telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Rondreis Polen

vanaf € 499,-

Tijdens deze 12-daagse rondreis Polen maken we kennis met Krakow, Warschau, Gdansk en het Mazuren gebied. Krakow, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was, heeft vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden. Voor deze bezienswaardigheden hebben we dan ook ruim de tijd in deze stad gereserveerd. Maar ook de omgeving zullen we zeker niet vergeten, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Warschau, de hoofdstad van Polen, heeft een rijke geschiedenis. Deze fantastische stad is als een feniks uit de as herrezen. Warschau schudt het communistische verleden snel van zich af. Cultuur, geschiedenis en natuur zijn in Warschau duidelijk zichtbaar. Wees verrast en ontdek wat Warschau u allemaal te bieden heeft. Gdansk is een havenstad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijk val van het communistische Oostblok en daarmee in de Poolse geschiedenis. De stad is momenteel sterk in opkomst en heeft van alles te bieden: een mooi strand, een gevarieerd uitgaansleven en vele winkels. Alle drie de steden zijn bijzonder fraai met een indrukwekkende cultuur en historische achtergronden. Samen met de afwisselende landschappen die we tijdens onze excursies doorkruisen, is dit een prachtige rondreis Polen.

 • Bezoek Kraków en Gdansk o.l.v. een lokale gids
 • Bezoek Warschau o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Boottocht over het Elblagski kanaal
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - omgeving Zagan

Via onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we via de Duitse autobanen met de nodige stops naar ons overnachtinghotel net over de Duits-Poolse grens voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Zagan - Wroclaw - Krakow

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Wroclaw, het vroegere Breslau, dat in 2016 nog de cultuurhoofdstad was van Europa. We bezoeken de prachtige binnenstad van Wroclaw en u krijgt hier de gelegenheid om te lunchen. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar ons hotel in Krakow, waar we 3 nachten zullen blijven.

Woensdag: Krakow en excursie zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

We beginnen de dag met een tour door Krakow o.l.v. een plaatselijke gids. Krakow is een paradijs voor iedereen die van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. De stad heeft een uniek middeleeuws centrum en werd door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Na de tour wandelen we ol.v. de gids met u o.a. over het Centrale Plein, het Rynek Glówny. Direct valt de indrukwekkende Lakenhal op, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka zoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen.
Indien u het Pluspakket heeft geboekt gaat u mee naar de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka, de oudste zoutmijn ter wereld. Het winnen van zout gebeurde voor het eerst in 1044. Tijdens het bezoek wordt u in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in het zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, als ook oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of bezoek aan Auschwitz (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen en een bezoek brengen aan het centrum van Krakow. Indien u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt kunt u deelnemen aan een excursie naar Auschwitz. We bezoeken Auschwitz o.l.v. een lokale gids, die ons alles over het voormalige concentratiekamp zal vertellen. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Krakow - Kazimierz Dolny - omgeving Warschau

Na het ontbijt rijden we via het middeleeuwse stadje Sandomierz en maken hier een koffiestop. we vervolgen onze weg over een interessante route naar de omgeving van Warschau. Onderweg brengen we o.a. een bezoek aan één van de mooiste plaatsen uit de omgeving van Warschau, te weten Kazimierz Dolny. Dit is een stadje aan de oevers van de Wisla rivier. Het is een toeristische trekpleister en één van de prachtigst gesitueerde kleine steden in Polen. In de 16de eeuw en eerste helft van de 17de eeuw kende Kazimierz Dolny de grootste welvaart door de handel in granen langs en over de rivier Wisla. Ondanks dat de handel terug liep, heeft de stad haar oude charisma weten te bewaren. Sinds de 19de eeuw is het een populaire Poolse bestemming geworden en zeker een bezoekje waard. Aansluitend rijden we naar ons hotel, waar we 3 nachten verblijven.

Zaterdag: Warschau

Vandaag staat een uitgebreide stadstour door Warschau op het programma. Warschau is de hoofdstad van Polen en tevens de regeringszetel. Tijdens de laatste decennia is Warschau enorm veranderd en omgebouwd van een communistische naar een moderne Europese hoofdstad. De Nederlandssprekende gids die ons rondleidt, zal ons er alles over vertellen. U ziet natuurlijk het Paleis van Cultuur en Wetenschap, de Sejm, Wilanów, het Getto, het Koninklijke Paleis en de oude historische binnenstad. U krijgt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid de oude, geheel gerestaureerde binnenstad te bekijken.

Zondag: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel zelf kunt indelen. Met het openbaar vervoer kunt u gemakkelijk het centrum van Warschau breiken.

Maandag: Omgeving Warschau - Mazuren gebied - Zdrojewo (zie Bolderman Pluspakket)

We verlaten Warschau en rijden langs het prachtige Mazuren merengebied naar de omgeving van Ostróda, waar we een unieke boottocht over het Elblagski Kanaal maken (zie Pluspakket). Deze boottocht duurt ca. 2½ uur. Tijdens de reis wordt onze boot enkele keren uit het water getild, de zogenaamde droge scheepslift, en over het land via een ingenieus systeem (een Nederlandse uitvinding) naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. De lunch gebruiken we op de boot en is inclusief (zie Pluspakket). Een onvergetelijke en zeer unieke excursie, door nog ongerepte natuur. Daarna rijden we verder naar ons hotel ten zuiden van Gdansk in Zdrojewo voor 3 overnachtingen.

Dinsdag: Gdansk

We gaan de hele dag o.l.v. een lokale gids Gdansk verkennen. We bezoeken de kathedraal van Oliwa met het grootste kerkorgel van Polen. Misschien kunnen we zelfs een demonstratie van dit orgel bijwonen. We rijden langs het voetbalstadion van Gdansk waar 4 wedstrijden zijn gespeeld van het EK-2012. We bezoeken Westerplatte, waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Daarna maken we een wandeling door de prachtige historische binnenstad. U ziet de vele prachtige gevels, de Maria-kathedraal en u waant zich in het vroegere Amsterdam. Natuurlijk bezoeken we een werkplaats waar barnsteen geslepen wordt. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie. Vervolgens gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Daarna gaan we terug naar ons hotel.

Woensdag: Frombork (zie Bolderman Pluspakket)

We gaan naar Frombork, het vroegere Frauenberg, een bijzonder mooie stad die op slechts enkele kilometers van de Russische grens ligt. Op de bekende kathedraalheuvel bevindt zich het Copernicus Museum. De Poolse astronoom Copernicus ontdekte dat de aarde om de zon draait. In het museum krijgt u een goede indruk over zijn leven en zijn theorie, zoals beschreven in zijn boek de Revolutionibus orbium cœlestium. Daarna bezoeken we het observatorium waar we in het heelal kunnen kijken. Natuurlijk heeft u voldoende tijd om het prachtige stadje met z’n kathedraal te bezichtigen. Daarna keren we terug naar het hotel.

Donderdag: Gdansk - Torun - Pools-Duitse grens

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden naar de stad Torun, die is gelegen aan de rivier de Wisla en ook wel wordt gezien als één van de mooiste steden van Polen. De naam van deze stad is ook terug te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO als belangrijk monument. Er is een prachtig marktplein met een indrukwekkend raadhuis in het centrum. Hierna vervolgen we onze weg en brengen een bezoek aan het stadje Gniezo, de vermoedelijke eerste hoofdstad van Polen in 966. Tot op de dag van vandaag is het de hoofdzetel van de Katholieke Kerk in Polen. U krijgt de gelegenheid om te lunchen en zelf nog even de binnenstad te bezichtigen. Daarna rijden we naar ons hotel nabij de grens.

Vrijdag: Pools-Duitse grens - Nederland

De laatste etappe van deze imponerende reis. Via de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Na een goed verzorgd afscheidsbuffet brengen we u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Polen

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Elektriciteit:
In Polen kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Polen.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan in Nederland.

12 dagen Rondreis Polen

27 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

28 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,4
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:12:30 | 0,44 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch