telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

11 dagen vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

vanaf € 749,-

Ierland, een land met een overweldigende natuur en een eeuwenoude historie. Sommige streken zijn nog ongerept, andere gebieden zijn lieflijk, ruig of spectaculair. U bezoekt eerst Noord-Ierland met Belfast, de Giant’s Causeway en Derry. Daarna het desolate maar o zo mooie Donegal. U geniet van prachtige vergezichten in de Connemara, u waant zich op de maan in de Burren en we zien de Cliffs of Moher. In Bunratty Castle en Folkpark herleven de Middeleeuwen en u kunt over de Royal Mile in Kilkenny wandelen. De Ierse gezelligheid in de pubs trekt vele toeristen en Ierland is natuurlijk het land van spannende sagen en legendes. Tot slot bezoeken we bruisend Dublin. Ierland, een land om van te houden!

 • Aanbetalen niet verplicht
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Veilig online boeken
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

 

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

Dag 1: Amsterdam - Dublin - Belfast

Vlucht van Amsterdam Schiphol naar Dublin. Na aankomst maakt u kennis met uw reisleidster en uw Ierse chauffeur en gaan dan op weg naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast maakt u met uw gids een stadswandeling langs een aantal bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de City Hall, de Albert Memorial Clock Tower en het vernieuwde havengebied. Daarna rijden wij naar ons overnachtingshotel.

Dag 2: Belfast - Giant’s Causeway - Mullaghmore

Via een prachtige route langs de Antrim’s Coast brengen wij u naar de Giant’s Causeway, een bijzonder indrukwekkend natuurverschijnsel, dat 60 miljoen jaar geleden ontstaan is. ’s Middags brengen we een bezoek aan de mooie stad Derry, gelegen aan de rivier de Foyle. Samen met de reisleider maken wij een wandeling  over de oude stadsmuur, die is gebouwd in de 16e eeuw. Vanaf de muur kunt u genieten van mooie vergezichten en hoort u de geschiedenis van de stad. Aan het eind van de middag rijden wij naar ons gezellige hotel in Mullaghmore, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Dag 3: Belleek pottery - Donegal - Slieve League Cliffs

We brengen eerst een bezoek aan de interessante porseleinfabriek in Belleek. Daarna rijden we naar het gezellige plaatsje Donegal, bekend om de fabricage van tweed. Hier kunt u de stad verkennen en de lunch gebruiken. Via het bedrijvige vissersplaatsje Killybegs, waar u in de haven de felgekleurde trawlers kunt zien, rijden we naar de indrukwekkende klippen van Slieve League. Vanaf de diverse uitkijkpunten ontvouwt zich voor uw ogen een fantastisch panorama. Bijna 600 meter hoog zijn deze kliffen, die steil uit zee oprijzen. Woorden schieten te kort om de grootsheid en de steile hoogte van de kliffen te beschrijven.
 

Dag 4: Sligo en Enniskillen

Vandaag bezoeken wij het sfeervolle stadje Sligo, de hoofdstad van het gelijknamige graafschap. De stad heeft een rijke literaire historie, die u terugvindt in het Yeats Memorial Building. Gezellig is het in het oude centrum met vele bijzondere winkeltjes en pubs. Van Sligo rijden we vervolgens naar Enniskillen, waar we de lunch gebruiken. Hierna kunt u een boottocht maken over de Lowe Lough Erne naar Denvenish Island. Hier zien we de ruïnes van de St. Mary’s abdij uit de 12e eeuw, historische begraafplaatsen en één van de best bewaard gebleven Round Towers van Ierland.  

Dag 5: Mullaghmore - Connemara - Galway - Ennis

We gaan vandaag naar één van de mooiste streken van Ierland, de Connemara. Via het gezellige Westport rijden we naar het Connemara National Park. Midden in dit park ligt Kylemore Abbey, als kasteel gebouwd van 1867 tot 1871. Het imposante bouwwerk wordt nu gerund door nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit het Belgische Ieper. Ook kunt u de prachtige ommuurde tuinen bezoeken. Op het terrein bevindt zich ook een restaurant en een souvenirwinkel. ’s Middags bezoeken wij de sfeervolle stad Galway en daarna rijden wij naar Ennis, waar we drie nachten zullen verblijven.

Dag 6: The Burren, Ballyvaghan en Cliffs of Moher (zie Bolderman Pluspakket)

We maken vandaag een prachtige dagtocht. Eerst brengen we u naar de Burren, het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een groot kalksteengebied, waar in de ruimtes tussen de kalkplaten zeldzame bloemen en planten groeien. Het lijkt wel een maanlandschap! Na het bezoek aan de Poulnabrone Dolmen rijden we naar het plaatsje Ballyvaughan aan de Atlantische kust. Hier houden we een koffiestop. Via een route met spectaculair uitzicht bereiken we de tweede grote attractie van de dag, de Cliffs of Moher. Deze 8 km lange rotsformatie rijst bijna 200 m loodrecht uit de Oceaan. U heeft hier een schitterend uitzicht over de zee. In het bezoekerscentrum kunt u lunchen en verschillende exposities zien over de klippen, de planten en de vogels in dit gebied. ’s Avonds brengen wij u naar één van de bekendste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Hier kunt u, als u het Pluspakket geboekt heeft, smullen van een typisch Pubdiner en daarna genieten van de gezellige sfeer en prachtige Ierse muziek in de pub.

Dag 7: Vrije dag of optionele excursie Bunratty Castle and Folkpark

Even uitrusten, genieten van de faciliteiten van het hotel of een wandeling met een lokale gids maken door het sfeervolle stadje Ennis.’s Middags kunt u een optionele excursie naar Bunratty Castle en Folkpark maken.

Dag 8: Ennis - Rock of Cashel - Kilkenny - omgeving Dublin

We verlaten Ennis en rijden via Tipperary naar één van de merkwaardigste plaatsen van Ierland, Cashel. Als uit het niets rijst plotseling een grote 60 m hoge rots omhoog, de Rock of Cashel.  Bovenop deze rots staan de ruïnes van destijds schier onneembare verdedigingswerken, die de macht van weleer uitstralen. We vervolgen onze route en brengen u naar de historische stad Kilkenny. Het is een levendig stadje aan de oevers van de rivier de Nore. We maken hier een wandeling over de historische mijl naar de St. Canicius kathedraal. Vervolgens kunt u het Kilkenny Castle, één van de mooiste kastelen van Ierland, gaan bezoeken. Daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Dublin, waar wij drie nachten zullen verblijven.
 

Dag 9: Omgeving Dublin - Wicklow Mountains

Na het ontbijt  rijden we via een mooie route naar de Wicklow Mountains. Deze bergstreek wordt terecht “De tuin van Ierland” genoemd. We bezoeken hier het plaatsje Glendalough, volgens velen de mooiste plek in dit gebied. Het ligt in een diepe, eenzame vallei in het hart van een bergachtige streek met ruïnes van een aantal kerken van meer dan 1200 jaar oud. Ook kunt u een Round Tower bezichtigen en het kerkje van St. Kevin. Na dit bezoek gaan we via een prachtige route door de bergen naar het fraaiste Ierse landgoed: Powerscourt House and Garden. Het kasteel is in 1730 in georgiaanse stijl gebouwd. Na de brand in 1974 werd het gerenoveerd en is nu weer opengesteld voor bezoekers. De tuinen zijn waarschijnlijk de mooiste van Ierland, zowel wat betreft het ontwerp als de spectaculaire ligging aan de voet van de Suger Loaf Mountain. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.
 

Dag 10: Dublin

’s Morgens maken wij een uitgebreide stadstour met u. We rijden langs de rivier de Liffey en zien o.a. de bekende Guinness bierbrouwerij, de oudste pub van Ierland, de St. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral, de City Hall, Temple Bar, de uitgaanswijk van Dublin en O’Connell Street. ’s Middags maken we een interessante stadswandeling. U ziet o.a. Trinity Collage, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het Nationaal Museum  en het Leinster House, waar de Ierse regering zetelt. Daarna heeft u nog ruim de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of wat te shoppen.

Dag 11: Dublin - Amsterdam

In Dublin bezoeken we eerst het prachtige Phoenix Park. Daarna brengen wij u naar de Old Jameson Distillery,  waar u alles te weten kunt komen over het productieproces van Ierse Whiskey. Proeven kan natuurlijk ook! Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Amsterdam Schiphol.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Mariet

21 juni: 11 dagen Highlights Ierland met Ierse chauffeur Joe en fantastische Belgische gids Thisia. Foto's o.a. Belfast, Derry, Giant's Causeway, Slieve League Cliffs, Enniskillen, Abdy Kylemore, Galway, The Burren, Cliffs of Moher.
Ennis, Rock of Cashel, Kilkenny, Jerpoint park, Wicklow Mountains, Bay en Dublin. Een aanrader! !

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

11 dagen vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland

46 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling

47 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:30:53 | 0,54 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch