telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

10 dagen Hart van Schotland, Trossachs

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

Het Schotse landschap is adembenemend afwisselend. Eenzame dalen, fonkelende meren en steeds veranderende luchten geven het land zijn charme. Deze nieuwe reis laat u kennismaken met de mooiste plekjes van de Schotse Laaglanden en een prachtig gedeelte van de Schotse Hooglanden. Schotland is het land van stoere mannen in kilt, van whisky, doedelzakken en haggis. Een land dat altijd gevochten heeft voor zelfstandigheid en behoud van zijn eigen cultuur. U gaat genieten van het ruige binnenland met prachtige bergen, meren, vergezichten en imposante kastelen. Ook bezoekt u interessante plaatsen zoals Pitlochry en Fort William. Ook Oban en het mooie eiland Mull óf een bezoek aan Edinburgh staan op het programma. Gedurende deze reis maakt Bolderman Excursiereizen gebruik van 2 verschillende standplaatshotels, het Loch Achray Hotel of het Loch Awe Hotel. Het excursieprogramma is voor beide standplaatsen nagenoeg gelijk. Boek deze indrukwekkende reis naar het Hart van Schotland bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Midden-Engeland

Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna rijden wij via België naar Calais, waar wij inschepen op de ferry naar Dover. Na aankomst in Dover rijden wij naar ons overnachtingshotel in Midden-Engeland.

Dinsdag: Midden-Engeland - Loch Achray of Loch Awe

Vandaag rijden wij via Carlisle, Glasgow en Stirling naar het plaatsje Callander, de 'toegangspoort naar de Hooglanden'. Vandaar rijden we door de Trossachs, een gebied met een buitengewoon natuurschoon, naar het Loch Achray Hotel, waar wij 7 nachten zullen verblijven. Voor het Loch Awe Hotel rijden wij via Glasgow langs Loch Lomond naar onze bestemming.

Woensdag: Loch Lomond, Inversnaid en Luss

Loch Lomond, het grootste meer van Groot-Brittannië, gaat u vandaag bezoeken. Een prachtige tocht per boot brengt u naar het stadje Inversnaid. Ook bezoeken wij het pittoreske dorpje Luss. De terugweg gaat langs de lieflijke plaatsjes Crianlarich en Lochearnhead.

Donderdag: Edinburgh* (vanuit Loch Achray)

Vandaag brengen wij u naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad wordt door haar ligging op zeven heuvels ook wel 'het Athene van het Noorden' genoemd. Onder leiding van een gids maken we een interessante stadstour. We zien het middeleeuwse centrum, de Royal Mile, het kasteel en Princes Street Gardens. U krijgt ook de gelegenheid te winkelen of iets te drinken in een gezellige pub.

*Bij vertrek op 31 juli, 7, 14 en 21 augustus verblijft u in het Loch Awe Hotel
De in de tekst aangegeven excursie op donderdag wordt vervangen door onderstaande dagtocht

Donderdag: Oban - eiland Mull* (vanuit Loch Awe)

Na een vroeg ontbijt vertrekken wij naar Oban, waar we in de levendige haven de veerboot naar het eiland Mull nemen. De tocht op het eiland wordt uitgevoerd met een lokale bus (niet inclusief). Het landschap op dit eiland is ronduit fantastisch. In Tobermory, de hoofdstad van het eiland, kunt u de bekende Tobermory Distilleerderij bezoeken. Op het eiland staan maar liefst 6 kastelen, waarvan Duart Castle en Glengorm Castle het bekendst zijn. In de middag varen wij terug naar Oban. In dit leuke stadje kunt u nog wat winkelen voor wij terug gaan naar ons hotel.

Vrijdag: Killin, Kenmore en Pitlochry

Wij gaan op weg naar de plaats Killin, waar we de Dochart Waterval bewonderen. Ook kunt u hier een whiskydistilleerderij bezoeken. Aansluitend rijden wij langs Loch Tay naar Kenmore, één van Schotlands mooiste kleine stadjes. Dan komen wij aan in Pitlochry, een gezellige toeristenplaats. Via een mooie route rijden wij terug naar ons hotel.

Zaterdag: Fort William

Vandaag staat een prachtige excursie naar Fort William op ons programma, de plaats die in de schaduw ligt van de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Navis. Deze berg is 1300 meter hoog. Fort William is schitterend gelegen aan de oevers van Loch Linnhe. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

Zondag: Een vrije dag

Geniet van deze vrije dag en maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige omgeving van uw hotel.

Maandag: Culzean Castle

Vandaag brengen wij u naar de kust, naar het plaatsje Ayr. 14 mijl ten zuiden van dit stadje ligt het prachtige Culzean Castle, een enorm kasteel, gebouwd tussen 1777 en 1792. De familie David Kennedy liet het bouwen naast hun middeleeuwse Tower House. Het landgoed omvat een bezoekerscentrum, restaurant, hertenkamp en een prachtige ommuurde tuin met eigen kwekerij.

Dinsdag: Loch Achray of Loch Awe - Midden-Engeland

Na het ontbijt begint de terugreis. We brengen een bezoek aan Gretna Green, gelegen op de grens met Engeland, en bekend om zijn schaakhuwelijken vanaf 1754. Hier kunt u de Old Blacksmith’s Shop bezoeken. Daarna rijden we naar Midden-Engeland, waar wij dineren en overnachten.

Woensdag: Midden-Engeland - Nederland

In Dover nemen we de ferry voor de overtocht naar Calais. Daar aangekomen rijden we via België naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Loch Achray Hotel, Callander

Dit typisch Schotse hotel ligt temidden van de bossen aan de oevers van Loch Achray. De natuur is hier overweldigend. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met bar en restaurant. Per lift is een deel van de kamers bereikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie en koffie- en theezetfaciliteiten.

Loch Awe Hotel, Lochawe Village

Dit typisch Schotse hotel met een historisch karakter ligt middenin de prachtige natuur en kijkt uit over Loch Awe. Eind 19e eeuw was dit een zogenaamd stationshotel, waar vele beroemdheden gelogeerd hebben. Het hotel beschikt over een receptie, lounge en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie en koffie- en theezetfaciliteiten.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
18:24:24 | 0,56 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch