8 dagen vlieg-bus excursiereis Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

vanaf € 749,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Wanneer u aan de Adriatische Kust denkt, denkt u aan zon, de heldere azuurblauwe zee en mooie stranden. Toch liggen er langs deze kustlijn meerdere zeer unieke plaatsen, die zeker niet mogen ontbreken als u aan de Adriatische Kust op vakantie bent. Tijdens deze vlieg-bus excursiereis staat een aantal bezienswaardigheden van de Werelderfgoedlijst van UNESCO centraal, zoals bijvoorbeeld de prachtige steden Split en Dubrovnik. Volgens de bewoners is deze laatste de mooiste stad ter wereld. Ook kunt u het grootste eiland van de archipel, Korčula, bezoeken en ontbreekt het Bosnische Mostar natuurlijk niet in het programma. We verblijven tijdens deze reis in het comfortabele 4* Grand Hotel Neum of het 4* Hotel Vapore. Een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan deze kustlijn, waar veel Werelderfgoed te bewonderen valt. Boek deze prachtige en onvergetelijke reis vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Verblijf in een heerlijk 4* hotel
 • Vlucht vanaf Rotterdam met Transavia
 • Bezoek Dubrovnik en Mostar
 • Ontdek Trogir, Split en Makarska
 • Dagtocht Ston en Korčula inclusief boottocht bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen).. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-busreis Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

Dag 1: Rotterdam - Dubrovnik - Neum

Vanaf Rotterdam Airport vliegt u met Transavia naar Dubrovnik. Bij aankomst in Dubrovnik wordt u welkom geheten door uw reisleid(st)er. Aansluitend rijden wij naar ons hotel, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Dag 2: Dubrovnik

Na het ontbijt rijden we naar Dubrovnik, de ‘parel van de Adriatische Zee’, een hoogtepunt van deze rondreis. Het hele oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is eigenlijk één groot museum met vele kerken en monumenten, waaronder de oudste apotheek ter wereld. De stad wordt nog steeds volledig omringd door de oorspronkelijke stadsmuren van soms wel 10 meter dik en 20 meter hoog. Na de stadstour heeft u vrije tijd om nog op eigen gelegenheid van deze prachtige stad te genieten, alvorens we terug rijden naar Neum.

Dag 3: Trogir en Split

Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Trogir. Trogir is eigenlijk een eilandje dat door bruggen met het vasteland is verbonden en waarvan veel gebouwen nog stammen uit de periode van de 10e tot de 16e eeuw. Vervolgens rijden we langs de kust verder naar de 'witte stad' Split. Split heeft een bijzonder historisch centrum met prachtige gebouwen zoals het Paleis van Diocletianus en de kathedraal van St. Domnius. U krijgt hier ook voldoende vrije tijd om zelf op verkenning te gaan, te winkelen, over de Riva boulevard te wandelen of op één van de gezellige terrasjes een drankje te nuttigen. In de loop van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of Ston en Korčula (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u nog een vrije dag of gaat u mee op excursie als u het Voordeelpakket geboekt heeft. Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilanden en vandaag gaan we naar het grootste eiland van de archipel Korčula, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We rijden eerst naar Ston op het schiereiland Pelješac, dat vooral bekend is vanwege de 5,5 kilometer lange verdedigingsmuur, met 40 torens en 5 forten. Ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston is nu een klein aangenaam stadje met een pleintje met gezellige terrasjes. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Langs de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om even te genieten van een koud drankje of een glas lokale wijn.

Dag 5: Mostar, Kravica en Počitelj

Na het ontbijt steken we de grens met Bosnië en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar, beroemd om de boogvormige brug. Mostar is de hoofdstad van het kanton Herzegovina-Neretva en is de grootste en belangrijkste stad van de streek. De stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het bezoek aan Mostar rijden wij door naar de Kravica waterval, die zo'n 25 meter hoog en 120 meter breed is. 's Middags bezoeken wij het Turkse dorp Počitelj. Počitelj is een historische nederzetting. Het meest opvallende object in dit dorp is de Sahat Kula, een silovormige toren, die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp. Via een mooie route rijden we in de loop van de middag terug naar ons hotel.

Dag 6: Vrije dag of Čilipi en Cavtat (zie Voordeelpakket)

U kunt vandaag genieten van een vrije dag. Heeft u het Voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op excursie naar Čilipi. Het dorp staat bekend om zijn zorgvuldig bewaard gebleven volksgebruiken, rijke volkskostuums en beroemd borduurwerk. Op de Sunday Fair kunt u originele souvenirs kopen, zoals borduurwerk van zijde. Ook kunt u de heilige mis bij de St. Nikolaaskerk bijwonen en de dorpelingen zien in hun traditionele volkskostuums. Na de mis zal er een folklore dansvoorstelling zijn voor de kerk, die wordt uitgevoerd door de inwoners van Čilipi. Vervolgens rijden we naar de stad Cavtat. Dit is de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en behoort tot de oudste steden aan de Dalmatische kust. Het was ooit een belangrijke Romeinse kolonie die in de 7e eeuw door de invallen van de Avaren en Slavische volkeren verwoest werd. In de 15e eeuw is Cavtat herbouwd, waarbij kosten nog moeite gespaard werden om de stad in haar oude glorie te herstellen. Er zijn prachtige patriciërshuizen, pittoreske kerken en met overvloed versierde buitenverblijven gebouwd. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Makarska

Vandaag staat Makarska op het programma. Dit is één van de populairste bestemmingen aan de Kroatische kust. De stad staat bekend om haar boulevard met palmbomen, moderne cafés en uitzicht op de haven waar vaak plezierjachten aangemeerd liggen. Makarska is het centrum van de Makarska Rivièra en ligt aan de voet van de berg Biokovo. Het centrum van de oude stad heeft nauwe straatjes, een kerkplein met een bloemen- en fruitmarkt en een Franciscaans klooster. 's Middags heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, voordat we weer vertrekken uit Makarska.

Dag 8: Neum - Dubrovnik - Rotterdam

Deze ochtend kunt u rustig opstarten en genieten van het ontbijt. De rest van de dag kunt u zelf indelen. In de loop van de dag nemen we afscheid van Neum en gaan we op weg naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Nederland, waar deze prachtige reis in Rotterdam weer eindigt.

Landkaart: Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over een televisie, airconditioning, balkon met uitzicht op zee en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

4* Hotel Vapore, Neum

Hotel Vapore ligt in Neum, op loop van het strand. Dit hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, bar en terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie met satellietzenders, zithoek, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Vluchtinformatie Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Adriatische kust en Dubrovnik

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt met de € ( euro ) betaald en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhaal Edith

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de reis “Excursiereis Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik”, van 21-28 mei 2024.

Foto 1: mooie omgevingsfoto op weg naar Dubrovnik
Foto 2: uitzicht over de haven van Dubrovnik
Foto 3: uitzicht op Korcula
Foto 4: Mostar
Foto 5: de schitterende kravica watervallen

Reisverhaal Fam. Lap

Eiland Korčula Kroatië
Zonsondergang vanuit ons hotel in Neum
Slivno brug Peljesac Kroatië
 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:53:48 | 0,55 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch