. De naam van deze stad is ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als belangrijk monument. Er is een prachtig marktplein met een indrukwekkend raadhuis in het centrum. Hierna vervolgen we onze weg en brengen een bezoek aan het stadje Gniezno, de vermoedelijke eerste hoofdstad van Polen in 966. Tot op de dag van vandaag is het de hoofdzetel van de Katholieke Kerk in Polen. U krijgt de gelegenheid om te lunchen en zelf nog even de binnenstad te bezichtigen. Daarna rijden we naar ons hotel nabij de grens.

Vrijdag: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste etappe van deze imponerende reis. Via de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reisverhaal Marjon

Wat hebben wij genoten van onze prachtige rondreis van 12 dagen door het prachtige land Polen. Ruim 4000km gereden. Fantastisch weer gehad, temperatuur tussen de 25 - 33 graden. Goede chauffeur, Mike, die heel veel informatie gaf tijdens de busrit en zijn leuke dochter Jacqueline die zorgde voor de catering. Ontzettend veel gezien en veel indrukken opgedaan, zowel mooie als heel verdrietige, die we nu nog allemaal aan het verwerken zijn. En natuurlijk niet te vergeten ons reisgezelschap, 50 personen, we voelden ons een grote familie 😜

Reisverhaal Matthieu

Onvergetelijke rondreis gedaan in Polen. Met dank aan chauffeur en gids 

12 dagen Rondreis Polen

163 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
168 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:33:12 | 0,87 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch