telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Harrachov en het Reuzengebergte

Het Nationale Park Krkonoše (Reuzengebergte) is het hoogste berggebied van Tsjechië en vormt de grens met Polen. Karakteristiek voor het gebergte zijn de beboste hellingen en de afgeronde toppen. Op één van de toppen ontspringt de rivier de Labe, die in Duitsland de Elbe heet. De hoogste berg van het Reuzengebergte is de Sněžka, die 1602 meter hoog is. Het Reuzengebergte dankt zijn naam aan de legendarische reus Krakonoš. Volgens de overlevering  zou deze reus de natuur in het gebied beschermen en de mensen die haar bevuilen of geweld aandoen straffen. Vanuit onze standplaats Harrachov gaan we boeiende excursies met u maken. We bezoeken onder andere het Boheems Paradijs, de steden Hradec Králové, Praag en Kutná Hora. Natuurlijk bezoeken we ook de interessante plaatsjes in het Reuzengebergte zoals Špindleruv Mlyn, Vrchlabi en Pec Pod Snéžkou.

 • Nieuwe reis
 • Rondrit Reuzengebergte
 • Bezoek aan Praag
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Harrachov en het Reuzengebergte

Zaterdag: Nederland - Harrachov

Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna rijden we over de Duitse Autobahnen richting Tsjechië. In de loop van de avond bereiken wij ons hotel in Harrachov, waar wij 7 nachten zullen verblijven.

Zondag: Rondrit Reuzengebergte

In de loop van de morgen vertrekken we voor een interessante rit door het Reuzengebergte. Eerst bezoeken wij het bedrijvige stadje Vrchlabi. Er is een kasteel met een mooi park, een botanische tuin, een dierentuin en een klein museum. Op het centrale plein staan enige mooie vakwerkhuizen en de stenen brug over de Labe is gebouwd in de 17e eeuw. Daarna brengen we u naar het plaatsje Špindleruv Mlyn, waar zeven dalen samenkomen. U kunt hier een wandeling door het plaatsje maken en eventueel de lunch gebruiken. Aansluitend rijden we naar In Pec Pod Snéžkou, waar u met een stoeltjeslift in twee etappes naar de top van de Snežka kunt, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de Krkonoše en een gedeelte van Polen.

Maandag: Hradec Králové en Třebechovice pod Orebem

In Hradec Králové bezoeken we het centrum van de oude stad, dat gedomineerd wordt door twee grote pleinen. Op de Velké Náměstí zijn drie belangrijke gebouwen te zien: de gotische Heilige Geest kathedraal, de Witte Toren en het fraaie stadhuis. Tussen deze gebouwen in staat de St. Clemenskapel, herkenbaar aan de gouden kroon op het dak. Aan de andere kant van het plein ziet u een aantal prachtige gevels uit verschillende tijdperken. Onder de gevels loopt een galerij met daarin gezellige bars en restaurantjes. ’s Middags brengen wij u naar het plaatsje Třebechovice pod Orebem, waar we een kerststalmuseum met een grote collectie kunnen bezoeken. Het pronkstuk is een mechanische houten kerststal van meer dan 200 jaar oud, met een afmeting van 7 x  3 x 2 meter.

Dinsdag: Het Boheems Paradijs en Jičín

Het Boheems Paradijs is een groot gebied tussen Turnov en Jičín met de meest fantastische zandsteenformaties tussen de beboste hellingen. Hier en daar zien we ook basaltrotsen, die hoog boven het bladerdek uitsteken. Het gebied is rijk aan uitgezette wandelroutes, zoals bij Prachovské Skály, waar u een mooie wandeltocht tussen de grillige zandsteenformaties kunt maken. Daarna brengen wij  u naar de mooie stad Jičín. Baron von Wallenstein liet hier in de 17e eeuw zijn renaissancekasteel verbouwen tot een vroeg barok “Wallensteinkasteel”. In het centrum vindt u verder nog de Valdicetoren, een Jesuitencollege en een aantal mooie kerken. Op het Wallensteinplein vindt u talloze winkeltjes, cafetaria’s en restaurantjes. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Praag

Eén van de mooiste hoofdsteden van Europa is Praag. Het oude centrum van deze stad is één groot openluchtmuseum. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een wandeling vanaf de burcht naar de benedenstad. Het burchtcomplex bestaat uit binnenhoven, fonteinen, de beroemde St. Vituskathedraal, de St. Jorisbasiliek en het Koningspaleis. We wandelen daarna langs de Nicolaaskerk naar de rivier de Moldau, die we oversteken via de prachtige Karelsbrug en komen zo in de oude stad. Hier zien we het Raadhuisplein met het astronomisch uurwerk, de Týnkerk, de Sint Nicolaaskerk en de Joodse wijk. Na deze stadswandeling kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen en winkelen in de prachtige winkelstraten in de buurt van de Kruittoren.

Donderdag: Watervallen, glasblazen en bier in Harrachov

‘s Morgens kunt u een mooie wandeling maken naar de watervallen van Mumlava.’s Middags gaan we een kijkje nemen in de glasfabriek, waar nog steeds met de hand glas geblazen wordt. Ook bewonderen we de kunstwerken van glas in het Glasmuseum en in het restaurant kunt u een biertje drinken uit de eigen kleine brouwerij van de glasfabriek.

Vrijdag: Kutná Hora

Eens was de historische stad Kutná Hora na Praag de mooiste stad van Bohemen. Het is de plaats waar Wenceslas IV op voorstel van de hervormer Jan Hus de Karelsuniversiteit van Praag teruggaf aan de Tsjechische studenten. De stad werd in de Middeleeuwen rijk door de zilvermijnen, die zelfs tot onder de stad doorliepen. Aan het eind van de 16e eeuw trad het verval van de stad in, de zilvermijnen raakten uitgeput. Nu is het een echte provincieplaats, die leeft van het toerisme. In het gezellige centrum zijn vele bezienswaardigheden, zoals de St. Barbarakathedraal, het Vlašskȳ Dvůr en de St. Jacobuskerk. Via een mooie route rijden we terug naar Harrachov.

Zaterdag: Harrachov - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Harrachov. We rijden naar de Duitse grens en vandaar via de Autobahnen naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt  u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen keert u daarna huiswaarts.
 
N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Šedý Vlk, Harrachov

Het hotel is gelegen in Harrachov en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad en terras. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet en televisie. Wifi is in de openbare ruimtes aanwezig.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
 

8 dagen Harrachov en het Reuzengebergte

36 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling

42 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,9
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:21:26 | 0,44 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch