15 dagen vlieg-bus rondreis Portugal compleet & strand

Tijdens deze zeer complete 15-daagse vlieg-bus rondreis door Portugal neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar schitterende steden, ruige kustlijnen, verborgen paleizen en een prachtig binnenland vol sinaasappel- en olijfboomgaarden. Geniet van de fraaie architectuur in Lissabon, de portwijn in Oporto, middeleeuwse stadjes als Coimbra en Óbidos en traditionele vissersdorpjes. Laat u meeslepen door de Fado-muziek en proef de heerlijke visgerechten en bijzondere Vinho Verde. Portugal is een feest voor al uw zintuigen. U maakt uitgebreid kennis met de cultuur en geschiedenis van dit prachtige land en maakt in een aantal steden interessante wandelingen. Aan het einde van uw reis heeft u nog drie vrije dagen om heerlijk te genieten in een badplaats aan de prachtige kust van de Algarve.

 • Nederlandssprekende reisleider
 • Verblijf in prima 3* hotels
 • Vlucht vanaf Eindhoven met Transavia
 • Bezoek Lissabon, Óbidos en Nazaré
 • Excursie Porto met mogelijkheid boottocht
 • Vier nachten in de Algarve
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Portugal compleet & strand

Dinsdag: Eindhoven - omgeving Lissabon

U vliegt vanaf luchthaven Eindhoven naar Lissabon. Indien de tijd het toelaat, rijden we eerst naar Costa de Lisboa, waar we zullen stoppen in de leuke badplaatsjes Cascais en Estoril. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Lissabon, waar we drie nachten zullen verblijven.

Woensdag: Costa de Lisboa, Sintra en Cabo Roca

Vandaag maken we een tocht langs de Costa de Lisboa en bezoeken we het paradijselijke Sintra. Tussen de bossen op de heuvels bouwde de adel van Portugal prachtige kastelen en paleizen, die dienden als buitenverblijven. Een prachtig voorbeeld is het koninklijke Palácio Nacional, met de indrukwekkende 'Zaal met de Zwanen'. We vervolgen onze route naar Cascais en Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa. 

Donderdag: Lissabon en Fado-avond (zie Voordeelpakket)

De gehele dag staat in het teken van Lissabon. Gelegen aan de rivier de Taag ademt de hoofdstad een eeuwenoude historie en cultuur uit. Tijdens een mooie stadswandeling maken we kennis met bruisende oude stadsdelen als Rossio, Alfama en Belém. U ziet in de steile straatjes de kleine trams uit het begin van de 20e eeuw. Ook zien we het kerk- en kloostercomplex van Jerónimos en maken we kennis met de geschiedenis van de Portugese ontdekkingsreizen. Uiteraard is ook tijd vrijgemaakt om op eigen gelegenheid de sfeer te proeven van deze prachtige stad. 's Avonds heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie met diner en een traditionele Fado-voorstelling (zie Voordeelpakket).

Vrijdag: Omgeving Lissabon - Óbidos - Nazaré - Batalha - Fátima

We vertrekken vandaag uit de Costa de Lisboa en brengen eerst een bezoek aan het fraaie middeleeuwse Óbidos, waar u door de smalle pittoreske straatjes kunt wandelen. Óbidos is in Portugal vooral bekend vanwege de kersenlikeur. Vervolgens gaan we naar de vissersplaats Nazaré, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Atlantische kustlijn. In de loop van de middag kunt u het beroemde kerk- en kloostercomplex van Batalha bezoeken, de Santa Maria da Glória. Aansluitend zetten we koers naar Fátima, het bekende bedevaartsoord waar volgens de overlevering in 1917 de Heilige Maagd Maria verscheen aan drie herderskinderen. We dineren en overnachten in Fátima.

Zaterdag: Fátima - Porto - omgeving Braga (zie Voordeelpakket)

Na het ontbijt vertrekken we naar de prachtige stad Porto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en bekend om de stalen boogbruggen en natuurlijk de portwijn. We maken een wandeling langs historische plaatsen, waarna u een boottocht kunt maken op de Douro (zie Voordeelpakket). Ook kunt u mee naar een portkelder voor een rondleiding en proeverij. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Braga, waar we drie nachten zullen verblijven.

Zondag: Douro vallei en Peso da Régua

Via een fraaie route die deels langs de rivier de Douro gaat, rijden we vandaag naar Peso da Régua, een mooi stadje in de wijngebieden van de Portwijn. Dit stadje heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de Portwijn, aangezien hiervandaan de wijnvaten per 'rabelo' (boot) naar Vila Nova da Gaia werden vervoerd, waar de wijn in de kelders rijp werd. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Braga en Guimarães

Twee steden die niet mogen ontbreken in een reis door Portugal zijn Braga en Guimarães. Vandaag maken we eerst kennis met Braga, een historische stad in de Portugese geschiedenis en het religieuze centrum van het land. We maken een stadswandeling, waarbij uiteraard het indrukwekkende heiligdom Bom Jesus do Monte op het programma staat. Na de lunch rijden we naar Guimarães, ook wel aangeduid als 'de wieg van de natie', en maken we al wandelend kennis met een indrukwekkend stuk Portugese geschiedenis.

Dinsdag: Omgeving Braga - Aveiro - Costa Nova - Coimbra

We laten Braga achter ons en rijden naar Aveiro. Het zogeheten 'Parque Natural da Ria' is een uitgestrekte lagune waar het zoete water van de rivier de Vouga zich bij de zee voegt. De stad is een doolhof van grachten waar de kleurrijke moliceiros (traditionele Portugese rivierbootjes) langs glijden. We zien ook de beroemde hooibergen aan de Costa Nova. Deze traditionele constructies werden door vissers gebruikt om hun vismaterialen op te slaan en zijn door de jaren heen ook gebruikt als strandhuisjes. We vervolgen onze reis naar de universiteitsstad Coimbra. Deze historische stad met smalle steegjes en pleinen met prachtige monumentale huizen en kloosters is een bezoek meer dan waard. Daarna rijden we naar ons hotel.

Woensdag: Coimbra - Tomar - Évora

Na het ontbijt vertrekken we uit Coimbra en staat het stadje Tomar op het programma. Hier gaan we terug in de tijd, naar de Orde der Tempeliers, ofwel de Tempelridders. Zij hebben Tomar gesticht en daar het grootse Convento de Cristo gebouwd, in de tijd van de strijd tegen de Moren en het ontstaan van het Koninkrijk Portugal. Een bezoek aan het Convento de Cristo mag daarom niet ontbreken in het reisprogramma. We vervolgen onze reis en zetten koers naar de stad Évora, gelegen in het binnenland van de provincie Alentejo. Évora staat bekend als één van de best bewaarde historische steden van Portugal. Wij arriveren er in de loop van de middag en blijven hier twee nachten.

Donderdag: Estremoz en Reguengos Mansaraz

We beginnen de dag met een bezoek aan Estremoz. Deze mooie stad bezit nog steeds zijn vestingmuren en wordt gedomineerd door een middeleeuws kasteel. Het is al sinds de 16e eeuw een bekend centrum voor Alentejo aardewerk, dat te zien is op het prachtige hoofdplein Rossio. Vervolgens gaan we verder naar Reguengos Mansaraz, een stad met ca. 12.000 inwoners, maar als gemeente 2x zo groot als Amsterdam. De 19e eeuwse parochiekerk in het centrum van deze stad is het bekijken waard. De graniet- en leisteenbodems en het lokale klimaat zijn bijzonder gunstig voor de wijnbouw en Renguengos Mansaraz staat dan ook bekend om de productie van wijnen van hoge kwaliteit met hun eigen kenmerkende eigenschappen. In de namiddag keren we terug naar ons hotel. 

Vrijdag: Évora - Algarve

Na het ontbijt heeft u nog tijd om zelf Évora te ontdekken, een UNESCO-Werelderfgoedstad. Hoogtepunten zijn de verschillende paleizen uit de Middeleeuwen en Renaissance, het Romeinse aquaduct, de Romeinse Diana tempel, de vroeg-gotische kathedraal en het klooster uit de 14e eeuw. Daarna rijden we naar de Algarve, waar we 's middags aankomen in ons hotel en we de laatste vier nachten van deze reis zullen verblijven.

Zaterdag t/m maandag: vrije dagen Algarve

U heeft een paar heerlijke vrije dagen aan de Algarve, die u naar eigen inzicht kunt invullen. Lekker naar het strand om te zwemmen of te zonnen bijvoorbeeld. Of gaat u op eigen gelegenheid één van de badplaatsen of het achterland van de Algarve ontdekken?

Dinsdag: Algarve - Faro - Eindhoven

We rijden naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Nederland, waar we op luchthaven Eindhoven na een prachtige reis weer afscheid nemen van elkaar.

Landkaart: Portugal compleet & strand

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Portugal compleet en strand

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Portugal

      Portugal
Oppervlakte:     92.212 km²
Inwoners:     10.833.816
Hoofdstad:     Lissabon
Regeringsvorm:     Republiek
Religie:     Rooms-katholiek
Valuta:     Euro (€)
Elektriciteit:     220V, stekkers C & F, geen verloopstekker nodig
Taal:     Portugees
Tijdzone:     UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland


Eten en drinken
Eten is een belangrijke sociale aangelegenheid in Portugal. Portugezen eten dan ook uitgebreid, vooral in de minder toeristische regio’s. De porties zijn hierop berekend, want deze zijn erg groot. Voor de ‘normale’ trek kunt u beter een half portie bestellen of met 2 personen een hele portie. Naast het bestelde eten worden er vaak hapjes geserveerd. Bent u in Portugal, dan kunt u het proeven van een glaasje port niet overslaan. Deze Portugese drank is over de hele wereld bekend en wordt in Porto geproduceerd. Daarnaast zijn de wijnen uit Portugal ook zeer goed.

Flora en Fauna 
De flora in het noorden en zuiden van Portugal verschilt. In het noorden geldt een redelijk nat klimaat, wat voor veel groen zorgt. Hoe zuidelijker u komt, hoe minder groen het wordt. De dierenwereld van Portugal vertoond een mix van Europese en Noord-Afrikaanse dieren. Trekvogels zijn veel te zien, deze trekken over Portugal.

Geschiedenis
De geschiedenis van Portugal loopt ver terug. De Portugezen behoren tot Europa’s oudste volken. Portugal werd in de 12e eeuw zelfstandig. De Portugezen staan er vooral bekend om dat ze in de 14e, 15e en 16e eeuw als eerste Europeanen naar Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten gevaren hebben. In 1640 werd Portugal, na een periode in de macht van Spanje te zijn geweest, opnieuw zelfstandig. De Portugese monarchie werd in de 19e eeuw onder druk gezet. Als gevolg hiervan werd Portugal in 1910 een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Leuke feitjes
 • Portugal is niet alleen één van de oudste landen ter wereld, maar de hoofdstad Lissabon is zelfs de oudste Europese stad na Athene. Er wordt gezegd dat deze stad ouder is dan het Romeinse Rijk en dat de oprichting plaats vond 400 jaar voor het Romeinse tijdperk.
 • Het oorspronkelijke Portugese alfabet kent 23 letters. Dit alfabet is hetzelfde als in Nederland, maar mist de letters K, W en Y.

Reisverhaal Simone

 1. Gemaakt op 26 april 2023 in Sintra, een doorkijkje bij het koninklijke Palácio Nacional.
 2. Gemaakt op 27 april 2023 in Lissabon, een trammetje naar de oude volkswijk Alfama.
 3. Gemaakt op 28 april 2023 in Nazaré.
Opvallend is de dracht van de vissersvrouwen, korte rokken met daar onder meerdere petticoats, wat vreemd aandoet daar de meeste oudere vrouwen in Portugal in het zwart gekleed gaan. 
 1. Gemaakt op 1 mei 2023 in Braga, uitzicht op het Heiligdom van Bom Jesus do Monte.
 2. Gemaakt op 2 mei 2023 in Aveiro, "Het Venetië van Portugal".
 3. Gemaakt op 2 mei 2023 in Coimbra, geslaagde studenten bij de universiteit.

Reisverhaal Cobie

De eerste foto is genomen op 26/4 in Palacio International in Sintra.
Een prachtig uitzicht, gezien door een mooi venster.
De rest van de foto's zijn genomen op 3/5 in het klooster Convento de Cristo in Tomar.

Reisverhaal Jan

Deze foto is gemaakt tijdens de reis 15 dagen vlieg-bus rondreis Portugal compleet & strand.
De foto is gemaakt bij het beroemde kerk- en kloostercomplex in Batalha

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:43:47 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch