telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus excursiereis Montenegro, Albanië en Dubrovnik

Tijdens deze schitterende vlieg-bus excursiereis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar de mooiste plekken van de Balkan. We bezoeken verschillende interessante plaatsen, waaronder Kotor. Deze oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit samen met de steile uit de zee oprijzende rotswanden van het Orjen en Lovćen gebergte, maakt het tot één van de meest spectaculaire mediterrane landschappen. U verblijft in het uitstekende Hunguest Hotel Sun Resort in het pittoreske stadje Herceg Novi, dat vroeger bekend stond als de stad Castelnuovo. Vanuit ons hotel gaan we schitterende excursies maken, die u zeker nog lang bij zullen blijven. Boek deze vlieg-bus excursiereis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • 100% vertrekgarantie
 • 4* hotel
 • Bezoek Kotor
 • Bezoek Skhodër in Albanië
 • Bezoek Ostrogklooster
 • Nederlandssprekende reisleiding
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-busreis Montenegro, Albanië en Dubrovnik

Dinsdag: Rotterdam - Dubrovnik - Herceg Novi

U vliegt van Rotterdam Airport naar Dubrovnik met Transavia. Na aankomst in Dalmatië vervolgen we onze reis naar ons hotel in Herceg Novi, waar we 7 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kotor en Gospa od Škrpjela

Vandaag bezoeken we Kotor, een oude havenstad gelegen aan de baai van Kotor, aan de kust van Montenegro. De baai van Kotor is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro en wordt soms ook wel de 'zuidelijkste fjord van Europa' genoemd. Kotor is één van de beste behouden middeleeuwse steden aan de Adriatische kust en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De mediterrane haven is omringd door een indrukwekkende stadsmuur, die werd gebouwd door de republiek Venetië. De Venetiaanse invloed is nog steeds prominent aanwezig in de architectuur van Kotor. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal van St. Tryphon, gebouwd in 1166, en de stadsmuren met indrukwekkende torens. Aansluitend gaan we naar Gospa od Škrpjela, een kunstmatig eiland in de baai van Kotor (bootovertocht niet inbegrepen). Het is één van de twee eilandjes voor de kust van Perast. Het eiland is ontstaan door het tot zinken brengen van oude en soms ingevorderde schepen, vol geladen met rotsen. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar Herceg Novi.

Donderdag: Vrije dag of Dubrovnik (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u uw dag zelf indelen. Als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar Dubrovnik, een zeer populaire toeristische bestemming aan de Adriatische Kust. De oude, door een 1940 meter lange muur omgeven stad ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuur te bewonderen. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling langs de mooiste gebouwen van de stad, zoals de Minceta Toren, de Hemelvaartskathedraal en het fort Revelin. Natuurlijk ziet u ook de leuke trappenstraatjes en de Stradun, de brede hoofdstraat met vele winkels.

Vrijdag: Njeguši, Cetinje en Budva

's Morgens rijden we naar Njeguši, een klein dorp in de bergen van Montenegro. Het is gelegen in het Lovćen gebergte, in het Nationale Park. Njeguši is het dorp waar de oude koninklijke familie van Montenegro, de familie Petrović, haar oorsprong vindt. Het lijkt een dorpje zoals vele in Montenegro, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Aansluitend rijden we naar Cetinje, een historische hoofdstad van Montenegro, gelegen in de bergen aan de voet van de Lovćen, de berg die voor veel Montenegrijnen heilig is. We zullen onder andere het klooster van Cetinje, de Vlaska-kerk en het Royal Theater Dom Zetski zien. Na ons bezoek aan Cetinje vervolgen we onze route naar Budva. Deze stad is het centrum van de toerisme voor Montenegro en is bekend om zijn zandstranden, divers nachtleven en een prachtige mediteraanse, veelal Venetiaanse, architectuur. Budva is 2500 jaar oud, dat maakt de stad een van de oudste steden aan de Adriatische kust. De stad telt 3 hoofdkerken in de oude stad; St. Ivan, St. Mary's in Punta en de kerk van de Heilige Drie-eenheid. Na ons bezoek aan Budva keren we weer terug naar Herceg Novi.

Zaterdag: Stari Bar en Skhodër (Albanië)

Na het ontbijt rijden we naar Bar, een belangrijke havenstad in Montenegro en gelegen aan de Adriatische Zee. Bar is een redelijk moderne stad, met er omheen veel groene gebieden. Het oude gedeelte van de stad, Stari Bar, ligt meer landinwaarts. In de oude stad van Bar zijn de resten van een 15e-eeuws fort, het kasteel van koning Nikola, en een 2000 jaar oude olijfboom te vinden. Zij vertegenwoordigen de historische en culturele monumenten van deze stad. In het hoogseizoen worden in Bar veel festivals en culturele evenementen georganiseerd. 's Middags rijden we naar Skhodër in Albanië, waar we onder leiding van een lokale gids de stad zullen bezichtigen. De stad ligt aan het Meer van Shkodër, dat deels in Montenegro ligt. Tijdens de Balkanoorlogen werd Shkodër door Montenegro veroverd, maar later werd het onderdeel van Albanië. In deze periode (voorjaar 1914) waren er vanuit Shkodër Nederlandse militairen actief, die als de eerste Nederlandse vredesmissie kan worden beschouwd. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Zondag: Vrije dag of Čilipi en Cavtat (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt kunt u vandaag genieten van een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee op excursie naar Čilipi. Het dorp staat bekend om zijn zorgvuldig bewaard gebleven volksgebruiken, rijke volkskostuums en beroemd borduurwerk. Op de Sunday Fair kunt u originele souvenirs kopen, zoals borduurwerk van zijde. Ook kunt u de heilige mis bij de St. Nikolaaskerk bijwonen en de dorpelingen zien in hun traditionele volkskostuums. Na de mis zal er een folklore dansvoorstelling zijn voor de kerk, welke wordt uitgevoerd door inwoners van Čilipi. Vervolgens rijden we naar de stad Cavtat. Dit is de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en behoort tot de oudste steden aan de Dalmatische kust. Het was ooit een belangrijke Romeinse kolonie die in de 7e eeuw door de invallen van de Avaren en Slavische volkeren verwoest werd. In de 15e eeuw is Cavtat herbouwd, waarbij kosten nog moeite gespaard werden om de stad in haar oude glorie te herstellen. Er zijn prachtige patriciërshuizen, pittoreske kerken en met overvloed versierde buitenverblijven gebouwd. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Ostrogklooster en Podgorica

Vandaag gaan we eerst naar een bijzonder klooster, het Ostrogklooster, dat grotendeels in een berg is gebouwd. Het is een pelgrimsoord voor orthodoxe en katholieke Christenen vanwege het graf van de Heilige Vasilije Ostroški. Vervolgens rijden we door naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Het is een relatief nieuwe stad met veel moderne gebouwen, maar ook met veel stadsparken en groen. Bezienswaardig zijn o.a. de klokkentoren Sahat Kula, de Servisch-Orthodoxe kerk Hristovog Vaskrsenja en de Millenium brug. Na deze dagexcursie keren we terug voor onze laatste overnachting in Herceg Novi.

Dinsdag: Herceg Novi - Dubrovnik - Rotterdam

We moeten helaas weer afscheid nemen van Herceg Novi. We rijden naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Rotterdam Airport, waar deze prachtige reis eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Montenegro en Albanië

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Albanië.

Valuta:
In Montenegro wordt met de Euro betaald, in Albanië met de Albanese lek en in Kroatië met de Kroatische Kuna.

Elektriciteit:
In Montenegro, Albanië en Kroatië worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Montenegro en Albanië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Montenegro, Albanië en Kroatië.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Montenegro vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken. In Albanië en Kroatië is het drinkwater veilig maar kan door het lichte chloorgehalte toch maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
Servisch is de officiële taal in Montenegro. Montenegrijns is de meest gesproken taal in Montenegro. In Albanië wordt Albanees gesproken en in Kroatië spreekt men Kroatisch.

Prijsniveau:
In Montenegro en Albanië liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland. 

8 dagen vlieg-bus excursiereis Montenegro, Albanië en Dubrovnik

44 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
46 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:30:24 | 0,27 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch