12 dagen Costa Dorada all-inclusive

Heerlijk naar de zon met een geheel verzorgde reis? Aan de Costa Dorada hebben we voor u een prachtige, all-inclusive reis! Een vakantie in een ontspannen sfeer waarbij niets moet, maar veel kan. Wilt u genieten in en om het hotel, dan is dat mogelijk. Wilt u ook een leuke en interessante excursie maken? Het excursieprogramma van deze reis biedt u vele keuzes. U kunt mee naar bijzondere middeleeuwse plaatsjes zoals Montblanc, Poblet, Morella en Peñiscola. Maar ook de oude binnenstad van Tarragona en het Ecomuseum in de Ebrodelta zijn een bezoek meer dan waard. Het excursieprogramma is zodanig samengesteld, dat u optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement in het 4* Palas Pineda Hotel, maar ook de omgeving kunt ontdekken. Ga mee naar deze populaire vakantiebestemming en boek deze goed verzorgde reis bij Bolderman Excursiereizen.

  • 4* all-inclusive hotel
  • Bezoek Tarragona
  • Excursie Ebrodelta
  • Bezoek Montblanc en Poblet
  • Bezoek Montserrat
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Costa Dorada all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden wij met de nodige stops naar ons hotel in Midden-Frankrijk, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Midden-Frankrijk - Santa Susanna

Via de Franse autowegen rijden we langs Montelimar, Avignon en Montpellier naar de Frans-Spaanse grens. Vandaar gaat de reis verder naar ons hotel in Santa Susanna, waar we de komende nacht zullen verblijven.

Maandag: Santa Susanna - Barcelona - La Pineda

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar de prachtige stad Barcelona, waar we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een interessante stadsrondrit maken. In deze stad van de beroemde architect Gaudi ziet u een aantal van de door hem ontworpen gebouwen, zoals Casa Mila en Casa Terrades. Natuurlijk bezoeken wij ook zijn bekendste werk, de Sagrada Familia. Het voetbalstadion van FC Barcelona krijgt u ook te zien als we op weg zijn naar de bekende heuvel Montjuïc, die op een hoogte van ruim 200 meter oprijst boven de haven. U heeft hier een prachtig uitzicht over de hele stad. Ook krijgt u voldoende tijd om te flaneren over de Ramblas en de sfeer op te snuiven van deze bijzondere stad. Aansluitend rijden we naar La Pineda, waar we zeven nachten in het all-inclusive Palas Pineda Hotel zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en kunt u lekker luieren en genieten van het all-inclusive arrangement in het hotel. Ook kunt u het gezellige centrum van Salou gaan verkennen of naar het strand gaan.

Woensdag: Tarragona

’s Morgens kunt u meerijden naar het oude centrum van Tarragona, waar veel resten uit de Romeinse tijd te zien zijn. De Avenue Rambla Nova eindigt op een rotspunt, met uitzicht op de ruïnes van het Amfitheater Roma en de ruïnes van de 12e-eeuwse kerk Santa Maria del Miracle. Iets verder vindt u het Praetorium, een Romeinse toren, ooit verbouwd tot paleis, nu het Pretori i Circ Romans. Hier kunt u Romeinse en middeleeuwse vondsten bekijken. Na de stad bezichtigd te hebben rijden we terug naar ons hotel, waar we voor lunchtijd zullen arriveren.

Donderdag: Morella en Peñiscola

We vertrekken na het ontbijt voor een mooie route naar het eenzame hoogland van El Maestrat, genoemd naar de kruisvaarders van de Orde van de Tempeliers en de Ridders van Montesa. In dit gebied werden versterkte nederzettingen gebouwd, waarvan Morella het best bewaard is gebleven. Rond het stadje staat een indrukwekkende middeleeuwse muur, met zes toegangspoorten, die nog geheel in tact is. Op het hoogste punt van de stad staat de Basilica de Santa Maria la Mayor. Na dit bezoek dalen we af naar de kust en rijden naar het oude stadje Peñiscola, gebouwd rond de voet van een rotsachtige kaap, waarop een kasteel staat. De stad is een labyrint van kronkelende straatjes met witgekalkte huizen. De oude poorten van de stad waren het decor in de beroemde film El Cid. U krijgt hier ruim de tijd dit prachtige stadje te verkennen. In de loop van de middag keren wij weer terug naar La Pineda.

Vrijdag: Montblanc en Poblet

's Ochtends heeft u de gelegenheid om de markt te bezoeken. Aan het begin van de middag vertrekken we naar het Middeleeuwse stadje Montblanc. Binnen de stadswallen vindt u mooie voorbeelden van de militaire architectuur in Catalonië. Een legende vertelt ons, dat Joris bij de Sant Jordipoort de draak versloeg. We vervolgen onze route en gaan naar het klooster van de heilige Maria van Poblet. De bouw van dit klooster begon in de 12e eeuw en in de 14e eeuw was het hoofdklooster voltooid. In de 17e eeuw werd het klooster verlaten en verwoest, maar vanaf 1930 begon men met de restauratie en in 1940 kwamen de monniken terug. Bezienswaardig zijn o.a. de abdijkerk met het prachtige altaarstuk, de 12e-eeuwse refter, de kapittelzaal en de kloostergang. Aan het eind van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Zaterdag: Tortosa en Ebrodelta

Vandaag rijden we eerst naar Tortosa. Al in de tijd van de Iberiërs was Tortosa, strategisch gelegen aan een oversteekplaats in de Ebro, van groot belang. De ruïne van een kasteel en de middeleeuwse stadsmuren herinneren aan deze tijd. De Moren hebben er ook geheerst, het bewijs daarvoor is het Moorse kasteel La Zuda, dat na restauratie dienst doet als parador (staatshotel). We gaan verder en maken een rit door de Ebrodelta, een welvarend rijstbouwgebied. Een gedeelte van het gebied is uitgeroepen tot natuurreservaat en in het Ecomuseum kunt u de vele diersoorten, die in de delta leven, zien. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in La Pineda.

Zondag: Vrije dag

Voor we aan de terugreis gaan beginnen, heeft u nog een heerlijke vrije dag om te genieten van het all-inclusive arrangement in het hotel. U kunt natuurlijk ook nog een fijne wandeling maken in de omgeving of lekker zonnen op het strand. De keus is aan u.

Maandag: La Pineda - Montserrat - Santa Susanna

Na afscheid genomen te hebben van La Pineda rijden we via de badplaats Sitges naar de 1236 meter hoge Montserrat. Op deze berg ligt het heilige oord van Catalonië, het klooster van Montserrat. Het is omgeven door kapellen en grotten van kluizenaars. In de 11e eeuw werd dit kolossale klooster gesticht, maar in 1811 werd het verwoest tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Na de herbouw in 1844 werd het een baken van de Catalaanse cultuur. U krijgt hier ruim de tijd dit bijzondere klooster, met daarin het beeld van de Zwarte Madonna, te bezichtigen. In de loop van de middag reizen wij verder naar ons hotel in Santa Susanna.

Dinsdag: Santa Susanna - Midden-Frankrijk

Na het passeren van de Spaans-Franse grens rijden we via de Autoroute du Soleil naar Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Woensdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze schitterende reis naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Costa Dorada all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Palas Pineda Hotel, La Pineda

Dit hotel is gelegen in La Pineda, ca. 4 kilometer van het centrum van de bekende badplaats Salou en ca. 150 meter van het strand. Het hotel beschikt over veel faciliteiten, waaronder een receptie, lobby, bar, restaurant, lift, zwembad met ligstoelen en poolbar. De kamers beschikken allen over een telefoon, televisie, kluisje (tegen betaling), airconditioning, balkon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft hier op basis van all-inclusive.

Spanje

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Spanje wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Andorra worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Spanje.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Catalaans

Prijsniveau:
De prijzen in Andorra zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

Reisverhaal Gemma

Okktober, een 12 daagse busreis naar Spanje, diverse plaatsen aangedaan en ontzettend veel plezier gehad. Met ook zeker een aantal gezellige mensen. Voor herhaling vatbaar.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:23:48 | 0,21 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch