telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11 dagen vlieg-busreis Klassiek Griekenland

vanaf € 899,-

Deze nieuwe indrukwekkende vlieg/busreis brengt u naar Griekenland, de bakermat van de Europese beschaving. U maakt tijdens deze reis kennis met veel hoogtepunten uit de Griekse oudheid. Aangekomen in Griekenland brengen wij u eerst naar de metropool Athene, waar we de Akropolis met de beroemde Parthenon tempel bewonderen. U bezoekt de volgende dagen het orakel van Delphi, de beroemde kloosters van Meteora en Olympia, waar in de oudheid de eerste Olympische spelen werden gehouden. Ook brengen wij u naar de stad Nauplion, de eerste hoofdstad van Griekenland, na de Turkse bezetting. Een een ontspannen cruise naar de mooie eilanden Hydra en Spetses wilt u natuurlijk ook meemaken!

 • Aanbetalen niet verplicht
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Veilig online boeken
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

Vluchttijden onder voorbehoud:
Amsterdam 06:45 uur - Athene 11:00 uur
Athene 21:15 - Amsterdam 23:50 uur 

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Dag 1: Amsterdam - Athene

Vlucht van Amsterdam naar Athene. We rijden naar ons hotel in Athene, waar wij de komende twee nachten zullen verblijven. 

Dag 2: Athene

Vandaag bezoeken wij het indrukwekkende Akropolis met de beroemde Parthenon tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena Parthenos, de beschermer van Athene en de godin van de wijsheid. Vervolgens brengen wij ook een bezoek aan het bijbehorende museum van Akropolis, waar de archeologische vondsten van de Akropolis en zijn hellingen worden tentoongesteld. Het pronkstuk van het museum is de Parthenon Gallerij gelegen op de bovenste verdieping. Hier vindt u een glazen atrium, waarin de 160 meter lange fries van de Parthenon tempel ten toon wordt gesteld. De fries wordt ten toon gesteld in zijn oorspronkelijke staat. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: Athene - Delphi

Vandaag vertrekken wij naar Delphi. Onderweg brengen we een bezoek aan het klooster Osios Loukas met unieke fresco’s, waaronder de Jezus van Navi, ontdekt in 1965 en dateert uit de 10e eeuw. Vervolgens rijden wij door naar Delphi waar wij een bezoek zullen brengen aan het beroemde Orakel van Apollon. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Jaarlijks vroegen duizenden mensen advies aan het orakel, zoals de vraag of zij wel of geen oorlog moesten beginnen. In het museum ziet u onder meer het beroemde standbeeld van de Wagenmenner van Delphi, een van de beste bronzen beeldhouwwerken. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in Delphi waar wij zullen overnachten.

Dag 4: Delphi - Kalambaka

Wij brengen een bezoek aan de kloosters van Meteora, gebouwd op 400 meter hoge rotspilaren door kluizenaars die zich terugtrokken voor de Turkse bezetting. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties hun bijzondere uiterlijk gekregen. Na het bezoek aan de kloosters van Meteora rijden we naar ons hotel in Kalambaka.
 

Dag 5: Kalambaka – Metsovo

We rijden via de op 1500 meter hoogte Katara pas naar het traditionele bergdorpje Metsovo in de regio Epirus, waar u onder andere de Averoff Art Gallerij kunt bezoeken. Hier staan meer dan 200 schilderijen en beeldhouwwerken van Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw tentoongesteld. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Metsovo.

Dag 6: Metsovo - Olympia

Na het ontbijt vertrekken we naar Olympia. Onderweg maken we een korte stop in de prachtige stad Ioannina. Ioannina is gebouwd rond het Pamvotismeer. Vervolgens rijden we via Amfilochia en de nieuwe imposante brug van Rio-Antirrio naar Olympia voor de overnachting.

Dag 7: Olympia – Tolo

In de ochtend brengen we een bezoek aan het stadion van Olympia, waar de oude Olympische Spelen en de Heraia, de vrouwenspelen ter ere van de godin Hera, werden gehouden. Vervolgens bezoeken we het museum, waar we het standbeeld van Hermes van Praxiteles kunnen bezichtigen. Volgens een mythe heeft Zeus zijn zoon Dionysos als baby aan Hermes meegegeven, om hem naar zijn zussen te brengen en te beschermen tegen de woede van Hera. Wij rijden via het prachtige bergachtige landschap van Arcadia naar de badplaats Tolo, waar wij de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dag 8: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag in Tolo. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van de omgeving.

Dag 9: Tolo – Argolis – Mycene - Nauplion

In de ochtend rijden wij naar het schiereiland Argolis. Hier brengen wij een bezoek aan het oude beroemde theater van Epidaurus, gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het theater werd wereldberoemd om zijn verbazingwekkende akoestiek, en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor vele optredens. We bezoeken ook Mycene, waar het graf van de mythische koning Agamemnon ligt. Daarna heeft u vrije tijd in Nauplion, dat na de Trukse bezetting de eerste hoofstad van Griekenland was.

Dag 10: Vrije dag of cruise eilanden Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren)

Vandaag heeft u de mogelijkheid om mee te cruisen naar de eilanden Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren, ca. € 35,- p.p. en onder voorbehoud van minimum aantal deelnemers). Via de Golf van Argolis passeren we Spetses en Dokos en varen we naar het prachtige eiland Hydra, waar we tegen de middag zullen aankomen. Hydra is gebouwd in de vorm van een amfitheather gelegen tegen een helling en heeft uitzicht op de Argosaronische Golf. Hiermee is Hydra een van de romantische bestemmingen van Griekenland. Traditionele stenen huizen, smalle geplaveide straten en afgelegen pleinen. Dit kenmerkt de stad Hydra. Vooral door het verbieden van auto’s en het gebruik van ongeveer 500 ezels als vervoersmiddel, behield Hydra zijn onderscheidende sfeer. Vervolgens varen we naar Spetses, wat bekend staat om zijn belangrijke bedrage aan de onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het eiland slaagde erin om zijn individuele traditionele karakter te behouden dankzij zijn goed bewaard gebleven grote kapiteinshuizen, die nog steeds welsprekend getuigen van het glorieuze verleden van het eiland. De pittoreske oude haven en het toeristische centrum Dapia zijn de handelsmerken van de stad Spetses. In de avond gaan we terug naar ons hotel in Tolo.

Dag 11: Athene – Amsterdam

Via het imposante Korinthe Kanaal rijden we naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam – Schiphol, waar we na een prachtige reis afscheid nemen van elkaar.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Deze vliegreis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.
 

Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekeland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekeland is de officiële taal Grieks.

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

11 dagen vlieg-busreis Klassiek Griekenland

28 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

28 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:55:14 | 0,41 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch