telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus excursiereis Krakow en Zakopane

Krakow, een stad met indrukwekkende historie, maar bovenal ook een gezellige stad met prachtige natuur in de omgeving. U vliegt snel en comfortabel naar Polen en met een lokale touringcar gaat u op excursie naar de zoutmijn van Wieliczka en het Tatra hooggebergte met Zakopane en de Dunajec-kloof. Het verleden is onlosmakelijk met Krakow verbonden. U kunt dan ook deelnemen aan de excursies naar Auschwitz-Birkenau en de fabriek van Schindler. Het gezellige stadscentrum van Krakow met de Grote Markt en het kasteel van Wawel nodigt uit om rond te struinen. Beoordeel zelf waarom Krakow ook wel de bijnaam ‘Florence van Polen’ heeft gekregen en boek deze onvergetelijke reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Krakow
 • Excursie zoutmijn Wieliczka
 • Excursie Auschwitz-Birkenau
 • Bezoek Tatra-gebergte
 • Optioneel bezoek Schindler-fabriek
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus excursiereis Krakow en Zakopane

Zondag: Eindhoven - Krakow

Met Transavia vliegt u comfortabel vanaf Eindhoven in minder dan twee uur naar het Poolse Krakow. We rijden naar ons hotel, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven. Deze dag wordt afgesloten met een diner in het hotel (zie Dinerpakket).

Maandag: Joodse Wijk, stadswandeling Krakow en Wawel kasteel (zie Voordeelpakket)

Vandaag maken we uitgebreid kennis met Krakow. We bezoeken eerst de Joodse wijk Kazimierz, waar Steven Spielberg zijn beroemde film Schindler’s List heeft opgenomen. In de wijk staat ook de oudste synagoge van Polen, waarin tegenwoordig het Joods museum is ondergebracht. Vervolgens kunt u een stadswandeling o.l.v. een gids maken door het centrum van Krakow (zie Voordeelpakket). Het hart van Krakow wordt gevormd door de Rynek Glówny (Grote Markt) en de Rynek Maly (Kleine Markt). De Rynek Glówny is één van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Aansluitend heeft u vrije tijd in de stad of kunt u een bezoek brengen aan het Wawel kasteel, vroeger de residentie van de koningen. De kathedraal naast het kasteel was de plaats waar de koningen werden gekroond.

Dinsdag: Vrije dag of Auschwitz-Birkenau (zie Voordeelpakket)

Deze dag heeft u vrij of kunt u deelnemen aan de excursie naar voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau (zie Voordeelpakket). Vanaf 1942 werd dit één van de grootste vernietigingskampen van de Tweede Wereldoorlog en geldt het als symbool voor de Holocaust. Onder leiding van een gids bezoeken we de kampen Auschwitz en Birkenau. In Auschwitz ziet u het beruchte “Arbeit macht frei”, verschillende barakken die als expositieruimte zijn ingericht en de verschrikkingen van het kamp weergeven, het crematorium en officiersgebouwen. Na deze 2 uur durende wandeling rijden we naar het even verderop gelegen Birkenau. U ziet de beroemde poort en de spoorlijn die eindigt bij Die Rampe. Tijdens de wandeling ziet u o.a. de ruïnes van de barakken, waarvan we er 1 bezoeken, het crematorium zoals de Russen die aantroffen bij de bevrijding van het kamp en het monument.

Woensdag: Zoutmijn Wieliczka en Krakow (zie Voordeelpakket)

Vandaag staat een bezoek aan de zoutmijn Wieliczka op het programma voor de gasten die het Voordeelpakket hebben bijgeboekt. De zoutmijn staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de oudste mijnen ter wereld die nog in werking is. Onder leiding van een gids maakt u een wandeling door de mijn. U ziet onder meer oude werktuigen ter illustratie van de historie van de zoutwinning, vele historische figuren die zijn uitgehakt in het zout, een ondergronds meer, diverse zoutkamers en zelfs een ondergrondse kathedraal. De rest van de dag kunt u zelf indelen in Krakow.

Donderdag: Zakopane en Dunajec-kloof

Op de grens met Slowakije, ten zuiden van Krakow, ligt het Tatra-gebergte. We rijden naar de bekendste plaats van de regio, het wintersportoord Zakopane. U kunt per kabelbaan naar het bergstation op de Kasprowy Wierch of per kabeltrein naar een hoogte van 1200 meter op de berg Gubalowka. Eenmaal boven heeft u een fantastisch uitzicht op de omgeving. In het gezellige Zakopane kunt u een bezoek brengen aan de markt en de oude houten kerk met haar unieke begraafplaats. Vervolgens bezoeken we één van de mooiste natuurlijke fenomenen van Polen, de Dunajec-kloof. Omgeven door hoge kalksteen-rotswanden en dichte bossen kunt u een vlottentocht maken over de Dunajec-rivier, met fantastische vergezichten. Deze vlottentocht is geschikt voor alle leeftijden, u kunt het vergelijken met punteren in Giethoorn. De ervaren gids zorgt voor een ontspannen vaartocht door de kloof en informeert u over het gebied en de bezienswaardigheden.

Vrijdag: Wadowice en Częstochowa

Vandaag staat in het teken van het Katholieke Polen. Paus Johannes Paulus II was de Aartsbisschop van Krakow, totdat hij in 1978 werd verkozen tot Paus. Even ten westen van Krakow ligt Wadowice, de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II. Hier kunt u een bezoek brengen aan het geboortehuis, de basiliek en het Paus Johannes Paulus II-Museum. 's Middags rijden we naar de bedevaartsplaats Częstochowa. De stad is vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de berg Jasna Góra. In de barokke kloosterkerk bevindt zich de zwarte madonna van Częstochowa. Aansluitend gaan we weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Schindler-fabriek en Krakow

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de voormalige fabriek van Oskar Schindler. De fabriek is tegenwoordig gedeeltelijk ingericht als museum. De expositie toont onder andere beelden van het uitbreken van de oorlog, de dagelijkse problemen van de bezetting en de strijd van Schindler om zijn arbeiders te beschermen. De rest van de dag kunt u weer genieten in Krakow. Misschien wilt u nog souvenirs kopen of iets drinken op een gezellig terrasje.

Zondag: Krakow - Nowa Huta - Eindhoven

De laatste dag van deze prachtige reis. Na de Tweede Wereldoorlog lag Polen tot eind jaren ’80 achter het IJzeren Gordijn. De sporen van dit tijdperk zijn vooral zichtbaar in de wijk Nowa Huta, dat Nieuwe Staalfabriek betekent. Nowa Huta is een typisch voorbeeld van het Socialistisch Realisme: dorpen weken voor de zware industrie van de grootste staalfabriek van Polen en Nowa Huta werd een modelstad voor de communistische propaganda. Enorme betonkolossen verrezen als woontorens voor de arbeiders. We maken een tour door de wijk en krijgen een indruk van het 'Polen achter het IJzeren Gordijn'. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum Krakow*, voordat uw chauffeur u aan het begin van de avond naar de luchthaven brengt voor uw terugvlucht naar Eindhoven. 

*Bij reizen met een middagvlucht zal op de laatste dag alleen een bezoek gebracht worden aan Nowa Huta. Aansluitend brengt uw chauffeur u naar de luchthaven van Krakow.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Conrad, Krakow

Het hotel is gelegen aan de rand van Krakow en beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

4* Hotel Swing, Krakow

Dit vrij nieuwe hotel is gunstig gelegen op slechts 3 kilometer van het centrum van Krakow. Het hotel is modern ingericht en beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift en wellnessruimte. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Er is vlakbij het hotel een bushalte voor de bus naar het centrum. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Vluchtinformatie Krakau en Zakopane

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden zijn lokale tijden en blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. In de reispapieren staan de definitieve vluchttijden en vluchtnummers vermelden.  Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
 • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
 • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:14:17 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch