telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

4-daagse stedentrip Berlijn

vanaf € 89,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één maar een onzichtbare grens scheidt de stad Berlijn nog steeds in twee delen, het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! Boek deze 4-daagse stedentrip Berlijn bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nergens voordeliger
 • Optionele stadsrondrit voormalig West-Berlijn
 • Optionele stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. Reist u samen met een ander gezelschap? Dan adviseren wij u 1 boeking voor het hele gezelschap te maken, zodat u in hetzelfde hotel zult verblijven.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedentrip Berlijn

Donderdag: Nederland - Berlijn

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken (niet inbegrepen). Na de overstap kan de reis beginnen. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond zullen aankomen.

Vrijdag: Stadsrondrit voormalig West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door voormalig West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket). U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Center, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen.

Zaterdag: Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Het oostelijk deel van Berlijn staat vandaag op ons programma. Een Nederlandssprekende gids leidt ons tijdens een boeiende rondrit (zie Pluspakket) langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur, bekend om de vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of gezellig te winkelen op de Kurfürstendamm en Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname zal er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd (niet inbegrepen).

Zondag: Berlijn - Nederland

Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende reis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden wij met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt in Nederland kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Berlijn

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Marjan

Net terug van een 4 daagse stedenreis Berlijn. Met een gezellige groep van 27 mensen hebben we een hele mooie indruk gekregen van Berlijn waar onze gids Gerrit op een onuitwisbare manier het verhaal vertelde van alles wat met WO-II te maken had, het Berlijn van de beruchte muur, maar zeker ook van wat er heden ten dage allemaal te zien is. Veel historie, kris kras van oost naar west Berlijn met bezoek aan o.a. de Joodse wijk, het Joodse monument, Checkpoint Charlie en zoveel meer. Heel veel gezien en verteld door Gerrit en kundig door de stad geloodst door onze chauffeur Adri. Het was de moeite zeker waard. Hotel van der Valk een prima locatie waar het goed overnachten en eten was. Bedankt weer voor de super organisatie van deze interessante stedentrip.

Reisverhaal Henny

Van 13 t/m 16 december ben ik met Bolderman naar Berlijn geweest, pluspakket erbij geboekt. Dus 2x een excursie door de stad en ‘s avonds 3x een diner. Alles was perfect geregeld en ik kijk zeer positief terug op deze reis. Goede gezellige chauffeur, Frans en samen met Gerrit de gids een fantastisch team, ze wisten veel te vertellen. We waren met een gezellige groep mensen op pad. Voor herhaling vatbaar zo’n reis. Top.

Reisverhaal Ilona

Vandaag teruggekomen van de vier daagse reis naar Berlijn. Het was mijn eerste keer met bolderman,ik heb genoten onze chauffeur floris was ook helemaal top! De volgende keer boek ik weet via jullie !

Reisverhaal Kitty

Beste mensen,

mijn vroegere overbuurvrouw, Josine Smit, en ik zijn voor het eerst met Bolderman op vakantie geweest en wel de stedentrip van 4 dagen Berlijn. 
Alles was klasse! Het begon al met prima op tijd opgehaald worden van station Zaandam en ook de aankomst in Zeeland. We hadden goed de tijd om koffie/thee te drinken en wat hebben we ons verwonderd over het zo snel na elkaar vertrekken van alle bussen. Die van ons ging het laatste weg: 
bus A. Ook zo bijzonder: we werden uitgezwaaid door personeel van Bolderman! En we hadden een geweldige chauffeur: Henny.

En wat hebben we genoten van zijn uitleg over bijzondere plaatsen onderweg en later in Berlijn. Ook heel bijzonder, dat we Gerrit nog als gids erbij kregen tijdens de excursies.

We hebben het geweldig gehad: ook een goed hotel Havel Lodge en restaurant aan de overkant met alle keren heerlijke maaltijden: alles verdient meer dan een 8,5 zelfs! Ook op de terugweg is alles helemaal naar wens gegaan en we hebben genoten van het buffet terug in Zeeland. 
Alles goed georganiseerd! Een gestroomlijnde organisatie en nogmaals onze complimenten hiervoor! En we gaan zeker meer reizen maken via Bolderman!

Reisverhaal Michel

4 dagen berlijn heerlijke mooien dagen met onze busschefeur henny, echt indrukwekend. Vooral onze ronleider gerit. Wat een geweldige rondleider was die man. Ook het hotel havel lodge .echt een aanrader

Reisverhaal Paul

Wij hebben enorm genoten van de reis naar Berlijn. Alles was goed geregeld en we hadden een prettige chauffeur (Hennie). Dank daarvoor. Bijgaand een foto een van onze stops in het centrum. 
 

Reisverhaal Sonja

was berlijn van 4 dag was leuk

4-daagse stedentrip Berlijn

372 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
379 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:16:51 | 0,17 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch