telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Harrachov en het Reuzengebergte

vanaf € 299,-

Het Nationale Park Krkonoše (Reuzengebergte) is het hoogste berggebied van Tsjechië en vormt de grens met Polen. Karakteristiek voor het gebergte zijn de beboste hellingen en de afgeronde toppen. Op één van de toppen ontspringt de rivier de Labe, die in Duitsland de Elbe heet. De hoogste berg van het Reuzengebergte is de Sněžka (1602 meter). Het Reuzengebergte dankt zijn naam aan de legendarische reus Krakonoš. Volgens de overlevering  zou deze reus de natuur in het gebied beschermen en de mensen die haar bevuilen of geweld aandoen, straffen. Vanuit onze standplaats Harrachov gaan we boeiende excursies met u maken. We bezoeken onder andere het Boheems Paradijs, het Reuzengebergte en de steden Hradec Králové en Kutná Hora. Natuurlijk ontbreekt de Gouden Stad Praag niet in deze reis, een prachtige stad vol cultuur en imposante gebouwen. Ontdek de indrukwekkende natuur en cultuur van Tsjechië tijdens deze mooie busreis Harrachov en het Reuzengebergte.

 • Rondrit Reuzengebergte
 • Bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Excursie Boheems Paradijs
 • Bezoek Hradec Králové
 • Bezoek Kutná Hora
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Harrachov en het Reuzengebergte

Zaterdag: Nederland - Harrachov

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we over de Duitse autobanen naar Tsjechië. In de loop van de avond bereiken wij ons hotel in Harrachov, waar wij 7 nachten zullen verblijven.

Zondag: Hradec Králové en Třebechovice pod Orebem

We bezoeken vandaag eerst het centrum van de oude stad Hradec Králové, dat gedomineerd wordt door twee grote pleinen. Op het Velké Náměstí ziet u de gotische Heilige Geest kathedraal, de Witte Toren, het stadhuis en de St. Clemenskapel, herkenbaar aan de gouden kroon op het dak. Aan de andere kant van het plein ziet u  prachtige gevels uit verschillende tijdperken. Onder de gevels loopt een galerij met daarin gezellige bars en restaurantjes. Het tweede plein Malé Námestí is aanzienlijk rustiger en wordt vooral bezocht door de lokale bevolking. Centraal op het plein staan bomen en bankjes. ’s Middags rijden wij naar het plaatsje Třebechovice pod Orebem, waar u een kerststalmuseum met een grote collectie statische en mechanische kerststallen kunt bezoeken. Het pronkstuk is een mechanische houten kerststal van meer dan 200 jaar oud, met een afmeting van 7 x 3 x 2 meter.

Maandag: Boheems Paradijs en Jičín

Het Boheems Paradijs is een groot gebied tussen Turnov en Jičín met de meest fantastische zandsteenformaties tussen de beboste hellingen. Hier en daar zien we ook basaltrotsen, die hoog boven het bladerdek uitsteken. Het gebied is rijk aan uitgezette wandelroutes, zoals bij Prachovské Skály, waar u een mooie wandeltocht tussen de grillige zandsteenformaties kunt maken. Trekt u hiervoor goede schoenen aan! Daarna vervolgen wij onze route naar de mooie stad Jičín. Baron von Wallenstein liet hier in de 17e eeuw zijn renaissancekasteel verbouwen tot een vroeg barok “Wallensteinkasteel”. In het centrum vindt u verder nog de Valdicetoren, een Jesuitencollege en een aantal mooie kerken. Op het gezellige Wallensteinplein zijn talloze winkeltjes, cafetaria’s en restaurantjes. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Rondrit Reuzengebergte

In de loop van de ochtend vertrekken we voor een interessante rit door het Reuzengebergte. Eerst bezoeken wij het bedrijvige stadje Vrchlabi. Er is een kasteel met een mooi park, een dierentuin en een klein museum. Op het centrale plein staan enige mooie vakwerkhuizen en de stenen brug over de Labe is gebouwd in de 17e eeuw. Daarna rijden we verder naar het plaatsje Špindleruv Mlyn, waar zeven dalen samenkomen. U kunt hier een wandeling door het plaatsje maken en eventueel de lunch gebruiken (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar Pec Pod Snéžkou, waar u met een gondellift naar de top van de Snežka kunt, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de Krkonoše en een gedeelte van Polen.

Woensdag: Praag

Eén van de mooiste hoofdsteden van Europa is de Gouden Stad Praag. Het oude centrum van deze stad is één groot openluchtmuseum. We maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadswandeling door de Benedenstad en zien het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het oude stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk en natuurlijk de beroemde Karelsbrug over de Moldau. Na deze stadswandeling kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen en winkelen in de prachtige winkelstraten in de buurt van de Kruittoren.

Donderdag: Watervallen, glasblazen en bier in Harrachov

‘s Morgens kunt u een mooie wandeling maken naar de watervallen van Mumlava, die vlakbij het centrum van Harrachov te vinden zijn. ’s Middags kunt u mee naar de glasfabriek van Harrachov (niet inclusief). Hier wordt nog steeds met de hand glas geblazen en ziet u het hele proces. Aansluitend kunt u de kunstwerken van glas in het Glasmuseum bewonderen en in het restaurant een biertje drinken uit de eigen kleine brouwerij van de glasfabriek.

Vrijdag: Kutná Hora

Vandaag staat de historische stad Kutná Hora op het programma, na Praag de mooiste stad van Bohemen. Het is de plaats waar Wenceslas IV op voorstel van de hervormer Jan Hus de Karelsuniversiteit van Praag teruggaf aan de Tsjechische studenten. De stad werd in de Middeleeuwen rijk door de zilvermijnen, die zelfs tot onder de stad doorliepen. Aan het eind van de 16e eeuw trad het verval van de stad in, de zilvermijnen raakten uitgeput. Nu is het een echte provincieplaats, die leeft van het toerisme. In het gezellige centrum zijn vele bezienswaardigheden zoals de St. Barbarakathedraal, het Vlašskȳ Dvůr en de St. Jacobuskerk. Via een mooie route rijden we daarna weer terug naar Harrachov.

Zaterdag: Harrachov - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Harrachov. We rijden naar de Duitse grens en vandaar via de snelwegen naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen keert u daarna weer huiswaarts.

Landkaart: Harrachov en het Reuzengebergte

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Šedý Vlk, Harrachov

Het hotel ligt in het centrum van Harrachov en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad en terras. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Sommige kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland

8 dagen Harrachov en het Reuzengebergte

81 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
89 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:40:28 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch