telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Wenen, het Wienerwald en Bratislava

vanaf € 549,-

Tijdens deze 10-daagse busreis naar Wenen maken we uiteraard uitgebreid kennis met deze prachtige stad aan de Donau. We maken een stadsrondrit langs alle bezienswaardigheden en brengen natuurlijk een bezoek aan Slot Schönbrunn. Verder staat een een rondrit door het Wienerwald op het programma, met een bezoek aan Baden, en gaan we naar Melk, waar we het beroemde Stift Melk zullen zien. We gaan ook de grens met Slowakije over en brengen een bezoek aan de hoofdstad Bratislava. Kortom, weer een prachtige Bolderman reis. Boek deze busreis Wenen voordelig en vertrouwd met Bolderman.

 • Uitgebreid bezoek Wenen o.l.v Nederlands sprekende gids
 • Bezoek Bratislava
 • Mooie excursie Wienerwald
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Duitsland

Via onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar de omgeving van Neurenberg voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duitsland - Altlengbach

Vanuit ons overnachtingshotel rijden we richting Oostenrijk. Bij Passau passeren we de grens, waarna we door het Oostenrijkse landschap naar ons hotel in Altlengbach rijden, waar we in de namiddag zullen aankomen.

Woensdag: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen, de stad met de vele bezienswaardigheden. ‘s Morgens maken we eerst een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater. 's Middags brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn, eens de zomerresidentie van de Habsburgers, met het slotpark (kosten niet inbegrepen). Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers, die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd.

Donderdag: Wachau, Stift Melk en avondconcert Wenen (zie Bolderman Pluspakket)

We rijden door het schilderachtige Donaudal, de Wachau, naar de plaats Krems, waar we aan boord gaan voor een prachtige boottocht over de Donau naar de plaats Melk (niet inclusief). Hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte druivenvelden trekken voorbij. Aangekomen in de plaats Melk kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde barokke klooster 'Stift Melk'. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om één van de bekende concerten in Wenen bij te wonen (zie Pluspakket).

Vrijdag: Bratislava

We gaan naar Slowakije en brengen een bezoek aan de hoofdstad, Bratislava. De prachtig gerestaureerde burcht van Bratislava is het symbool van de stad en ligt op een heuvel met uitzicht op de Donau. In het oude centrum, de Staré Mesto, zijn nog enkele schilderachtige straatjes bewaard gebleven. Hier ziet u o.a. de Michaeltoren, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur en de grootste kerk in de stad, de Martinsdom.  U heeft voldoende tijd om het centrum van Bratislava te verkennen.

Zaterdag: Wienerwald

We maken vandaag een tocht door het prachtige Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. We bezoeken de plaatsen Hinterbrühl, Heiligenkreuz en Mayerling.

Zondag: Vrije dag

Vandaag staat er niets op het programma. Na het ontbijt is er gelegenheid tot kerkbezoek in het romantische vestingkerkje van Altlengbach. De rest van de dag kunt u besteden om heerlijk te genieten van de omgeving van Altlengbach.

Maandag: Baden en Wenen

We beginnen de dag met wederom een bezoek aan het Wienerwald en rijden naar het mooie plaatsje Baden. Na gepauzeerd te hebben rijden we weer naar Wenen, waar u tijd krijgt om op eigen gelegenheid het centrum nogmaals te verkennen. Ga bijvoorbeeld bij Hotel Sacher genieten van een kopje koffie en een heerlijk stuk Sachertorte of lekker slenteren over de Kärtnerstrasse.

Dinsdag: Altlengbach - Passau - Duitsland

Helaas moeten we afscheid nemen van Altlengbach en rijden we richting Duitsland. Tegen de middag komen we in de plaats Passau, waar u kunt lunchen. Ook heeft u de mogelijkheid de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Würzburg voor diner en overnachting.

Woensdag: Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via Frankfurt en Keulen naar het noorden. Als de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze boeiende reis langs de Rijn naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot brengen wij u via onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, binnenzwembad, wellness-ruimte en lift. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, radio, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

10 dagen Wenen, het Wienerwald en Bratislava

21 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling

22 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer met touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:07:54 | 1,2 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch