telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen Lago Maggiore en Toscane

vanaf € 679,-
vertrekdata en prijzen

Tijdens deze Bolderman excursiereis bezoeken we twee prachtige Italiaanse gebieden, namelijk het Lago Maggiore en Toscane. We beginnen onze reis met een bezoek aan het Lago Maggiore. Het subtropische klimaat en de prachtige bergwereld rond het meer staan garant voor een paar geweldige dagen. We maken mooie excursies naar Macugnaga, het Ortameer en Milaan. Ook kunt u een mooie boottocht op het meer maken met een bezoek aan het bloemeneiland Isola Bella. We verblijven hier in Hotel Miralago in Verbania, direct gelegen aan het Lago Maggiore. Na het verblijf aan het meer reizen we verder naar het fraaie Toscane, met steden als Siena en San Gimignano. Wederom een prachtige Bolderman excursiereis!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend gaan we op weg naar Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) - Verbania (Lago Maggiore)

Via een mooie route komen we met een aantal stops in de loop van de middag aan bij ons hotel in Verbania aan het Lago Maggiore. We verblijven hier de komende 6 nachten.

Woensdag: Macugnaga

Na het ontbijt neemt uw chauffeur u mee naar één van de mooiste en oudste plaatsjes in de omgeving, Macugnaga, ook wel de koning van de Italiaanse Alpen genoemd. In Macugnaga is het of de tijd stil is blijven staan. Ooit leefden hier de eerste Ger­manen. Een bezoek aan het museum Casa Walser of de goudmijn behoort tot de mogelijkheden en vergeet vandaag vooral niet uw camera mee te nemen! Vroeg in de middag zijn we terug in Verbania.

Donderdag: Treinrit Centovalli

We maken vandaag een prachtige treinreis en u kunt daarbij genieten van de prachtige natuur tussen Italië en Zwitserland. De treinreis gaat door het Vigezzo dal, het dal van de schilders, en het Centovallidal. Op de route ziet u de bedevaartskerk Madonna del Sague. Aan het einde van de rit staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we langs het meer terug naar ons hotel. (Treinreis niet inclusief, ca. € 30,- p.p.)

Vrijdag: Milaan

De hoofdstad van Lombardije, Milaan, staat op het programma. Onder leiding van een gids maken we een uitgebreide stadsbezichtiging en zien o.a. het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele, Piazza della Scala en Piazza del Duomo. U heeft ook voldoende tijd om deze mooie stad zelf te verkennen of lekker te winkelen. Aan het einde van de middag zijn we terug bij ons hotel.

Zaterdag: Ortameer

Vandaag staat het Ortameer op het programma. Na een kort boottochtje (niet inclusief) komen we aan bij Orta San Giulio, ook wel de parel van het meer genoemd. We zien hier de heilige berg van Orta, de beeldengroep die het leven van de heilige Franciscus van Assisi voorstelt. De schitterende fresco’s in de kapelletjes zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard. Na dit be­zoek rijden we terug naar Verbania.

Zondag: Vrije dag of boottocht Isola Bella

U kunt de dag zelf indelen. Gezellig wandelen langs het Lago Maggiore of u stapt vlak bij het hotel in de boot naar het bloemeneiland Isola Bella en het bijbehorende kasteel van de familie Borromeo. Een bezoek aan het geheel in barokstijl gebouwde kasteel met de daarbij behorende tuin is zeker de moei­te waard. (Kosten boot en bezoek eiland niet inclusief).

Maandag: Verbania - Chianciano Terme

Na het ontbijt nemen we afscheid van Hotel Miralago en verlaten we het Lago Maggiore. Via Milaan en Florence rijden we door het Toscaanse landschap naar ons hotel in Chiancianio Terme.

Dinsdag: Montepulciano en Pienza

Na een verlaat ontbijt beginnen we onze verkenningstocht door Toscane in het nabijgelegen Montepulciano. Deze mooie middeleeuwse stad is vooral bekend om de palazzi, wijn en haar ligging op een smalle heuvelrug. Vervolgens rijden we naar Pienza, dat zijn naam te danken heeft aan Paus Pius II, die tijdens de 15e eeuw het plan opvatte de ideale stad te bouwen. U heeft hier de mogelijkheid een proeve­rij bij te wonen in een echte fattoria. Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Woensdag: Siena

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt het beeldschone Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de tradionele paardenrace de 'Palio'. De andere trots van de stad is de Dom. In deze middeleeuwse stad met haar kronkelige straatjes maken we o.l.v een gids een prachtige stadswandeling, waarbij u kunt genieten van adembenemende vergezichten.

Donderdag: Chianciano Terme - Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas)

Helaas zit de vakantie er alweer bijna op. We verlaten de Toscane en rijden over de Italiaanse autostrada’s richting Oostenrijk. We bereiken in de namiddag ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas).

Vrijdag: Zuid-Duitsland (of de Franse Elzas) - Nederland

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Duitse snelwegen met onderweg de nodige stops naar Nederland. Op ons centrale overstappunt sluiten we deze excursiereis af met een goed verzorgd afscheidsbuffet. Aansluitend gaat u via onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Patrick

Een paar foto's van de 12 daagse Lago Maggiore en Toscane.

Reisverhaal Dirk

Mede dank aan onze chauffeur/reisleider PATRICK KRABBE hebben we weer een fantastische vakantie gehad naar Lago Maggiore en Toscane.
Deze man maakt van je vakantie een feestje. Veiligheid voor alles is zijn motto, altijd kalm en vol humor. Wederom een geslaagde reis met Bolderman. Altijd wel iets wat niet helemaal goed gaat, maar dat mocht de pret niet drukken
TOP Bolderman ga zo door.

***Hotel Miralago, Verbania

Het hotel is gelegen in Verbania, direct aan het Lago Maggiore. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant en bar. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet en televisie.

***Hotel Mizar, Chianciano Terme

Dit hotel is rustig gelegen, niet ver van het gezellige centrum van Chianciano Terme. Het hotel beschikt over een receptie met ruime lounge, lift, bar, restaurant en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon, televisie en airconditioning.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:09:38 | 1,58 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch