8 dagen vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

vanaf € 749,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze rondreis brengt u naar het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en wordt door de maar 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Qua landschap en de kleurrijke geschiedenis is Sicilië één van de boeiendste eilanden in de Middellandse Zee. Deze rondreis is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van dit eiland ziet. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Palermo en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen wij u naar Syracuse. Het hoogtepunt is een bezoek aan de vulkaan de Etna. De lavagrond rond deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor een smeltkroes van culturen is ontstaan. Boek deze onvergetelijke ontdekkingsreis naar De verborgen schatten van Sicilië bij Bolderman Excursiereizen.

 • Nederlandssprekende reisleider
 • Vlucht vanaf Amsterdam met Transavia
 • Bezoek Palermo en Syracuse
 • Dagtocht naar de Etna mogelijk
 • Valle dei Templi vol Griekse overblijfselen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

Woensdag: Amsterdam - Catania - omgeving Letojanni

U vliegt van Amsterdam-Schiphol snel en comfortabel naar Catania met Transavia. Na aankomst wordt u
verwelkomd door uw reisleid(st)er en Italiaanse chauffeur. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in de
omgeving van Letojanni voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Letojanni - Cefalù - Palermo

Wij gaan vandaag op weg naar Palermo, maar eerst bezoeken wij het aan de kust gelegen stadje Cefalù, bekend om zijn middeleeuwse bezienswaardigheden. U maakt een stadswandeling door het oude centrum naar Piazza Duomo, waar één van de mooiste kathedralen van Sicilië te vinden is. U krijgt hier ook tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna vervolgen we onze reis naar Palermo, waar wij twee nachten zullen overnachten. 

Vrijdag: Palermo en Monreale

Palermo ligt aan een baai van de Middellandse zee, aan de voet van de Monte Pellegrino. ’s Ochtends onder leiding van een gids kunt u de belangrijkste monumenten in de stad bezoeken. We beginnen ons bezoek aan Monreale (ca. 8 km van het centrum van Palermo) waar u de kathedraal met schitterende mozaïeken en het klooster kunt bezichtigen. Daarna rijden we terug naar het centrum van Palermo. Hier zullen we een bezoek brengen aan de kathedraal, het beroemde plein Quattro Canti, het gemeentehuisplein met zijn Fontana della vergogna, het Albanees-Italiaanse kerk La Martorana en vanaf daar wandelen we naar het operahuis Teatro Massimo. In de middag heeft u vrije tijd om te winkelen of voor voor een bezoek aan bijvoorbeeld de lokale markt of het archeologische museum.

Zaterdag: Palermo - Segesta - Selinunte - Agrigento

Na het ontbijt vertrekken we naar Segesta, de hoofdstad van de Elymiërs. Een stad die werd gebouwd door Trojaanse ballingen. We bezoeken de majestueuze Dorische Tempel, die de tand des tijds op wonderbaarlijke wijze doorstaan heeft. Hierna rijden we verder naar Selinunte. De ruïnes van deze stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en verdedigingswerken aan het licht gebracht. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Agrigento, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Agrigento - Valle dei Templi - Piazza Armerina - omgeving Letojanni

Vandaag bezoeken we, onder leiding van een gids de bij Agrigento gelegen Valle dei Templi, een vallei vol
Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De
tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld. We vervolgen onze route vervolgens naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze kunt u de
indrukwekkende Villa Romana del Casale bezoeken, daterend uit de 3e en 4e eeuw. In
deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen
we aan bij ons hotel in de omgeving van Letojanni.

Maandag: Syracuse

Na het ontbijt vertrekken we naar Syracuse, waar u het archeologische park Neapolis kunt bezoeken. U ziet hier o.a. het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater. De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse, gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten.

Dinsdag: Vrije dag of Etna en Taormina (zie bij te boeken opties)

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt indelen. Heeft u de dagtocht naar de Etna en Taormina bijgeboekt, dan gaat u mee naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de top op van deze beminde en gehate vulkaan. De touringcar brengt u tot een hoogte van ca. 1900 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps te klimmen tot een hoogte van 2.900 meter. Na dit indrukwekkende bezoek aan de Etna gaan we naar het bekendste toeristenoord van Sicilië, Taormina. Hier kunt u het Griekse theater bezichtigen, het op één na grootste theater van Sicilië. Daarna bezoeken we in het centrum het Piazza del Duomo met de kathedraal en barokke fontein. U heeft hier tijd om uw laatste souvenirs te kopen alvorens we naar ons hotel terug rijden.

Woensdag: Omgeving Letojanni - Catania - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog vrije tijd om zelf in te vullen. Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

Landkaart: De verborgen schatten van Sicilië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Schatten van Sicilië

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.

Reisverhaal Henk

Mijn vrouw en ik hadden in april een vliegbusreis geboekt bij bolderman en hebben een prachtige reis gehad met alle highlights van Sicilië. De begeleiding was prima op orde, en ook de hotels waar we verbleven waren goed voor elkaar.
Met deze foto wil ik daar een klein stukje van delen met jullie.

Reisverhaal Carel

Foto 1: Overzicht foto Cefalu
Foto 2: Etna dinsdag 16 mei 2023 in de sneeuw
Foto 3: Monreale plafond Kathedraal
Foto 4: Monreale dak kathedraal
Foto 5: Selinunte Archeologisch park
Foto 6: Selinunte Archeologische park tijden de Sililie autocorss
Foto 7: Agrigento Tempel vallei

Reisverhaal Irma

Zojuist teruggekeerd van 8 daagse vlieg/busrondreis 'de Verborgen schatten van Sicilie'
Fantastische rondreis! Zeker aanbevolen, al na 2 dagen had ik het gevoel al 10 dagen onderweg te zijn.
Hotels waren prima, fijne kamers en overal vriendelijk personeel. Zeer uitgebreide diners en ontbijtbuffetten.
De kundige chauffeur Sabastiano en de Italiaanse doch Nederlands sprekende gids Roberto maakte deze reis helemaal af! Heel veel informatie gedurende de reis, kregen onderweg ter lezing informatie voor wie daarin geïnteresseerd was naar datgene waar wij naar toe gingen alsmede kaarten en foto's.
Waar de plaatselijke gids(en) alleen Engels spraken gaf Roberto een Nederlandse vertaling achteraf. Wist ook alles te vertellen van de geschiedenis van het eiland door de eeuwen heen en de planten bloemen onderweg. 
Ten tijde van de lunch gaf Roberto tips waar een ieder zou kunnen gaan eten indien gewenst en gaf uitleg over de plaatselijke gerechten. 
De laatste dag hadden wij een avondvlucht in plaats van een middagvlucht, ook dit was geen probleem voor Roberto en organiseerde een extra excursie dag voor een kleine bijbetaling van slechts €15. 
Hierdoor kregen wij dus de kans van onze 8 daagse reis gevoelsmatig een 9 daagse reis te maken.
Onze groep bestond uit 29 personen en velen hadden al veel reizen met Bolderman gemaakt, voor mij was dit de eerste en zeker niet de laatste keer.
Ik wil deze reis van harte aanbevelen en geef zelfs een 10+ als dit zou kunnen.

Reisverhaal Helen

8 dagen de verborgen schatten van Sicilië.
Supermooie reis met een leuk gezelschap. Een fantastische reisleider (Roberto) en kundige chauffeur (Sebastiano). Dit alles heeft geresulteerd in een onvergetelijke reis. Dank iedereen :-).

Reisverhaal I.C. Klaassen

Bijgaand de foto's van de verborgen schatten van Sicilië groepsrondreis.

Reisverhaal Marjolijn

Elk jaar gaan mijn beste vriendin en ik weg met bolderman. Ook dit jaar hebben we weer mogen genieten van een prachtige reis met super leuke mensen en goede/gezellige begeleiding!

Het was een reis met veel verschillende bijzondere plekken. Bergen, strand, stadjes en prachtige gebouwen met veel geschiedenis. Alles viel in de smaak en zou het zeker aanraden als reis!

Deze foto’s samen geeft mij een kleine samenvatting van alle verschillen die deze reis te bieden heeft.

8 dagen vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

199 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
212 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,4
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:23:30 | 0,41 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch