telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

4-daagse stedentrip Berlijn

vanaf € 89,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. Alle reden dus om Berlijn te bezoeken. Berlijn is weer één. Een onzichtbare grens scheidt de stad Berlijn nog steeds in twee delen, maar het is fascinerend om te zien welke metamorfose het voormalige Oost-Berlijn ondergaat. Hoewel Oost en West-Berlijn in 1990 werden herenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool uit. Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden, met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft! Boek deze 4-daagse stedentrip Berlijn bij Bolderman Excursiereizen!

 • Nergens voordeliger
 • Stadsrondrit voormalig West-Berlijn
 • Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Reist u met een ander gezelschap, vermeld dit dan bij boeking.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedentrip Berlijn

Donderdag: Nederland - Berlijn

Via één van onze servicelijnen wordt u naar ons centrale overstappunt gebracht, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken (niet inbegrepen). Daarna beginnen we aan onze reis. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar Berlijn, waar we in de vroege avond aankomen.

Vrijdag: Stadsrondrit voormalig West-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door voormalig West-Berlijn onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket). U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, het Europa-Center, de Potsdamer Platz en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Zaterdag: Stadsrondrit voormalig Oost-Berlijn (zie Bolderman Pluspakket)

Het oostelijk deel van Berlijn staat vandaag op ons programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids krijgt u een boeiende rondrit (zie Pluspakket) langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat Unter den Linden, het Staatsoperagebouw, het Koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom en het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. U bent ‘s middags vrij om Berlijn verder te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendamm en de Potsdamer Platz. Bij voldoende deelname zal er door uw chauffeur een boottocht op de Spree worden georganiseerd (niet inclusief).

Zondag: Berlijn - Nederland

Helaas is dit de laatste dag van deze enerverende reis naar de metropool Berlijn. Na het ontbijt rijden wij met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt in Nederland kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Daarna brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Ilona

Vandaag teruggekomen van de vier daagse reis naar Berlijn. Het was mijn eerste keer met bolderman,ik heb genoten onze chauffeur floris was ook helemaal top! De volgende keer boek ik weet via jullie !

Reisverhaal Kitty

Beste mensen,

mijn vroegere overbuurvrouw, Josine Smit, en ik zijn voor het eerst met Bolderman op vakantie geweest en wel de stedentrip van 4 dagen Berlijn. 
Alles was klasse! Het begon al met prima op tijd opgehaald worden van station Zaandam en ook de aankomst in Zeeland. We hadden goed de tijd om koffie/thee te drinken en wat hebben we ons verwonderd over het zo snel na elkaar vertrekken van alle bussen. Die van ons ging het laatste weg: 
bus A. Ook zo bijzonder: we werden uitgezwaaid door personeel van Bolderman! En we hadden een geweldige chauffeur: Henny.

En wat hebben we genoten van zijn uitleg over bijzondere plaatsen onderweg en later in Berlijn. Ook heel bijzonder, dat we Gerrit nog als gids erbij kregen tijdens de excursies.

We hebben het geweldig gehad: ook een goed hotel Havel Lodge en restaurant aan de overkant met alle keren heerlijke maaltijden: alles verdient meer dan een 8,5 zelfs! Ook op de terugweg is alles helemaal naar wens gegaan en we hebben genoten van het buffet terug in Zeeland. 
Alles goed georganiseerd! Een gestroomlijnde organisatie en nogmaals onze complimenten hiervoor! En we gaan zeker meer reizen maken via Bolderman!

Reisverhaal Michel

4 dagen berlijn heerlijke mooien dagen met onze busschefeur henny, echt indrukwekend. Vooral onze ronleider gerit. Wat een geweldige rondleider was die man. Ook het hotel havel lodge .echt een aanrader

Reisverhaal Paul

Wij hebben enorm genoten van de reis naar Berlijn. Alles was goed geregeld en we hadden een prettige chauffeur (Hennie). Dank daarvoor. Bijgaand een foto een van onze stops in het centrum. 
 

Reisverhaal Sonja

was berlijn van 4 dag was leuk

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

 

4-daagse stedentrip Berlijn

109 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

112 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:24:49 | 0,26 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch