telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische Kust

vanaf € 289,-

Ervaar de Belgische Kust met de Bolderman stedenreis naar België en ontdek Blankenberge, Brugge en Gent. De kust van het Belgische Vlaanderen behoort tot één van de meest bezochte streken van België. Prachtige stranden, culturele steden en pittoreske plaatsjes staan garant voor een gezellig verblijf in dit Nederlandstalige gedeelte van België. Tijdens deze stedenreis België verblijven we in de bekende badplaats Blankenberge. Dat Blankenberge het haar gasten graag naar de zin maakt blijkt uit de vele voorzieningen, die speciaal voor toeristen zijn ingericht. U kunt lekker dwalen door het oude centrum met de leuke winkeltjes, of genieten van een kopje koffie met een Belgische wafel op één van de vele terrasjes aan de boulevard. Dit alles natuurlijk met uitzicht op zee. Vanuit ons Hotel Sabot d’Or maken we schitterende uitstapjes door Vlaanderen naar bijvoorbeeld de steden Brugge, Gent en Antwerpen. Ook de kleine leuke Vlaamse plaatsjes in de directe omgeving, zoals Damme en Lissewege, vergeten we niet. Het Hotel Sabot d’Or ligt op loopafstand van het oude centrum en de boulevard. Ontdek dit prachtig stukje België met deze goed verzorgde reis van Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel dicht bij het centrum
 • Bezoek Brugge en Gent
 • Tocht langs Belgische kust
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Antwerpen - Blankenberge

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt stappen we in de touringcar en kan de stedenreis met de bestemming Blankenberge beginnen. Eerst brengen we een bezoek aan de stad Antwerpen. Hier heeft u vrije tijd om het gezellige centrum te bekijken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Ook heeft u gelegenheid hier de lunch te gebruiken (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar Blankenberge, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dinsdag: Brugge en Damme

Vandaag staan de stad Brugge en het plaatsje Damme op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het Gotische Stadhuis, de Halle en het Belfort. Vervolgens heeft u nog wat tijd in Brugge om bijvoorbeeld te lunchen of nog iets te bekijken. Na de middag gaan we op weg naar het lieflijke plaatsje Damme. Damme is Vlaanderen in een notendop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt, de stad van Tijl Uilenspiegel. Aan het einde van de middag zijn we terug in ons Hotel Sabot d’Or.

Woensdag: Kusttour, Veurne, Diksmuide en Ieper

Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Belgische kust. Via Oostende en Nieuwpoort komen we in de plaats Veurne. Deze stad dateert uit de 9de eeuw. De sporen uit het verleden zijn nog steeds aanwezig. Veurne kent vele gotische gebouwen, waarvan de meeste rond de grote markt zijn gesitueerd. Aansluitend rijden we naar Diksmuide waar ooit de zuivelhandel de belangrijkste inkomstenbron was. De stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. Een bezoek aan deze loopgraven geeft een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in Westhoek. Na de middag bezoeken we Ieper. Al vanaf de 11e eeuw is de naam Ieper bekend en deze naam zou afkomstig zijn van het riviertje de Ieperlee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de stad zwaar onder vuur gelegen en is destijds geheel verwoest. Onder leiding van architect Jules Coomans is de stad weer geheel opgebouwd. De 40 jaren die voor de wederopbouw nodig waren, hebben geresulteerd in wat de stad nu is. U kunt hier zelf bekijken wat de stad Ieper te bieden heeft. Tegen de avond zijn we terug bij ons hotel in Blankenberge.

Donderdag: Gent

Vandaag staat de prachtige stad Gent op ons programma. Gent kenmerkt zich door een groot aantal prachtige gebouwen. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn de St. Baafskathedraal, de Lakenhal en het Belfort. Een glaasje drinken op één van de gezellige terrasjes in het centrum behoort tot de mogelijkheden of een gezellige boottocht op de Leie (niet inclusief). U kunt deze prachtige stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. De terugreis naar Blankenberge gaat via de mooie Zeeuws-Vlaamse plaatsjes Sluis en Lissewege.

Vrijdag: Blankenberge - Nederland

Voor de middag hebben we nog even tijd in Blankenberge. Na de lunch (niet inclusief) rijden we naar Nederland terug. Op ons overstappunt krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze goed verzorgde reis naar Blankenberge, Brugge en Gent.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Sabot d’Or, Blankenberge

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van Blankenberge en heeft een restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, satelliet-televisie en telefoon.

Nederland

Reisdocumenten:
Geldig paspoort of identiteitskaart.

Valuta:
In België wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in België.

Kraanwater:
Het kraanwater in België is veilig om te drinken.

Taal:
Nederlands, Frans en Duits zijn de officiële talen in België.

5 dagen Blankenberge, Brugge, Gent, Belgische Kust

36 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

36 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:12:56 | 0,48 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch