11 dagen vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

Ierland, een land met een overweldigende natuur en een eeuwenoude historie. Sommige streken zijn nog ongerept, andere gebieden zijn lieflijk, ruig of zelfs spectaculair. Tijdens deze prachtige vlieg-busreis Highlights van Ierland bezoeken we eerst Noord-Ierland met Belfast, de Giant’s Causeway en Derry. De reis gaat verder naar het desolate maar schitterende Donegal. U geniet van prachtige vergezichten in Connemara, u waant zich op de maan in the Burren en we zien natuurlijk de Cliffs of Moher. In Bunratty Castle & Folkpark herleven de Middeleeuwen en u zult genieten van het schiereiland Dingle en de ruige kust van Mizen Head bij Bantry Bay. Ierland is het land van spannende sagen en legendes, die van generatie op generatie worden doorverteld. In de gezellige pubs worden vrolijke pubsongs en ballades gezongen, met verhalen uit lang vervlogen tijden,  een trekpleister voor de vele toeristen. Natuurlijk bezoeken we tijdens deze reis ook 'bruisend' Dublin, de stad waar altijd iets te doen is. Ierland, een land om van te houden!

 • Inclusief 20 kg ruim- en 10 kg handbagage
 • Verblijf in 3* en 4* hotels incl. ontbijt
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Bezoek Giant's Causeway, The Burren en Cliffs of Moher
 • Inclusief excursie Mizen Head met woeste kliffen
 • Excursie Connemara National Park mogelijk
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

Dinsdag: Amsterdam - Dublin

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Dublin. Na aankomst maakt u kennis met uw reisleid(st)er en uw Ierse chauffeur en gaan we op weg naar de stad, waar we een stadstour zullen maken. We rijden langs de rivier de Liffey en zien o.a  het Custom House, Merrion Square, St. Patrick’s Cathedral, Christ Church, de City Hall, de uitgaanswijk Temple Bar en O’Connell Street. Aansluitend maken we een interessante stadswandeling, waarbij u o.a. Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het Nationaal Museum en het Leinster House, waar de Ierse regering zetelt, ziet. Aan het eind van de middag rijden wij naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Dublin.

Woensdag: Dublin - Monasterboice - Belfast - Ballymena/Antrim

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan Phoenix Park in Dublin. Daarna rijden we in noordelijke richting naar de omgeving van Drogheda, waar we de rivier de Boyne passeren. In Monasterboice bezoeken wij de plek waar in een ver verleden een groot klooster heeft gestaan. Hier kunt u een paar bijzondere Keltische kruisen bewonderen. Wij vervolgen onze reis naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast maakt u onder leiding van uw reisleid(st)er een stadswandeling langs een aantal bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de City Hall, de Albert Memorial Clock Tower en het vernieuwde havengebied. Daarna rijden wij verder naar ons overnachtingshotel in het plaatsje Ballymena of Antrim.

Donderdag: Ballymena/Antrim - Giant’s Causeway - Derry - Mullaghmore/ Sligo

Via een prachtige route langs de Antrim’s Coast gaan wij vandaag naar de Giant’s Causeway, een bijzonder indrukwekkend natuurverschijnsel, dat 60 miljoen jaar geleden ontstaan is. ’s Middags brengen we een bezoek aan de mooie stad Derry, gelegen aan de rivier de Foyle, waar u o.l.v. uw reisleid(st)er een wandeling maakt over de oude stadsmuur, die is gebouwd in de 16e eeuw. Vanaf de muur kunt u genieten van mooie vergezichten en hoort u de geschiedenis van de stad. Aan het eind van de middag vervolgen wij onze reis naar ons hotel in Mullaghmore of Sligo, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Belleek pottery, Donegal, Killybegs en Slieve League

Na het ontbijt rijden we naar de interessante porseleinfabriek in Belleek, die u kunt bezoeken. Daarna rijden we naar het gezellige stadje Donegal, bekend als centrum van de tweedindustrie. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en lunchen. Via het bedrijvige vissersplaatsje Killybegs, waar u in de haven de felgekleurde trawlers ziet, rijden we naar de indrukwekkende kliffen van Slieve League. Bijna 600 meter hoog zijn deze kliffen, die steil uit zee oprijzen. Vanaf de diverse uitkijkpunten heeft u een fantastisch panorama. Woorden schieten tekort om de grootsheid en de steile hoogte van de kliffen te beschrijven; dit moet u zelf zien!

Zaterdag: Enniskillen en Sligo

Via een mooie route langs Lough Erne gaan wij naar het garnizoensstadje Enniskillen. U kunt hier aan boord stappen van een rondvaartboot, die eerst langs het kasteel van de stad vaart. Daarna varen we het mooie Lower Lough Erne op en brengen een bezoek aan Devenish Island. Hier zien we de ruïnes van een voormalige abdij uit de 12e eeuw met twee kerken, historische begraafplaatsen, een goed bewaard gebleven Round Tower en een museum, waar de geschiedenis van het eiland op een leuke manier weergegeven wordt. Nadat we teruggevaren zijn naar Enniskillen gaan we op weg naar het sfeervolle stadje Sligo. We stoppen onderweg bij de Glencar waterval, waar u ook op eigen gelegenheid kunt lunchen. Sligo heeft een rijke literaire historie. De geschiedenis van schrijver/dichter William Butler Yeats bijvoorbeeld, vindt u terug in het Yeats Memorial Building. U kunt ook een wandeling maken door het oude centrum met veel bijzondere winkels of iets drinken in één van de vele gezellige pubs. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar Mullaghmore.

Zondag: Mullaghmore - Connemara - Galway - Ennis

We vertrekken uit Mullaghmore en gaan naar één van de mooiste streken van Ierland, de Connemara. Via het gezellige Westport, waar we een koffiestop houden, rijden we naar het Connemara National Park. Midden in dit park ligt Kylemore Abbey, als kasteel gebouwd van 1867 tot 1871, dat u kunt bezoeken. Het imposante bouwwerk wordt nu gerund door nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit het Belgische Ieper. U kunt hier de prachtige ommuurde tuinen bezoeken en op het terrein bevindt zich ook een restaurant en een souvenirwinkel. ’s Middags bezoeken wij de sfeervolle stad Galway, waarna wij onze reis naar Ennis vervolgen, waar we drie nachten zullen verblijven.

Maandag: The Burren, Cliffs of Moher en Lisdoonvarna

Het wordt vandaag een bijzondere dag. Wij rijden eerst naar het Burren Visitor Centre, waar u middels een video een goede indruk kunt krijgen van de fauna en de flora van dit bijzondere gebied. Daarna rijden we via Ennistymon en Lahinch naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. Deze 8 kilometer lange rotsformatie rijst bijna 200 meter loodrecht op uit de oceaan, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. In het bezoekerscentrum kunt u verschillende exposities over de klippen, planten en vogels in dit gebied zien. In het plaatsje Lisdoonvarna kunt u de lunch gebruiken in een gezellige pub. We vervolgen onze route en rijden via de prachtige kustroute langs Black Head en Ballyvaughan naar de Poulnabrone Dolmen, een soort hunebed. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of Bunratty Castle & Folkpark (zie bij te boeken opties)

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt invullen. Lekker luieren, genieten van de faciliteiten van het hotel of een wandeling maken met een lokale gids door het sfeervolle stadje Ennis. Bij voldoende deelname kunt u ’s middags een optionele excursie naar Bunratty Castle & Folkpark maken (niet inclusief). Het 15e eeuws kasteel is met de grootste zorg gerestaureerd en heeft een middeleeuws interieur. Het openluchtmuseum ligt in het park van het kasteel. Hier vindt u een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 20e eeuw. U ziet boerderijen, vissershutten, een schooltje, een doktershuis, winkeltjes, een pub en mensen in authentieke kostuums. Daarna rijden we terug naar ons hotel. Als u het dinerpakket geboekt heeft, dan gaat u ’s avonds mee naar één van de bekendste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. 

Woensdag: Ennis - Dingle - Killarney - Bantry

We vervolgen onze reis en rijden via Limerick naar Adare, waar we een korte stop houden om een paar van de mooiste cottages van Ierland te bekijken. Daarna gaan wij via Tralee naar het schiereiland Dingle. Na een rondrit over dit schiereiland met haar overweldigende natuur pauzeren we in het bedrijvige vissersdorp Dingle. In de haven liggen pastelkleurige vissersboten en de huizen in het centrum zijn misschien nog kleuriger. Ook vindt u er gezellige winkeltje, pubs en restaurantjes. Wij vervolgen onze route en rijden via de mooie kustweg naar het populaire toeristenplaatsje Killarney en vandaar naar het gezellige stadje Kenmare, waar we een korte stop houden. Via de prachtige Caha Pass bereiken we tenslotte de aan de baai gelegen plaats Bantry, waar wij twee nachten zullen verblijven.

Donderdag: Mizen Head, Garnish Island en Bantry House

’s Morgens brengen we een bezoek aan Mizen Head, de zuidwestelijkste punt van Ierland. De punt van het schiereiland heeft steile, door woeste stromen gegeselde kliffen. Vanaf het Visitors Centre kunt u via een brug het zendstation van de voormalige vuurtoren bereiken. Een spectaculaire wandeling met uitzicht over de kolkende oceaan. Hierna rijden we naar het plaatsje Glengarriff waar u de gelegenheid krijgt om de lunch te gebruiken in dit gezellige, met een subtropische klimaat gezegende plaatsje. Na de lunch brengen wij u naar de haven waar u kunt inschepen voor een bezoek aan het prachtige 'Garnish Island' met zijn bijzondere tuinen. In de loop van de middag rijden we naar het prachtig gelegen Bantry House, dat u kunt bezoeken. Dit huis stamt uit ca. 1700 en herbergt een prachtige collectie kunstwerken en meubelen. Eén van de meest bijzondere delen van de collectie is de verzameling Aubussontapijten, gemaakt voor Marie Antoinette. Ook de tuinen van Bantry House zijn het bekijken meer dan waard.

Vrijdag: Bantry - Cobh - Cork - Amsterdam

Na het ontbijt rijden we eerst naar de stad Cork. Het hart van deze mooie stad is gelegen tussen twee armen van de rivier de Lee. De doorgaande straten in het centrum zijn ruim opgezet, zoals bijvoorbeeld de Grand Parade en St. Patrick’s Street. Tussen deze twee straten ligt de English Market, sinds 1610 een overdekte groenten- en fruitmarkt. Vanaf de St. Patrick Bridge wandelt u de stad in naar het gezellige centrum met zijn vele mooie winkels en gezellige pubs en restaurantjes. Na dit bezoek vervolgen wij onze route naar het plaatsje Cobh, gelegen op Great Island en één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. In 1912 meerde de Titanic hier aan om zijn laatste passagiers op te halen, voordat het aan haar fatale reis naar Amerika begon. In het victoriaanse treinstation kunt u een interessante expositie bezoeken over de geschiedenis van Cobh. Aansluitend rijden we naar de luchthaven van Cork voor de vlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

Landkaart: De Highlights van Ierland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Highlights van Ierland

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Aer Lingus.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Ierland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Margreet

Foto 1: in de omgeving van county Cork
Foto 2: de koeien helemaal bovenop de Cliffs of Moher.
Foto 3: ook omgeving Cork
Foto 4: bovenop de berg bij Dan o'Hara, county Mayo. Connemara National Park
Foto 5: gougane Barra st.Finbarr,s kerkje.
 

Reisverhaal Joop

Op mijn 11 daagse Ierlandreis

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:36:47 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch