5 dagen Winter in het Sauerland all-inclusive

vanaf € 319,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap, dat voor het grootste gedeelte bestaat uit een middelgebergte met toppen tot ruim 800 meter met daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, glasheldere beken en rivieren, prachtige stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. Naast deze prachtige natuur zijn er ook pittoreske dorpjes en stadjes en majestueuze kastelen. Alle facetten van dit prachtige gebied laat Bolderman Excursiereizen u zien! Dat doen we vanuit het uitstekende Sauerland Alpin Hotel in het gezellige plaatsje Schmallenberg. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben balkon. We hebben ons excursieprogramma zo samengesteld dat u optimaal kunt genieten van het all-inclusive arrangement tijdens deze prachtige winterreis naar het Sauerland.

  • All-inclusive hotel
  • Hotel onder Nederlandse leiding
  • Bezoek Winterberg
  • Optioneel bezoek Warsteiner bierbrouwerij
  • Bezoek Bad Arolsen en Bad Berleburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Sauerland all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Schmallenberg

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autowegen naar het Sauerland. In het hotel wordt u ontvangen met een goed verzorgde lunch. Na de lunch maken we een mooie verkenningstocht door de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.

Zondag: Middagexcursie Winterberg en Kahler Asten

's Morgens kunt u eerst genieten van het ontbijtbuffet en aansluitend de omgeving verkennen of een kerkdienst bijwonen. Na de lunch in het hotel rijden we naar het bekende plaatsje Winterberg. Onderweg houden we een stop bij de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten. Winterberg is bij Nederlanders zeer geliefd, zowel in de zomer als in de winter. Er zijn verschillende skipistes en in het centrum is het gezellig vertoeven. Voor het diner zijn wij weer terug in ons hotel.

Maandag: Oberkirchen en Bad Arolsen

In het plaatsje Oberkirchen, niet ver van ons hotel, brengen we een bezoek aan de shop van een authentieke kunstsmederij Schütte. De smederij werkt nog steeds met oude materialen, zoals een vuur van houtskool, een blaasbalg, een aambeeld en smeedhamers. Er wordt hier zeer fraai smeedwerk gemaakt. De lunch gebruiken we in ons hotel. ’s Middags gaan we naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Residenzschloss Arolsen. Het is een 18e eeuws kasteel, gebouwd in barokstijl. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. De moeder van koningin Wilhelmina, Koningin Emma, is hier geboren. ’s Avonds is er na het diner in ons hotel een gezellige muziek- en dansavond.

Dinsdag: Soest en Warstein

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Soest. Deze oude stad heeft vele mooie historische gebouwen en kerken en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Aan het begin van de middag vervolgen we onze route naar Warstein, waar u de bekende bierbrouwerij kunt bezoeken. De tour begint met een film in het 360° multimedia theater. Aansluitend rijden we met een bezoekerstrein door de brouwerij en kunt u het brouwproces van dichtbij beleven. Na de tour krijgt u natuurlijk een heerlijk biertje aangeboden! Daarna gaan we weer terug naar ons hotel, waar het diner weer voor ons klaar staat.

Woensdag: Schmallenberg - Bad Berleburg - Nederland

Alweer onze laatste dag in het Sauerland. Na het ontbijt vertrekken we uit Schmallenberg en rijden we naar het plaatsje Berleburg, waar u het slot Berleburg kunt bezoeken. Aansluitend vervolgen wij onze route naar Nederland terug. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur), voordat u per servicelijn weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Dit hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:31:54 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch