telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

vanaf € 599,-

Deze rondreis brengt u naar het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en wordt door de maar 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Qua landschap en de kleurrijke geschiedenis is Sicilië één van de boeiendste eilanden in de Middellandse Zee. Deze rondreis is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van dit eiland ziet. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Palermo en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen wij u naar Syracuse en Noto. Het hoogtepunt is een bezoek aan de vulkaan de Etna. De lavagrond rond deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor een smeltkroes van culturen is ontstaan. Boek deze onvergetelijke ontdekkingsreis naar De verborgen schatten van Sicilië bij Bolderman Excursiereizen.

 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Bezoek Palermo
 • Excursie Valle dei Templi
 • Excursie Etna
 • Bezoek Syracuse
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

Woensdag: Amsterdam - Catania - omgeving Giardini Naxos

U vliegt van Amsterdam-Schiphol snel en comfortabel naar Catania met Transavia. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleid(st)er en Italiaanse chauffeur. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in de omgeving van Giardini Naxos voor diner en overnachting.

Donderdag: Omgeving Giardini Naxos - Cefalù - Palermo

Wij gaan vandaag op weg naar Palermo, maar eerst bezoeken wij het aan de kust gelegen stadje Cefalù, bekend om zijn middeleeuwse bezienswaardigheden. U maakt een stadswandeling door het oude centrum naar Piazza Duomo, waar één van de mooiste kathedralen van Sicilië te vinden is. U krijgt hier ook tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna vervolgen we onze reis naar Palermo, waar wij twee nachten zullen overnachten. 

Vrijdag: Palermo en Monreale

Palermo ligt aan een baai van de Middellandse zee, aan de voet van de Monte Pellegrino. Onder leiding van een gids kunt u de belangrijkste monumenten in de stad bezoeken. De Cappella Palatina is een Normandisch meesterwerk, met veel mozaïeken met bijbelse voorstellingen (ca. € 9,00 p.p.). Het Palazzo dei Normanni is van Punische oorsprong. Onder de Normandiërs werd dit het Koninklijk Paleis. Ook de kathedraal en het meest sjieke plein van Palermo, de Quattro Canti, bezoeken we. 's Middags gaan we naar het buiten het centrum van Palermo gelegen Monreale, waar u de kathedraal met schitterende mozaïeken (ca. € 3,00 p.p.) en het klooster (ca. € 6,00 p.p.) kunt bezichtigen. In de loop van de middag rijden wij terug naar Palermo, waar u eventueel kunt winkelen.

Zaterdag: Palermo - Segesta - Selinunte - Agrigento

Na het ontbijt vertrekken we naar Segesta, de hoofdstad van de Elymiërs. Een stad die werd gebouwd door Trojaanse ballingen. We bezoeken de majestueuze Dorische Tempel, die de tand des tijds op wonderbaarlijke wijze doorstaan heeft (ca. € 8,00 p.p.). Hierna rijden we verder naar Selinunte. De ruïnes van deze stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en verdedigingswerken aan het licht gebracht (ca. € 10,00 p.p.). In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Agrigento, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Agrigento - Valle dei Templi - Piazza Armerina - omgeving Taormina

Vandaag bezoeken we de bij Agrigento gelegen Valle dei Templi, een vallei vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld (ca. € 11,00 p.p.). We vervolgen onze route vervolgens naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze kunt u de indrukwekkende Villa Romana del Casale bezoeken (ca. € 10,00 p.p.), daterend uit de 3e en 4e eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Taormina.

Maandag: Syracuse en Noto

Na het ontbijt vertrekken we naar Syracuse, waar u het archeologische park Neapolis kunt bezoeken (ca. € 10,00 p.p.). U ziet hier o.a. het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater. De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse (ca. € 2,00 p.p.), gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten. Na de lunchpauze rijden we verder naar de plaats Noto, een prachtige stad met vele barokke gebouwen. In 1693 werd de stad door een aardbeving getroffen en vele historische gebouwen stortten in. De stad is prachtig herbouwd en in 2002 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Na het bezoek aan Noto gaan we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Etna en Taormina (zie bij te boeken opties)

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt indelen. Heeft u de dagtocht naar de Etna en Taormina bijgeboekt, dan gaat u mee naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de top op van deze beminde en gehate vulkaan. De touringcar brengt u tot een hoogte van ca. 2000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps te klimmen tot een hoogte van 2900 meter (ca. € 65,00 p.p.). Na dit indrukwekkende bezoek aan de Etna gaan we naar het bekendste toeristenoord van Sicilië, Taormina. Hier kunt u het Griekse theater bezichtigen (ca. € 10,00 p.p.), het op één na grootste theater van Sicilië. Daarna bezoeken we in het centrum het Piazza del Duomo met de kathedraal en barokke fontein. U heeft hier tijd om uw laatste souvenirs te kopen alvorens we naar ons hotel terug rijden.

Woensdag: Omgeving Taormina - Catania - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog vrije tijd om zelf in te vullen. Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt. 

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Helen

16 tm 23 mei 2018. 8 dagen de verborgen schatten van Sicilië.
Supermooie reis met een leuk gezelschap. Een fantastische reisleider (Roberto) en kundige chauffeur (Sebastiano). Dit alles heeft geresulteerd in een onvergetelijke reis. Dank iedereen :-).

Reisverhaal I.C. Klaassen

Bijgaand de foto's van de verborgen schatten van Sicilië groepsrondreis 29-08-2017/05-09-2017

Reisverhaal Irma

Zojuist teruggekeerd van 8 daagse vlieg/busrondreis 'de Verborgen schatten van Sicilie' vertrekdatum 28 augustus 2017.

Fantastische rondreis! Zeker aanbevolen, al na 2 dagen had ik het gevoel al 10 dagen onderweg te zijn.
Hotels waren prima, fijne kamers en overal vriendelijk personeel. Zeer uitgebreide diners en ontbijtbuffetten.
De kundige chauffeur Sabastiano en de Italiaanse doch Nederlands sprekende gids Roberto maakte deze reis helemaal af! Heel veel informatie gedurende de reis, kregen onderweg ter lezing informatie voor wie daarin geïnteresseerd was naar datgene waar wij naar toe gingen alsmede kaarten en foto's.
Waar de plaatselijke gids(en) alleen Engels spraken gaf Roberto een Nederlandse vertaling achteraf. Wist ook alles te vertellen van de geschiedenis van het eiland door de eeuwen heen en de planten bloemen onderweg. 
Ten tijde van de lunch gaf Roberto tips waar een ieder zou kunnen gaan eten indien gewenst en gaf uitleg over de plaatselijke gerechten. 
De laatste dag hadden wij een avondvlucht in plaats van een middagvlucht, ook dit was geen probleem voor Roberto en organiseerde een extra excursie dag voor een kleine bijbetaling van slechts €15. 
Hierdoor kregen wij dus de kans van onze 8 daagse reis gevoelsmatig een 9 daagse reis te maken.
Onze groep bestond uit 29 personen en velen hadden al veel reizen met Bolderman gemaakt, voor mij was dit de eerste en zeker niet de laatste keer.
Ik wil deze reis van harte aanbevelen en geef zelfs een 10+ als dit zou kunnen.

Vluchtinformatie Schatten van Sicilië

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro. 

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië. 

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans. 

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis De verborgen schatten van Sicilië

106 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
106 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:46:35 | 0,33 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch