5-daagse All-inclusive wintersfeer Moezel, Eifel en Luxemburg

Niet ver van de oevers van de Moezel ligt het wijndorp Veldenz. Een ideale uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen! We nemen u mee door prachtige glooiende omgeving van de Hunsrück en de Eifel, langs de sprookjesachtige Moezel met de bekende wijnstadjes Bernkastel, Traben-Trarbach en Cochem en steken met u de grens over naar het Groothertogdom Luxemburg. Een bezoek aan de Romeinse stad Trier zal zeker niet ontbreken! Geniet daarbij volop van de All-Inclusive formule van ons gezellige Weinhotel Veldenz. Alle ingrediënten voor een heerlijke reis!

  • All-inclusive reis
  • Gezellig avondprogramma
  • Bezoek Luxemburg met Echternach en Mullerthal
  • Bezoek Trier
  • Rondrit Vulkaneifel
  • Bezoek Moezeldal met Cochem en Bernkastel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan All-inclusive wintersfeer Moezel, Eifel en Luxemburg

Zaterdag: Nederland - Veldenz

Vanuit uw opstapplaats reist u comfortabel met onze servicelijnen naar ons centrale overstappunt waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Veldenz. Bij aankomst in het hotel staat een lunch voor u klaar. Veldenz ligt ingeklemd tussen de rivier de Moezel en de Hunsrück, een prachtig middengebergte met toppen tot meer dan 800 meter. We rijden vanmiddag een route door deze schitterende, wellicht besneeuwde omgeving en maken een korte stop in Edelstenstad Idar-Oberstein. Opvallend is de Rotskerk, die in een natuurlijke nis in de rotsen is gebouwd. Aansluitend rijden we langs de hoogste top van de Hunsrück, de Erbeskopf, weer terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije ochtend en middagtocht Luxemburg

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden. Een wandeling door het dorp en omgeving, een kopje koffie of thee en een spelletje in het hotel, of brengt u bezoek aan de kerk, de ochtend is aan u. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. De rivier de Sure vormt de grens en al snel staan we in de oudste stad van het land: Echternach. Het middeleeuwse karakter van de stad is goed bewaard gebleven door de stadswallen, patriciërshuizen en de nauwe straatjes. Daarnaast is Echternach de toegangspoort tot het meest bekende natuurgebied van Luxemburg: het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort. Aan het eind van de middag steken we de grens weer over en rijden we terug naar ons hotel in Veldenz.

Maandag: Trier en Eifel

Na het ontbijt rijden we naar de oudste stad van Duitsland: Trier. Deze meer dan 2000 jaar oude stad is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. De Romeinse oorsprong van de stad is nog altijd duidelijk zichtbaar. Het bekendste historische monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater, beiden zeker een bezoek waard. U kunt de stad op eigen gelegenheid bekijken. Aan het einde van de ochtend rijden we terug naar het hotel voor de lunch. In de middag steken we de Moezel over voor een tour door de Eifel. We rijden een schitterende route door dit van oorsprong vulkanische gebied. De tocht voert door een prachtig heuvellandschap, door dorpjes en langs kratermeren: de zogenaamde Maaren. Centraal in de Vulkaneifel ligt het stadje Gerolstein, bekend om haar mineraalwaterbronnen.

Dinsdag: Moezeldal en Bernkastel-Kues

Vandaag staat in het teken van de Moezel. Deze rivier slingert zich een weg tussen de steile, met wijnranken begroeide hellingen, langs sfeervolle wijndorpen. Niet voor niets is deze streek zo geliefd! Met de Moezel aan onze zijde, rijden we een prachtige route. We passeren onder andere ‘Jugendstilstad’ Traben-Trarbach, de indrukwekkende dubbele brug bij Bullay en Beilstein, dat liefkozend ‘Doornroosje aan de Moezel’ wordt genoemd. Onderweg geniet u van de constant veranderende vergezichten. Aan het eind van de tocht doemt de Reichsburg van Cochem voor ons op. Een schitterende aanblik! U kunt in Cochem een wandeling door het oude centrum of langs de oevers van de Moezel maken. Na deze stop rijden we terug naar het hotel waar de lunch voor u klaar staat. In de middag keren we nog één keer terug naar de Moezel en bezoeken we Bernkastel, dat met het tegenovergelegen Kues één stad vormt. Volgens velen is Bernkastel-Kues het mooiste wijnstadje aan de Moezel. In het centrum van Bernkastel-Kues waant u zich als in een sprookje. Het marktplein, met de 17e-eeuwse Michaelsbrunnen en het prachtige stadhuis, wordt omringt door vakwerkhuizen en nodigt uit voor een wandeling of een terrasje. Even buiten het centrum ligt de kasteelruïne Landshut, van waar u een schitterend uitzicht heeft. Ook de Michaelskirche, met haar prachtige interieur, is zeker een bezoek waard.

Woensdag: Veldenz - Koblenz - Nederland

Vandaag is alweer de laatste dag van deze prachtige reis. We brengen een kort bezoek aan Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van keizer Wilhelm I en aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Aansluitend vervolgen wij onze route naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Bottler, Veldenz

Dit hotel ligt in het centraal gelegen wijndorp Veldenz. Veldenz is een rustiek dorp, vlakbij de steden Trier en Bernkastel-Keus. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. Alle kamers zijn voorzien van een televisie met Nederlandse zenders en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:34:11 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch