telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Toscane, Bloemenrivièra en de Côte d'Azur

vanaf € 599,-

Deze Bolderman busreis combineert een be­zoek aan de schitterende Bloemenrivièra en Côte d'Azur met een verblijf in het prachtige Toscane. We beginnen deze reis door Italië in Diano Marina. Vanuit deze gezellige badplaats brengen we o.a. een bezoek aan het vorstendom Monaco, met het mondaine Monte Carlo, Bordighera en San Remo. Ook een mooie tocht langs de Côte d’Azur staat op het programma. Onze tweede bestemming tijdens deze reis is het prachtige Toscane, waar we verblijven in Montecatini Terme. We brengen natuurlijk een bezoek aan Florence, maar ook Pisa en Lucca staat op het programma. Kortom, weer een geweldige Bolderman excursiereis naar Italië, die u niet snel zult vergeten!

 • Bezoek Monaco o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Excursie Côte d'Azur
 • Bezoek Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Lucca
 • Bezoek Pisa
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Toscane, Bloemenrivièra en de Côte d'Azur

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we met de nodige stops naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Diano Marina

Na het ontbijt vervolgen we onze route en rijden door Zwitserland naar Italië. Tegen de avond bereiken we Diano Marina. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Woensdag: Alassio

's Morgens doen we het rustig aan en kunt u de omgeving van het hotel verkennen. 's Middags rijden we door het dal van de rivier de Arroscia en langs Albenga richting de kust, waar we de badplaats Alassio gaan bezoeken. Gaat u vooral de bekende en kleurrijke 'il muretto' bekijken en proeft u de heerlijke chocolade 'baci' van Alassio. Na dit bezoek rijden we via de oude Romeinse weg, de Via Aurelia, terug naar het hotel.

Donderdag: Markt Bordighera en San Remo

Op donderdag is de grote markt in Bordighera en deze staat dan ook na het ontbijt op ons programma. U krijgt voldoende tijd om deze typische Italiaanse markt te bezoeken of een kijkje te nemen in Bordighera zelf. Aansluitend rijden we naar de luxueuze badplaats San Remo. De Corso Matteottie, waar zich veel sjieke winkels bevinden, is hier de voornaamste straat. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de basiliek Santuaria delle Madonna della Costa. U heeft ruim de tijd om bijvoorbeeld te shoppen of gezellig op een terrasje een drankje te nuttigen.

Vrijdag: Monaco

Het vorstendom Monaco is één van de hoogtepunten van deze reis. O.l.v. een Nederlandssprekende gids gaan we dit ministaatje bekijken. We rijden eerst naar Monte Carlo, de hoofdstad, wereldberoemd om de Formule 1 races en het casino. Bezienswaardig zijn verder het Prinselijk Paleis en het Musée Océanographique van Jacques Cousteau. Ook ziet u de kathedraal, waarin het sobere graf van prinses Gracia een onopvallende plaats kreeg. Indien de tijd het toelaat, kunt u de bekende Jardin Exotique bezoeken.

Zaterdag: Côte d’Azur

Vandaag maken we een schitterende tocht langs de Franse Côte d’Azur. We brengen eerst een bezoek aan het mondaine Cannes, wereldberoemd vanwege het jaarlijkse filmfestival. U vindt hier luxe promenades, een schilderachtige haven en een interessant oud stadsgedeelte. Aansluitend rijden we naar Nice. De grote Boulevard des Anglais eindigt bij het historische bloemenplein met de talrijke terrasjes. U krijgt hier voldoende tijd om te winkelen in de smalle steegjes of gezellig op één van de terrasjes neer te strijken voor een drankje.

Zondag: Vrije dag

Een vrije dag, die u geheel naar eigen wens in kunt delen. Diano Marina biedt genoeg, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Ga naar het strand, maak een heerlijke wandeling of bezoek het gezellige centrum van deze badplaats.

Maandag: Diano Marina - Lucca - Montecatini Terme

Na het ontbijt vertrekken we uit Diano Marina en zetten koers naar Toscane. We rijden naar de middeleeuwse stad Lucca, bekend om haar prachtige Romaanse kerken. Maak een wandeling over de middeleeuwse wallen die Lucca al eeuwenlang omringen, bezoek het historische centrum van de stad met haar vele smalle straatjes of geniet van een cappuccino met een heerlijke buccellato erbij. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Montecatini Terme, waar we in de loop van de middag bij ons hotel zullen arriveren, waar we 3 nachten verblijven.

Dinsdag: Florence

Vandaag is weer één van de vele hoogtepunten van deze reis, namelijk Florence. Allereerst gaan we naar het Piazzale Michelangelo, vanwaar we een prachtig uitzicht over Florence hebben. Aansluitend maken we een wandeling onder leiding van een Nederlandssprekende gids door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen. We zien o.a. de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met zijn schitterende mozaïeken, Piazza della Signoria en natuurlijk de indrukwekkende Ponte Vecchio, de prachtige brug over de rivier de Arno. ’s Middags heeft u de tijd om Florence op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Woensdag: Pisa

We beginnen de dag met een bezoek aan Pisa. Natuurlijk bezoeken we het Piazza dei Miracoli met de verschillende bouwwerken van schitterend Carrara-marmer, waar de wereldberoemde scheve Toren de blikvanger is. Daar wilt u natuurlijk mee op de foto! Na het bezoek aan Pisa gaan we terug naar Montecatini Terme. U heeft tijd om het stadje te verkennen of eventueel met de funicolare (tandradbaan) naar Montecatini Alto te gaan. Hier kunt u genieten van het uitzicht op de omgeving of van een lekker drankje op één van de gezellige terrasjes.

Donderdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Helaas zit ons verblijf in de Toscane er weer op. We rijden via Noord-Italië naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we met diverse stops terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Aansluitend reist u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terugkijken op een prachtige reis!

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Moresco, Diano Marina

Het hotel is mooi gelegen met uitzicht op zee en op loopafstand van Diano Marina. Het beschikt over een restaurant, bar, terras, lift, zwembad (met zeewater) met ligstoelen en een eigen strand met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een kluisje, televisie, airconditioning, balkon of terras en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Italië en Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Italië heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Italiaans is de officiële taal in Italië en Frans in Frankrijk.

Prijsniveau:
De prijzen in Italië liggen over het algemeen een stukje hoger dan in Nederland en de prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Inge

Terug van een prachtige reis naar Cote 'd Azur, Bloemen Riviera en Toscane.

Reisverhaal Ben

Beste mensen van Bolderman,

In de 2e helft van juni dit jaar hebben we met Bolderman weer een fantastische 12 daagse reis gemaakt. Deze keer naar Italië: Toscane, de Bloemenrivièra en de Franse Cote d'Azur. Onze chauffeur en reisgids -Henny- heeft ons heel veel mooie plekken laten zien en ons overal veilig heengebracht. Bijgaande foto geeft een overzicht van de stad Florence met o.a. de beroemde Ponte Vecchio.
Bedankt Bolderman!

Reisverhaal Carla

Ook wij hebben weer heel veel gezien en genoten van de prachtige reis naar de Bloemenriviera en Toscane.
Met dank aan geweldige chauffeur Hennie.

Reisverhaal Geert en Elisabeth

Geweldige vakantie gehad 12 dagen Italië bloemenriviera /Cote d'Azur.  Mede ook te danken aan een geweldige chauffeur Hennie😀..die veel met ons (47 personen) gedaan heeft, verteld, geregeld, enthousiaste verhalen echt een vakman .....vakantie van 28 aug tot 8 september. Volgend jaar zeer zeker weer gebruik van jullie maken, en hopenlijk krijgen we weer zoeen leuke enthousiaste chauffeur

12 dagen Toscane, Bloemenrivièra en de Côte d'Azur

184 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
186 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
18:45:59 | 0,62 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch