8-daagse wintersfeerreis Beierse Woud all-inclusive

In het zuidoosten van Beieren, grenzend aan Tsjechië en Oostenrijk, ligt het 'Groene Dak van Europa': het Beierse Woud. Vanuit ons hotel maken we mooie excursies naar o.a. de glasstad Bodenmais, de bruisende stad Passau en de cultuurstad Regensburg. Natuurlijk maken we ook een prachtige natuurtocht door het Beierse Woud, maakt u kennis met de typisch Beierse glaskunst en kruidenbitter en steken we de grens met Tsjechië over. Tijdens deze all-inclusive reis verblijft u in Hotel Am Pfahl in het plaatsje Viechtach, dat beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift, tennishal, fitnessruimte, wellnessruimte en overdekt zwembad. Alle kamers zijn in Beierse stijl ingericht en voorzien van een televisie, telefoon, deels balkon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Geniet van het prachtige winterse landschap en de Beierse cultuur tijdens deze winterssfeerreis Beierse Woud.

  • All-inclusive reis
  • Natuurtocht Beieren
  • Excursie Tsjechië
  • Bezoek Regensburg
  • Bezoek Passau
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wintersfeerreis Beierse Woud all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Viechtach

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met diverse stops naar ons hotel in Viechtach. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje, waarna u kunt genieten van een heerlijk diner.

Zondag: Natuurtocht Beierse Woud en Bodenmais

Vandaag maken we een prachtige rondrit door het Beierse Woud. De hoogste berg van deze streek is de Grosser Arber, gelegen aan het gelijknamige meer. Met de gondellift kunt u hier omhoog en na een kleine wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende bergkammen. We vervolgen onze route door dichte bossen, die afgewisseld worden met glooiende weiden, rivieren, rotsen en veengebieden. Het gezellige dorp Bodenmais ligt aan de voet van het Arbermassief en wordt ook wel het Mekka van het glastoerisme genoemd. Sinds eeuwen zijn er glasblazerijen in dit dorp te vinden. U kunt natuurlijk een bezoek aan een glasblazerij brengen.

Maandag: Middagtocht met treinrit en Schnaps-museum

De ochtend kunt u naar eigen indeling invullen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling en geniet van de prachtige omgeving van het hotel. 's Middags kunt u deelnemen aan een treinrit door het Regental, van Viechtach naar Gotteszell. De trein rijdt door het prachtige winterse landschap en langs de rivier de Schwarzer Regen. In Gotteszell stapt u weer in de touringcar en rijden we door naar het Schnaps-Museum in Böbrach. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Dinsdag: Tsjechië: Domažlice en Klatovy

Vandaag steken we de grens met Tsjechië over. Domažlice is de hoofdstad van het gebied Chodsko, het 'land van de Choden', een oude Slavische volksstam die van oudsher de grens met Duitsland moest bewaken. Vanwege de kostbare historische architectuur staat het stadje onder Monumentenzorg. Aan het langgerekte marktplein liggen veel huizen met zuilenbogen, een toren en twee stadspoorten. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Dekanaatskerk Maria Geboorte, het Augustinerklooster en de Maria Hemelvaart Kerk. Sommige inwoners dragen nog prachtige klederdracht. Aansluitend rijden we verder naar Klatovy, met zijn fraaie historische skyline met de Zwarte Toren, Černá veš, en de barokke Jezuïetenkerk met zijn rijkelijk versierde gevel en interieur. De apotheek van Klatovy staat vermeld op de Erfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Regensburg en Straubing

Vandaag staat Regensburg op ons programma. Het is één van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland en is prachtig gelegen aan de rivier de Donau, omringd door beschutte berghellingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, torens en stadhuizen uit de 12e tot de 14e eeuw. De meer dan 330 meter lange Steinerne Brücke is de oudst behouden gebleven stenen brug van Duitsland en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De veelzijdigheid aan kunst en cultuur gaan hier hand in hand met echte Beierse gezelligheid. Vervolgens rijden we naar het oude en gezellige stadje Straubing. Straubing heeft een schilderachtig stadscentrum met vele historische bouwwerken, waaronder de St. Jakobskirche. Op het plein vindt u de kenmerkende Stadtturm, omgeven door gebouwen met vrolijk gekleurde gevels.

Donderdag: Passau

In de ‘Dreiflüssenstadt’ Passau komen de Inn, de Donau en de Ilz bij elkaar. Dit kunt u vandaag met eigen ogen gaan zien. In het oude centrum van Passau, met zijn karakteristieke nauwe straatjes, bevinden zich vele bezienswaardigheden. De Stephansdom bezit het grootste kerkorgel van Europa met meer dan 17.000 orgelpijpen. Verder zijn de kathedraal, het raadhuis uit de 14e eeuw en de 2 burchten een bezoek waard. Natuurlijk kunt u ook winkelen in Passau of in een Konditorei gezellig genieten van een Kaffee mit Kuchen.

Vrijdag: Zwiesel en museumdorp Bayerischer Wald

Na het ontbijt vertrekken we naar Zwiesel. Met ongeveer 15 glasfabrieken, werkplaatsen en galerieën is Zwiesel één van de centra van de glasproductie. Maar Zwiesel is ook bekend vanwege de kruidenbitters, die uitsluitend worden gemaakt met natuurlijke producten als vruchten, bessen en kruiden. U kunt een keuze maken uit maar liefst 30 verschillende smaken! We gaan aansluitend verder naar het museumdorp ‘Bayerischer Wald’, waar u zich terug waant in de tijd. U ziet prachtige oude boerderijen, kapelletjes en molens. In de winter zijn de gebouwen niet geopend, maar u kunt wel een wandeling maken door dit prachtige dorp (entree niet inbegrepen). Voor het diner zijn we weer terug in Viechtach.

Zaterdag: Viechtach - Nederland

We ontbijten vroeg en rijden daarna via de Duitse autobanen met de nodige stops terug naar Nederland. Voordat u met één van de servicelijnen weer huiswaarts keert, kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur).

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel am Pfahl, Viechtach

Het hotel ligt aan de rand van het kuuroord Viechtach, op ca. 2 kilometer van het centrum, in een groot park. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift, tennishal, fitnessruimte, wellnessruimte en overdekt zwembad. Alle kamers zijn in Beierse stijl ingericht en voorzien van een telefoon, televisie, deels met balkon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is in de lobby tegen betaling beschikbaar.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:09:09 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch