telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Rondreis Schotland en Schotse Hooglanden

Schotland, een mystiek land met een eeuwenoude geschiedenis en bezocht door vele vreemde volken, zoals Kelten en Vikingen. De overweldigende schoonheid van het landschap, de ontelbare mythes en legenden en de vele historische steden maken Schotland tot een aantrekkelijk land. Maak kennis met dit bijzondere land: het land van kilts, doedelzakken, whiskydistilleerderijen en een overweldigend mooie natuur. Schotten hebben de naam een hartelijk en gastvrij volk te zijn en zij kunnen vol trots vertellen over hun legendarische voorouders. Tijdens deze rondreis Schotland maakt u kennis met de verschillende gezichten van Schotland. Het zuiden van Schotland wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden, kastelen en abdijen. Daarentegen wordt het noorden (the Highlands) gekenmerkt door de ruige natuur met bergen, meren en de beroemde Lochs. Bij dit alles hoort de befaamde malt whisky, waarvan iedere soort zijn eigen specifieke smaak heeft. Tijdens het bezoek aan Edinburgh zult u beslist ontdekken waarom deze stad tot de mooiste hoofdsteden van Europa mag worden gerekend. Helemaal in het noorden gaan we naar John o’Groats, waar we over kunnen varen naar de Orkney eilanden. Hier nodigt het landschap uit tot fotograferen, maar de echte Schotse sfeer is niet vast te leggen, die moet u voelen. Geniet van de verhalen van Schotland, ooit hartstochtelijk vastgelegd in volksliederen en laat ze herklinken bij een goed glas whisky. Boek deze prachtige rondreis Schotland bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nachtboot Europoort- Hull
 • Excursie Orknay Island
 • Bezoek Fort William
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Schotland en Schotse Hooglanden

Maandag: Nederland - Hull (zie Bolderman Pluspakket)

Vanaf uw instapplaats brengen we u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee stapt u in de touringcar met bestemming rondreis Schotse Hooglanden. We rijden naar Rotterdam en daarna naar de haven van Europoort, waar we om 17.00 uur inschepen voor de overtocht naar Hull. Ook kunt u met uw eigen auto rechtstreeks naar Europoort rijden, waar u op de parkeerplaats van P&O ferries uw auto kunt parkeren. Aan boord krijgt u een uitstekend dinerbuffet aangeboden (zie Pluspakket). Na het diner is er voldoende vertier aan boord, zoals bijvoorbeeld een bioscoop. Daarna heerlijk slapen in uw hut.

Dinsdag: Hull - Edinburgh - Dunkeld

Als u wakker wordt is de Engelse kust al in zicht. Na een heerlijk ontbijt aan boord (zie Pluspakket) volgt de ontscheping. Via een mooie route passeren we de grens tussen Engeland en Schotland. We pauzeren even voor een foto en gaan dan naar de hoofdstad Edinburgh. Bezienswaardigheden zijn de Burcht, Royal Mile, Princes Street en de vele georgiaanse gebouwen. Na het bezoek aan Edinburgh vervolgen we onze route naar ons hotel voor de eerste overnachting in Schotland.

Woensdag: Dunkeld - Pittlochry - Golspie - Thurso

We verlaten het hotel en brengen een bezoek aan de kleinste whiskydistilleerderij van Schotland. Hier wordt nog steeds traditioneel whisky gemaakt. Als u het proces gevolgd heeft kunt u natuurlijk ook een heerlijke "dram of whisky" proeven. Aansluitend rijden we via een mooie route naar het 13e eeuwse Dunrobin Castle. Aan het einde van de middag arriveren we in ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of Excursie Orkney Island

Vandaag heeft u een vrije dag in Castletown. Een optionele excursie naar de Orkney’s behoort tot de mogelijkheden. Bij John o’Groats varen we over naar de Orkney’s. In Kirkwall, de hoofdstad van de Orkney’s, staat de St. Magnus Kathedraal uit de tijd van de Vikingen. We stoppen in Stromness waar de zeilschepen hun laatste stop hielden voor ze naar Amerika voeren. Daarna gaan we 3000 jaar terug in de tijd als we Skara Brae naderen, een dorp dat bedolven was onder de zandduinen en dat 150 jaar geleden weer blootgelegd werd door een winterse storm. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel. (kosten dagtocht niet bij de prijs inbegrepen)

Vrijdag: Castletown - Ullapool

We vervolgen onze rondreis en rijden via een prachtige route langs de noordkust via Loch Broom naar Castletown. Geniet van de klippen en mooie vergezichten. We brengen een bezoek aan Smoo Cave, waar u de lunch kunt gebruiken. Aansluitend rijden we naar het hotel voor diner en overnachting.

Zaterdag: Ullapool

Vandaag kunt u de omgeving van Ullapool, het dorpje waarvoor de bevolking de visserij erg belangrijk is, verkennen. Na de middag heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met een boottocht (kosten niet inbegrepen). Tijdens deze boottocht heeft u grote kans om dolfijnen, zeehonden of zelfs orka’s te spotten. Verder kunt u genieten van de prachtige vergezichten die de westkust te bieden heeft. We rijden terug naar ons hotel. Onderweg maken we nog een stop bij één van de watervallen in de omgeving. Na het diner wordt er bij voldoende deelname een muzikale avond georganiseerd (kosten niet inbegrepen).

Zondag: Ullapool - Poolewe - Fort William

Vandaag rijden we door één van de mooiste gedeeltes van Schotland. We brengen een bezoek aan de prachtig aangelegde Inverewe Gardens (kosten niet bij de prijs inbegrepen). Door de warme golfstroom groeien hier de mooiste planten. Neem een kijkje bij de Chinese Rododendrons die in de ommuurde tuin staan. Vanaf diverse plaatsen in de tuin heeft u een prachtig uitzicht over Loch Ewe. Daarna rijden we langs Beinn Eighe en de westkust, met uitzicht op de Cuillin Mountains, die het eiland Skye domineren. Verder rijden we langs prachtige meertjes naar de Great Glen, waar we een mooi uitzicht op Loch Ness hebben. We rijden naar Fort William voor diner en overnachting.

Maandag: Fort William - Prestwick

Vandaag wederom een dagje genieten van de prachtige natuur die Schotland ons te bieden heeft. We rijden langs het natuurgebied de Trossachs naar Lanark voor diner en overnachting.

Dinsdag: Prestwick - Hull

We gaan richting Schotse grens en nemen afscheid van dit mooie land. We brengen u naar Hull, waar we aan het einde van de middag inschepen voor de ferryovertocht naar Europoort. Aan boord kunt u genieten van een uitstekend dinerbuffet (zie Pluspakket). Na het diner kunt u gebruik maken van de faciliteiten aan boord.

Woensdag: Hull - Nederland

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord (zie Pluspakket) volgt de ontscheping in de haven van Europoort, om vervolgens via het uitstapschema weer huiswaarts te keren.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Christina

Bijgaande foto is gemaakt in schotland de schotse hooglanden.Prachtig is het daar. deze boten lagen gewoon daar en blijven liggen tot ze vergaan zijn.
De chaffeur was gestopt voor een foto momentje.
 

Reisverhaal Els

Wij zijn in mei/juni met Bolderman naar Schotland en de Schotse Hooglanden geweest. Wat hebben wij genoten van deze mooie reis, mede door onze chauffeur/gids Marleen. Wat een kennis heeft zij in huis. En wat zijn wij verwend door haar met allerlei lekkers, ijsjes, stukjes kaas en worst, aardbeien niets was haar te veel. Chapeau!! We hebben genoeg foto's om het heimwee te 'verzachten'.

Reisverhaal Familie P. Thomas

Bijgaand foto's van onze reis Schotland en Schotse Hooglanden.

Reisverhaal Liesbeth

Deze reis voor de derde keer met chauffeur Marleen Bruin, wat is schotland toch mooi land. Was weer een fantastische vakantie. Volgend jaar ga ik weer. Zeker weten. Wel een andere Hart van Schotland, Trossachs. Tot dan.

Schotland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.
 
Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

10 dagen Rondreis Schotland en Schotse Hooglanden

41 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

41 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:24:38 | 0,6 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch