telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Portugal

Portugal, het land van ontdekkingsreizigers, de meeslepende Fado-muziek, fraaie architectuur en heerlijke visspecialiteiten. Bolderman Excursiereizen neemt u mee langs de hoogtepunten van dit fraaie en gastvrije land. De kenmerkende trams, ijzeren lift van Eiffel en oude wijken van Lissabon, de verborgen paleizen van Sintra, het lieflijke vestingstadje Óbidos, de eeuwenoude universiteit van Coimbra en natuurlijk de porthuizen van Oporto zijn slechts enkele voorbeelden van de indrukken die u op doet tijdens deze enerverende reis. Om uw reis extra comfortabel te maken, gebruiken we 5 dagen lang het gezellige, centraal gelegen badplaatsje Figueira da Foz aan de Atlantische kust, als uitvalsbasis. Gaat u mee op ontdekkingsreis door charmant Portugal?

 • Aanbetalen niet verplicht
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Veilig online boeken
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

Vluchttijden onder voorbehoud:
Amsterdam 06:40 uur - Lissabon 08:40 uur
Faro 19:50 uur - Amsterdam 23:50 uur

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Portugal

Dag 1: Amsterdam - Lissabon

Vlucht van Amsterdam-Schiphol naar Lissabon. Na aankomst rijden we naar ons hotel in de omgeving van Lissabon. Indien de tijd het toelaat, maken we een tocht langs de Costa Lisboa, met stops in de elegante badplaatsjes Cascais en Estoril. Aansluitend gaan we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Lissabon - Figueira da Foz

We beginnen vandaag met een bezoek aan Lissabon. De aan de Taag gelegen Portugese hoofdstad kent een rijke historie en dat straalt de stad qua sfeer en monumenten nog steeds uit. Tijdens de stadsrondrit maken we kennis met de pracht en praal van de stad en gaan we op ontdekkingstocht door oude wijken als Rossio, Alfama, Castelo, Mouraria, Bairro Alto en Belém. We zien de bekende kleine trams zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Natuurlijk passeren o.a. het monumentale Praça do Comércio-plein, het Castelo São Jorge, de Toren van Belém en het Jerónimos-klooster de revue. In de loop van de middag gaan we op weg naar het kustplaatsje Figueira da Foz, waar we de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dag 3: Coimbra

Vanochtend schenken we aandacht aan de Rio Mondego gelegen koningsstad Coimbra. Eens de hoofdstad van Middeleeuws Portugal. Vanuit de historische bovenstad heeft u een prachtig uitzicht over de Rio Mondego en de omgeving. In de wirwar van nauwe straatjes worden we overladen met bezienswaardigheden als monumenten, kerken, adellijke huizen en kloosters. De stad is tevens de zetel van één van de oudste universiteiten van Europa, een prachtig complex. We keren aan het begin van de middag terug naar Figueira da Foz. De rest van de dag is ter vrije besteding in deze gezellige kustplaats.

Dag 4: Aveiro en Oporto (zie Bolderman Pluspakket)

Onderweg naar Oporto maken we een stop in het 'Venetië van Portugal', Aveiro. Het aan een binnenmeer gelegen vissersplaatsje heeft deze bijnaam gekregen vanwege haar kanalen, fraaie Patriciërshuizen, kleine witte visserhuisjes en felgekleurde bootjes. De drukke vismarkt en vele cafeetjes en barretjes maken het een zeer sfeervol stadje. We vervolgen onze weg naar het aan twee kanten van de Douro gelegen Oporto. De stad die bekend staat om haar oude gezellige wijken met nauwe straatjes, steegjes en pittoreske gevels bekleed met de typisch Portugese blauwwitte tegeltjes, ‘azulejos’. We maken een stadswandeling langs een aantal monumenten en bezienswaardigheden, zoals het oude beursgebouw en het station. Daarna brengen we een bezoek aan één van de beroemde porthuizen aan de oevers van de Douro, waarbij we natuurlijk ook even proeven! ’s Middags heeft u de gelegenheid om een boottochtje te maken over de Douro (zie Pluspakket). Vanaf de boot kunt u genieten van het uitzicht op de stad, de omgeving en natuurlijk de fraaie ijzeren bruggen over de rivier. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel.

Dag 5: Fátima, Alcobaça, Batalha en Nazaré

De dag begint met een bezoek aan het bedevaartsoord Fátima, waar volgens de overlevering vorige eeuw de Heilige Maagd Maria zou zijn verschenen aan 3 herderskinderen. Daarna rijden we verder naar het keramiekdorpje Alcobaça, bekend van de tombes van koning Pedro en zijn minnares Inês, in het cisterciënzer klooster. Vervolgens bezoeken we het fraaie 14e-eeuwse Gotische klooster van Batalha. Voordat we terugkeren naar ons hotel in Figueira da Foz sluiten we deze enerverende dag af met een bezoek aan het traditionele vissersplaatsje Nazaré.

Dag 6: Figueira da Foz - Óbidos - Sintra - Algarve

Na het ontbijt rijden we naar de Algarve. Onderweg bezoeken we het op een berg gelegen middeleeuwse stadje Óbidos, een pittoresk en goed bewaard vestigingsstadje. Binnen de stadsmuren bevindt zich een fraai kasteel te midden van een labyrint van smalle straatjes, pleintjes en charmante witte huisjes. We rijden door naar de Costa Lisboa en bezoeken Sintra met het fraaie Palácio Nacional en de vele andere prachtige kastelen en paleizen, gelegen in een bosachtige omgeving. Tegen het eind van de middag arriveren we in de Algarve, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 7: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag aan de kust. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van zon, zee en strand. Of gaat u op eigen gelegenheid één van de badplaatsen of het achterland van de Algarve ontdekken?

Dag 8: Algarve - Faro - Amsterdam

We rijden naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland

Valuta: 
In Portugal wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Portugal worden de stopcontact van Type C en F gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Portugal 

Kraanwater:
Het is veilig om in Portugal water uit de kraan te drinken.

Tijdzone: 
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Portugal is de officiële taal Portugees.

Prijsniveau:
De prijzen in Portugal zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Portugal

40 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

41 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:25:33 | 0,42 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch