telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

vanaf € 679,-

Deze rondreis brengt u naar het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en wordt door de maar 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Qua landschap en de kleurrijke geschiedenis is Sicilië één van de boeiendste eilanden in de Middellandse Zee. Deze rondreis is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van dit eiland ziet. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Palermo en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen wij u naar Syracuse en Noto. Het hoogtepunt is een bezoek aan de vulkaan de Etna. De lavagrond rond deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor een smeltkroes van culturen is ontstaan. Gaat u met Bolderman Excursiereizen mee om Sicilië te ontdekken?

 • Aanbetalen niet verplicht
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Veilig online boeken
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

Vluchttijden onder voorbehoud:
Amsterdam 09:15 uur - Catania 12:00 uur
Catania 12:45 uur - Amsterdam 15:55 uur

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

Dag 1: Amsterdam - Catania - omgeving Giardini Naxos

Vlucht van Amsterdam-Schiphol naar Catania met Transavia. Na aankomst begroeten wij onze reisleider en de Italiaanse chauffeur. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in de omgeving van Giardini Naxos voor diner en overnachting.

Dag 2: Omgeving Giardini Naxos - Cefalù - Palermo

Wij gaan vandaag op weg richting Palermo, maar eerst bezoeken wij het aan de kust gelegen oude stadje Cefalù, bekend om zijn middeleeuwse bezienswaardigheden. U maakt een stadswandeling door het oude centrum naar Piazza Duomo, waar één van de mooiste kathedralen van Sicilië te vinden is. U krijgt hier ook de gelegenheid de lunch te gebruiken. Daarna brengen wij u naar Palermo, waar wij 2 nachten zullen overnachten. 

Dag 3: Palermo en Monreale

Palermo ligt aan een baai van de Middellandse zee, aan de voet van de Monte Pellegrino. Onder leiding van een gids bezoeken wij de belangrijkste monumenten in de stad. De Cappella Palatina is een Normandisch meesterwerk, met veel mozaïeken met bijbelse voorstellingen (ca. € 9,00 p.p.). Het Palazzo dei Normanni is van Punische oorsprong. Onder de Normandiërs werd dit het Koninklijk Paleis. Ook de kathedraal en het meest sjieke plein van Palermo, de Quattro Canti, bezoeken we. 's Middags brengen we u naar het buitencentrum van Palermo gelegen Monreale, waar u de kathedraal met schitterende mozaïeken (ca. € 3,00 p.p.) en het klooster (ca. € 6,00 p.p.) kunt bezichtigen. In de loop van de middag brengen wij u terug naar Palermo, waar u nog wat kunt winkelen.

Dag 4: Palermo - Segesta - Selinunte - Agrigento

Na het ontbijt vertrekken we naar Segesta, de hoofdstad van de Elymiërs. Een stad die werd gebouwd door Trojaanse ballingen. We bezoeken de majestueuze Dorische Tempel, die de tand des tijds op wonderbaarlijke wijze doorstaan heeft (ca. € 8,00 p.p.). Hierna rijden we verder naar Selinunte. De ruïnes van deze stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en fortificaties aan het licht gebracht (ca. € 10,00 p.p.). In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Agrigento, waar we dineren en overnachten.

Dag 5: Agrigento - Valle dei Templi - Piazza Armerina - omgeving Taormina

Vandaag bezoeken we de bij Agrigento liggende Valle dei Templi, een vallei vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld (entree ca. € 11,00). We vervolgen onze tocht en brengen u naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze bezoeken we de indrukwekkende Villa Romana del Casale, daterend uit de 3e en 4e eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken (ca. € 10,00 p.p.). Aan het eind van de middag komen we aan in de omgeving van Taormina, waar wij dineren en overnachten.

Dag 6: Syracuse en Noto

Deze morgen vertrekken we naar Syracuse. Hier bezoeken we het archeologische park Neapolis. U ziet hier o.a. het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater (ca. € 10,00 p.p.). De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse, gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland (ca. € 2,00 p.p.). Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten. Na de lunchpauze brengen we u naar de plaats Noto, een prachtige stad met vele barokke gebouwen. In 1693 werd de stad door een aardbeving getroffen en vele historische gebouwen stortten in. De stad is prachtig herbouwd en in 2002 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Na het bezoek aan Noto gaan we terug naar ons hotel.

Dag 7: Vrije dag of dagtocht Etna en Taormina (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of gaat u mee naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de top op van deze beminde en gehate vulkaan. De touringcar brengt u tot een hoogte van ca. 2000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps te klimmen tot 2900 meter (ca. € 65,00 p.p.). Na dit indrukwekkende bezoek aan de Etna brengen wij u naar het bekenste toeristenoord van Sicilië, Taormina. Hier brengen wij een bezoek aan het Grieks theater (ca. € 10,00 p.p.). het op één na grootste theater van Sicilië. Daarna bezoeken we in het centrum het Piazza del Duomo met de kathedraal en barokke fontein. Ook heeft u hier de tijd uw laatste inkopen te doen.

Dag 8: Omgeving Taormina - Catania - Amsterdam

Na het ontbijt heeft u nog wat vrije tijd. Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol.  

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Helen

16 tm 23 mei 2018. 8 dagen de verborgen schatten van Sicilië.
Supermooie reis met een leuk gezelschap. Een fantastische reisleider (Roberto) en kundige chauffeur (Sebastiano). Dit alles heeft geresulteerd in een onvergetelijke reis. Dank iedereen :-).

Reisverhaal I.C. Klaassen

Bijgaand de foto's van de verborgen schatten van Sicilië groepsrondreis 29-08-2017/05-09-2017

Reisverhaal Irma

Zojuist teruggekeerd van 8 daagse vlieg/busrondreis 'de Verborgen schatten van Sicilie' vertrekdatum 28 augustus 2017.

Fantastische rondreis! Zeker aanbevolen, al na 2 dagen had ik het gevoel al 10 dagen onderweg te zijn.
Hotels waren prima, fijne kamers en overal vriendelijk personeel. Zeer uitgebreide diners en ontbijtbuffetten.
De kundige chauffeur Sabastiano en de Italiaanse doch Nederlands sprekende gids Roberto maakte deze reis helemaal af! Heel veel informatie gedurende de reis, kregen onderweg ter lezing informatie voor wie daarin geïnteresseerd was naar datgene waar wij naar toe gingen alsmede kaarten en foto's.
Waar de plaatselijke gids(en) alleen Engels spraken gaf Roberto een Nederlandse vertaling achteraf. Wist ook alles te vertellen van de geschiedenis van het eiland door de eeuwen heen en de planten bloemen onderweg. 
Ten tijde van de lunch gaf Roberto tips waar een ieder zou kunnen gaan eten indien gewenst en gaf uitleg over de plaatselijke gerechten. 
De laatste dag hadden wij een avondvlucht in plaats van een middagvlucht, ook dit was geen probleem voor Roberto en organiseerde een extra excursie dag voor een kleine bijbetaling van slechts €15. 
Hierdoor kregen wij dus de kans van onze 8 daagse reis gevoelsmatig een 9 daagse reis te maken.
Onze groep bestond uit 29 personen en velen hadden al veel reizen met Bolderman gemaakt, voor mij was dit de eerste en zeker niet de laatste keer.
Ik wil deze reis van harte aanbevelen en geef zelfs een 10+ als dit zou kunnen.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro. 

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië. 

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans. 

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

37 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

37 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:33:27 | 0,1 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch