11 dagen vlieg-bus rondreis Klassiek Griekenland

vanaf € 799,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze indrukwekkende vlieg-bus rondreis brengt u naar Griekenland, de bakermat van de Europese beschaving. U maakt tijdens deze reis kennis met veel hoogtepunten uit de Griekse oudheid. Zo komen we natuurlijk in de metropool Athene, waar we de Akropolis met de beroemde Parthenon tempel kunnen bewonderen. Tijdens de reis zien we verder het orakel van Delphi, de beroemde kloosters van Meteora en Olympia, waar in de oudheid de eerste Olympische spelen werden gehouden, en de stad Nauplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de Turkse bezetting. Een ontspannen cruise naar de mooie eilanden Hydra en Spetses is zeker ook de moeite waard. Ga mee en ontdek de Klassieke Griekse oudheid op deze prachtige 11-daagse vlieg-bus rondreis naar Griekenland.

 • Nederlandssprekende reisleider
 • Vlucht vanaf Amsterdam met Transavia
 • Goede 3* hotels incl. ontbijt
 • Inclusief gidsen in Athene, Delphi, Olympia en Argolis
 • Eilandencruise Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-busreis Klassiek Griekenland

Dinsdag: Amsterdam - Athene

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Athene. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijden we naar ons hotel in Athene, waar wij de komende twee nachten zullen verblijven.

Woensdag: Athene

Vandaag bezoeken wij de indrukwekkende Akropolis met de beroemde Parthenon tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena Parthenos, de beschermer van Athene en de godin van de wijsheid. Vervolgens kunt u ook een bezoek brengen aan het bijbehorende museum van Akropolis, waar de archeologische vondsten van de Akropolis zijn tentoongesteld. Het pronkstuk van het museum is de Parthenon Gallery, gelegen op de bovenste verdieping. Hier vindt u een glazen atrium, waarin de 160 meter lange fries van de Parthenon tempel is tentoongesteld in zijn oorspronkelijke staat. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in de stad.

Donderdag: Athene - Delphi

Vandaag reizen wij verder naar Delphi. Onderweg kunt u het klooster Osios Loukas bezichtigen, met unieke fresco’s, waaronder de Jezus van Navi, ontdekt in 1965 en daterend uit de 10e eeuw. Vervolgens rijden wij door naar Delphi, waar u een bezoek kunt brengen aan het beroemde Orakel van Apollon. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Jaarlijks vroegen duizenden mensen advies aan het orakel, bijvoorbeeld of zij wel of geen oorlog moesten beginnen. In het museum ziet u onder meer het beroemde standbeeld van de Wagenmenner van Delphi, één van de beste bronzen beeldhouwwerken. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in Delphi voor de overnachting.

Vrijdag: Delphi - Kalambaka

Na het ontbijt vertrekken wij richting Kalambaka. Onderweg stoppen we bij de kloosters van Meteora, gebouwd op 400 meter hoge rotspilaren door kluizenaars die zich terugtrokken voor de Turkse bezetting. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties hun bijzondere uiterlijk gekregen. U kunt de kloosters van Meteora bezoeken, waarna we verder rijden naar ons hotel in Kalambaka.

Zaterdag: Kalambaka - Metsovo

We rijden vandaag via de op 1.500 meter hoge Katara-pas naar het traditionele bergdorpje Metsovo in de regio Epirus, waar u onder andere de Averoff Art Gallerij kunt bezoeken. Hier staan meer dan 200 schilderijen en beeldhouwwerken van Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw tentoongesteld. Aan het eind van de middag vervolgen we onze route naar ons hotel in Metsovo.

Zondag: Metsovo - Olympia

Na het ontbijt vertrekken we naar Olympia. Onderweg maken we een korte stop in de prachtige stad Ioannina. Ioannina is gebouwd rond het Pamvotismeer. Vervolgens rijden we via Amfilochia en de nieuwe imposante brug van Rio-Antirrio naar Olympia voor de overnachting.

Maandag: Olympia - Tolo

's Ochtends gaan we eerst naar het stadion van Olympia, dat u kunt bezichtigen. De oude Olympische Spelen en de Heraia, de vrouwenspelen ter ere van de godin Hera, werden in dit stadion gehouden. Ook kunt u het museum bezoeken, waar u het standbeeld van Hermes van Praxiteles ziet. Volgens een mythe heeft Zeus zijn zoon Dionysos als baby aan Hermes meegegeven om hem naar zijn zussen te brengen en te beschermen tegen de woede van Hera. Wij rijden vervolgens via het prachtige bergachtige landschap van Arcadia naar de badplaats Tolo, waar wij de komende vier nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag in Tolo. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van de omgeving.

Woensdag: Argolis, Mycene en Nauplion

's Morgens rijden wij na het ontbijt naar het schiereiland Argolis. Hier kunt u een bezoek brengen aan het oude beroemde theater van Epidaurus, gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het theater werd wereldberoemd om zijn verbazingwekkende akoestiek en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor vele optredens. We gaan ook naar Mycene, waar het graf van de mythische koning Agamemnon ligt dat u kunt bezoeken. Daarna heeft u vrije tijd in Nauplion, dat na de Turkse bezetting de eerste hoofdstad van Griekenland was. Aansluitend keren we terug naar Tolo.

Donderdag: Vrije dag of bootcruise eilanden Hydra en Spetses

Vandaag heeft u een vrije dag. Voor de liefhebbers is er een bootcruise naar de eilanden Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren, ca. € 42,- p.p. onder voorbehoud van voldoende deelnemers). Via de Golf van Argolis varen we naar het prachtige eiland Hydra, waar we tegen de middag zullen aankomen. Hydra is gebouwd in de vorm van een amfitheater, gelegen tegen een helling en met uitzicht op de Argosaronische Golf. Hiermee is Hydra één van de meest romantische bestemmingen van Griekenland. Traditionele stenen huizen, smalle geplaveide straten en afgelegen pleinen kenmerken de stad. Vooral door het verbod op auto’s en het gebruik van ongeveer 500 ezels als vervoermiddel, behield Hydra haar onderscheidende sfeer. Vervolgens varen we naar Spetses, dat bekend staat om zijn belangrijke bijdrage aan de Onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het eiland slaagde erin om zijn traditionele karakter te behouden dankzij de grote kapiteinshuizen, die nog steeds getuigen van het glorieuze verleden van het eiland. De pittoreske oude haven en het toeristische centrum Dapia zijn de handelsmerken van de stad Spetses. In de loop van de avond gaan we terug naar ons hotel in Tolo.

Vrijdag: Athene - Amsterdam

Via het imposante Korinthe Kanaal rijden we naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar we na deze prachtige reis afscheid nemen van elkaar.

Landkaart: Klassiek Griekenland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Klassiek Griekenland

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekeland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekeland is de officiële taal Grieks.

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland

Reisverhaal Joep

Zicht vanaf Spetses (excursie per boot naar en van)

Reisverhaal Afra

Net terug van mijn 10e Bolderman reis. Deze keer werd het een vlieg-bus reis. Wat hebben wij
genoten! Wij hadden dan ook een geweldige reisbegeleider, Edwin. Afkomstig uit Nedereland maar al jaren woonachtig in Griekenland. Wat heeft hij ons mooie plekjes laten zien en kennis laten maken met het heerlijke Griekse eten !! Onze reis begon in Athene, waar natuurlijk de Akropolis werd bezocht en aansluitend de Plaka met zijn leuke terrasjes en winkeltjes.
Vervolgens gingen wij naar Delphi, Kalambaka, Meteora, Metsovo, Olympia en tot slot het plaatsje Tolo aan de Zuid kust, waar wij een geweldig hotel hadden aan het water. Onderweg werden diverse kloosters aangedaan, musea en kerken bezocht.
Vanuit Tolo maakten wij nog een boottocht naar de eilandjes Hydra en Spetses. Het was weer een vakantie om nooit te vergeten ! De avond maaltijden die je extra kon boeken waren erg lekker !
Onze volgende Bolderman reis is al gepland en zal ( deze keer weer met de bus ) naar Puglia gaan.

Reisverhaal Hanna

Een prachtige cultuur historische reis door klassiek Griekenland en genieten van indrukwekkende historie van meer dan 3000 jaar filosofie, tragedie, komedie, geschiedenis, kunst en architectuur. Waarbij we veel bijzondere plekken hebben mogen zien. Alles was goed georganiseerd. Zeer goede reis begeleiding, fijne gidsen, gezellige groepsgenoten. Bedankt!

Reisverhaal Carel

Foto 1 Epidaurus
Foto 2 Mystras
Foto 3 Meteora
Foto 4  Monnik bij Klooster Zalige Lucas  modern  meet Old
Foto 5 Meteora

Reisverhaal Ria

Met plezier stuur ik u 4 foto's van de vakantie 11 dagen vlieg-busreis Klassiek Griekenland.

IMG_0754 - het imposante Korinthe Kanaal, een kunstmatige waterweg.
IMG_0042 - het indrukwekkende Akropolis wat in het Grieks "het hoogste punt van de stad" betekent. 
IMG_0164 - de kloosters van Meteora staan sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst
IMG_0369 - de imposante brug van Rio-Antirrio loopt over de Golf van Korinthe en is tevens de verbinding tussen de regio's Centraal Griekenland en de Peloponnesos.
 

Reisverhaal Wim

Hierbij twee foto's gemaakt tijdens de geweldige bus- vliegreis van Bolderman naar Griekenland. Als je van historie en cultuur houdt, mag je deze reis niet missen. Je moet hem minstens één keer in je leven gemaakt hebben. De eerste dagen waren we in Athene en bezochten natuurlijk de Acropolis en hoorden van de mythische verhalen over Zeus en anderen en over de werkelijkheid, zoals de oorlog met Turkije in de oudheid. Vele foto's konden daar gemaakt worden.  Het aantal historische objecten tijdens de reis is te veel om op te noemen. Ik denk o.a. aan de plek waar in de oudheid de Olympische spelen werden gehouden. Erg indrukwekkend waren de kloosters in de buurt van Meteora. De foto's getuigen daarvan.  Eén foto is gemaakt van het klooster op de berg en de andere vanaf een klooster op een berg. Je kunt je in beide gevallen voorstellen dat de klooster daar vroeger een moeilijk te veroveren object was. De laatste dagen brachten we door in de badplaats Tolo. Daar kon je met de andere mensen van de groep al het moois nog eens doornemen en natuurlijk genieten van de Griekse zon.

11 dagen vlieg-bus rondreis Klassiek Griekenland

199 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
208 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,1
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:34:01 | 0,41 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch