telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen vlieg-bus rondreis Roemenië

Roemenië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land vol bezienswaardigheden en misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. Een land dat voor veel toeristen nog een vrij onbekende bestemming is. In 2007 werd het land lid van de Europese Unie. Tijdens deze vlieg-bus rondreis Roemenië ziet u de Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden uit het verleden, de houten huizen en kerken in de traditionele streek Maramures en de overweldigende natuur van de Karpaten en de Donau Delta. We rijden over het platteland, waar we kennismaken met de Roemeense dorpen en de gastvrije bevolking. Maar we zien ook indrukwekkende steden en de schitterende natuur, waarbij we o.a. de Oituz pas, de pas van het Rode Meer en de spectaculaire rotswanden in de Bicaz kloof passeren. Roemenië is ook bekend vanwege Graaf Dracula; u zult de geschiedenis horen en de burcht zien. We eindigen deze reis natuurlijk met een bezoek aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, een stad met een roerig verleden. Boek deze indrukwekkende vlieg-bus rondreis Roemenië bij Bolderman Excursiereizen, een reis die u niet snel zult vergeten!

 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Vlucht met Tarom inclusief ruimbagage
 • Bezoek Boekarest
 • Excursie kloosters Humor en Voroneț
 • Bezoek Turda
 • Bezoek Sighisoara
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan vlieg-bus rondreis Roemenië

Dinsdag: Amsterdam - Boekarest - Predeal

U vliegt van Amsterdam naar Boekarest. Hier wordt u verwelkomd door uw reisleider en staat de touringcar gereed. We rijden naar ons hotel in Predeal voor diner (zie Dinerpakket) en overnachting.

Woensdag: Predeal - Oituz pas - Agapia - Gura Humorului

We verlaten Transilvanië via Târgu Secuiesc en rijden over de Oituz pas. Hier waren tijdens de Eerste Wereldoorlog zware gevechten tussen het Oosterrijk-Hongaarse leger en de Roemenen. We bereiken vervolgens de derde Roemeense provincie Moldavië en rijden langs de stad Onești, waar de bekende turnster Nadia Comăneci geboren is. Zij won 5 gouden medailles tijdens de Olympische spelen. In de namiddag bezoeken we Agapia, een klein plattelandsdorp met een prachtig klooster, dat u kunt bezoeken. Hierna rijden we naar ons hotel in Gura Humorului. 

Donderdag: Gura Humorului - kloosters Humor en Voroneț - Târgu Mures

Na het ontbijt rijden we naar de kloosters Humor en Voroneț. De fresco’s in deze Moldauer kloosters zijn meesterwerken van Byzantijnse kunst en uniek in Europa. De fresco’s stellen taferelen voor uit de Bijbel, het leven van Jezus en tonen beelden van heiligen, profeten, engelen en duivels, de hemel en de aarde. ‘s Morgens kunt u eerst het klooster Humor en aansluitend het klooster Voroneț bezoeken. De fresco’s van deze kloosterkerk hebben een niet na te maken blauwe achtergrond, dat als het 'Blauw van Voroneț' ver over de grenzen van Roemenië bekend werd. Tot op heden is het een raadsel uit welke planten die kleur gemaakt is. Hierna rijden we door naar Târgu Mures, waar we 3 nachten verblijven.

Vrijdag: Târgu Mures en Sighisoara

‘s Morgens maken we een stadswandeling door Târgu Mures en kunt u de kathedraal en het Rozenplein bezichtigen. Vervolgens staat Sighisoara op het programma. Sighisoara wordt beschouwd als mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Het oude centrum, met zeven verdedigingstorens en met ruim 150 woningen, is een uniek overgebleven complex en werd daarom in 1999 tot UNESCO Werelderfgoed benoemd. U kunt hier o.a. de bergkerk en het bekende geboortehuis van Graaf Dracula bezichtigen. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Turda

We rijden ‘s morgens naar Turda, een stad die door talrijke zoutbergen omringd is. We bezoeken eerst de groentemarkt van de stad, waar de boeren uit de omgeving hun producten verkopen. 's Middags heeft u vrije tijd om te lunchen en daarna bezoeken we één van de modernste zoutmijnen van Europa. Van oudsher wordt bij Turda al zout gedolven; een logische plaats, omdat hier een enorme Zechstein-zoutpijler omhoog komt. De zoutmijn van Turda is gedeeltelijk opengesteld voor publiek. De lucht in de mijn is zeer heilzaam voor astmapatiënten. Aansluitend rijden we terug naar Târgu Mures.

Zondag: Târgu Mures - Sovata - Gheorgheni - Bicaz kloof - Lacu Rosu

We vertrekken uit Târgu Mures en beginnen de dag met een wandeling in Sovata, één van de oudste kuuroorden in Roemenië met het Ursu meer. Dit 'berenmeer' is een meer van zout water, dat voorzien wordt van warm water via warmwaterbronnen in de bodem. We vervolgen onze route door het Szeklerland en bereiken de stad Gheorgheni. Het grootste deel van de inwoners is Hongaars, omdat de stad in het verleden tot Hongarije behoorde. Via de pas van het Rode Meer bereiken we vervolgens de spectaculaire Bicaz kloof. De meer dan 300 meter hoge rotswanden staan vlak langs de weg, loodrecht omhoog. In Lacu Rosu zullen we vandaag overnachten.

Maandag: Lacu Rosu - Brașov - Bran - Predeal

's Ochtends rijden we na het ontbijt naar Brașov, dat ook nu nog als één van de belangrijkste Saksische steden geldt. In de directe nabijheid staat het in de 14e eeuw gebouwde raadhuis, dat karakteristiek is voor Brașov. Ook de Orthodoxe Schuilkerk staat ergens verborgen op het Raadhuisplein en kunt u bezichtigen. Aansluitend rijden we door naar Bran, waar u het kasteel van Graaf Dracula kunt bezoeken en dat gebouwd is op een 60 meter hoge steile rots. Later in de middag bereiken we ons hotel in Predeal voor de laatste overnachting.

Dinsdag: Predeal - Boekarest - Amsterdam

Vandaag brengen we, voordat we de terugreis aanvaarden, een bezoek aan Boekarest. We maken een stadsrondrit door het centrum en zien de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de Arcul de Triumf, het Casa Presei Libere, het Plein van de Revolutie en het Casa Poporului. U kunt in Boekarest het Parlementsgebouw bezichtigen. Aansluitend rijden we naar de luchthaven, waar we afscheid nemen van onze reisleider en chauffeur. In Amsterdam eindigt deze schitterende reis naar Roemenië weer.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Vluchtinformatie Roemenië

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Tarom.

Vluchttijden zijn lokale tijden en blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. In de reispapieren staan de definitieve vluchttijden en vluchtnummers vermelden.  Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:
Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk:
 • 1e voornaam, dus geen voorletters.
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 0318 - 58 09 58.

Bestemming Roemenië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Roemenië wordt met de Roemeense Leu betaald.

Elektriciteit:
In Roemenië worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Roemenië.

Kraanwater:
Het is veilig om in Roemenië water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC + 2, één uur later dan in Nederland.

Taal:
De officiële taal in Roemenië is Roemeens. Echter wordt er ook vaak Hongaars en Duits gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Roemenië liggen lager dan in Nederland.

8 dagen vlieg-bus rondreis Roemenië

332 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
338 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
13:00:40 | 0,61 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch