telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11 dagen vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

vanaf € 799,-

Ierland, een land met een overweldigende natuur en een eeuwenoude historie. Sommige streken zijn nog ongerept, andere gebieden zijn lieflijk, ruig of spectaculair. Tijdens deze prachtige vlieg-bus reis Highlights van Ierland bezoeken we eerst Noord-Ierland met Belfast, de Giant’s Causeway en Derry. De reis gaat verder naar het desolate maar schitterende Donegal. U geniet van prachtige vergezichten in de Connemara, u waant zich op de maan in the Burren en we zien de Cliffs of Moher, de Wicklow Mountains en Avoca vallei. In Bunratty Castle & Folkpark herleven de Middeleeuwen en u kunt over de Royal Mile in Kilkenny wandelen. De Ierse gezelligheid in de pubs trekt vele toeristen en Ierland is natuurlijk het land van spannende sagen en legendes, die van generatie op generatie worden doorverteld. En natuurlijk bezoeken we 'bruisend' Dublin, de stad waar altijd iets te doen is. Ierland, een land om van te houden!

 • Vlucht Aer Lingus inclusief ruimbagage
 • Bezoek Giant's Causeway
 • Excursie Connemara National Park
 • Bezoek the Burren en Cliffs of Moher
 • Excursie Wicklow Mountains
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

 

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

Woensdag: Amsterdam - Dublin - Belfast

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Dublin. Na aankomst maakt u kennis met uw reisleid(st)er en uw Ierse chauffeur en gaan we op weg naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast maken we een stadswandeling langs een aantal bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de City Hall, de Albert Memorial Clock Tower en het vernieuwde havengebied. Aanluitend rijden wij naar ons overnachtingshotel.

Donderdag: Belfast - Giant’s Causeway - Derry - Mullaghmore

Via een prachtige route langs de Antrim’s Coast gaan wij vandaag naar de Giant’s Causeway, een bijzonder indrukwekkend natuurverschijnsel, dat 60 miljoen jaar geleden ontstaan is. ’s Middags brengen we een bezoek aan de mooie stad Derry, gelegen aan de rivier de Foyle, waar u o.l.v. uw reisleider een wandeling maakt over de oude stadsmuur, die is gebouwd in de 16e eeuw. Vanaf de muur kunt u genieten van mooie vergezichten en hoort u de geschiedenis van de stad. Aan het eind van de middag vervolgen wij onze reis naar ons hotel in Mullaghmore, waar wij 3 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Belleek pottery, Donegal en Slieve League

Na het ontbijt rijden we eerst naar de interessante porseleinfabriek in Belleek, die u kunt bezoeken. Daarna rijden we naar het gezellige plaatsje Donegal, bekend om de fabricage van tweed. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en de lunch gebruiken. Via het bedrijvige vissersplaatsje Killybegs, waar u in de haven de felgekleurde trawlers ziet, rijden we naar de indrukwekkende klippen van Slieve League. Bijna 600 meter hoog zijn deze kliffen, die steil uit zee oprijzen. Vanaf de diverse uitkijkpunten heeft u een fantastisch panorama. Woorden schieten tekort om de grootsheid en de steile hoogte van de kliffen te beschrijven; dit moet u zelf zien!

Zaterdag: Enniskillen en Sligo

Via een mooie route langs Lough Erne gaan wij naar het garnizoensstadje Enniskillen. U kunt hier aan boord stappen van een rondvaartboot, die eerst langs het kasteel van de stad vaart. Daarna varen we, als we de oude sluis gepasseerd zijn, het mooie Lower Lough Erne op en brengen een bezoek aan Devenish Island. Hier zien we de ruïnes van een voormalige abdij uit de 12e eeuw met twee kerken, historische begraafplaatsen, een goed bewaard gebleven Round Tower en een museum, waar de geschiedenis van het eiland op een leuke manier weergegeven wordt. Nadat we teruggevaren zijn naar Enniskillen kunt u in het stadje nog wat rondkijken of lunchen. Op weg naar het sfeervolle stadje Sligo stoppen we bij een mooie waterval. Sligo heeft een rijke literaire historie. De geschiedenis van schrijver/dichter William Butler Yeats bijvoorbeeld, vindt u terug in het Yeats Memorial Building. U kunt ook een wandeling maken door het oude centrum met veel bijzondere winkels of iets drinken in een van de vele gezellige pubs. Daarna gaan we weer terug naar Mullaghmore.

Zondag: Mullaghmore - Connemara - Galway - Ennis

We vertrekken uit Mullaghmore en gaan naar één van de mooiste streken van Ierland, de Connemara. Via het gezellige Westport rijden we naar het Connemara National Park. Midden in dit park ligt Kylemore Abbey, als kasteel gebouwd van 1867 tot 1871, dat u kunt bezoeken. Het imposante bouwwerk wordt nu gerund door nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit het Belgische Ieper. U kunt hier de prachtige ommuurde tuinen bezoeken en op het terrein bevindt zich ook een restaurant en een souvenirwinkel. ’s Middags bezoeken wij de sfeervolle stad Galway, waarna wij onze reis naar Ennis vervolgen, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Maandag: The Burren, Cliffs of Moher en Lisdoonvarna (zie Bolderman Pluspakket)

Het wordt vandaag een bijzondere dag. Wij rijden eerst naar het Burren Visitor Centre, waar u middels een video een goede indruk kunt krijgen van de fauna en de flora van dit bijzondere gebied. Daarna rijden we via Ennistymon en Lahinch naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. Deze 8 kilometer lange rotsformatie rijst bijna 200 meter loodrecht op uit de oceaan, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. In het bezoekerscentrum kunt u verschillende exposities over de klippen, planten en vogels in dit gebied zien. In het plaatsje Lisdoonvarna kunt u de lunch gebruiken in een gezellige pub. We vervolgen onze route en rijden via de prachtige kustroute langs Black Head en Ballyvaughan naar de Poulnabrone Dolmen, een soort hunebed, die u kunt bezoeken. Daarna rijden we terug naar ons hotel. Als u het Pluspakket geboekt heeft, dan gaat u ’s avonds mee naar één van de bekendste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Hier krijgt u een typisch Iers Pubdiner aangeboden en kunt u daarna genieten van de gezellige sfeer en prachtige Ierse muziek.

Dinsdag: Vrije dag of Bunratty Castle & Folkpark

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt invullen. Lekker luieren, genieten van de faciliteiten van het hotel of een wandeling maken met een lokale gids door het sfeervolle stadje Ennis. Bij voldoende deelname kunt u ’s middags een optionele excursie naar Bunratty Castle & Folkpark maken (niet inclusief).

Woensdag: Ennis - Rock of Cashel - Kilkenny - omgeving Kilkenny

We vertrekken uit Ennis en rijden via Tipperary naar één van de merkwaardigste plaatsen van Ierland, Cashel. Uit het niets rijst plotseling een grote 60 meter hoge rots omhoog, de Rock of Cashel. Bovenop deze rots staan de ruïnes van vrijwel onneembare verdedigingswerken, die nog steeds de macht van weleer uitstralen. We vervolgen onze route naar de historische stad Kilkenny, een levendige stad aan de oevers van de rivier de Nore. We maken hier een wandeling over de historische mijl naar de St. Canicius kathedraal. Vervolgens kunt u het Kilkenny Castle, één van de mooiste kastelen van Ierland, bezoeken. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Kilkenny, waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Jerpoint Park, Wicklow Mountains en Avoca vallei

Na het ontbijt rijden we naar Jerpoint Park, een schapenboerderij met op het landgoed de resten van de verloren stad Newtown Jerpoint. Deze stad lag aan de rivier de Nore en er was een tolbrug, die men over moest steken om in het stadje te komen. Er is vastgesteld dat er vroeger 27 huizen, een gerechtsgebouw en een aantal kroegen stonden. Ook vindt u er de ruïne van de St. Nicolas kerk uit de 12e eeuw. U kunt mee met de rondleiding van Joe, de eigenaar, die aan het eind een demonstratie met de schapenhond geeft. We sluiten dit bezoek af met koffie en scones. Dan gaan we op weg naar de Wicklow Mountains. De tocht voert ons door de 'tuin van Ierland' naar het plaatsje Glendalough, gelegen in een diepe, eenzame vallei. Hier leefde eens de kluizenaar St. Kevin, waar vele bijzondere legendes over verteld worden. We zien hier de ruïnes van een aantal kerken van meer dan 1200 jaar oud en u kunt een heerlijke wandeling rondom het Lower Lough maken. Via een mooie route rijden we via de Avoca vallei terug naar ons hotel.

Vrijdag: Omgeving Kilkenny - Dublin - omgeving Dublin

Na het ontbijt gaan we op weg naar Dublin, waar we eerst een bezoek brengen aan Phoenix Park. In het Visitor Centre kunt u een kopje koffie of thee drinken, waarna we beginnen aan een uitgebreide stadstour. We rijden langs de rivier de Liffey en zien o.a. de bekende Guinness bierbrouwerij, O'Connell Street, het Custom House, Dublin Docklands, Merrion Square, St. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral en de uitgaanswijk Temple Bar. ’s Middags maken we een interessante stadswandeling door het centrum. U ziet dan o.a. Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het Nationaal Museum en het Leinster House, waar de Ierse regering zetelt. Daarna heeft u nog wat de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, te winkelen of in een pub gezellig iets te drinken. Daarna rijden we naar ons hotel voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Omgeving Dublin - Amsterdam

Na een vroeg ontbijt rijden we naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

11 dagen vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

118 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
121 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 7,6
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:23:07 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch