10 dagen Rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden

vanaf € 1.049,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Schotland, een mystiek land met een eeuwenoude geschiedenis en bezocht door vele vreemde volken, zoals de Kelten en Vikingen. De gastvrije bevolking, overweldigende natuur, vele historische steden en ontelbare mythes en legenden maken Schotland tot een aantrekkelijk land. Maak kennis met de kilts, doedelzakken en whisky distilleerderijen. De Schotse Hooglanden worden gekenmerkt door een ruige natuur met bergen en de beroemde Lochs. Tijdens het bezoek aan Edinburgh zult u ontdekken waarom deze stad tot één van de mooiste hoofdsteden van Europa mag worden gerekend. Helemaal in het noorden gaan we naar John o’ Groats, waar u over kunt varen naar de Orkney-eilanden. Het Schotse landschap nodigt uit tot fotograferen, maar de echte sfeer is niet vast te leggen, die moet u zelf ervaren! Boek daarom deze prachtige rondreis Schotse Hooglanden en de Orkney-eilanden bij Bolderman Excursiereizen.

  • Excursie Orkney-eilanden
  • Bezoek Dunnottar Castle en Aberdeen
  • Excursie Cairngorms National Park
  • Bezoek Edinburgh
  • Bezoek Inverness
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden

Zaterdag: IJmuiden - Newcastle (zie Bolderman Pluspakket)

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee zal de rondreis naar Schotland beginnen. We rijden naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Wilt u geen gebruik maken van de servicelijnen, dan kunt u ook op eigen gelegenheid naar IJmuiden reizen en uw auto in de omgeving parkeren. Omstreeks 17.30 uur is de afvaart. Er is voldoende vertier aan boord, zoals een bioscoop, bars en leuke winkeltjes, om de avond door te brengen. Het diner gebruiken we in het buffetrestaurant (zie Pluspakket).

Zondag: Newcastle - Edinburgh - Stirling (zie Bolderman Pluspakket)

Het ontbijt gebruiken we aan boord van de ferry (zie Pluspakket). Na de ontscheping in de haven van Newcastle rijden we naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Bezienswaardig zijn de indrukwekkende Burcht, de Royal Mile, Princes Street en de prachtige Georgiaanse gebouwen. Daarna vervolgen wij onze reis en rijden we naar ons hotel in de omgeving van Stirling.

Maandag: Stirling - Lybster

Na het ontbijt verlaten we Stirling en rijden noordwaarts via Callender naar het bekende Glencoe een dorpje in de westelijke hooglanden van Schotland, gelegen aan het mooie Loch Leven. We vervolgen onze reis via Fort William, rijden langs het Loch Lochry om zo bij het bekendste Loch van Schotland te komen: Loch Ness. Uiteraard krijgt u ook hier de gelegenheid om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. We rijden verder via Inverness naar ons hotel in Lybster, waar we drie nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of Orkney-eilanden (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben bijgeboekt maken we een mooie excursie naar de Orkney-eilanden. We rijden naar John o’ Groats, waar we aan boord stappen van de ferry, die ons naar de Orkney-eilanden brengt. Na aankomst maken we een rondrit over diverse eilanden, waarbij we o.a. de Ring of Brodcar zullen zien. Vervolgens gaan we 5000 jaar terug in de tijd als we het neolithische dorpje Skara Brae bezoeken. Het dorp lag verscholen onder de zandduinen en is op die manier perfect bewaard gebleven, tot 150 jaar geleden een felle winterstorm het dorp gedeeltelijk heeft blootgelegd. Na het bezoek aan de Orkney-eilanden varen we terug naar John o’ Groats en rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Lybster - Tongue - Smoo Cave

Vandaag rijden we een gedeelte van de Northcoast 500, een prachtige toeristische route. We pauzeren in leuke dorpjes o.a. Tongue en houden diverse fotostops, waaronder in Durness, het meest westelijke dorp in Schotland. Daarna komen we bij de spectaculaire Smoo Cave, een grot aan zee, die u kunt verkennen vanaf de daarboven gelegen kliffen waar u zich soms aan het eind van de wereld waant.

Donderdag: Lybster - Inverness - Aberdeen

Na het ontbijt verlaten we Lybster en rijden via Dunrobin Castle en gardens, een 15e eeuws kasteel, naar het stadje Inverness, dat wordt beschouwd als de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. U krijgt hier de gelegenheid om het stadje zelf te ontdekken en te lunchen. Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar Aberdeen, waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Dunnottar Castle en Aberdeen

Na het ontbijt volgen we met lokaal vervoer de kustlijn tot aan Stonehaven. Hier kunt u een bezoek brengen aan Dunnottar Castle (niet inbegrepen), dat spectaculair op een klif aan de noordzee ligt. Niet alleen één van de meest fotogenieke kastelen van Schotland; het speelde ook een cruciale rol in de Schotse geschiedenis. Op deze plek werden ten tijde van de Engelse burgeroorlog de Schotse kroonjuwelen bewaard. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Aberdeen, dat de bijnaam ‘granieten stad’ draagt, vanwege de vele gebouwen die uit graniet zijn opgetrokken. Aberdeen is rijk geworden als haven- en oliestad in het verleden, tegenwoordig is het een levendige universiteitsstad, waar cultuur en historie hand in hand gaan met moderne architectuur. De aanwezigheid van vele parken maken van het levendige Aberdeen één van de groenste steden van Groot-Brittannië.

Zaterdag: Vrije dag of Excursie naar Cairngorms National Park (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket geboekt heeft, kunt u genieten van een prachtige tocht. We verlaten Aberdeen en maken een schilderachtige reis door het Royal Deeside gebied van het Cairngorms National Park. We stoppen bij de Falls of Feugh, deze watervallen zijn betoverend en als u geluk hebt, ziet u misschien zelfs de zalm de rivier op springen. Vervolgens gaan we naar Ballater, naar Crathie Church voor een fotomoment, deze kleine parochiekerk, waar de Koninklijke familie haar eredienst houdt terwijl ze in Balmoral Castle verblijft, en naar het charmante Braemar. Aansluitend rijden we terug naar Aberdeen.

Zondag: Aberdeen - Newcastle (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt beginnen we aan onze tocht naar Newcastle. Via een mooie route en enkele stops, rijden we langs de noordzeekust, Dundee en Perth naar Newcastle, waar we inschepen aan boord van de ferry naar IJmuiden. Het vertrek is om 17.00 uur. Na het diner (zie Pluspakket) kunt u natuurlijk weer gebruik maken van de vele faciliteiten aan boord.

Maandag: Newcastle - Nederland (zie Bolderman Pluspakket)

U gebruikt uw ontbijt aan boord (zie Pluspakket) en om ca. 09.45 uur zal de ferry aanmeren in de haven van IJmuiden, waar de ontscheping plaatsvindt. U wordt rechtstreeks per servicelijn huiswaarts of naar ons centrale overstappunt in Zeeland gebracht.

Landkaart: Rondreis Schotse Hooglanden en Orkney-eilanden

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Schotland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Schotland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
240V, stekkers type G, u heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Schotland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Schotland water uit de kraan te drinken

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
Engels is de officiële taal in Schotland.

Prijsniveau:
De prijzen in Schotland liggen iets hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Koen

Ik ben afgelopen september met mijn vriendin naar de Schotse hooglanden geweest. Hier waren wij op de Isle of Skye met een prachtig uitzicht

Reisverhaal Nottie

Foto 1: het beroemde LochNess-monster is gespot! Tante Nessie wilde toch komen spelen 😉
Foto 2: twee reizen mee mogen maken in dit mooie hotel. Toen ik hoorde dat het verkocht was, moest ik wel even slikken. Deze foto heeft zowel " historische" waarde als emotionele waarde...voor mij dan.
Foto 3: de mooie kleurencontrasten van Schotland. Grauwe lucht, zonneschijn en de mooie bermbloemen

Reisverhaal Myriam

Heb een mooie rondreis gemaakt door Schotland en de orkney eilanden. Was een mooie rondreis en heb weer veel nieuwe plekjes gezien.
Foto 1 is gemaakt bij de Ring of Brodgar.
Foto 2 is gemaakt bij standing Stones of Stennis
Foto 3 is gemaakt bij Dunrobin Castle
Foto 4 is gemaakt bij Dunnottar castle bij Stonehaven.
Was voor mij de 4e naar Schotland en ik hoop dat er in de toekomst weer een nieuwe reis komt met totaal andere lokaties.

Reisverhaal Ronald

Bijgaande foto is gemaakt tijdens onze rondreis door de Schotse hooglanden en Orkney eilanden. Ik heb deze reis samen met mijn vrouw Elly gemaakt en zij is ook de maakster van deze foto. De reis werd perfect begeleidt door onze chauffeuse Marleen. Onderweg waren we getuige van een indrukwekkende natuur en prachtige vergezichten. Op weg van de Noordwestkust, via allerlei single lane roads, naar Ullapool kwamen we deze herder tegen met zijn kudde. De foto is genomen vanuit de Bolderman bus. Ons sprak met name de kleurcontrasten van deze foto erg aan.

Reisverhaal Marianne

Het was een prachtige reis naar Schotland en Engeland. Heel veel gezien en gedaan, veel informatie van onze Bolderman chauffeur Edgar en met een leuke groep mensen. Een aanrader!

Reisverhaal Romanie

Het was een fantastische reis met mooi en droog weer. Een hele gezellige groep. En niet te vergeten onze geweldige chauffeuse Marleen. En wat een gastvrouw. Koekje bij de koffie, soepstengel bij de soep, aardbeien, worst en kaas, chipjes, lekkere koek. Ongelooflijk wat zijn we verwend. En Kristel heeft ons voorzien van koffie, fris enz...niets was haar te veel. Het was weer een geslaagde reis.

Reisverhaal Pia

Net terug van de prachtige NOORD SCHOTLAND reis.

Een reis met veel afwisselende natuur. Ik zelf vond de West kant het mooiste. Orkney erg leuk om eens te zien. We hadden een leuk en gezellig gezelschap. we hadden al snel een groepje van 8 personen gevormd de jongsten. Peter en zijn vrouw verzorgden ons super met een natje en koekje. De koffie was zalig. Enorm bedankt nog. De hotels waren ok. Aantal waren huizen die aan elkaar verbonden waren. Waardoor je sluip door en op en af trappetjes had. Maar als je even bij de receptie vraagt of er iemand je koffer naar je kamer wil sjouwen, tegen een pond, is dit prima te doen. Eten was overal op een na [ het laatste hotel] prima. Probeer vooral de hachis, echt wel goed te doen. En dan dames en heren, onze chauffeur en reisleidster. Ik kan niet anders zeggen als je Marleen krijgt mag je in je handjes knijpen. Wat een toppertje. Zo lief zorgzaam voor ons. Wist enorm veel te vertellen. Niks was haar teveel. Ben dus erg zuinig op haar Bolderman. Ze maakte onze reis onvergetelijk. Dank je wel Marleen. 💖Ben nu aan het bij komen van alle indrukken. In een woord doen deze reis.

Reisverhaal Christina

Bijgaande foto is gemaakt in schotland de schotse hooglanden.Prachtig is het daar. deze boten lagen gewoon daar en blijven liggen tot ze vergaan zijn.
De chaffeur was gestopt voor een foto momentje.
 

Reisverhaal Els

Wij zijn met Bolderman naar Schotland en de Schotse Hooglanden geweest. Wat hebben wij genoten van deze mooie reis, mede door onze chauffeur/gids Marleen. Wat een kennis heeft zij in huis. En wat zijn wij verwend door haar met allerlei lekkers, ijsjes, stukjes kaas en worst, aardbeien niets was haar te veel. Chapeau!! We hebben genoeg foto's om het heimwee te 'verzachten'.

Reisverhaal Familie P. Thomas

Bijgaand foto's van onze reis Schotland en Schotse Hooglanden.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:48:18 | 0,08 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch