10 dagen Toscane, Umbrië en Rome

vanaf € 569,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze fantastische excursiereis mag u beslist niet missen! Toscane en Umbrië vormen samen het hart van Italië en behoren tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. Prachtige landschappen en steden zijn de kenmerken van deze regio’s. Tijdens deze busreis maakt u kennis met absolute hoogtepunten zoals Assisi, Siena, Florence en Rome. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes van steden. Maar ook rijden we door uitgestrekte goudgele, golvende heuvels met cipressen, meren en olijf- en wijngaarden en passeren we hoge ruige berggebieden. Deze reis is een unieke combinatie van natuur en cultuur. In 10 dagen tijd krijgt u een goede indruk van al het moois dat Toscane en Umbrië te bieden hebben, genietend van de heerlijke Italiaanse zon en pittoreske dorpjes met oude straatjes. Tijdens deze reis verblijven we in het gezellige plaatsje Chianciano Terme. Boek deze goed verzorgde reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

Bekijk ook onze voordelige najaarsreis Toscane, Umbrië en Rome >>

  • Bezoek Florence en Siena o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Montepulciano
  • Excursie Rome o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Assisi en Perugia
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Toscane, Umbrië en Rome

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Oostenrijk)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Hierna kan onze reis naar Toscane en Umbrië beginnen. We rijden via de Duitse autosnelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Oostenrijk) voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland (of Oostenrijk) - Chianciano Terme

Via het prachtige berglandschap van de Oostenrijkse Alpen, de Dolomieten en de Apennijnen rijden we naar ons hotel in Chian­ciano Terme, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Woensdag: Montepulciano en Pienza

Na een wat later ontbijt beginnen we onze dagtocht in het dichtbij gelegen Montepulciano. Deze mooie middeleeuwse stad is vooral bekend om haar prachtige palazzi, heerlijke wijn en haar ligging op een smalle heuvelrug. Vervolgens rijden we naar Pienza, dat zijn naam te danken heeft aan Paus Pius II, die tijdens de 15e eeuw het plan opvatte de ideale stad te bouwen. U heeft hier de mogelijkheid een proeverij bij te wonen in een echte fattoria. Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Donderdag: Florence

We maken vandaag o.l.v. een Nederlandssprekende gids uitgebreid kennis met de kunststad Florence. Allereerst rijden we naar het strategische punt Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u mee door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen, zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met z’n schitterende mozaïeken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Vrijdag: Vrije dag of Rome (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag staat geheel in het teken van het eeuwenoude Rome, een stad waar de ene beschaving over de andere werd gebouwd. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan we deze stad bezichtigen. Rome bezit de schitterendste bouwwerken en monumenten, zoals bijvoorbeeld Vaticaanstad met het prachtige St. Pietersplein en de St. Pieter, de grootste kerk van het Christendom. Ook het Colosseum en de Trevifontein zijn wereldberoemd. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een interessante wandeling langs een aantal beroemde bezienswaardigheden, zodat u een goede indruk heeft als u Rome weer verlaat.

Zaterdag: Assisi en Perugia

Vandaag brengen we allereerst een bezoek aan Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, die hier begraven ligt onder de voor hem gebouwde basiliek. De Basilica, die boven heel Assisi uitsteekt, is één van de grootste christelijke graftomben en trekt jaarlijks talloze pelgrims en is wereldberoemd om zijn fresco’s. Assisi heeft haar middeleeuwse karakter, met de smalle straatjes, huizen, pleinen en talrijke monumenten, goed weten te behouden. In de loop van de middag brengen we een bezoek aan de oude hoofdstad van Umbrië, Perugia, de stad die hoog uitsteekt boven het dal van de Tiber. Deze stad wordt al van oudsher geprezen om haar schitterende vergezichten. U kunt hier de mooie gebouwen bekijken, zoals bijvoorbeeld de Dom San Lorenzo of het indrukwekkende Palazzo del Priori. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Vandaag staat er niets op het programma en kunt u zelf de omgeving van het hotel en het historische centrum van Chianciano Terme verkennen. Chianciano Terme is een luxe kuuroord, met meerdere thermaalbaden. In het centrum vindt u de Monastero, een majestueus kasteel, en de klokkentoren. De openbare tuinen zijn heerlijk om in te wandelen.

Maandag: Siena

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt ook het beeldschone Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de traditionele paardenrace de Palio. De andere trots van deze middeleeuwse stad is de Dom. We maken o.l.v. een gids een stadswandeling door de kronkelige straatjes, waarbij u kunt genieten van de prachtige gebouwen en adembenemende vergezichten.

Dinsdag: Chianciano Terme - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Helaas zit de reis er alweer bijna op. We nemen afscheid van Toscane en rijden via de Italiaanse autostrada’s en Oostenrijk naar ons laatste overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Woensdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Duitse snelwegen, met onderweg de nodige stops, terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt sluiten we deze excursiereis af met een goed verzorgd afscheidsbuffet. Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Toscane, Umbrië en Rome

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Mizar, Chianciano Terme

Dit hotel is rustig gelegen, niet ver van het centrum van Chianciano Terme. Het hotel beschikt over een receptie met ruime lounge, bar, restaurant, lift, dakterras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een telefoon, televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland (of Oostenrijk)

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Wil

Deze is gemaakt in Rome deze mooie fontein is de fontana dei quattro fiumi.
Foto gemaakt in Rome tijdens de reis Toscane, Umbrië en Rome , van het plein Piazza Venezia
Deze foto is gemaakt in Rome van de Angelo brug met de busreis Toscane, Umbrië en Rome
2 foto’s gemaakt van het interieur van de St. Pieter in Rome
Foto gemaakt in Siena met uitzicht op de kathedraal van Siena

Reisverhaal Jeannette

Foto's van Siena en omgeving

Reisverhaal Bea

Prachtige rondreis
Italy ,Toscane, Umbrië, Rome.

Reisverhaal Gerrie

Fantastische vakantie gehad in Italië

Reisverhaal Yolanda

Alweer een weekje terug van de reis Toscane-Umbrie,Rome. We hebben alle dagen prachtig weer gehad. Veel gezien, leuke groep, fijne chauffeur en heerlijk gegeten Topvakantie

Reisverhaal Maria

Een impressie van de reis Toscane Umbrië Rome een prachtige reis leuk gezelschap en top chauffeur

Reisverhaal Hydar

Foto 1:
Op de terugreis van een prachtige excursiedag op weg naar ons hotel in Chianciano Terme zette onze chauffeur opeens de bus aan de kant van de weg. Hij fluisterde door de microfoon...:" voor de mensen die niet slapen, is hier even de gelegenheid om een paar mooie foto's te maken". Dit was nou zo'n typisch moment wat deze reis onvergetelijk maakte...

Foto 2:
Na vele prachtige excursie dagen wilden we onze vrije zondag besteden om het historische centrum van Chianciano zelf te gaan bekijken. Na een mooie rit vanaf het hotel met het treintje stapten we uit op dit pleintje. We hebben hier gelijk een poos gezeten, genietend van de vele duiven die op en af vlogen van het dak van een prachtig klein kerkje naar het water op het fonteintje. Een plekje om nooit meer te vergeten.

Foto 3&4:
Terwijl mijn man van de rust genoot op een bankje in een nabijgelegen parkje, ging ik het historische centrum van Chianciano verkennen. Tot mijn verbazing was het ene straatje nog schilderachtiger dan het andere..verrassende doorkijkjes op het omliggende Toscaanse landschap, pastelkleurige huizen, verborgen kerkjes en prachtige oude deuren en bijzondere details..zonder dat ik het verwacht had was dit mijn meest bijzondere stadswandeling! 

Foto 5:
Het was het enige buitje wat we hebben gehad en het duurde slechts een paar minuten. Maar het was net genoeg om alle toeristen te doen schuilen zodat ik mijn fotomoment kon pakken van deze twee nonnen bij de ingang van de kerk in Assisi. 
Alsof het leven er had stilgestaan...

Foto 6:
Uitzicht vanaf ons balkon in Hotel Mizar. Het uitzicht op het weidse landschap van Toscane en Chianciano gaf ons iedere ochtend al een geslaagd begin van de dag. En dan moest de dag nog beginnen! Op het dakterras 's avonds het gouden uur nog even meepikken nadat we eerst even een duik hadden genomen in het zwembad beneden ons in de hoteltuin.

Reisverhaal Alice

Bezoek aan Assisi in Umbrië, bedevaartoord voor nonnen en broeders van de Fransiscanerorde. Deze opname is gemaakt op een moment dat ze aan het overleggen zijn waar ze naartoe gaan, niet in de gaten hebben dat ze een geweldig uniek fotoplaatje voor mij werden. De blote benen met leren sandalen, de witte jurken die licht doorschijnen en dan de medaillons en kruisjes die prachtig op hun jurk hangen....als je goed luistert dan hoor je ze kibbelen....de rechtse non geeft het op....de middelste oudste non is lichtelijk geïrriteerd... Ze waren overgevlogen uit Portugal en alleen de oudste non sprak een beetje Engels. Voor dit soort unieke fotomomenten is deze reis een echte aanrader, je waant je in de 13de eeuw en wandelt mee met de Heilige Fransiscus en de Heilige klara!

Reisverhaal Adrie en Wal

Mijn vrouw en ik zijn dit jaar met Bolderman naar Italië ( Toscane ) geweest . We verbleven zeven dagen in hotel Mizar in chanciano Terme, toen we zondag een vrijen dag hadden zijn we in die plaats een wandeling gaan maken en daar kwamen dit mooie plaatje tegen.

Reisverhaal Arie

Afgelopen woensdag terug gekomen van een fantastische reis naar Toscane/Umbrië/Rome. Prima chauffeur, Rene, die ons op uitstekende wijze overal gebracht heeft en veel informatie gaf. Top chauffeur!! Daarnaast een goed hotel met vriendelijk personeel en goede verzorging.

Reisverhaal Bianca

Super vakantie gehad!!
Toscane, Umbrie & Rome 
Leuke groep, veel gelachen en plezier gehad.
Mooie dingen gezien mede dankzij onze goede en leuke chauffeur Ron.

Reisverhaal Petra

We zijn net terug van een 10 daagse reis naar Italie, de reis Toscane Umbrie Rome. Het was GEWELDIG . De chauffeur was een geweldige rijder. Heeft veel vertelt en ook als mens een aangename man. Dank je wel Renee!! De hotels onderweg waren gewoon goed. Heenweg over Oostenrijk en terugreis over Zwitserland. Wat een prachtroutes. 
Het vakantiehotel was ook echt goed. Prima eten , mooie schone kamers ,heerlijk zwembad, vriendelijk en gezellig personeel. De groep was bijzonder. Op maandagmorgen gingen we met 50!!! Totaal onbekende mensen de bus in en na tien dagen kwamen we er met vrienden voor het leven uit. Zeer inspirerend en leerzaam om te zien dat een zo diverse groep mensen toch zoooo mooi met elkaar kunnen omgaan. Ik heb ervan geleerd. . 
De excursies waren schitterend. Assisi stak er boor mij bovenuit. Ontroerend mooi. Zwaar onder de indruk. Maar alles was mooi en leuk. We hebben enorm genoten. Organisatie in Zeeland ook top. Vriendelijke mensen en goed georganiseerd. Kortom we gaan zeer zeker vaker mee. Liefst met dezelfde groep maar helaas dat is een utopie..alhoewel.

Reisverhaal Sjanne

Een hele geweldige reis gehad naar Toscane Rome Umbriė wat hebben wij veel gezien, en zeker ook veel gelachen , er was vanaf de eerste dag zo ,n eenheid in de bus met alle mensen dat er veel gelachen en gezongen werd , mede met onze chauffeur Ron die heel sociaal is voor ieder en bovenal heel goed rijdt , ik was dit keer met 3 vriendinnen op pad, waarvan er 2 nog nooit met bus weg geweest zijn , nou ze zijn verkocht en gaan volgende reis weer mee . Ik kijk weer uit naar volgende reis de 7 de bij Bolderman , geweldig

Reisverhaal T. Verweij

Bijgaand een paar foto’s, die zijn gemaakt tijdens onze reis naar Toscane, Umbrië en Rome
De eerste foto is het uitzicht over Siena de tweede foto is uitzicht over Toscane, genomen in Pienza
de derde foto is uitzicht over Perugia
Wij hebben genoten van deze reis en gaan volgend jaar weer een reis maken.

Reisverhaal Yvonne

Terug van weggeweest. 10 dagen Italië; Toscane, Umbrie met Chianciano, Montepulciano, Pienza, Florence, Assisi, Perugia, Sienna, Rome. Onvergetelijk. Ook de temperatuur... 40+ in de schaduw
Een geweldige reis met een dikke pluim voor de chauffeur René.
Zeker een aanrader! Wij hebben genoten van begin tot en met het afscheid diner aan het eind van deze 10 geweldige dagen! 
Bedankt Bolderman.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:16:05 | 0,58 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch