telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11 dagen vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

vanaf € 799,-
vertrekdata en prijzen

Ierland, een land met een overweldigende natuur en een eeuwenoude historie. Sommige streken zijn nog ongerept, andere gebieden zijn lieflijk, ruig of spectaculair. U bezoekt eerst Noord-Ierland met Belfast, de Giant’s Causeway en Derry. Daarna het desolate maar o zo mooie Donegal en de prachtige vergezichten in de Connemara. U waant zich op de maan in The Burren. We zien de Cliffs of Moher. De Middeleeuwen herleven in Bunratty Castle and Folkpark en u wandelt over de Royal Mile in Kilkenny. U geniet van de Ierse gezelligheid in de pubs en griezelt bij het horen van spannende sagen en legendes. Tot slot komt u in bruisend Dublin. Ierland, een land om van te houden!

  • Aanbetalen niet verplicht
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Veilig online boeken
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

Vluchtijden onder voorbehoud:
Amsterdam 10:30 uur - Dublin 11:10 uur
Dublin 13:40 uur - Amsterdam 16:15 uur

  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Dag 1: Amsterdam - Dublin - Belfast

Vlucht van Amsterdam-Schiphol naar Dublin. Na aankomst maakt u kennis met uw reisleider en uw Ierse chauffeur en gaan dan op weg naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast maakt met uw reisleider een stadswandeling langs een aantal bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de City Hall, de Albert Memorial Clock Tower en het vernieuwde havengebied. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel in Belfast (of omgeving).

Dag 2: Belfast - Giant’s Causeway - Mullaghmore

Via een prachtige route langs de Antrim’s Coast brengen wij u naar de Giant’s Causeway, een bijzonder indrukwekkend natuurverschijnsel, dat 60 miljoen jaar geleden ontstaan is. ’s Middags brengen we een bezoek aan de mooie stad Derry, gelegen aan de rivier de Foyle. Samen met de reisleider maken we een wandeling over de oude stadsmuur, die is gebouwd in de 16e eeuw. Vanaf de muur kunt u genieten van mooie vergezichten en hoort u de geschiedenis van de stad.  Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Mullaghmore, waar we 3 nachten blijven.

Dag 3: Killybegs, Slieve League cliffs en Donegal

We brengen eerst een bezoek aan het bedrijvige vissersplaatsje Killybegs. Hier ziet u in de haven de felgekleurde trawlers (visserschepen) liggen. Ook is Killybegs bekend om zijn handgeknoopte tapijten. Via een mooie route rijden we vervolgens naar de indrukwekkende kliffen van Slieve League. Vanaf de diverse uitkijkpunten ontvouwt zich voor uw ogen een fantastisch panorama. Bijna 600 meter hoog zijn deze kliffen, die steil uit zee oprijzen. Woorden schieten te kort om de verhevenheid en de steile hoogte van de kliffen te beschrijven. ’s Middags bezoeken we het gezellige stadje Donegal, bekend als centrum van de tweedindustrie.

Dag 4: Sligo en Enniskillen

Vandaag bezoeken we het sfeervolle stadje Sligo, de hoofdstad van het gelijknamige graafschap. De stad heeft een rijke literaire historie, die u terugvindt in het Yeats Memorial Building. Gezellig is het in het oude centrum met vele bijzondere winkeltjes en pubs. Van Sligo rijden we vervolgens naar Enniskillen, waar we de lunch gebruiken. Hierna kunt u een boottocht maken over de Lower Lough Erne naar Devenish Island. Hier zien we de ruïnes van de St. Mary’s abdij uit de 15e eeuw, historische begraafplaatsen en één van de best bewaard gebleven Round Towers van Ierland. 

Dag 5: Mullaghmore - Connemara - Galway - Ennis

Vandaag gaan we naar één van de mooiste streken van Ierland, de Connemara. Via het gezellige Westport rijden we naar het Connemara National Park. Midden in dit park ligt Kylemore Abbey, als kasteel gebouwd van 1867 tot 1871. Het imposante bouwwerk wordt nu gerund door nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit het Belgische Ieper. Ook kunt u de prachtige ommuurde tuinen bezoeken en op het terrein bevinden zich ook een restaurant en souvenirwinkel. ’s Middags bezoeken we de sfeervolle stad Galway en daarna rijden wij naar Ennis, waar we 3 nachten zullen verblijven. 

Dag 6: The Burren, Ballyvaghan en Cliffs of Moher (zie Bolderman Pluspakket)

We maken vandaag een prachtige dagtocht. Eers brengen we u naar The Burren, het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een groot kalksteengebied, waar in de ruimtes tussen de kalkplaten zeldzame bloemen en planten groeien. Het lijkt wel een maanlandschap! Na het bezoek aan de Poulnabrone Dolmen rijden we naar het plaatsje Ballyvaghan aan de Atlantische kust. Hier houden we een koffiestop. Via een route met spectaculair uitzicht bereiken we de tweede grote attractie van de dag, de Cliffs of Moher. Deze 8 kilometer lange rotsformatie rijst bijna 200 meter loodrecht uit de oceaan omhoog. U heeft hier een schitterend uitzicht over de zee. In het bezoekerscentrum kunt u lunchen en verschillende exposities zien over de kliffen, planten en vogels in dit gebied. ’s Avonds brengen we u naar één van de bekendste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Hier kunt u, als u het Pluspakket geboekt heeft, genieten van een typisch Iers pubdiner en daarna van de gezellige sfeer en prachtige Ierse muziek in de pub. 

Dag 7: Vrije dag of optionele excursie Bunratty Castle and Folkpark

Even uitrusten, genieten van de faciliteiten van het hotel of een wandeling maken met een lokale gids door het sfeervolle stadje Ennis. ’s Middags kunt u een optionele excursie naar Bunratty Castle and Folkpark maken. 

Dag 8: Ennis - Rock of Cashel - Kilkenny

We verlaten Ennis en rijden via Tipperary naar één van de merkwaardigste plaatsen van Ierland, Cashel. Als uit het niets rijst plotseling een grote 60 meter hoge rots omhoog, de Rock of Cashel.  Boven op deze rots staan de ruïnes van destijds vrijwel onneembare verdedigingswerken, die de macht van weleer uitstralen. We vervolgen onze route en brengen u naar de historische stad Kilkenny. Het is een levendig stadje aan de oevers van de rivier de Nore. We maken hier een wandeling over de Historische Mijl naar de St. Canicius kathedraal. Vervolgens kunt u het Kilkenny Castle, één van de mooiste kastelen van Ierland, gaan bezoeken. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel bij Kilkenny voor 1 overnachting.

Dag 9: Kilkenny - Jerpoint Park - Wicklow Mountains - Dublin

We nemen afscheid van Kilkenny en brengen u naar het prachtige Jerpoint park, waar we een bijzondere demonstratie met schapenhonden en ganzen gaan bijwonen. Ook kunt u hier koffie drinken voor we op weg gaan naar de Wicklow Mountains. Deze bergstreek wordt terecht de 'Tuin van Ierland' genoemd. We bezoeken hier het plaatsje Glendalough, volgens velen de mooiste plek in dit gebied. Het ligt in een diepe, eenzame vallei in het hart van een bergachtige streek met ruïnes van een aantal kerken van meer dan 1200 jaar oud. Ook kunt u een Round Tower bezichtigen en het kerkje van St. Kevin. Na dit bezoek gaan we via een prachtige route door de bergen naar Dublin, waar we aan het eind van de middag aankomen bij ons hotel, waar we 2 nachten blijven.

Dag 10: Dublin

’s Morgens maken we een uitgebreide stadstour met u. We rijden langs de rivier de Liffey en zien o.a. de bekende Guinness bierbrouwerij, de oudste pub van Ierland, St. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral, de City Hall, de uitgaanswijk Temple Bar en O’Connell Street. ’s Middags maken we een interessante stadswandeling. U ziet dan o.a. Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het Nationaal Museum en het Leinster House waar de Ierse regering zetelt. 

Dag 11: Dublin - Amsterdam

Na een bezoek aan het prachtige Phoenix Park rijden we naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Mariet

21 juni: 11 dagen Highlights Ierland met Ierse chauffeur Joe en fantastische Belgische gids Thisia. Foto's o.a. Belfast, Derry, Giant's Causeway, Slieve League Cliffs, Enniskillen, Abdy Kylemore, Galway, The Burren, Cliffs of Moher.
Ennis, Rock of Cashel, Kilkenny, Jerpoint park, Wicklow Mountains, Bay en Dublin. Een aanrader! !

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
00:34:08 | 0,35 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch