telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Noordkaap, Lapland en Lofoten

vanaf € 1.099,-

Bolderman is trots op deze nieuwe reis naar de Noordkaap. We vliegen met Transavia naar Zweden, vanwaar de busreis, met een eigen Bolderman touringcar en chauffeur/reisleider, naar het uiterste noorden van het vasteland van Europa, de Noordkaap, kan beginnen. Tijdens deze vlieg-bus rondreis Noordkaap ziet u een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals enorme Zweedse bossen, uitgestrekte toendra’s en de grillige Noorse kustlijn. Een prachtige en indrukwekkende, wellicht ook inspannende, rondreis die u niet snel zult vergeten. Boek deze goed verzorgde reis naar de Noordkaap vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Santa Claus Village
 • Bezoek Noordkaapplateau
 • Vrije tijd in Tromsø
 • Excursie Lofoten
 • Eigen touringcar en chauffeur/reisleider
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen.

Vluchttijden onder voorbehoud:
Rotterdam 07:45 uur - Skelleftea 12:20 uur
Skelleftea 13:05 uur - Rotterdam 15:40 uur
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis naar de Noordkaap

Woensdag: Rotterdam - Skellefteå - Rovaniemi

Vanaf de luchthaven in Rotterdam vliegt u met Transavia naar Zweden, waar we in de loop van de middag arriveren. Na aankomst op de luchthaven van Skellefteå wordt u welkom geheten door uw chauffeur/reisleider. Met de Bolderman touringcar vervolgen we onze reis door Zweden en Finland naar ons eerste overnachtingshotel in Rovaniemi. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Donderdag: Rovaniemi - Santa Claus Village - Saariselkä

Na een goed ontbijt beginnen we onze dag met een bezoek aan Santa Claus Village, het dorp van de kerstman. U heeft de gelegenheid om de winkeltjes te bekijken, een bezoek te brengen aan de werkplaats van de kerstman en per post een kaartje te versturen vanaf de poolcirkel. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Saariselkä voor diner en overnachting.

Vrijdag: Saariselkä - Inari-meer - Honningsvåg - Noordkaapplateau

Vandaag wordt een bijzondere dag. We rijden eerst naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Na een korte pauze rijden we verder  naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen. Hierna rijden we naar de Porsanger Fjord. Deze volgen we tot Olderfjord. Daar nemen we de afslag naar de E 69 naar Kåfjord en de Noordkaap-tunnel naar het eiland Magerøya. In Honningsvåg dineren we in ons hotel. Na het diner volgt het laatste traject voor vandaag naar het Noordkaapplateau. De 370 meter hoge klip vormt het einde van het vasteland van Europa en u kunt bij helder weer genieten van de middernachtzon. De ‘Nordkaphall’ is in een berg gebouwd en hier wordt een film over Noord-Noorwegen getoond. U ontvangt natuurlijk een persoonlijk Noordkaap-certificaat op naam, als bewijs dat u op de Noordkaap bent geweest. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Honningsvåg - omgeving Tromsø

Vandaag staat er een lange maar mooie dag op het programma. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Ook steken we 2 keer per ferry over voordat we aankomen bij ons hotel in de omgeving van Tromsø.

Zondag: Omgeving Tromsø - Narvik

‘s Morgens heeft u vrije tijd in Tromsø. U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken of te winkelen. Aansluitend vervolgen we onze reis in zuidelijke richting en rijden via het Bardudal langs Bardufoss naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. Diner en overnachting in Narvik.

Maandag: Narvik - Lofoten - Leknes

We rijden terug naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Vervolgens maken we een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute, waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u vrije tijd heeft. Tot slot van deze dag rijden we naar ons hotel in Leknes.

Dinsdag: Leknes - Røkland

Na het ontbijt vertrekken we naar Moskenes, waar we inchecken op de veerboot naar het vaste land. Na aankomst in Bodø vervolgen we onze weg naar Røkland voor onze laatste overnachting van deze mooie reis. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor diner en overnachting.

Woensdag: Røkland - Skellefteå - Rotterdam

Helaas is dit alweer de laatste dag van deze prachtige reis naar de Noordkaap. Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we naar de luchthaven van Skellefteå voor onze vlucht terug naar Nederland.

Reisverhaal Bep

31 juli teruggekomen van een 8 daagde vlieg/busreis naar Noorwegen-Lapland-Lofoten. Deze reis was voor Bolderman ook helemaal nieuw. De hotels en het eten waren prima. Jan, chauffeur tevens reisleider, heeft ons 2800 km vermaakt met zijn kennis en verhalen. Noorwegen is prachtig. Voldoende stops onderweg en altijd verse koffie en drankjes voorradig in de bus. Zeker een aanrader. En last but not least een erg gezellige groep mensen. Dit was voor mij mijn eerste reis met Bolderman.

Reisverhaal Carla

Het was een Topreis!!! 8 dagen vlieg-bus rondreis Noordkaap, Lapland en Lofoten Rovaniemi - Santa Claus Village - Inari-meer - Noordkaapplateau - Tromso - Narvik - Lofoten. Genoten van zoveel moois tijdens bovengenoemde reis Zoveel foto’s gemaakt Ik doe graag mee en deel ook daarom deze fotos.

Reisverhaal Tineke

Noordkaap, 8-daagse vlieg/busexcursie met aangename temperaturen. Ik heb van mijn leven nog nooit zó'n mooie vakantie gehad. Met dank aan chauffeur Jan met zijn 'fotomomentjes'.Onderweg veel rendieren gezien.

Reisverhaal Pascal

Bij deze een aantal van mijn foto's voor de foto wedstrijd. Deze zijn gemaakt tijdens een 8 daagse vlieg/bus reis Noordkaap, Lapland en Lofoten (24 t/m 31 Juli)

Reisverslagje: Een snelle korte vakantie met iedere nacht een ander bed. Dat waren de eerste gedachten die door mijn hoofd gingen voordat ik de trip effectief boekte. En wat werd het een trip. Nog een extra overnachting in een hotel bijgeboekt op de vooravond van de vlucht omdat deze vroeg vertrok en we een lange autorit moesten maken om bij de airport te komen. En daar begon dan ook de vakantie.

Uit een koffer leven is minder erg als dat het lijkt. Het is iedere dag weer een stukje extra reispret, het koffer op tijd in de bus krijgen, de kamer drie keer controleren om te zien of er niets vergeten is. Na wat vliegen was dan daar de bus. Een eerste kennismaking met de andere passagiers, een eerste rit door de rijkelijk beboste omgeving, van Zweden naar Finland. Het eerste hotel, de eerste kennismaking met het late licht, of eigenlijk, het nooit meer donker.

Verder reizend naar het noorden kwamen we langs een meer. Het zou een groot meer zijn, 1 van de grootste in het gebied. En groot was het (zie foto 1). Ik wordt mezelf voor de eerste keer gewaar dat ik met open mond naar buiten aan het staren ben, de omgeving in me op neem en geniet van de schoonheid van de ongerepte natuur.

Twee dagen later en een paar korte excursies later kwamen we dan aan in Noorwegen. Om ons heen was de wereld veranderd, van bosrijk naar rotsrijk. Van bomen naar mos. Het licht werd feller. De temperatuur nam langzaam af en het werd werkelijk heerlijk weer. Helaas geeft de Noordkaap haar geheimen slechts deel prijs, de middernachtszon blijft verborgen achter een laag van mist en de koude regen maakt het buiten staan en genieten van de ervaring wat minder, maar niet getreurd, het blijft er mooi.

De trip gaat verder, langzaam maar zeker naar het westen. Daar komen de Lofoten, inclusief een overnachting in een bungalow park met authentieke huisjes. Nog steeds schijnt de zon en tijdens een avond wandeling worden we getrakteerd op een schitterend samenspel van verschillende kleur schakeringen, het schaduwspel van de zon en rotsen (zie foto 2).

De trip nadert alweer haar einde. Het gaat veel te snel allemaal. In mijn hoofd schat ik alvast in wanneer ik een volgende trip kan maken en waar ik dan naar toe zou willen gaan. Er staat nog veel op de verlanglijst, maar 1 ding is zeker, deze trip zal niemand me meer afpakken.

8 dagen vlieg-bus rondreis Noordkaap, Lapland en Lofoten

80 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
80 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:31:05 | 0,34 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch