12 dagen Rondreis Polen

Tijdens deze 12-daagse rondreis Polen maken we kennis met o.a. Krakow, Warschau, Gdansk en het Mazuren gebied. Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was, heeft vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden. Voor deze bezienswaardigheden hebben we dan ook ruim de tijd gereserveerd. Maar ook de omgeving van Krakow komt aan bod, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Warschau, de hoofdstad van Polen, heeft een rijke geschiedenis. Deze fantastische stad is als een feniks uit de as herrezen. Warschau schudt het communistische verleden snel van zich af. Cultuur, geschiedenis en natuur zijn in Warschau duidelijk zichtbaar. Ontdek wat Warschau u allemaal te bieden heeft. Gdansk is een havenstad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijke val van het communistische Oostblok en daarmee in de Poolse geschiedenis. De stad is momenteel sterk in opkomst en heeft veel te bieden: een mooi strand, een gevarieerd uitgaansleven en vele winkels. Alle drie de steden zijn bijzonder fraai met een indrukwekkende cultuur en historische achtergrond. Samen met de afwisselende landschappen die we tijdens onze excursiedagen doorkruisen, is dit een prachtige rondreis Polen.

  • Bezoek Krakow en Gdansk o.l.v. een lokale gids
  • Bezoek Warschau o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Optioneel Wieliczka zoutmijn
  • Optionele boottocht Elblag Kanaal
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Polen

Maandag: Nederland - Duits-Poolse grens

Met één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons hotel net over de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duits-Poolse grens - Wroclaw - omgeving Krakow

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan Wroclaw, het vroegere Breslau. U kunt de prachtige binnenstad van Wroclaw bezichtigen en u krijgt hier de gelegenheid om te lunchen. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar ons hotel in de omgeving van Krakow, waar we drie nachten zullen verblijven.

Woensdag: Krakow en Wieliczka zoutmijn (zie Bolderman Pluspakket)

We beginnen de dag met een stadstour door Krakow onder leiding van een lokale gids. Krakow is een paradijs voor iedereen die van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. De stad heeft een uniek middeleeuws centrum en werd door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Na de tour wandelen we onder leiding van de gids o.a. over het Centrale Plein, het Rynek Glówny, met de indrukwekkende Lakenhal, eens het centrum voor internationale handel in specerijen, leer en zijde uit het Oosten en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka zoutmijn. Ook de prachtige Raadhuistoren en de stoere Barbakan zijn het bekijken waard. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen. Indien u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka, de oudste zoutmijn ter wereld. Het winnen van zout vond voor het eerst in 1044 plaats. Tijdens het bezoek wordt u rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, als ook oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. Trek goede wandelschoenen aan in de mijn! Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen, die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen in de plaats, die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Omgeving Krakow - Sandomierz - omgeving Warschau

Na het ontbijt vertrekken wij uit ons hotel en rijden we naar het middeleeuwse stadje Sandomierz, dat ook wel 'klein Rome' wordt genoemd. Sandomierz is gebouwd op zeven heuvels en bezit meer dan 120 monumentale gebouwen. De Romaanse Jacobuskerk en het stadhuis zijn het bekijken waard. We vervolgen onze weg via een mooie route langs de rivier de Wisla naar ons hotel in de omgeving van Warschau, waar we drie nachten verblijven.

Zaterdag: Warschau

Vandaag staat een uitgebreide stadstour door Warschau op het programma. Warschau is de hoofdstad van Polen en tevens de regeringszetel. Tijdens de laatste decennia is Warschau enorm veranderd en omgebouwd van een communistische naar een moderne Europese hoofdstad. Onze Nederlandssprekende gids zal u er alles over vertellen. U ziet natuurlijk het Paleis van Cultuur en Wetenschap, de Sejm, Wilanów, het Getto, het Koninklijke Paleis en de oude historische binnenstad. U krijgt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid de oude, geheel gerestaureerde binnenstad verder te ontdekken.

Zondag: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag, die u geheel zelf kunt indelen. Met het openbaar vervoer kunt u het centrum van Warschau bereiken.

Maandag: Omgeving Warschau - Mazuren - Elblag Kanaal - Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken uit Warschau en rijden langs het prachtige Mazuren merengebied naar de omgeving van Ostróda, waar we een unieke boottocht over het Elblag Kanaal maken (zie Pluspakket). Deze boottocht duurt ca. 2½ uur. Tijdens de reis wordt onze boot enkele keren uit het water getild, de zogenaamde droge scheepslift, en over het land via een ingenieus systeem (een Nederlandse uitvinding) naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. De lunch gebruiken we op de boot en is inclusief. Een onvergetelijke en zeer unieke excursie, door nog ongerepte natuur. Daarna rijden we verder naar ons hotel in Zdrojewo voor drie overnachtingen.

Dinsdag: Gdansk

We gaan de hele dag onder leiding van een lokale gids Gdansk verkennen. We bezoeken de kathedraal van Oliwa met het grootste kerkorgel van Polen, waar regelmatig op gespeeld wordt. Daarna maken we een wandeling door de prachtige historische binnenstad. U ziet de vele mooie gevels, de Maria Kathedraal en u waant zich in het vroegere Amsterdam. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Vervolgens gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Hierna rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Szymbark (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we door de Tucholer wouden naar Szymbark, gelegen middenin de Kaszuby. Hier bezoeken we een openluchtmuseum, waar we onder leiding van een gids een rondleiding langs diverse gebouwen krijgen (zie Pluspakket). We zien onder andere het enige huis ter wereld dat op zijn kop staat. Ook zien we de langste plank, tafel en grootste piano ter wereld en we bakken er ons eigen biologisch brood. In de loop van de middag keren we terug naar Zdrojewo.

Donderdag: Zdrojeweo - Torun - Gniezno - Pools-Duitse grens

Na het ontbijt rijden we naar de stad Torun, gelegen aan de rivier de Wisl,a en wordt gezien als één van de mooiste steden van Polen. De naam van deze stad is ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als belangrijk monument. Er is een prachtig marktplein met een indrukwekkend raadhuis in het centrum. Hierna vervolgen we onze weg en brengen een bezoek aan het stadje Gniezno, de vermoedelijke eerste hoofdstad van Polen in 966. Tot op de dag van vandaag is het de hoofdzetel van de Poolse Katholieke Kerk. U krijgt de gelegenheid om te lunchen en zelf nog even de binnenstad te bezichtigen. Daarna rijden we naar ons hotel nabij de Pools-Duitse grens.

Vrijdag: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste etappe van deze imponerende reis. Via de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet brengen we u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rondreis Polen

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reisverhaal Marjon

Wat hebben wij genoten van onze prachtige rondreis van 12 dagen door het prachtige land Polen. Ruim 4000km gereden. Fantastisch weer gehad, temperatuur tussen de 25 - 33 graden. Goede chauffeur, Mike, die heel veel informatie gaf tijdens de busrit en zijn leuke dochter Jacqueline die zorgde voor de catering. Ontzettend veel gezien en veel indrukken opgedaan, zowel mooie als heel verdrietige, die we nu nog allemaal aan het verwerken zijn. En natuurlijk niet te vergeten ons reisgezelschap, 50 personen, we voelden ons een grote familie 😜

Reisverhaal Matthieu

Onvergetelijke rondreis gedaan in Polen. Met dank aan chauffeur en gids 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:21:46 | 0,3 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch