telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Venetië en omgeving

vanaf € 399,-

Altijd al eens naar Venetië gewild? Tijdens deze Bolderman-reis gaat u naar Venetië en ziet u ook de prachtige omgeving. We verblijven in het levendige Lido di Jesolo, van waaruit we verschillende mooie excursies maken. Zo bezoeken we de steden Padua, met indrukwekkende gebouwen, en het water- en kleurrijke Treviso. Hoogtepunt van deze reis is natuurlijk het wereldberoemde Venetië, waaraan we een uitgebreid bezoek zullen brengen. Een boottocht door de Venetiaanse lagunes met de eilanden Murano en Burano mag natuurlijk ook niet ontbreken op deze reis. Boek deze reis Venetië en omgeving voordelig en vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Hotel 100 meter van eigen strand
 • Uitgebreid bezoek Venetië o.l.v. een gids
 • Optionele boottocht Murano en Burano
 • Excursie Padua
 • Excursie Treviso
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Venetië en omgeving

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u bij ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Lido di Jesolo

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via Verona komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Lido di Jesolo, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Venetië

Vandaag bezoeken we meteen een van de hoogtepunten van deze reis, namelijk Venetië. Vanuit Punta Sabbioni gaan we met de boot naar Venetië. Hier krijgen we eerst een rondleiding o.l.v. een lokale gids. We zien o.a. het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het prachtige San Marcoplein. Na de rondleiding heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te verkennen. Misschien wilt u met een echte Venetiaanse gondel een tochtje maken? Aan het eind van de middag steken we weer met de boot over en rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Padua (zie Bolderman Pluspakket)

Een vrije dag om zelf in te delen. Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, gaan we naar de stad Padua, waarvan de Basiliek van de Heilige Antonius het middelpunt is. Na een korte rondrit door de stad stappen we in de buurt van de basiliek uit en kunt u deze ook van binnen gaan bekijken. Aansluitend rijden we door het dal met de Brenta rivier. Links en rechts van de weg zien we de prachtige villa’s van de Venetiaanse patriciërs. Veel van deze woningen stammen nog uit het rijke verleden van Venetië. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Lido di Jesolo.

Woensdag: Eilanden Murano en Burano

Liefhebbers kunnen vandaag - bij voldoende deelname - mee op een prachtige boottocht door de Venetiaanse lagunes (ca. € 20,00 p.p.). We rijden weer naar Punta Sabbioni, waar we aan boord gaan. We brengen eerst een bezoek aan het eiland Murano, waarnaar in het verleden, na de vele branden in de stad, de glasindustrie van Venetië is verplaatst. Hier kunt u het vervaardigen van het originele Venetiaanse glas zien (niet inclusief). Vervolgens gaan we naar het eiland Burano, het eiland waar nog op traditionele manier kant geweven wordt. Beide eilanden hebben vele waterwegen en kleurrijke gevels, die u zeker zullen bekoren.

Donderdag: Vrije dag of Treviso en Castello di Roncade (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen in Lido di Jesolo. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan gaat u mee naar de kleurrijke stad Treviso. Treviso is absoluut de moeite waard vanwege zijn Renaissance-pleinen, paleizen, rijk beschilderde kerken en oude waterwegen. Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad. Hier staan het 13e-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren. U krijgt ruim de tijd om Treviso te verkennen en in het gezellige centrum te lunchen of te winkelen. Na het bezoek aan Treviso vervolgen we onze route naar het Castello di Roncade, waar we een wijnproeverij zullen bezoeken.

Vrijdag: Lido di Jesolo - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we weer afscheid nemen van Lido di Jesolo. Via de Brennerautobahn verlaten we Italië en rijden we door Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Zuid Duitsland - Nederland

Na het ontbijt begint de laatste etappe van deze boeiende reis. Over de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Venetië en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bolivar, Lido di Jesolo

Het hotel is gelegen in het centrum van Lido di Jesolo, op slechts 100 meter van het eigen strand. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, lift en zwembad. De kamers hebben allen een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Veel kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Henry en Hellen

Wij zijn net terug van de 8 daagse reis naar Venetië en omgeving. Een mooie reis heen en terug en de dagen in Italië zijn zeer zeker de moeite waard. In een nieuwe comfortabele touringcar bus die werd bestuurd door Marcel. Wat een geweldige chauffeur en reisleider is deze man. Vertelde regelmatig leuke informatie over de streek waar wij doorheen reden. Gaf goed uitleg en instructie en was vooral ook zeer vriendelijke en met humor aanwezig bij de groep. Het gezelschap bestond, door een late afmelding, maar uit 19 personen. Wat fijn dat het ook bij zo’n kleine groep gewoon doorgaat. Deze groep was op een positieve manier zeer betrokken bij elkaar. De groepsfoto is op donderdag (23 mei) gemaakt op het plein in Padova bij de fontein. Een deelneemster heeft de foto “in de bloemen” gezet. De Rialtobrug is op dinsdag (21 mei) op de foto gezet. De combinatie van de groep, het programma en de fantastische chauffeur maakte het geheel ONVERGETELIJK!

Reisverhaal Inet

Reisverhaal Merel

ik ben 16 september terug gekomen van Venetië en omgeving en aantal mooie plaatjes geschoten.
de eerste foto (zie bijlage) is van een van de kanalen op Venetië.
En de 2e foto  (zie bijlage) is van Burano wat ik een van de mooiste eilanden vind.

Reisverhaal Neeltje

Ik heb een, vind ik een heeeel mooie foto van Venetie gemaakt   vanuit de Gondel  ik denk 
dat deze foto een heel mooi overzicht geeft van wat je in venetie te wachten staat.

8 dagen Venetië en omgeving

113 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
114 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:57:03 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch