telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen Rondreis Klassiek Spanje en Andalusië

vanaf € 699,-

We laten u tijdens deze 15-daagse rondreis klassiek Spanje en Andalusië kennismaken met de diverse streken en culturen in dit prachtige land. In de oudheid is Spanje meerdere malen veroverd door vreemde volkeren, zoals de Phoeniciërs, de Carthagers, de Romeinen en de Moren. Al deze veroveraars hebben hun sporen achtergelaten. Christelijke troepen hebben het land geleidelijk veroverd en in de 15e eeuw verenigd. Een gemeenschappelijke cultuur zat er echter niet in. De verschillende bevolkingsgroepen vinden hun autonomie heel belangrijk. Met alle verschillende culturen, zoals de Romaanse, Moorse, Gotische, Renaissancistische en Barokke, zult u tijdens deze enerverende rondreis kennis maken. Boek deze indrukwekkende rondreis Spanje en Andalusië bij Bolderman Excursiereizen!

 • Al jaren een TOP-reis
 • Bezoek Madrid en Sevilla o.l.v. een gids
 • Bezoek Córdoba
 • Excursie Gibraltar
 • Bezoek Granada met optioneel Alhambra
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan rondreis Klassiek Spanje en Andalusië

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee en de overstap rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - omgeving Pamplona

De rondreis gaat verder in zuidelijke richting. Na het passeren van de Frans-Spaanse grens rijden wij naar de omgeving van Pamplona, waar we dineren en overnachten.

Maandag: Omgeving Pamplona - Burgos - Segovia - Madrid

We rijden vandaag eerst naar Burgos en brengen een kort bezoek aan het historische centrum. In de kathedraal ligt de legendarische Spaanse ridder El Cid begraven. Aansluitend houden we een stop in de mooie stad Segovia. Hier kunt u bijvoorbeeld het Romeinse aquaduct van Trajanus en de kathedraal bewonderen. Vandaar rijden we verder naar Madrid, waar wij twee nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Madrid

Onder leiding van een gids maken we een rondrit door het centrum van de stad, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien krijgt. Het Plaza Mayor, het Palacio Real, langs de Puerta del Sol, de Torre Picasso, het Museo del Prado en het prachtige Parque del Retiro. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder bezichtigen. U kunt bijvoorbeeld het indrukwekkende Koninklijk Paleis met de prachtige tuinen bezoeken.

Woensdag: Madrid - Toledo - Sevilla

Na het ontbijt vervolgen we onze rondreis naar Toledo, schitterend gelegen aan de rivier de Taag. Het is een stad met een rijke geschiedenis. Het mooiste monument van de stad is de kathedraal. De beroemde schilder El Greco woonde ook in deze stad. In de Iglesia de Santo Tomé hangt, naast werken van andere beroemde schilders, zijn meesterwerk. Rond het middaguur vertrekken we weer en rijden we verder naar de prachtige stad Sevilla, waar we het diner gebruiken en één nacht zullen blijven.

Donderdag: Sevilla - Costa del Sol

Een uitgebreide verkenning van Sevilla o.l.v. een gids staat vandaag op het programma. Het centrum bestaat uit 2 gedeelten, El Arenal en Santa Cruz. In El Arenal zien we o.a. de Plaza de Toros de la Maestranza en de Torre del Oro. In Santa Cruz kunt u de gotische kathedraal van Sevilla met de klokkentoren La Giralda bezoeken en het geheel in Arabische stijl gebouwde Real Alcázar met de Koninklijke Paleizen. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel aan de Costa del Sol, waar we voor het diner arriveren en zes nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag hebben we geen programma en kunt u doen waar u zelf zin in heeft. U kunt bijvoorbeeld genieten aan het strand, een wandeling maken of op een van de terrasjes genieten van een drankje.

Zaterdag: Costa del Sol en Córdoba (zie Bolderman Pluspakket)

We rijden naar Córdoba. Het hart van Córdoba wordt gevormd door de oude Joodse wijk bij de Mezquita. U kunt mee met de stadswandeling onder leiding van een gids, waarbij u ook de beroemde Mezquita kunt bezoeken (zie Pluspakket). Deze twaalf eeuwen oude moskee vertoont een mengeling aan bouwstijlen. Heel bijzonder zijn de 850 zuilen van graniet, jaspis en marmer, die het dak dragen. De Torre del Alminar is 93 meter hoog en kan beklommen worden. Ook het Alcázar de los Reyes Cristianos is een bezoek waard. In het gezellige centrum kunt u een drankje drinken en smullen van de Spaanse ‘tapas’. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag of Gibraltar (zie Bolderman Pluspakket)

U mag kiezen, een dagje luieren of een boeiende excursie maken naar de hoge, rotsige kaap Gibraltar. Vergeet niet uw paspoort of ID-kaart mee te nemen! De rots is in 1713 bij de Vrede van Utrecht 'voor eeuwig' aan Engeland toegewezen. Op de helling van de rots ligt het Moorse kasteel uit de 8e eeuw, waarvan de donjon nog altijd een gevangenis is. In de St. Michael’s Cave was in de Tweede Wereldoorlog een hospitaal gevestigd. U kunt met een kabelbaan de berg op (niet inclusief). Hier ziet u, naast het prachtige uitzicht, de beroemde staartloze berber-apen. Ook kunt u met een busje een rondrit over Gibraltar maken (niet inbegrepen).

Maandag: Ronda

Met een lokale Spaanse bus en onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we vandaag naar Ronda. Door de spectaculaire ligging, onneembaar op een rots boven een diepe kloof, was Ronda één van de laatste Moorse bastions. Het zuidelijke deel van de stad is klassiek Moors met klinkerstraatjes en witte muren. Tijdens de wandeling door het centrum ziet u de Puente Nuevo, de brug over de 100 meter diepe kloof, de Casa del Rey Moro, met een lange trap naar de rivier, en de Santa Maria la Mayor, een minaret. Vanaf de Mirador de Ronda heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Granada (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat een bezoek aan Granada op ons programma. U kunt het Alhambra gaan bezoeken (zie Pluspakket), de indrukwekkende citadel, gelegen op de Sabika-heuvel, 200 meter boven de stad. Vanaf de 11e eeuw werden er door verschillende heersers prachtige gebouwen en tuinen toegevoegd aan het complex. Binnen het Alcazaba met zijn enorme vestingmuren en indrukwekkende torens vinden we de Nasridische paleizen met de prachtige Arabische architectuur en decoraties. Naast de voormalige koninklijke verblijven rond de Mirtenhof, zijn ook de christelijke monumenten de moeite waard, zoals het door Karel V in de 16e eeuw gebouwde renaissance paleis. U kunt vandaag ook wandelen door het Albaicin, de oude wijk met steile en smalle straatjes, witte huisjes met geurende tuinen en tal van bezienswaardigheden. U ziet hier de Plaza de San Nicolas met het prachtige en wereldberoemde uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada. Na deze schitterende dag rijden we terug naar ons hotel aan de Costa del Sol.

Woensdag: Costa del Sol - omgeving Benidorm

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden in noordelijke richting via Murcia en Alicante naar ons hotel in de omgeving van Benidorm.

Donderdag: Omgeving Benidorm - Valencia - Costa Brava

We rijden na het ontbijt naar Valencia, de tweede stad van Spanje. Hier houden we een koffiestop. Dan vervolgen we onze route en gaan naar de Costa Brava, waar we overnachten in een hotel in (de omgeving van) Santa Susanna.

Vrijdag: Costa Brava - Midden-Frankrijk

Vandaag verlaten we helaas Spanje weer. Over de Franse Autoroute du Soleil rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Via de Franse autowegen bereiken wij Luxemburg. We vervolgen onze route en bereiken Nederland. Op ons centrale overstappunt wordt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Aansluitend reist u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Klassiek Spanje en Andalusië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Diverse hotels

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels die allen beschikken over een receptie, restaurant en de meeste hebben een lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Spanje en Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Spanje worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Spaans

Prijsniveau:
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

Reisverhaal Petra

Dag 12 Rondreis Klassiek Spanje en Andalucie. Alicante, een prachtige stad aan het water.

Reisverhaal Yildiz

1 jun terug gekomen van een prachtige rond reis van 15 dagen door klassiek spanje en Andalusië.met buschauffeur Adri hij vertelde veel over de omgeving waar wij door heen reden.echt een aanrader deze vakantie

Reisverhaal Marcel

Reisdatum: 15 september 2018 tot 29 september 2018.

Kort verslag: Ongelofelijk wat Spanje allemaal te bieden heeft, wat een prachtig land! Dit was mijn eerste vakantie dat ik alleen reisde. Ik was de jongste vakantieganger (26 jaar). Veel steden en dorpen bezocht en ieder gebied heeft zijn eigen charmes. Onze buschauffeur (Johan) vertelde veel leuke feitjes en weetjes over de gebieden waar wij langskwamen. Ook bezochten wij als extraatje Alicante en Valencia. De vaders, moeders, opa’s en oma’s hebben goed voor mij gezorgd, zoals iemand zei. Andersom stond ik voor de anderen klaar als er wat was. Ook is er veel gelachen! Een geslaagde vakantie, een echte aanrader!

Foto 1: Foto genomen in Segovia, bij het Romeinse aquaduct van Trajanus.
Foto 2: Foto genomen in Madrid, door het hekwerk bij Palacio Real.
Foto 3: Foto genomen in Sevilla, op de Torre del Oro. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Sevilla, de rivier Guadalquivir en het hoogste gebouw van Seviila en Andalusië, Torre Sevilla.
Foto 4: Foto genomen in Ronda, dwalend door de smalle (zij)straatjes met op de achtergrond de kerk de Nuestro Padre Jesús.
Foto 5: Foto genomen in Córdoba, de Romeinse brug Puente Romano met op de achtergrond de Mezquita (het was toen bijna 40 graden!).
Foto 6: Foto genomen in Valencia, in het middelpunt van Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Reisverhaal Aafje

Onze reis was een rondreis door Spanje/Andalusië.
We hadden een fantastische chauffeur die ons langs prachtige plaatsen en landschappen vervoerde van het ene hotel naar het andere.
Steeds aangevuld met prachtige verhalen en alle weetjes van de streken waar we doorheen reisden.
Ook hebben we het getroffen met de mensen die met ons meereisden in de bus.
Dit alles heeft geresulteerd in een prachtige onvergetelijke vakantie waarvan wij naast mooie herinneringen enkele mooie foto's over hebben gehouden.

Reisverhaal Annie

Op de terugweg van een geweldig mooie reis door klassiek Spanje en Andalusië met een fantastische chauffeur en tevens reisleider Johan.

Reisverhaal Dick en Netty

foto 1 : Madrid stierenvechters arena.
foto 2 : Royal Alcazar paleis tuin Sevilla.
foto 3 : Royal Alcazar paleis tuin Sevilla.
foto 4 : Rots van Gibraltar apen.
foto 5 : Overnachtings hotel Abades Benecazó /Sevilla
foto 5 : Granada bij schemering met het Alhambra op de achtergrond.
Deze foto's zijn gemaakt op de reis Spanje/ Andalusië van 16-06-2018
 

Reisverhaal Els

Op zoek naar kathedralen en kerken gewijd aan Maria Magdalena vond ik gesloten deuren in Spanje Andalusië maar nog nooit zoveel Maria verering gezien als in Spanje.
Als ik een kathedraal zie kan ik deze niet voorbij gaan zonder er binnen te zijn geweest terwijl ik nooit in een kerk kom....

Reisverhaal Els

Mijn naam is Els en ik heb deelgenomen aan de reis naar klassiek Spanje/Andalusië op 21 augustus jl.
Erg genoten van wat ik allemaal gezien heb.
Johan had veel kennis van zaken, goed chauffeur en graag bereid iets extra's te doen zoals, al een beetje op de terugreis, nog een paar uur Valencia aandoen.
Opnieuw erg genoten van de bouwwerken van architect Enrique M. Bueso en o.a. bijgaande foto gemaakt.
 

Reisverhaal Gerrit

Weer thuis van een prachtige 15 daagse rondreis Klassiek Spanje Andalusie met Yvonne. Veel gezien, enorm genoten, geweldige chauffeur/reisleider (Johan Schoor) foto's volgen indien daar belangstelling voor is!

Reisverhaal Hanny

19 juni tot 3 juli de rondreis Spanje-Andalusie gemaakt.Een prachtige reis, met een zeer goede chauffeur/reisleider.
Wij hebben er van genoten en raden deze reis aan iedereen aan.

Reisverhaal Tini

Terug uit Spanje van de excursiereis Andalusië, wat hebben we genoten, 15 superleuke dagen. De buschauffeur Andre is geweldig, ook als reisleider, iedere dag was een feestje, fijne hotels, goed eten, de gezelligheid onderling, ik kan een heel verhaal gaan schrijven maar iedereen moet het zelf maar ondervinden. Elke reis met Bolderman was prima, dus op naar de volgende keer.

15 dagen Rondreis Klassiek Spanje en Andalusië

150 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
150 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,9
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:24:26 | 0,23 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch