5 dagen Aan de Belgische Kust

vanaf € 379,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ontdek de Belgische Kust met deze Bolderman stedenreis naar België en ontdek Blankenberge, Brugge en Gent. De kust van Belgisch Vlaanderen behoort tot één van de meest bezochte streken van België. Prachtige stranden, culturele steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent en pittoreske plaatsjes zoals Veurne, Diksmuide en Ieper staan garant voor een interessante en gezellige reis in dit Nederlandstalige deel van België. Tijdens deze stedenreis België verblijven we in het familiehotel Sabot d'Or, in de bekende badplaats Blankenberge, een stad met vele voorzieningen voor toeristen. U kunt lekker dwalen door het oude centrum met leuke winkeltjes, of genieten van een kopje koffie met een Belgische wafel op één van de vele terrasjes aan de boulevard. Dit alles natuurlijk met uitzicht op zee. Ga mee op deze goed verzorgde reis naar België en boek vandaag nog bij Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel dichtbij het centrum
 • Brugge
 • Gent
 • Tour langs de Belgische kust
 • Antwerpen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan 5 dagen Aan de Belgische Kust

Maandag: Nederland - Antwerpen - Blankenberge

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de stedenreis naar Blankenberge beginnen. Onderweg brengen we een bezoek aan de stad Antwerpen. Hier heeft u vrije tijd om het gezellige centrum te bekijken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Ook kunt u hier op eigen gelegenheid lunchen. Na dit bezoek rijden we door naar Blankenberge, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

Dinsdag: Brugge en Damme

Vandaag staan de stad Brugge en het plaatsje Damme op ons programma. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het historisch centrum van Brugge. We zien o.a. het gotische stadhuis, de Halle en het Belfort. Vervolgens heeft u vrije tijd in Brugge om te lunchen of bijvoorbeeld zelf iets te bekijken. Na de middag gaan we op weg naar het lieflijke plaatsje Damme. Damme is Vlaanderen in een notendop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt, de stad van Tijl Uilenspiegel. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons Hotel Sabot d’Or.

Woensdag: Kusttour, Veurne, Diksmuide en Ieper

Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Belgische kust. Via Oostende en Nieuwpoort komen we in de plaats Veurne. Deze stad dateert uit de 9e eeuw. De sporen uit het verleden zijn nog steeds aanwezig. Veurne kent vele gotische gebouwen, waarvan de meeste rond de Grote Markt zijn gesitueerd. Aansluitend rijden we naar Diksmuide, waar ooit de zuivelhandel de belangrijkste inkomstenbron was. De stad is het meest bekend geworden door het IJzerfront, oftewel de beruchte dodengang uit de Eerste Wereldoorlog. Dit stukje niemandsland is op sommige plaatsen amper 50 meter breed. U kunt de loopgraven bezichtigen om een goed beeld van de waanzin van de grote oorlog in Westhoek te krijgen. Na de middag bezoeken we Ieper. Al vanaf de 11e eeuw is de naam Ieper bekend en deze naam zou afkomstig zijn van het riviertje de Ieperlee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de stad zwaar onder vuur gelegen en is destijds geheel verwoest. Onder leiding van architect Jules Coomans is de stad weer geheel opgebouwd. De 40 jaren die voor de wederopbouw nodig waren, hebben geresulteerd in wat de stad nu is. Tegen de avond zijn we terug in Blankenberge.

Donderdag: Gent

Vandaag gaan we de prachtige stad Gent bezoeken. Gent kenmerkt zich door een groot aantal schitterende gebouwen. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn de St. Baafskathedraal, de Lakenhal en het Belfort. U kunt de stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Ook kunt u iets drinken op één van de gezellige terrasjes in het centrum of een leuke boottocht op de Leie maken. Via het mooie plaatsje Sluis rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Blankenberge - Nederland

De ochtend in Blankenberge kunt u zelf indelen. Na lunchtijd rijden we naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze goed verzorgde reis naar Blankenberge, Brugge en Gent. Tot slot wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Aan de Belgische Kust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Sabot d’Or, Blankenberge

Dit familiehotel ligt op loopafstand van het centrum van Blankenberge en heeft een receptie, restaurant, lounge, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Wil

Foto's van de 5 daagse reis naar België met bezoeken aan Antwerpen, Brugge, Damme, Veurne, Diksmuide, Ieper, Gent en Sluis. Deze foto's zijn van dag 1, Zeeland, Antwerpen en overnachtingsplaats Blankenberge.

Reisverhaal Joke

Net terug uit Blankenberge Gent en Brugge een fijne vakantie gehad leuke chauffeur goed hotel

5 dagen Aan de Belgische Kust

301 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
314 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:48:36 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch