telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Roemenië

vanaf € 399,-

Roemenië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land vol prachtige bezienswaardigheden en misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. Dit land is voor veel toeristen nog een vrij onbekende bestemming. In 2007 is het lid geworden van de Europese Unie. Men bemerkt in Roemenië veel van de Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden. De houten huizen en kerken in de traditionele streek Maramures en de overweldigende natuur van de Karpaten en de Donau Delta maken een bezoek aan dit land een onvergetelijke belevenis. We rijden tijdens deze 8-daagse vlieg-bus rondreis naar Roemenië door steden, dorpjes en over het platteland. We zien zowel hoe het stadse leven zich hier afspeelt als de mooie natuur, waarbij we o.a. het Rode Meer en spectaculaire rotswanden passeren. We beginnen deze reis natuurlijk met een bezoek aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië.

 • Aanbetalen niet verplicht
 • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
 • Veilig online boeken
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

Vluchttijden onder voorbehoud:
Amsterdam 11:05 - Boekarest 15:35
Boekarest 16:55 - Amsterdam 18:55 

 

 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Roemenië

Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal

Vlucht van Amsterdam naar Boekarest. Hier ontmoet u uw gids en staat uw bus gereed. We rijden naar Predeal voor diner en overnachting.

Dag 2: Predeal - Bran - Brasov - Lacu Rosu

De ochtend rijden we naar Bran, waar we het kasteel van Graaf Dracula bezoeken, dat gebouwd is op een 30 meter hoge steile rots.  Aansluitend rijden we door naar  Brasov, dat ook nu nog als één van de belangrijkste Sachsische steden geldt. In de directe nabijheid staat de in de 14de en 15de eeuw gebouwde Zwarte Kerk, karakteristiek voor Brasov. In de gotische kerk met het middenschip en de twee zijbeuken is ook het grote orgel met de 4000 pijpen en 76 registers zeer de moeite waard, zoals ook de verzameling Anatolische gebedstapijten. Daarna volgt een rit door het Szeklerland. Diner en overnachting in Lacu Rosu.

Dag 3: Lacu Rosu - Bicaz Kloof - Rode meer - Agapia - Gura Humorului

We verlaten Transilvanië door de spectaculaire Bicaz Kloof en rijden langs het Rode Meer. De meer dan 300 meter hoge rotswanden staan vlak langs de weg, loodrecht omhoog. In de namiddag bezoeken we Agapia, een klein plattelandsdorp met een prachtig klooster. Hierna rijden we naar Gura Humorului voor diner en overnachting. 

Dag 4: Gura Humorului - Humor - Voronet - Târgu Mures

Na het ontbijt rijden we naar de Moldauer kloosters. De fresco’s in de Moldauer kloosters zijn meesterwerken van Byzantijnse kunst en uniek in Europa. De fresco’s stellen taferelen voor uit de Bijbel, het leven van Jezus en tonen beelden van heiligen, profeten, engelen en duivels, de hemel en de aarde. ‘s Morgens bezoeken we het klooster Humor en aansluitend het klooster Voronet. De fresco’s van deze kloosterkerk hebben een niet na te maken blauwe achtergrond, dat als het "Blauw van Voronet" ver over de grenzen van Roemenië bekend werd. Tot op heden is het een raadsel uit welke planten die kleur gemaakt is. Hierna rijden we door naar Târgu Mures voor diner en overnachting.

Dag 5: Târgu Mures en Sighisoara

‘s Morgens maken we een stadswandeling door Târgu Mures en bezichtigen de kathedraal en het Rozenplein. Vervolgens staat Sighisoara op het programma. De Altstad met de zeven verdedigingstorens en met de ruim 150 woningen is het enige overgebleven complex dat er zo uitziet en werd daarom in 1999 tot UNESCO Werelderfgoed benoemd. We bekijken de bergkerk en het bekende geboortehuis van Graaf Dracula.

Dag 6: Turda

We rijden ‘s morgens naar Turda, een stad die door talrijke zoutbergen omringd is. Wij bezoeken eerst de groentemarkt van de stad, waar de boeren uit de omgeving hun producten verkopen. 's Middags heeft u vrije tijd om te lunchen en daarna bezoeken we één van de modernste zoutmijnen van Europa. Van oudsher wordt bij Turda al zout gedolven; een logische plaats, omdat hier een enorme Zechstein-zoutpijler omhoog komt. De zoutmijn van Turda is gedeeltelijk ook opengesteld voor publiek. De lucht in de mijn is zeer heilzaam voor astmapatiënten.

Dag 7: Târgu Mures - Medias - Sibiu - Predeal

Vandaag gaan we naar Medias. In de Altstad van Medias zien we de St. Margaretha-weerkerk, die vooral bekend is door haar scheve toren. Na dit rijden we naar Sibiu, waar we rond de middag aankomen. Eeuwenlang was Sibiu de rijkste en machtigste vestiging in "Saksen" Transylvanië en ook nu nog het centrum voor de Duitse minderheid in Transylvanië. We maken een wandeling door de Altstad en zien de Pemflingersteeg, de Brug der Leugens, de kleine en grote Ring en het Huetplein met de Evangelische pastoorskerk. We vervolgen onze weg naar Predeal, waar we de laatste nacht verblijven.

Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam

Vandaag brengen we nog een bezoek aan Boekarest. We maken een stadsrondrit door het centrum en zien de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de 'Arcul de Triumf', het 'Casa Presei Libere', het Plein van de Revolutie en het 'Casa Poporului'. Ook bezoeken wij het 'Palatul Primaverii', waar de dictatorfamilie Ceausescu 24 jaar woonde. Aansluitend rijden we naar de luchthaven, waar we afscheid nemen van onze gids en terugvliegen naar Amsterdam.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Roemenië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Roemenië wordt met de Roemeense Leu betaald.

Elektriciteit:
In Roemenië worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Roemenië.

Kraanwater:
Het is veilig om in Roemenië water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 2, één uur later dan in Nederland.

Taal:
De officiële taal in Roemenië is Roemeens. Echter wordt er ook vaak Hongaars en Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Roemenië liggen lager dan in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis Roemenië

127 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling

129 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:54:57 | 0,11 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch