telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11 dagen vlieg-bus rondreis Klassiek Griekenland

Deze indrukwekkende vlieg-bus rondreis brengt u naar Griekenland, de bakermat van de Europese beschaving. U maakt tijdens deze reis kennis met veel hoogtepunten uit de Griekse oudheid. Zo komen we natuurlijk in de metropool Athene, waar we de Akropolis met de beroemde Parthenon tempel kunnen bewonderen. Tijdens de reis zien we verder het orakel van Delphi, de beroemde kloosters van Meteora en Olympia, waar in de oudheid de eerste Olympische spelen werden gehouden, en de stad Nauplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de Turkse bezetting. Een ontspannen cruise naar de mooie eilanden Hydra en Spetses is ook de moeite waard. Ga mee en ontdek de Klassieke Griekse oudheid op deze prachtige 11-daagse vlieg-bus rondreis naar Griekenland.

 • 100% vertrekgarantie
 • Bezoek Athene
 • Bezoek Delphi
 • Bezoek Metsovo
 • Bootcruise naar Hydra en Spetses
 • Nederlandssprekende reisleiding
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-busreis Klassiek Griekenland

Dag 1: Amsterdam - Athene

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Athene. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijden we naar ons hotel in Athene, waar wij de komende 2 nachten zullen verblijven.

Voor deze reis kunt u heel voordelig het dinerpakket bijboeken. Voor 10 avonden diner betaalt u slechts € 70,-. U dient dit bij boeking aan te geven.

Dag 2: Athene

Vandaag bezoeken wij de indrukwekkende Akropolis met de beroemde Parthenon tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena Parthenos, de beschermer van Athene en de godin van de wijsheid. Vervolgens kunt u ook een bezoek brengen aan het bijbehorende museum van Akropolis, waar de archeologische vondsten van de Akropolis zijn tentoongesteld. Het pronkstuk van het museum is de Parthenon Gallerij, gelegen op de bovenste verdieping. Hier vindt u een glazen atrium, waarin de 160 meter lange fries van de Parthenon tempel is tentoongesteld in zijn oorspronkelijke staat. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in de stad.

Dag 3: Athene - Delphi

Vandaag vertrekken wij naar Delphi. Onderweg kunt u het klooster Osios Loukas bezichtigen, met unieke fresco’s, waaronder de Jezus van Navi, ontdekt in 1965 en daterend uit de 10e eeuw. Vervolgens rijden wij door naar Delphi waar u een bezoek kunt brengen aan het beroemde Orakel van Apollon. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Jaarlijks vroegen duizenden mensen advies aan het orakel, bijvoorbeeld of zij wel of geen oorlog moesten beginnen. In het museum ziet u onder meer het beroemde standbeeld van de Wagenmenner van Delphi, een van de beste bronzen beeldhouwwerken. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in Delphi, waar wij zullen overnachten.

Dag 4: Delphi - Kalambaka

Na het ontbijt vertrekken wij richting Kalambaka. Onderweg stoppen we bij de kloosters van Meteora, gebouwd op 400 meter hoge rotspilaren door, kluizenaars die zich terugtrokken voor de Turkse bezetting. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties hun bijzondere uiterlijk gekregen. U kunt de kloosters van Meteora bezoeken, waarna we verder rijden naar ons hotel in Kalambaka.

Dag 5: Kalambaka - Metsovo

We rijden vandaag via de op 1500 meter hoge Katara-pas naar het traditionele bergdorpje Metsovo in de regio Epirus, waar u onder andere de Averoff Art Gallerij kunt bezoeken. Hier staan meer dan 200 schilderijen en beeldhouwwerken van Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw tentoongesteld. Aan het eind van de middag vervolgen we onze route naar ons hotel in Metsovo.

Dag 6: Metsovo - Olympia

Na het ontbijt vertrekken we naar Olympia. Onderweg maken we een korte stop in de prachtige stad Ioannina. Ioannina is gebouwd rond het Pamvotismeer. Vervolgens rijden we via Amfilochia en de nieuwe imposante brug van Rio-Antirrio naar Olympia voor de overnachting.

Dag 7: Olympia - Tolo

's Ochtends gaan we eerst naar het stadion van Olympia, dat u kunt bezichtigen. De oude Olympische Spelen en de Heraia, de vrouwenspelen ter ere van de godin Hera, werden in dit stadion gehouden. Ook kunt u het museum bezoeken, waar u het standbeeld van Hermes van Praxiteles ziet. Volgens een mythe heeft Zeus zijn zoon Dionysos als baby aan Hermes meegegeven om hem naar zijn zussen te brengen en te beschermen tegen de woede van Hera. Wij rijden vervolgens via het prachtige bergachtige landschap van Arcadia naar de badplaats Tolo, waar wij de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dag 8: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag in Tolo. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van de omgeving.

Dag 9: Argolis, Mycene en Nauplion

's Morgens rijden wij na het ontbijt naar het schiereiland Argolis. Hier kunt u een bezoek brengen aan het oude beroemde theater van Epidaurus, gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het theater werd wereldberoemd om zijn verbazingwekkende akoestiek en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor vele optredens. We gaan ook naar Mycene, waar het graf van de mythische koning Agamemnon ligt dat u kunt bezoeken. Daarna heeft u vrije tijd in Nauplion, dat na de Turkse bezetting de eerste hoofdstad van Griekenland was. Aansluitend keren we terug naar Tolo.

Dag 10: Vrije dag of bootcruise eilanden Hydra en Spetses

Vandaag heeft u een vrije dag. Voor de liefhebbers is er een bootcruise naar de eilanden Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren, ca. € 35,00 p.p. onder voorbehoud van voldoende deelnemers). Via de Golf van Argolis varen we naar het prachtige eiland Hydra, waar we tegen de middag zullen aankomen. Hydra is gebouwd in de vorm van een amfitheater, gelegen tegen een helling en met uitzicht op de Argosaronische Golf. Hiermee is Hydra één van de meest romantische bestemmingen van Griekenland. Traditionele stenen huizen, smalle geplaveide straten en afgelegen pleinen kenmerken de stad. Vooral door het verbod op auto’s en het gebruik van ongeveer 500 ezels als vervoermiddel, behield Hydra haar onderscheidende sfeer. Vervolgens varen we naar Spetses, dat bekend staat om zijn belangrijke bijdrage aan de Onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het eiland slaagde erin om zijn traditionele karakter te behouden dankzij de grote kapiteinshuizen, die nog steeds getuigen van het glorieuze verleden van het eiland. De pittoreske oude haven en het toeristische centrum Dapia zijn de handelsmerken van de stad Spetses. In de avond gaan we terug naar ons hotel in Tolo.

Dag 11: Athene - Amsterdam

Via het imposante Korinthe Kanaal rijden we naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar we na deze prachtige reis afscheid nemen van elkaar.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze vliegreis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

Reisverhaal Ria

Met plezier stuur ik u 4 foto's van de vakantie 11 dagen vlieg-busreis Klassiek Griekenland van  01-10-2018 tot 11-10-2018 

IMG_0754 - het imposante Korinthe Kanaal, een kunstmatige waterweg.
IMG_0042 - het indrukwekkende Akropolis wat in het Grieks "het hoogste punt van de stad" betekent. 
IMG_0164 - de kloosters van Meteora staan sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst
IMG_0369 - de imposante brug van Rio-Antirrio loopt over de Golf van Korinthe en is tevens de verbinding tussen de regio's Centraal Griekenland en de Peloponnesos.
 

Reisverhaal Wim

Hierbij twee foto's gemaakt tijdens de geweldige bus- vliegreis van Bolderman naar Griekenland ( van 1 t/m 11 oktober). Als je van historie en cultuur houdt, mag je deze reis niet missen. Je moet hem minstens één keer in je leven gemaakt hebben. De eerste dagen waren we in Athene en bezochten natuurlijk de Acropolis en hoorden van de mythische verhalen over Zeus en anderen en over de werkelijkheid, zoals de oorlog met Turkije in de oudheid. Vele foto's konden daar gemaakt worden.  Het aantal historische objecten tijdens de reis is te veel om op te noemen. Ik denk o.a. aan de plek waar in de oudheid de Olympische spelen werden gehouden.   Erg indrukwekkend waren de kloosters in de buurt van Meteora. De foto's getuigen daarvan.  Eén foto is gemaakt van het klooster op de berg en de andere vanaf een klooster op een berg. Je kunt je in beide gevallen voorstellen dat de klooster daar vroeger een moeilijk te veroveren object was. De laatste dagen brachten we door in de badplaats Tolo. Daar kon je met de andere mensen van de groep al het moois nog eens doornemen en natuurlijk genieten van de Griekse zon.

Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekeland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekeland is de officiële taal Grieks.

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

11 dagen vlieg-bus rondreis Klassiek Griekenland

101 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
102 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:22:22 | 0,75 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch