4-daagse stedentrip Praag

vanaf € 199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Praag, de Gouden stad aan de Moldau, was eens de zetel van de alchemisten. Het bekende Gouden Straatje herinnert hier nog aan. Gelegen in het hart van het oude continent behoorde Praha, zoals de Tsjechen hun hoofdstad noemen, eeuwenlang tot de belangrijkste Europese steden. Prachtige gebouwen en monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. De rivier de Moldau, die Praag in tweeën splitst, stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de mooiste gevels. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, welke onder het communisme jarenlang waren afgesloten, zijn weer voor het publiek opengesteld. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. De oudste uit 1357 stammende brug over de Moldau, de Karelsbrug, is nu een prachtige wandelpromenade. De diverse wijken in Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, steegjes, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen gezellig karakter. Ook het Wenceslasplein, het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. De gedenksteen van Jan Palach herinnert aan de Praagse lente van 1968. Natuurlijk kunt u in de stad ook winkelen en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens deze 4-daagse stedentrip Praag laten wij u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Gouden stad.

  • Nergens voordeliger
  • 3 overnachtingen in een 3* hotel
  • Dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet
  • Optionele stadswandeling Benedenstad
  • Optionele stadswandeling Bovenstad met Praagse Burcht
  • Optionele avondtour
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. Reist u met een ander gezelschap, vermeld dit dan bij boeking.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan stedentrip Praag

Donderdag: Nederland - Praag

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken (niet inbegrepen). Na de overstap rijden we via de Duitse en Tsjechische autobanen met enkele stops naar Praag, waar we in de avond zullen aankomen. Het diner (zie Pluspakket) is in ons hotel of in een restaurant in de stad.

Vrijdag: Benedenstad Praag en avondtour (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. De gasten die het Pluspakket geboekt hebben, maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een uitgebreide wandeling door de Benedenstad, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder bezichtigen. 's Avonds maken we bij voldoende deelname een mooie avondtour door Praag (niet inbegrepen).

Zaterdag: Praagse Burcht en Bovenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, de zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) onder andere de St. Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. 's Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen.

Zondag: Praag - Nederland

We vertrekken vroeg uit Praag en rijden in één dag terug naar Nederland met de nodige stops onderweg. In de namiddag bereiken we ons centrale overstappunt, waar u van een goed verzorgd afscheidsbuffet kunt genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Hierna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

Reisverhaal Susan

Genoten van Praag

Reisverhaal Mevr. K. Groeneweg

Fijne dagen gehad. Prima hotel en eten.
Goede chauffeur, bracht ons overal heen. Ook de gids heeft ons veel verteld. Kortom wij vonden onze eerste ervaring met Bolderman geweldig.
 

Reisverhaal Gerda

Mooie reis naar Praag gehad. Met chauffeur Gerrit.

Reisverhaal Anja

Samen met mijn lieve zusje enorm genoten van 4 dagen Praag.
Wat een prachtige stad en wat hebben we genoten van de fijne excursies, de boottocht en de avondtour.
En chapeau voor onze chauffeur Lex die voor de 1e keer met Bolderman reizen naar Praag ging... Thanks Lex👍kortom een aanrader om op deze manier een stedentrip te doen!

Reisverhaal Natasja

Een paar kiekjes van Praag. Ik was hier met Bolderman van 24 februari '22 tot 27 februari '22. 
Het was wederom geweldig! Veel gewandeld opzoek naar kleurrijke plaatjes.
 
Vriendelijke groet, 
Natasja
 
Foto 1 De Klok en de torens van de Adam en Eva-torens.
Foto 2 Een oude tram zie je nog regelmatig in het straatbeeld van Praag. 
Foto 3 Met de tram naar de top van de Petrinheuvel voor een prachtig uitzicht op de stad en de Praagse Burcht. 
Foto 4 Een doorkijkje naar de Praagse Burcht.

Reisverhaal Suzanne

Prachtige stedentrio hebben wij gemaakt in februari 2022.
 
Foto 1 Karlsbrug
Foto 2 Astronomische klok.
 
Suzanne en Yvonne

Reisverhaal Caroline

Mijn naam is Caroline, 22 jaar. Ik mocht met een van de eerste reisjes na corona met jullie mee naar Praag. Alhoewel ik de gemiddelde leeftijd een flink stuk naar beneden haalde heb ik een heerlijk verjaardag weekend gehad! Ik wist niet dat groepsreizen zo gezellig konden zijn. Ook voor het weer in maart mochten we niet klagen! We hadden een buschauffeur (Gerrit) vol ervaring met een heerlijke rijstijl en een geweldige gids (Janna) met erg veel humor en zowel verstand van Nederland als van Tsjechië, die alles wist over de prachtige stad “Praag!”

Reisverhaal Rinus

Donderdag zijn wij met Bolderman stedentrip naar Praag gegaan. Vanaf de opstapplaats Zeeland (Brabant) iets later dan gepland weggegaan omdat een bus nog moest komen. Een geweldige reis. De eerste dag met de bus door Duitsland en kwamen rond 20.00 uur aan in het restaurant. Onze chauffeur (Gerrit) heeft ons tijdens de rit op de hoogte gehouden. Was een heel fijne busrit. Na een heerlijk diner zijn we naar ons hotel gebracht. Hotel Olympik 4 sterren. Helemaal top, snel inchecken en douche en naar bed. De volgende ochtend (vrijdag)om 09.00 uur in de bus voor een stadswandeling onderleiding van (Janneke) Nederlands sprekend door de Oude beneden stad van Praag. Heel veel mooie indrukken van Praag en hun gebouwen gezien. Verleden en heden versmelten in Praag tot een opwindend “nu" naast gotiek en barok, glamour straalt in de smalle straatjes  Ook de astronomisch uurwerk van het Raadhuis in werking gezien. Door de gids kreeg het een waardevolle invulling. Daarna zijn we met een boottocht over de Moldau gevaren met aan boord een heerlijk buffet en muziek van een accordeonist, s’middag vrij om zelf de stad te verkennen. Het was wel erg koud met een oostenwind rond de 1 graad. Zoals afgesproken stond de bus van Bolderman bij de Karlüv brug. Terug naar een restaurant en lekker gegeten en aansluitend een avondtoer naar de nieuwe Bovenstad van Praag. Boven uitgestapt en rondgelopen bij het Sint- Laurentiuskerk. Van daar van het mooie uitzicht over de boven en benedenstad van Praag gekregen. Daar stond ook de kopie van de Eiffeltoren mooi uitgelicht. Vervolgens terug naar het hotel. De volgende morgen (zaterdag) lekker fris weer een prachtige stadswandeling van de bovenstad onderleiding van onze gids. Heerlijk koffie gedronken met gebak in het prachtige stadhuis (representatiehuis) met prachtige kristalluchters, messing decor en marmeren wanden. Echt een Praagse koffie huisjes cultuur die je daar ervaart. Weer heel mooie gebouwen en bruggen gezien. Ook de Karelsbrug met de prachtige beelden. s’middags weer vrij om de stad te bezichtigen. Om 16.45 uur werden we weer opgehaald bij de Karlüv brug. Vervolgens naar een ander restaurant en weer lekker gegeten. Aansluitend terug naar het hotel. De volgende ochtend (zondag) vroeg op (5.45 uur) de koffers in de bus en dan ontbijten om de reis terug naar Nederland te maken. Helaas ging onze bus stuk en moest er een monteur komen. De bedoeling was dat wij om 17.30 uur bij het Wittehuis in Zeeland zouden arriveren, werd 20.00 uur. Wederom zeggen we dat door de geweldige chauffeur en een leuk reisgezelschap een onvergetelijke reis hebben gehad. Een reis die wij niet snel zullen vergeten. Wij gaan zeker nog een keer met Bolderman naar Praag.

Reisverhaal Jeanine

Hierbij stuur ik 4 foto's in van de prachtige 4 daagse  stedentrip met de bolderman bus naar Praag . 1stadsgezicht vanaf de karelsbrug  een stadsgezicht met de tram en aanzicht op de burcht vanuit de stad. En de heilige waar je een wens mag doen op de karelsbrug .En nu maar hopen dat mijn wens uitkomt ........bedankt voor de fijne reis. 

Reisverhaal Chantal

Reis; Stedentrip 4-daagse busreis Praag 

Een prachtige stad waar wij zeker eens naar terug zullen gaan!
Even een paar heerlijke dagen ertussenuit, goed geregeld met Bolderman reizen.
Wij hadden het extra pakket met excursies erbij geboekt zodat we ook alles gingen zien wat je gezien moet hebben van deze mooie stad.
We hadden een fijne gids en hebben 2 middagen door de stad gestruind om zelf de stad te ontdekken.
Wat veel indruk op ons heeft gemaakt en wij bijzonder vonden was deze man hangend aan een paraplu, ook wel "Slight Uncertainty" , ( lichte onzekerheid) genoemd.
Hier zagen we van te voren geen foto's ovan, daarom onze keuze om hiermee kans te maken met deze wedstrijd en zo ook andere hierover te informeren om ook deze te gaan bezoeken!

Reisverhaal Carla

We zijn een zondag terug gekomen van een hele mooi reis 
We zijn naar praag geweest echt een aanrader maar ook bolderman is echt een aanrader 

Reisverhaal Familie van den Bongard

Wij hebben genoten van 4 dagen Praag. Dit was onze eerste ervaring met jullie. Maar zeker niet onze laatste. Wij hebben Praag op dag 1 met Jana de gids ontdekt en zijn op dag 2 op eigen houtje met onze 2 tieners er op uit getrokken. Er waren veel ouderen in de bus , maar we hebben ons echt geamuseerd. Het is dus een reis die zeer zeker ook met kinderen gemaakt kan worden! Foto 1 is gemaakt bij het monument van de omwenteling. Het zijn wat trappen die je moet beklimmen maar het uitzicht is het dan ook meer dan waard! Je kijkt dan over de rivier de Moldau en zijn vele bruggen en het stadscentrum is ook deel van het uitzicht. Foto 2 is gemaakt bij de bronzen baby's van kunstenaar David Cerny in het Kampa Park. Een leuk park om even in te wandelen , met verrassend mooi uitzicht over de rivier de Moldau. Foto 3 is gemaakt op de Karelsbrug. Waar zoonlief even hard over de heilige beelden wrijft voor wat extra geluk voor zijn cito toets. ;-) Foto 4 is gemaakt vanaf de boot. Deze boottocht was bij te boeken en is een echte aanrader. Het buffet op de boot is echt heerlijk. En vanaf het water zijn de mooiste uitzichten te bewonderen. Al met al 4 mooie dagen achter de rug in de Gouden Stad Praag!

Reisverhaal Marianne

Een onvergetelijke stedentrip naar Praag,
Bedankt Bolderman en vooral onze chauffeur Wout Tapper.

Reisverhaal Johannes

Net terug van een prachtige stedentrip Praag met Bolderman. Ik was alleen reizend maar had daar totaal geen last van, sterker we werden één grote familie tijdens de reis. Al met al een geweldige ervaring die ik graag nog een keertje wil overdoen! Bedankt familie Bolderman!

Reisverhaal Danielle

Mijn dochter en ik zijn naar Praag geweest. Een verrassing voor haar, omdat ze geslaagd is.
Wat hebben wij prachtige dagen gehad en wat is Praag een fantastische stad.
Ook mede door onze buschauffeur en gids. 

We hebben deze foto’s gekozen, omdat deze foto’s goed weergeven wat een mooie gebouwen de stad heeft en wat een mooie stad Praag is. Vooral in de herfst met de mooie kleuren en af en toe het zonnetje.

Reisverhaal Brigit

Hierbij wil ik u graag een bijzondere toelichting geven bij de toegevoegde foto's. Samen met mijn vriendin hebben we mede dankzij jullie fijne organisatie, heerlijke dagen gehad in Praag.
Tijdens de rondvaart op de Moldau vroeg een stelletje aan mijn mijn vriendin om een foto van hen te maken met het mooie uitzicht op de achtergrond. Mijn  vriendin liet het stelletje een aantal pozes aannemen, en vertelde dat ze leuke foto's gemaakt had. Maar later bleek dat mijn vriendin zonder het zelf te weten, verblind door het zonlicht allemaal selfies had gemaakt!!
Omdat ik het nog steeds leuk vind, en ook iedereen aan wie ik dit vertel. Wilde ik deze ervaring graag met jullie delen. 

Hierbij een aantal van die selfies, maar ook een foto van dat prachtige uitzicht. Maar helaas zonder stelletje

4 dagen stedentrip Praag

Reisverhaal Cindy

In december ben ik met jullie reisorganisatie vier dagen stedentrip naar Praag geweest, wat een mooie stad! Bijgaand een foto van de Karelsbrug tijdens de boottocht op de Moldau en een foto van de Tynkerk, het herkenningspunt op het Oude Stadsplein.

Reisverhaal Sylvia

Hierbij een mooi kiekje voor de fotowedstrijd van onze prachtige eerste boldermanreis naar Praag. We gaan het meer doen😉
We hebben genoten!

Reisverhaal Helen

Hierbij mijn bijdrage uit Praag met chauffeur Patrick.
Geweldig mooie stedentrip, goed hotel en goed eten.
De excursies uit het pluspakket waren fantastisch, met gids Alexander is het een dubbel feest.
Leuke groep mensen en alles tot in de puntjes geregeld. Ik ga absoluut vaker mee in de toekomst.

Reisverhaal Irene

Wat een prachtige stad is Praag. We hebben veel gezien en zo genoten van deze sprookjesstad. Onze gids heeft alles met heel veel passie en geduld over de geschiedenis van Praag verteld. Dit heeft zij echt heel goed gedaan en met de bijbehorende humor. De Karelsbrug was erg druk en vol hordes toeristen, maar gelukkig na middernacht kon ik een rustige en mooie foto van deze prachtige sprookjesachtige brug maken. Nogmaals, het was een prachtige stedenreis en de moeite waard om nog eens terug te komen naar deze mooie stad.

Reisverhaal Janny

Ik was met jullie busreis naar Praag.
Het was een fantastische reis en heel goed georganiseerd door Bolderman. Goeie chauffeur.goed hotel. Zo genoten daar.
We gaan weer met jullie mee,maar dan naar Barcelona Andorra!

Reisverhaal Jean

De foto’s geven de mooie zonsop- en –ondergang weer die wij te zien kregen.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik naar Praag ging.
Het was een onvergetelijke ervaring.
Heel veel mooie gebouwen en veel cultuur te beleven.
De groep was hartstikke leuk en gezellig.
Ook de buschauffeur en reisleidster waren vriendelijk en hadden veel kennis van zaken.
Ik heb genoten.

Reisverhaal Karel

Deze foto heb ik genomen tijdens mijn stedenreis Praag op de rivier de Moldau met  een doorkijkje onder een van de bruggen.. die de stad rijk is.
Op de achtergrond ziet u de Sint Vitus kathedraal. die een van de hoogtepunten van deze reis was. Deze is gemaakt tijdens een rondvaart op deze rivier waar voor
weinig geld een heerlijk diner werd geserveerd.

Reisverhaal Manon

Afgelopen weekend ben ik met jullie maatschappij naar Praag geweest. Ik heb erg genoten van de stedentrip.
Hierbij een paar foto's die ik van de mooie stad heb kunnen maken.

Reisverhaal Marja

Hierbij vindt u mijn inzending voor de fotowedstrijd vanuit Praag. Ik ben momenteel op de 4 daagse reis en ik vind het geweldig! Foto vandaag gemaakt vanuit de boot. Als ik win kan ik weer zo'n leuke reis maken. Heerlijk!

Reisverhaal Mia

Bijgaand stuur ik uw mijn foto van de 4 daagse stedentrip Praag met Bolderman.

Reisverhaal Pieter

Met dank aan Anne-Will en Medewerkers van Bolderman

6e keer naar Praag geweest op naar de 7e 8e etc 
Praag en dat land wordt je door betoverd net als een dagje Efteling 
Mooie stad voor als je intresse hebt in het communisme historie van de stad maar ook de gezelligheid
Volgende reis is ukraine Kiev en excursie naar Tjernobyl die boek ik bij Bolderman

Reisverhaal Susan

Deze foto is genomen op onze  mooie boottocht op de rivier moldau in Praag super uitzicht vanaf het water op de stad Praag Dit was een mooie vakantie 😍 # moeder / dochter uitje We hebben genoten

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:44:43 | 0,35 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch