8-daagse wintersfeerreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

Een geweldige reis met imposante bergen en diepe dalen, gelegen in het Zwitserse Alpenlandschap. Deze combinatiereis met de Bolderman touringcar, de Glacier Express en de Mont-Blanc Express staat garant voor een onvergetelijke reis. Tijdens de excursiedagen zien we o.a. de reusachtige gletsjer van de Mont Blanc en rijden we met de trein over de 2.000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Ook de plaatsen Zermatt, Saas-Fee en verschillende leuke pittoreske Zwitserse dorpjes staan op het programma. Hotel Azalea is ons standplaatshotel, gelegen in het bekende plaatsje Saas-Grund, en beschikt over een restaurant met bar, terras en lift. Alle kamers hebben een douche en toilet en televisie. De meeste kamers hebben een balkon. Boek deze indrukwekkende wintersfeerreis Zwitserland bij Bolderman Excursiereizen!

 • 3 treinritten: Glacier Express, Mont-Blanc Express en treintje Täsch-Zermatt
 • Bezoek Zermatt
 • Bezoek Saas-Fee
 • Optioneel Gornergratbahn
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wintersfeerreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Saas-Grund

Na het ontbijt rijden we via Basel en Montreux naar Saas-Grund. Aan het eind van de middag komen we aan bij Hotel Azalea. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Maandag: Treinrit Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat een prachtige tocht met de Mont-Blanc Express op ons programma (zie Pluspakket). Met onze touringcar rijden we naar Martigny, waar we overstappen op de Mont-Blanc Express. De tocht voert ons door een ruig berglandschap en u geniet van de winterse bergwereld. Aan het einde van de route, in de plaats Le Châtelard, staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we, als het weer het toe laat, naar de bekende wintersportplaats Chamonix aan de voet van het Mont Blanc massief. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Saas-Grund.

Dinsdag: Zermatt (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag staat in het teken van de imposante 4.500 meter hoge Matterhorn. Via een mooie route rijden we naar het plaatsje Täsch. Hier stappen we over op het treintje naar Zermatt (zie Pluspakket). Zermatt is een bijzondere plaats, waar de sfeer wordt bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het centrum wandelt u tussen de prachtige typische Wallisser houten huizen door. In Zermatt heeft u ook de mogelijkheid om met de Gornergratbahn (niet inbegrepen) naar een hoogte van ca. 3.100 meter te gaan, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op verschillende bergtoppen van boven de 4.000 meter. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Woensdag: Treinrit Glacier Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag is één van de hoogtepunten van deze reis, namelijk een tocht met de Glacier Express van Brig naar Disentis (zie Pluspakket). De tocht gaat, zoals men dat ook wel noemt, over het dak van Europa. De route slingert door het prachtige Alpenlandschap over de ca. 2.000 meter hoge Oberalppas naar Disentis. Van hieruit gaan we met onze touringcar terug naar Saas-Grund (door weersomstandigheden kan het voorkomen dat we dezelfde route terug met de trein af moet leggen). Ook op de terugreis kunt u weer genieten van de prachtige natuur langs de route.

Donderdag: Saas-Fee

Vandaag kunt u met een lokale bus een bezoek brengen aan Saas Fee, ook wel de 'parel van de Alpen' genoemd en gelegen aan de voet van de gigantische Fee-gletsjer. Deze mondaine plaats ligt op een plateau op 1.800 meter hoogte en kent meer dan 292 zon-dagen per jaar. In Saas-Fee is geen verkeer toegestaan, maar er rijden wel koetsjes en elektrische autootjes. U kunt hier heerlijk wandelen of met een gondel hoger de bergen in.

Vrijdag: Saas-Grund - Bern - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Na het ontbijt nemen we afscheid van Saas-Grund en rijden eerst naar Bern. De vele 17e en 18e eeuwse huizen, bruggen en poorten van deze mooie stad staan op de Werelfderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpromenades in het gezellige centrum zijn veelal overdekt. U kunt dit op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Aansluitend rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas).

Zaterdag: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Alweer de laatste dag van deze geweldige reis. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Wintersfeerreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. Ook de treinritten kunnen wijzigen of vervallen i.v.m. onderhoud aan trein of spoor/weersomstandigheden/etc.

Hotel Azalea, Saas-Grund

Dit familiehotel verwelkomt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen en de eigenaren spreken Nederlands. Het hotel heeft een receptie, restaurant met bar, terras en lift. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Zwitserland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Zwitserland wordt betaald met de Zwitserse frank (CHF).

Elektriciteit:
In Zwitserland heeft u in sommige gevallen een verloopstekker nodig.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits (Zwitserduits), Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn de officiële talen in Zwitserland.

Prijsniveau:
De prijzen in Zwitserland liggen een stuk hoger dan in Nederland

Reisverhaal M. Raymakers

Foto 1:  meer van geneve, montreux
Foto 2:  bij de matterhorn
Foto 3, 4, 5: bij de matterhorn
Foto 6 : idem maar let op de reddingshelikopter

Reisverhaal Jifke

Een mooie reis gehad naar Zwitserland. De treinreizen waren fantastisch, het weer óók! Veel gezien, hoge wauwfactor en sensationele momenten beleefd.

Reisverhaal Jasper

Dit was onze 5de reis met Bolderman.
 
Prachtige reis: 8 dagen wintersfeer Zwitserse Alpen.
Fantastische chauffeur Adri.
Dit was ook tevens zijn laatste rit als chauffeur. Hiermee een groot verlies voor de reisbranche.
Prachtige treinritten. Vooral de Glacier Express waar Bolderman een eigen panorama wagon heeft geregeld was fantastisch.
Hoogtepunt van de reis was de treinrit Gornergrat naar de Matterhorn.
Ook leuke stops en uitstapjes buiten het programma.
 
We hebben nog een aantal Bolderman reizen op het verlanglijstje te staan.
 
Jasper

8-daagse wintersfeerreis Zwitserse Alpen, Glacier- en Mont-Blanc Express

375 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
393 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:06:59 | 0,37 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch