telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Portugal

vanaf € 599,-

Portugal, het land van ontdekkingsreizigers, fraaie architectuur, heerlijke visspecialiteiten en de meeslepende Fado-muziek. Bolderman Excursiereizen neemt u mee langs de hoogtepunten van dit prachtige en gastvrije land. De kenmerkende trams, ijzeren lift van Eiffel en oude wijken van Lissabon staan op het programma, maar ook de verborgen paleizen van Sintra, het lieflijke vestingstadje Óbidos, de eeuwenoude universiteit van Coimbra en natuurlijk de porthuizen van Porto zijn slechts enkele voorbeelden van wat u gaat zien tijdens deze enerverende reis. Om uw reis extra comfortabel te maken, verblijven we 4 nachten in het gezellige, centraal gelegen badplaatsje Figueira da Foz aan de Atlantische kust. Gaat u mee op ontdekkingsreis door dit prachtige land?

 • Vluchten met Transavia
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Bezoek Coimbra
 • Bezoek Fátima
 • Bezoek Porto
 • 2 nachten Algarve
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Portugal

Dinsdag: Amsterdam - omgeving Lissabon

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Lissabon. Indien de tijd het toelaat, maken we een tocht langs de Costa Lisboa, met stops in de leuke badplaatsjes Cascais en Estoril. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Lissabon voor diner (inclusief) en overnachting.

Woensdag: Omgeving Lissabon - Lissabon - Figueira da Foz

We beginnen vandaag met een bezoek aan Lissabon. De aan de Taag gelegen Portugese hoofdstad kent een rijke historie en dat straalt de stad qua sfeer en monumenten nog steeds uit. Tijdens de stadsrondrit maken we kennis met de pracht en praal van de stad en gaan we op ontdekkingstocht door oude wijken als Rossio, Alfama, Castelo, Mouraria, Bairro Alto en Belém. We zien de bekende kleine trams zich door de steile straatjes omhoog trekken. Bezienswaardigheden zoals het monumentale Praça do Comércio-plein, het Castelo São Jorge, de Toren van Belém en het Jerónimos-klooster passeren de revue. In de loop van de middag gaan we op weg naar het kustplaatsje Figueira da Foz, waar we de komende 4 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Coimbra

's Ochtends staat aan de Rio Mondego gelegen koningsstad Coimbra op ons programma, eens de hoofdstad van Middeleeuws Portugal. Vanuit de historische bovenstad heeft u een prachtig uitzicht over de Rio Mondego en de omgeving. In de wirwar van nauwe straatjes worden we overladen met bezienswaardigheden zoals monumenten, kerken, adellijke huizen en kloosters. De stad is tevens de zetel van een van de oudste universiteiten van Europa, een prachtig complex. We keren aan het begin van de middag terug naar Figueira da Foz. De rest van de dag is ter vrije besteding in deze gezellige kustplaats.

Vrijdag: Aveiro en Porto (zie Voordeelpakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar Porto. Onderweg houden we een stop in het 'Venetië van Portugal', Aveiro. Het aan een binnenmeer gelegen vissersplaatsje heeft deze bijnaam te danken aan haar kanalen, fraaie patriciërshuizen, kleine witte vissershuisjes en felgekleurde bootjes. De drukke vismarkt en vele cafeetjes maken het een zeer sfeervol stadje. We vervolgen onze weg naar het aan twee kanten van de Douro gelegen Porto. De stad die bekend staat om haar oude gezellige wijken met nauwe steegjes en pittoreske gevels bekleed met de typisch Portugese blauwwitte tegeltjes, ‘azulejos’. We maken een stadswandeling langs een aantal bezienswaardigheden, zoals het oude beursgebouw en het station. Daarna kunt u een bezoek brengen aan een van de beroemde porthuizen aan de oevers van de Douro, waarbij we natuurlijk ook even mogen proeven! ’s Middags heeft u de gelegenheid om een boottochtje te maken over de Douro (zie Voordeelpakket). Vanaf de boot kunt u genieten van het uitzicht op de stad en natuurlijk de fraaie ijzeren bruggen over de rivier. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Fátima, Alcobaça, Batalha en Nazaré

De dag begint met een bezoek aan het bedevaartsoord Fátima, waar volgens de overlevering in de vorige eeuw de Heilige Maagd Maria zou zijn verschenen aan 3 herderskinderen. Daarna rijden we verder naar het keramiekdorpje Alcobaça, bekend vanwege de tombes van koning Pedro en zijn minnares Inês, in het Cisterciënzer klooster. We vervolgen onze route naar het fraaie 14e-eeuwse gotische klooster van Batalha, dat u kunt bezoeken. Voordat we terugkeren naar Figueira da Foz sluiten we deze enerverende dag af met een bezoek aan het traditionele vissersplaatsje Nazaré. Dit dorp staat bekend om zijn sikkelvormige kust met het prachtige witte zandstrand, de vele bontgekleurde strandtenten en de vissersvrouwen, die volgens traditie nog 7 rokken dragen.

Zondag: Figueira da Foz - Óbidos - Sintra - Algarve

Na het ontbijt vertrekken we richting de Algarve. Onderweg bezoeken we het op een berg gelegen middeleeuwse stadje Óbidos, een pittoresk en goed bewaard vestigingsstadje. Binnen de stadsmuren bevindt zich een fraai kasteel te midden van een labyrint van smalle straatjes, pleintjes en lieflijke witte huisjes. We rijden door naar de Costa Lisboa en bezoeken Sintra met het fraaie Palácio Nacional en vele andere prachtige kastelen en paleizen, gelegen in een bosachtige omgeving. Tegen het eind van de middag arriveren we in de Algarve, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Maandag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag aan de kust. U heeft alle tijd om bij te komen van de prachtige indrukken die u heeft opgedaan en te genieten van zon, zee en strand. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid een van de badplaatsen of het achterland van de Algarve gaan ontdekken. De keuze is aan u!

Dinsdag: Algarve - Faro - Amsterdam

De laatste dag van deze reis is aangebroken. We rijden naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

Landkaart: Hoogtepunten van Portugal

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Hoogtepunten van Portugal

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland

Valuta: 
In Portugal wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Portugal worden de stopcontact van Type C en F gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Portugal 

Kraanwater:
Het is veilig om in Portugal water uit de kraan te drinken.

Tijdzone: 
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Portugal is de officiële taal Portugees.

Prijsniveau:
De prijzen in Portugal zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Portugal

122 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
126 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
04:13:23 | 0,42 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch