telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus excursiereis Malta

vanaf € 499,-

Deze prachtige vlieg-bus excursiereis naar Malta biedt u een perfecte combinatie van rust en een interessant excursieprogramma. Het land Malta bestaat uit 3 eilanden, te weten Malta, Gozo en Comino. Onze standplaats ligt op het eiland Malta, waar we verblijven in het Topaz Hotel in Bugibba. Vanuit Bugibba laten we u de hoogtepunten van Malta zien, zoals de hoofdstad Valletta, het leuke vissersdorpje Marsaxlokk en Mdina, het hart van het eiland. Naast de excursiedagen heeft u ook genoeg vrije dagen om op eigen gelegenheid het eiland te ontdekken. Voor de liefhebbers bieden we een extra excursiepakket aan met o.a. een bezoek aan Gozo en een excursie naar de westkust. Malta wordt ook wel beschreven als een smeltkroes van culturen, als één groot openluchtmuseum, uniek omdat zoveel van het verleden nog tastbaar is. Overal is de oude Maltezer architectuur goed te zien en er zijn prachtige tempels en kerken. Boek deze reis naar het mooie Malta, die u zich zeker nog lang zult herinneren.

 • Bezoek Rabat
 • Bezoek Mdina
 • Bezoek Valletta
 • Optionele boottocht Gozo
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursies
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus excursiereis Malta

Maandag: Amsterdam - Malta

Vanaf de luchthaven Amsterdam-Schiphol vliegt u met Air Malta naar Malta, waar u in de loop van de middag arriveert. Na aankomst op de luchthaven van Malta wordt u welkom geheten door uw host(ess). Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar het Topaz Hotel, gelegen in de badplaats Bugibba. Hier verblijven we de komende 7 nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dinsdag: Valletta

We rijden na het ontbijt naar Valletta, Malta's hoofdstad. In Valletta gaan we naar de Barakka Gardens in het centrum van de stad. Vanaf deze tuinen heeft u een prachtig uitzicht op de haven en de 'three cities'. We vervolgen onze route en tijdens een korte stadstour ziet u nog enkele bezienswaardigheden in Valletta. Aansluitend heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. De prachtige St. John’s Co-cathedral is een bezoek zeker waard.

Woensdag: Vrije dag of de westkust (zie Voordeelpakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Heeft u het Voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op een mooie tocht langs de westkust. We beginnen onze tour bij de Dingli Cliffs aan de westkant van het eiland, tevens het hoogste punt van Malta, met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Daarna gaan we verder naar Buskett Gardens. Buskett Gardens is het enige bosgebied en één van de groenste gebieden op Malta. De tuinen zijn ook de thuisbasis van verschillende soorten bomen zoals sinaasappel- en cactusbomen, mediterrane dennen en cipressen. Tot slot rijden we naar het dorp Dingli om een bezoek te brengen aan een lokaal familierestaurant. Hier nemen we deel aan een proeverij van enkele echte Maltezer streekproducten. Na deze proeverij keren we terug naar Bugibba en kunt u de rest van de middag genieten in het hotel of in de stad.

Donderdag: Mdina en Rabat en avondtour (zie Voordeelpakket)

Na het ontbijt staat Mdina op het programma, het hart van het eiland, ook wel bekend als de Stille Stad. Samen met Valletta en Rabat vormt het een van de meest indrukwekkende architectonische eenheden. De oude hoofdstad is een waar museum, volledig omringd door bastions en een doolhof van steegjes met barokke kerken, kloosters en paleizen. Na het bezoek aan Mdina gaan we naar Rabat, eveneens een belangrijk kenmerk van het lokale erfgoed. We eindigen bij de parochiekerk Mosta, die we gaan bezoeken, een gebouw waarvan de koepel een van de grootste van Europa is. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel. Als u het Voordeelpakket heeft bijgeboekt, staat er vanavond een avond-/lichttour op het programma. We rijden langs verschillende hoogtepunten.

Vrijdag: Vrije dag of Gozo (zie Voordeelpakket)

Vandaag wederom een heerlijke vrije dag. Misschien wilt u zwemmen, wandelen langs de zee of winkelen in het centrum van Bugibba. Met de gasten die het Voordeelpakket hebben geboekt, gaan we naar Gozo. Per boot steken we over naar het kleinere zustereiland. Hier wordt u verwelkomd door een wereld van rust en stilte. Ondanks alle vooruitgang is het eiland erin geslaagd zijn oorspronkelijke karakter te behouden. We bezoeken de imposante Citadel van Victoria op de tafelberg. We vervolgen onze route naar Xaghra, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over het rode zand van Ramla Bay en waar u de Calypso grot kunt bezoeken. Even buiten Xaghra bezoeken we de Ggantija tempels (niet inbegrepen), daterend uit de periode 3600-2500 v.Chr en die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Via het Dwerja-meer rijden we verder naar de mooie bedevaartskerk Ta' Pinu, waar Paus Johannes Paulus II in 2012 een bezoek bracht. Tot slot houden we nog een koffiepauze in het pittoreske Xlendi, voordat we terugkeren naar ons hotel.

Zaterdag: Blauwe grot en Marsaxlokk

's Ochtends vertrekken we naar de Blauwe Grot, die eigenlijk uit een reeks natuurlijke grotten op zeeniveau bestaat. Bij mooi weer is het mogelijk om op eigen gelegenheid een boottocht te maken langs deze prachtige kuststrook en de Blauwe Grot. We vervolgen onze weg naar het kleine vissersdorpje Marsaxlokk. Hier kunt u de "luzzu" fotograferen, de typische vissersboten geschilderd in levendige kleuren, met het oog van Osiris afgebeeld op de boeg. Het vissersdorpje bestaat uit een langgerekte vissershaven vol met deze karakteristieke bootjes. Na het bezoek aan Marsaxlokk rijden we weer terug naar ons hotel, waar u de rest van de dag naar eigen idee kunt invullen.

Zondag: Vrije dag

De laatste dag om van Malta te genieten. U heeft alle tijd om bij te komen van de mooie indrukken van uw reis. U kunt nog een wandeling maken, in Bugibba uw laatste souvenirs kopen of heerlijk uitrusten aan het zwembad.

Maandag: Malta - Amsterdam

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. We rijden naar de luchthaven van Malta voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze heerlijke reis naar Malta weer eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Topaz Hotel, Bugibba

Het hotel ligt in de populaire badplaats Bugibba, op nog geen 10 minuten lopen van de boulevard en het rotsstrand en beschikt over een receptie, restaurant, pub, lift, buitenzwembad, poolbar en een groot zonneterras met ligstoelen. De kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet. Sommige kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Vluchtinformatie Malta

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Air Malta.

Vluchttijden zijn lokale tijden en blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. In de reispapieren staan de definitieve vluchttijden en vluchtnummers vermelden.  Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

8 dagen vlieg-bus excursiereis Malta

41 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
45 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 7,6
 • Chauffeur 8,2
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:14:01 | 0,41 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch