8 dagen Venetië en omgeving

vanaf € 579,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Altijd al eens naar Venetië gewild? Tijdens deze reis gaat u naar Venetië en ziet u ook de prachtige omgeving. We verblijven in het levendige Lido di Jesolo, van waaruit we verschillende mooie excursies maken. Zo bezoeken we de steden Padua, met indrukwekkende gebouwen, en het water- en kleurrijke Treviso. Hoogtepunt van deze reis is natuurlijk het wereldberoemde Venetië, waaraan we een uitgebreid bezoek zullen brengen. Een boottocht door de Venetiaanse lagunes met de eilanden Murano en Burano mag natuurlijk ook niet ontbreken op deze reis. Boek deze reis Venetië en omgeving voordelig en vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

Bekijk ook onze 8-daagse najaarsreis Venetië en omgeving >>

  • Hotel 100 meter van eigen strand
  • Uitgebreid bezoek Venetië o.l.v. een gids
  • Optionele boottocht Murano en Burano
  • Optioneel Padua
  • Optioneel Treviso met wijnproeverij
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Venetië en omgeving

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen komt u bij ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Lido di Jesolo

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via Verona komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Lido di Jesolo, waar we vijf nachten zullen verblijven.

Maandag: Venetië

Vandaag bezoeken we meteen één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk Venetië (entreekosten Venetië niet inbegrepen). Met een lokale bus rijden we naar Punta Sabbioni, vanwaar we met de boot naar Venetië varen. Hier krijgen we eerst een rondleiding o.l.v. een lokale gids. We zien o.a. het Dogepaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het prachtige San Marcoplein. Na de rondleiding heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad zelf te verkennen. Misschien wilt u met een echte Venetiaanse gondel een tochtje maken? Aan het eind van de middag steken we weer met de boot over en rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Padua (zie Bolderman Pluspakket)

Een vrije dag om zelf in te delen. Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, gaan we naar de oude universiteitsstad Padua, tevens één van de meest bezochte pelgrimsoorden van het land. Hier ligt 'il Santo', de Heilige Antonius, begraven in de indrukwekkende gelijknamige basiliek. We stappen bij het grootste middeleeuwse plein van Italië met zijn prachtige standbeelden uit, waarna u een bezoek aan de kerk kunt brengen. Natuurlijk heeft u voldoende vrije tijd om de stad te verkennen. 's Middags rijden we langs het Brenta-kanaal met schitterende villa's van de Venetiaanse patriciërs, die nog getuigen van het rijke verleden van de lagunestad, terug naar ons hotel in Lido di Jesolo.

Woensdag: Eilanden Murano en Burano

Liefhebbers kunnen vandaag - bij voldoende deelname - mee op een prachtige boottocht door de Venetiaanse lagunes (ca. € 30,- p.p.). We rijden weer naar Punta Sabbioni, waar we aan boord gaan. We brengen eerst een bezoek aan het eiland Murano, waarnaar in het verleden, na de vele branden in de stad, de glasindustrie van Venetië is verplaatst. Hier kunt u het vervaardigen van het originele Venetiaanse glas zien (niet inclusief). Vervolgens gaan we naar het eiland Burano, het eiland waar nog op traditionele manier kant geweven wordt. Beide eilanden hebben vele waterwegen en kleurrijke gevels, die u zeker zullen bekoren (entreekosten Venetië niet inbegrepen).

Donderdag: Vrije dag of Treviso en Castello di Roncade (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen in Lido di Jesolo. Heeft u het Pluspakket geboekt? Dan gaat u mee naar de kleurrijke stad Treviso. Treviso is absoluut de moeite waard vanwege zijn Renaissance-pleinen, paleizen, rijk beschilderde kerken en oude waterwegen. Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad. Hier staan het 13e-eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren. U krijgt ruim de tijd om Treviso te verkennen en in het gezellige centrum te lunchen of te winkelen. Na het bezoek aan Treviso vervolgen we onze route naar het Castello di Roncade, waar we een wijnproeverij zullen bezoeken.

Vrijdag: Lido di Jesolo - Zuid-Duitsland

Helaas moeten we weer afscheid nemen van Lido di Jesolo. Via de Brennerautobahn verlaten we Italië en rijden we door Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Zuid Duitsland - Nederland

Na het ontbijt begint de laatste etappe van deze boeiende reis. Over de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Venetië en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bolivar, Lido di Jesolo

Het hotel is gelegen in het centrum van Lido di Jesolo, op slechts 100 meter van het eigen strand. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, lift en zwembad. De kamers hebben allen een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Veel kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Joyce

Afgelopen zaterdag avond terug gekomen van een 8 daagse Bus reis Venetië 🇮🇹 en omgeving, we hadden prachtig weer heerlijk eten en mooie plaatsen bezocht 😁, wat hebben we genoten 🇮🇹 van bella Italië 🥂🇮🇹 op naar onze volgende reis van Bolderman 😁.

Reisverhaal Lobke

Gisteren thuisgekomen van een geweldige 8 daagse reis naar Venetië en omgeving. De groep, bestaande uit 41 mensen, was zeer sociaal en erg gezellig. De chauffeur Michel was heel deskundig en wist heel veel te vertellen over de regio waar we zaten, en over het land zelf. Het hotel was ook prima. Venetië is een prachtige stad, net als Padua. De eilanden Murano en Burano zijn ondanks dat ze vlakbij elkaar liggen, best verschillend van elkaar. Ik vond vooral Burano erg gezellig, met de relaxte sfeer en de gekleurde huizen. Treviso is ook een mooie stad. Kortom, eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Elke dag waren we weer tegen het einde van de middag weer terug in het hotel, waarna we nog een paar vrije uren hadden tot aan het diner. En we hebben we nog eens heerlijk weer gehad, wat wil een mens nog meer. Wat mij betreft is deze reis echt een aanrader!

Reisverhaal Neeltje

Ik heb een, vind ik een heeeel mooie foto van Venetie gemaakt   vanuit de Gondel  ik denk 
dat deze foto een heel mooi overzicht geeft van wat je in venetie te wachten staat.

Reisverhaal Merel

ik ben terug gekomen van Venetië en omgeving en aantal mooie plaatjes geschoten.
de eerste foto (zie bijlage) is van een van de kanalen op Venetië.
En de 2e foto  (zie bijlage) is van Burano wat ik een van de mooiste eilanden vind.

Reisverhaal Henry en Hellen

Wij zijn terug van de 8 daagse reis naar Venetië en omgeving. Een mooie reis heen en terug en de dagen in Italië zijn zeer zeker de moeite waard. In een nieuwe comfortabele touringcar bus die werd bestuurd door Marcel. Wat een geweldige chauffeur en reisleider is deze man. Vertelde regelmatig leuke informatie over de streek waar wij doorheen reden. Gaf goed uitleg en instructie en was vooral ook zeer vriendelijke en met humor aanwezig bij de groep. Het gezelschap bestond, door een late afmelding, maar uit 19 personen. Wat fijn dat het ook bij zo’n kleine groep gewoon doorgaat. Deze groep was op een positieve manier zeer betrokken bij elkaar. De groepsfoto is op donderdag gemaakt op het plein in Padova bij de fontein. Een deelneemster heeft de foto “in de bloemen” gezet. De Rialtobrug is op dinsdag op de foto gezet. De combinatie van de groep, het programma en de fantastische chauffeur maakte het geheel ONVERGETELIJK!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:43:33 | 0,32 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch