telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

4-daagse stedentrip Hamburg en Lübeck

vanaf € 179,-

Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland en heeft de grootste haven van het land. Drie rivieren stromen door de stad en u vindt er vele grachten, bruggetjes en gezellige straatjes. Hamburg is ook een geweldige winkelstad. Voor vertier moet u in de wijk St. Pauli zijn, met de alom bekende Reeperbahn. Tijdens deze stedentrip maken we ook een dagtocht naar Lübeck, ooit een van de grootste en machtigste steden van Duitsland. Deze hanzestad heeft vele mooie monumenten en een gezellig, knus centrum. Tijdens de terugreis naar Nederland brengen we nog een bezoek aan de hanzestad Bremen, waar u natuurlijk de wereldberoemde 'Bremer Stadtmusikanten' moet zien. Boek deze leuke stredentrip naar de hanzesteden van Duitsland vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Hamburg
 • Optionele stadstour Hamburg
 • Optionele avondexcursie St. Pauli
 • Bezoek Lübeck
 • Bezoek Bremen
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedentrip Hamburg en Lübeck

Donderdag: Nederland - Hamburg - Hamburg-Rosengarten

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt waar u een kopje koffie of thee kunt nuttigen (niet inbegrepen). Na de overstap zetten we koers naar Hamburg. Na aankomst heeft u vrije tijd voor een eerste indruk van deze geweldige stad. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Hamburg-Rosengarten aan de zuidkant van de stad. U wordt hier hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje, waarna het diner volgt.

Vrijdag: Stadstour Hamburg en avondexcursie St. Pauli en Reeperbahn (zie bij te boeken opties)

Na het ontbijt staat een hele dag Hamburg op ons programma. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids kunt u een stadsrondrit maken door Hamburg (zie bij te boeken opties). We zien tijdens deze rondrit schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897, de St. Michaeliskirche en de prachtige parken. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd. De middag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grootste modelspoorwegmuseum ter wereld. 's Avonds kunt u mee op avondexcursie naar St. Pauli (zie bij te boeken opties). Met een Nederlands- of Duitssprekende gids wandelt u door de spraakmakende wijk St. Pauli, die vroeger toebehoorde aan de werkende klasse en havenarbeiders. Tegenwoordig is St. Pauli de uitgaanswijk van Hamburg met vele bars, kroegen en theaters. Daarnaast is St. Pauli de laatste decennia uitgegroeid tot een plek voor creativiteit en tolerantie, wat duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. Uiteraard zien we tijdens deze excursie ook de Landungsbrücken en lopen we over de beroemde Reeperbahn, de ‘Wallen van Hamburg’.

Zaterdag: Hanzestad Lübeck

Hanzestad Lübeck is vandaag onze bestemming. De historische binnenstad met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort zelfs tot één van de mooiste van Duitsland. U kunt in Lübeck een haven- of kanaalrondvaart maken, wandelen door smalle straatjes en hofjes, uitgebreid winkelen, een bezoek brengen aan het Marsepeinmuseum of genieten van een drankje of hapje in een de vele restaurants of cafés. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Zondag: Hamburg-Rosengarten - Bremen - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis en houden we een stop in Bremen. De stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude hanzestad waarschijnlijk zijn ontstaan te danken heeft. De stad staat ook bekend als geboortestad van de wereldberoemde ‘Bremer Stadtmusikanten’ uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Het Roland-beeld op het marktplein en het oude raadhuis van Bremen staan sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Hamburg en Lübeck

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Holst, Hamburg-Rosengarten

Dit familiehotel ligt even ten zuiden van Hamburg in een groene omgeving en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en wellnessruimte (tegen betaling) met zwembad en sauna. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimten).

4-daagse stedentrip Hamburg en Lübeck

19 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
20 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:52:29 | 0,23 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch