4-daagse stedentrip Luxemburg

vanaf € 199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ga mee met deze stedenreis van Bolderman Excursiereizen naar het mooie Luxemburg. De hoofdstad Luxemburg Stad is tweemaal uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa en dat is natuurlijk niet voor niets! De historische stadskern, de stadsparken en de gezellige terrasjes, cafés en restaurants zijn zeer de moeite waard. Tijdens deze reis brengen we ook een bezoek aan de Belgische steden Namur en Dinant, de Duitse stad Trier en het toeristische stadje Vianden. Namur en Dinant liggen beiden aan de Maas en staan bekend om hun citadel. In de oude stad Trier zijn nog veel gebouwen uit de Romeinse tijd te vinden, zoals de Porta Nigra en het amfitheater. Kortom: een mooie stedentrip voor iedereen die houdt van cultuur en natuur.

  • Uitgebreid bezoek Luxemburg Stad
  • Optionele stadswandeling Luxemburg Stad
  • Namur en Dinant in België
  • Trier in Duitsland
  • Optionele stadsrondrit Trier
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedentrip Luxemburg

Donderdag: Nederland - Namur - Dinant - omgeving Luxemburg Stad

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee (niet inbegrepen) rijden we naar Namur. Hier kunt u de citadel beklimmen, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de rivieren de Maas en de Samber. Vergeet ook zeker niet het Belfort van Namur te bezoeken; de klokkentoren van dit bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag rijden we verder naar Dinant, waar zich ook een prestigieuze citadel bevindt, die in de 18e eeuw door Nederlanders is gebouwd. U kunt ook een bezoek brengen aan het huis van de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax, die in Dinant geboren is. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis verder naar ons hotel.

Vrijdag: Trier (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar de Romeinse stad Trier, een van de oudste steden van Duitsland. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadsrondrit o.l.v. een gids (zie Pluspakket). Zo ziet u de vele culturele schatten die de stad rijk is, zoals de beroemde Porta Nigra, de Dom en de Kaiserthermen. Een bezoek aan het amfitheater van Trier, waar rond het jaar 100 na Chr. gladiatorengevechten gehouden werden, mag natuurlijk niet ontbreken. 's Middags heeft u vrije tijd om deze mooie stad zelf verder te ontdekken. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Zaterdag: Luxemburg Stad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan de stad Luxemburg op het programma. Deze stad is zeer strategisch gebouwd op de steile Bockrots en in de stadswal ziet u nog de oude verdedigingswerken, de zogenaamde kazematten. Sinds 1994 staat Luxemburg Stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf het oude centrum van de stad heeft u een geweldig uitzicht over het groene dal van de lager gelegen stadsdelen. U heeft de gelegenheid om deze indrukwekkende stad te ontdekken tijdens een stadswandeling onder leiding van een gids (zie Pluspakket). De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld lekker gaan winkelen, genieten op een terrasje of een wandeling maken door het groene dal van de stad.

Zondag: Omgeving Luxemburg Stad - Vianden - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden we naar de laatste plaats die wij bezoeken tijdens deze stedentrip: Vianden aan de oevers van de Our. Hier kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan kasteel Vianden, dat hoog boven de stad uittorent. Een echte aanrader is om de stoeltjeslift te nemen, die u naar 450 meter hoogte brengt. Eenmaal boven heeft u een fantastich uitzicht op de omgeving en kunt u naar het kasteel lopen. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u nog genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Luxemburg

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Ibis Hotel Esch Belval, Esch-sur-Alzette

Dit hotel ligt even ten zuiden van Luxemburg Stad. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, bureau, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Reisverhaal Kees

Ik ben afgelopen voorjaar met Bolderman 4 dagen naar Luxemburg en omgeving geweest en heb daarbij wat mooie foto`s gemaakt.

De eerste foto is van de Sint Albanus kathedraal in Namen, waarbij vooral het inkomende zonlicht voor een mooie compositie zorgt.

De eerste foto is van het marktplein in Trier.
De tweede foto is van de toegangspoort van Trier.
De derde foto is van de toegangspoort van Trier tegen in de zon genomen.
De vierde foto is van de stad Luxemburg die ik heb gemaakt vanaf de onderzijde van de brug.
 

 

Reisverhaal Simone

Een prachtige trip waarbij Namen, Dinant, Trier, Luxemburg stad en Vianden werd bezocht. Mooie steden met veel bezienswaardigheden. Prachtig met de Ardennen in herfstkleuren. Geweldige trip.
Foto 1: uitzicht vanaf de burcht op het stadje Dinant.
Foto 2: uitzicht vanaf de ruïnes in Luxemburgstad

Reisverhaal Otto

Dinant

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:22:48 | 0,12 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch