telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Wenen, het Wienerwald en Bratislava

vanaf € 499,-

Tijdens deze 10-daagse busreis naar Wenen, het Wienerwald en Bratislava maken we uiteraard uitgebreid kennis met Wenen, de prachtige keizerlijke stad aan de Donau. We maken een stadsrondrit langs vele bekende bezienswaardigheden en brengen natuurlijk een bezoek aan Slot Schönbrunn. Verder staat tijdens deze reis een rondrit door het prachtige Wienerwald op het programma, met een bezoek aan Baden. Ook kunt u een boottocht op de Donau maken, het beroemde klooster Stift Melk bezoeken en passeren we de grens met Slowakije voor een bezoek aan de indrukwekkende hoofdstad Bratislava. Kortom, een boeiende en afwisselende Bolderman-reis, die u lang zal heugen! Boek deze busreis Wenen voordelig en vertrouwd bij Bolderman Excursiereizen.

 • Uitgebreid bezoek Wenen o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Optioneel avondconcert
 • Bezoek Bratislava
 • Rondrit Wienerwald
 • Bezoek Baden
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Wenen, het Wienerwald en Bratislava

Maandag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Duitsland - Altlengbach

Vanaf ons overnachtingshotel vervolgen we onze reis naar Oostenrijk. Bij Passau passeren we de grens, waarna we door het Oostenrijkse landschap naar Altlengbach rijden. In de namiddag zullen we bij ons hotel arriveren.

Woensdag: Wenen

Na het ontbijt rijden we naar Wenen. ‘s Morgens maken we een uitgebreide stadstour o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Operagebouw, het Raadhuis, de Hofburg en het Burgtheater. 's Middags brengen we een bezoek aan het schitterende Slot Schönbrunn (entree niet inbegrepen), eens de zomerresidentie van de Habsburgers, met het prachtige slotpark. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was de residentie van de beroemde Keizerin Maria Theresia. Ook Keizer Franz Josef I en Keizerin Elisabeth (Sissi) hebben hun stempel op het slot gedrukt. We bezichtigen het weelderige interieur in de vierenveertig pronk­kamers die tijdens een rondwandeling bezocht kunnen worden. De privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer, wordt als de fraaiste beschouwd.

Donderdag: Wachau, optionele boottocht Donau, Melk en avondconcert Wenen (zie Bolderman Pluspakket)

We maken vandaag een prachtige rondrit door het schilderachtige Donaudal, de Wachau, naar de plaats Krems, waar we aan boord gaan voor een boottocht op de Donau (optioneel). Hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte druivenvelden trekken aan ons voorbij. Aangekomen in de plaats Melk kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde barokke klooster Stift Melk. Aansluitend rijden we via een mooie route terug naar ons hotel. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om een van de klassieke concerten in Wenen bij te wonen (zie Pluspakket).

Vrijdag: Bratislava

We gaan vandaag naar Slowakije en brengen een bezoek aan de hoofdstad Bratislava. De prachtig gerestaureerde burcht van Bratislava is het symbool van de stad en ligt op een heuvel met uitzicht op de Donau. In het oude centrum, de Staré Mesto, zijn nog enkele schilderachtige straatjes bewaard gebleven. Hier ziet u o.a. de Michaeltoren, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur, en de Martinsdom, de grootste kerk van de stad. U heeft voldoende tijd om het centrum van Bratislava te verkennen alvorens we de terugreis naar Altlengbach aanvaarden.

Zaterdag: Wienerwald

We maken vandaag een tocht door het prachtige Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met zijn bossen, riviertjes en leuke dorpjes, waar u de romantiek van weleer nog proeft. We bezoeken tijdens onze rondrit de plaatsen Hinterbrühl, Heiligenkreuz en Mayerling.

Zondag: Vrije dag

Vandaag staat er niets op het programma. Na het ontbijt is er gelegenheid tot een kerkbezoek in het romantische vestingkerkje van Altlengbach. De rest van de dag kunt u besteden om heerlijk te genieten van de bosrijke omgeving.

Maandag: Baden en Wenen

We beginnen de dag wederom met een bezoek aan het Wienerwald en rijden naar het mooie plaatsje Baden. Baden is van oorsprong een kuuroord met zwavelhoudende warmwaterbronnen. Mozart en de Habsburgers kwamen in het verleden regelmatig naar Baden om er te kuren en ook Beethoven logeerde er in het huis aan de Rathausgasse 10, nu een Beethovenmuseum. Na dit bezoek rijden we weer naar Wenen, waar u tijd krijgt om op eigen gelegenheid het centrum te verkennen. Ga bijvoorbeeld bij Hotel Sacher genieten van een kopje koffie en een heerlijk stuk Sachertorte of lekker slenteren over de Kärtnerstrasse.

Dinsdag: Altlengbach - Passau - Duitsland

Helaas moeten we afscheid nemen van Altlengbach en rijden we richting Duitsland. Tegen de middag komen we in de plaats Passau, waar u de gelegenheid krijgt om te lunchen (niet inbegrepen). Ook heeft u de mogelijkheid de kathedraal, waar het grootste kerkorgel van de wereld staat, te bezoeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting.

Woensdag: Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse autobanen naar het noorden. Als de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze boeiende reis langs de Rijn naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Wenen, Wienerwald en Bratislava

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, lift, binnenzwembad en wellnessruimte. De kamers beschikken allen over een televisie, radio, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Reisimpressie

Reisimpressie 10 dagen Wenen, het Wienerwald en Bratislava

Bekijk nu onze korte reisvideo van de 10-daagse busreis Wenen, het Wienerwald en Bratislava.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

Reisverhaal Rietje

10 daagse naar Wenen geweest met een fijne, gezellige, geweldige chauffeur René. Wederom een hele fijne vakantie. Nu weer acclimatiseren en ons eigen potje koken. Bedankt René voor de fijne dagen.

Reisverhaal Roelof Outhuijse

Afgelpen woensdag terug gekomen van de 10 daagse reis Wenen het Wienerwald en Bratislava. Wat hebben we veel gezien deze reis. De hoofdstad Wenen met het prachtige slot Schunbrunn,de Hofburg de opera en de vele schitterende parken. Ook erg genoten van de stad Bratislava met zijn prachtige burcht met uitzicht over de donau. De boottocht over de donau was ook erg mooi met aankomst in Melk met zijn mooie Klooster. En dat onderleiding van onze chauffeur/ reisleider Mario. Die overal rekening mee hield, en onze excursies zo in deelde dat we niet op het heetst van de dag in de hete zon moesten lopen. Ook onze vrije dag kreeg door hem een hele fijne invulling. Een reis die je gemaakt moet hebben. Dit was onze eerste reis met bolderman, maar er zullen nog vele volgen

10 dagen Wenen, het Wienerwald en Bratislava

91 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
93 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:28:01 | 0,6 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch