telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden

vanaf € 719,-

Schotland, een mystiek land met een eeuwenoude geschiedenis en bezocht door vele vreemde volken, zoals de Kelten en Vikingen. De gastvrije bevolking, overweldigende natuur, ontelbare mythes en legenden en vele historische steden maken Schotland tot een aantrekkelijk land. Maak kennis met de kilts, doedelzakken en whiskydistilleerderijen. De Schotse Hooglanden worden gekenmerkt door een ruige natuur met bergen en de beroemde Lochs. Tijdens het bezoek aan Edinburgh zult u ontdekken waarom deze stad tot een van de mooiste hoofdsteden van Europa mag worden gerekend. Helemaal in het noorden gaan we naar John o’Groats, waar u over kunt varen naar de Orkney-eilanden. Het Schotse landschap nodigt uit tot fotograferen, maar de echte sfeer is niet vast te leggen, die moet u zelf ervaren! Boek daarom deze prachtige rondreis Schotse Hooglanden en de Orkney-eilanden bij Bolderman Excursiereizen.

 • Nachtboot IJmuiden-Newcastle v.v.
 • Excursie Orkney-eilanden
 • Bezoek Edinburgh
 • Bezoek Inverness
 • Excursie Dunrobin en Cawdor Castle
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.

Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is dan niet meer geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Schotse Hooglanden en de noordkust

Zaterdag: IJmuiden - Newcastle (zie Bolderman Pluspakket)

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee zal de rondreis naar Schotland beginnen. We rijden naar de terminal van DFDS in IJmuiden. Wilt u geen gebruik maken van de servicelijnen, dan kunt u ook op eigen gelegenheid naar IJmuiden reizen en uw auto op het parkeerterrein van DFDS parkeren. Vanaf 14.00 uur kunt u inchecken op de luxe ferry naar Newcastle; aan boord krijgt u een comfortabele hut toegewezen. Om 17.30 uur is de afvaart. Er is voldoende vertier aan boord, zoals een bioscoop, bars en leuke winkeltjes, om de avond door te brengen. Het diner gebruiken we in het buffetrestaurant (zie Pluspakket). 

Zondag: Newcastle - Edinburgh - Dornoch (zie Bolderman Pluspakket)

Het ontbijt gebruiken we aan boord van de ferry (zie Pluspakket). Na het ontschepen in de haven van Newcastle rijden we naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Bezienswaardig zijn de indrukwekkende Burcht, de Royal Mile, Princes Street en de prachtige Georgiaanse gebouwen. Daarna vervolgen wij onze reis en rijden we via Aviemore naar ons hotel in Dornoch, waar wij vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Inverness en Tain

Na het ontbijt rijden we naar Inverness, gelegen in het noordoosten van het land. Het is de culturele hoofdstad van de Hooglanden. U kunt hier bijvoorbeeld de kathedraal of de Old High Church bezoeken. Er is ook een gezellige overdekte markt en het eigentijdse Museum en Art Gallery. In de loop van de middag kunt u de Glenmorangie Distillery in het plaatsje Tain bezichtigen. Hier kunt u alle stadia van het produceren van whisky zien en natuurlijk kunt u aan het eind van de rondleiding zelf whisky proeven! Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Dornoch.

Dinsdag: Vrije dag of Orkney-eilanden

Vandaag heeft u een vrije dag in Dornoch. Voor de liefhebbers is er, bij voldoende deelname, een excursie naar de Orkney-eilanden (niet inbegrepen). We rijden naar John O’Groats, waar we aan boord stappen van de ferry, die ons naar de Orkney-eilanden brengt. Na aankomst maken we een rondrit over diverse eilanden, waarbij we o.a. de Ring of Brodcar zullen zien. Daarna gaan we 5000 jaar terug in de tijd als we het neolithische dorpje Skara Brae bezoeken. Het dorp lag verscholen onder de zandduinen en is op die manier perfect bewaard gebleven, tot 150 jaar geleden een felle winterstorm het dorp gedeeltelijk heeft bloot gelegd. Na het bezoek aan de Orkney-eilanden varen we terug naar John O’Groats en gaat de rit terug naar Dornoch.

Woensdag: Cawdor Castle en Battlefield of Culloden

Over de Elgin kustweg bereiken we vandaag Cawdor Castle, een kasteel met een boeiende geschiedenis dat u kunt bezoeken. Het is al meer dan 600 jaar de thuisbasis van de Cawdor clan. Het gebouw bestaat uit een middeleeuwse toren, gebouwd rond een legendarische hulstboom. Het is nog steeds de woning van de gravin van Cawdor. Vervolgens rijden we door de legendarische Battlefield of Culloden. Dit is de plaats waar de laatste en meest schrijnende gevechten op Britse bodem werden uitgevochten. Hier kwam in 1745 een einde aan de opstand van de katholieke Jacobieten. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Dunrobin Castle, Lairg en Strathpeffer

Ons eerste doel vandaag is het kasteel van Dunrobin, dat u kunt bezoeken en gebouwd is in de 13e eeuw. Deze statige verblijfplaats van de graaf van Sutherland lijkt op een Frans kasteel en is een van de oudste, nog steeds bewoonde huizen van Groot-Brittannië. Via een mooie route rijden we verder naar Lairg, een klein stadje in het binnenland van Sutherland. De Falls of Shin zien we onderweg op de route naar Strathpeffer. Deze watervallen staan niet bekend om hun grote hoogte, maar wel om hun brute kracht. U kunt met wat geluk de zalmen zien, die stroomopwaarts de waterval opspringen. In het kuuroord Strathpeffer, gelegen aan de rivier de Peffery, kunt u de gebouwen van weleer bekijken, zoals de Strathpeffer Pump Room of het kleine stationnetje. Via Dingwall rijden we terug naar ons hotel, voor de laatst overnachting.

Vrijdag: Dornoch - Tongue - Smoo Cave - Ullapool

Vandaag vertrekken we uit Dornoch en rijden we een gedeelte van de Northcoast 500, een prachtige toeristische route. We pauzeren in het leuke dorp Tongue en houden een fotostop in Durness, het meest westelijke dorp in Schotland. Daarna komen we bij de spectaculaire Smoo Cave, een grot aan zee, die u kunt verkennen vanaf de daarboven gelegen kliffen. We vervolgen onze reis naar het dorp Scourie, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten. In het pittoreske Ullapool, aan de oevers van Lough Broom, zullen we overnachten.

Zaterdag: Ullapool - Pitlochry - Falkirk - Ayr

Na het ontbijt gaan we op weg naar het pittoreske stadje Pitlochry. Vanaf het centrum, met zijn bijzondere bebouwing in Victoriaanse stijl, is het een korte wandeling naar de Pitlochry Dam met zijn beroemde vistrap. Via 34 “traptreden” kan de zalm veilig naar Loch Faskally zwemmen om daar te paaien. De vistrap is een integraal onderdeel van de hydro-electrische dam, waar ook een bezoekerscentrum is ingericht. Hier kunt u alles te weten komen over de levenscyclus van de zalm. Vervolgens reizen we via Stirling, een marktplaats in het centrum van Schotland, naar Falkirk. Hier kunt u de Kelpies, 30 meter hoge paardenkopsculpturen, bewonderen en een blik werpen op het Falkirk Wheel, een bijzondere scheepslift. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel in Ayr voor de overnachting.

Zondag: Ayr - Gretna Green - Newcastle (zie Bolderman Pluspakket)

Vanuit Ayr rijden we naar Gretna Green. Een romantische plek met een bijzondere geschiedenis. Het is een trouwlocatie sinds 1754. Hier werden huwelijken van verliefde stellen bekrachtigd, die in hun land nog toestemming moesten hebben van hun ouders. Er worden nu nog jaarlijks zo'n 5000 huwelijken voltrokken. Vervolgens rijden we naar de haven van Newcastle, waar we inschepen aan boord van de ferry naar IJmuiden. Het vertrek is om 17.00 uur. Na het diner (zie Pluspakket) kunt u natuurlijk weer gebruik maken van de vele faciliteiten aan boord. 

Maandag: Newcastle - Nederland (zie Bolderman Pluspakket)

U gebruikt uw ontbijt aan boord (zie Pluspakket) en om ca. 09.45 zal de ferry aanmeren in de haven van IJmuiden, waar de ontscheping plaatsvindt. U wordt rechtstreeks per servicelijn huiswaarts of naar ons centrale overstappunt in Zeeland gebracht.

Landkaart: Rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Dornoch Hotel, Dornoch

Dit typisch Schotse hotel ligt in de Schotse Hooglanden en heeft een schitterend uitzicht over het water van Dornoch Firth, dat rechtstreeks grenst aan de Noordzee, en het bijbehorende zandstrand. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Romanie

Gisteren terug gekomen van de mooie reis Schotse Hooglanden en de noordkust . Met mooi en droog weer. Een hele gezellige groep. En niet te vergeten onze geweldige chauffeuse Marleen. En wat een gastvrouw. Koekje bij de koffie, soepstengel bij de soep, aardbeien, worst en kaas, chipjes, lekkere koek. Ongelooflijk wat zijn we verwend. En Kristel heeft ons voorzien van koffie, fris enz...niets was haar te veel. Het was weer een geslaagde reis.

Reisverhaal Pia

Net terug van de prachtige NOORD SCHOTLAND reis.

Een reis met veel afwisselende natuur. Ik zelf vond de West kant het mooiste. Orkney erg leuk om eens te zien. We hadden een leuk en gezellig gezelschap. we hadden al snel een groepje van 8 personen gevormd de jongsten. Peter en zijn vrouw verzorgden ons super met een natje en koekje. De koffie was zalig. Enorm bedankt nog. De hotels waren ok. Aantal waren huizen die aan elkaar verbonden waren. Waardoor je sluip door en op en af trappetjes had. Maar als je even bij de receptie vraagt of er iemand je koffer naar je kamer wil sjouwen, tegen een pond, is dit prima te doen. Eten was overal op een na [ het laatste hotel] prima. Probeer vooral de hachis, echt wel goed te doen. En dan dames en heren, onze chauffeur en reisleidster. Ik kan niet anders zeggen als je Marleen krijgt mag je in je handjes knijpen. Wat een toppertje. Zo lief zorgzaam voor ons. Wist enorm veel te vertellen. Niks was haar teveel. Ben dus erg zuinig op haar Bolderman. Ze maakte onze reis onvergetelijk. Dank je wel Marleen. 💖Ben nu aan het bij komen van alle indrukken. In een woord doen deze reis.

Reisverhaal Ronald

Bijgaande foto is gemaakt tijdens onze rondreis door de Schotse hooglanden en Orkney eilanden van 29-04- t/m 08-05-2019. Ik heb deze reis samen met mijn vrouw Elly gemaakt en zij is ook de maakster van deze foto. De reis werd perfect begeleidt door onze chauffeuse Marleen. Onderweg waren we getuige van een indrukwekkende natuur en prachtige vergezichten. Op weg van de Noordwestkust, via allerlei single lane roads, naar Ullapool kwamen we deze herder tegen met zijn kudde. De foto is genomen vanuit de Bolderman bus. Ons sprak met name de kleurcontrasten van deze foto erg aan.

Reisverhaal Christina

Bijgaande foto is gemaakt in schotland de schotse hooglanden.Prachtig is het daar. deze boten lagen gewoon daar en blijven liggen tot ze vergaan zijn.
De chaffeur was gestopt voor een foto momentje.
 

Reisverhaal Els

Wij zijn in mei/juni met Bolderman naar Schotland en de Schotse Hooglanden geweest. Wat hebben wij genoten van deze mooie reis, mede door onze chauffeur/gids Marleen. Wat een kennis heeft zij in huis. En wat zijn wij verwend door haar met allerlei lekkers, ijsjes, stukjes kaas en worst, aardbeien niets was haar te veel. Chapeau!! We hebben genoeg foto's om het heimwee te 'verzachten'.

Reisverhaal Familie P. Thomas

Bijgaand foto's van onze reis Schotland en Schotse Hooglanden.

Reisverhaal Marianne

Net een week terug van een prachtige reis naar Schotland en Engeland. Heel veel gezien en gedaan, veel informatie van onze Bolderman chauffeur Edgar en met een leuke groep mensen. Een aanrader!

10 dagen Rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden

72 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
73 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:16:57 | 0,17 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch