telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse wintersfeerreis Karinthië

vanaf € 299,-

Karinthië is de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Met zijn hoge gebergten en vele meren, biedt het u een prachtig afwisselend natuurlandschap. We bezoeken tijdens deze wintersfeerreis de onder schaatsers bekende Weissensee, de indrukwekkende Grossglockner en het grootste meer van Karinthië: de Worthersee. Ook worden er excursies gemaakt naar het meer van Bled in Slovenië en het Nationale Park Tre Cime in Italië. Ons typisch Oostenrijkse hotel is centraal gelegen in het plaatsje Greifenburg, middenin het Drautal op ongeveer 10 kilometer van de Weissensee. Boek deze prachtige wintersfeerreis naar Karinthië eenvoudig en vertrouwd bij Bolderman!

  • Hotel met Nederlandssprekende eigenaresse
  • Excursie Grossglockner
  • Excursie Weissensee
  • Bezoek Klagenfurt
  • Excursie Italië
  • Excursie Slovenië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wintersfeer Karinthië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Via de Duitse autobanen rijden wij naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor overnachting en diner.

Zondag: Zuid-Duitsland - Weissensee - Greifenburg

Na het ontbijt rijden we verder naar Oostenrijk. We houden een stop aan de bekende Weissensee, waar de jaarlijks terugkerende alternatieve Elfstedentocht wordt gereden op de schaats. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Greifenburg. Bij aankomst staat een welkomstdrankje voor u klaar. Alies en haar familie heten u van harte welkom.

Maandag: Natuurtocht met Grossglockner-zicht

Als u in Karinthië op vakantie gaat, moet u uiteraard de Grossglockner gezien hebben! In de winter zijn de meeste bergpassen helaas gesloten. Maar tijdens de mooie natuurtocht van vandaag kunt u toch een blik werpen op de indrukwekkende Grossglockner, met een hoogte van maar liefst 3.798 meter. Bij helder weer kunt u er mooie foto's van maken, dus vergeet uw camera vandaag niet mee te nemen!

Dinsdag: Italië: Dolomietentocht en Cortina d'Ampezzo

Deze dag staat in het teken van een excursie naar Italië. Een prachtige bergroute leidt ons naar Nationaal Park de Tre Cime, gelegen in de Dolomieten en bekend om haar indrukwekkende drievoudige bergtoppen. Vanuit dit Nationaal Park rijden we verder naar de Olympische chique en mondaine plaats Cortina d’Ampezzo. Deze legendarische stad ligt in het hart van de Dolomieten en is uiterst interessant vanwege haar veelzijdigheid. Of u nu van natuur, cultuur, historie of kunst houdt, Cortina d’Ampezzo biedt voor elk wat wils. In de winter is Cortina d'Ampezzo een bekend skioord, dus u kunt er volop de wintersportsfeer opsnuiven.

Woensdag: Merentocht en Klagenfurt

Vandaag maken we een mooie merentocht met als eindbestemming de Renaissancestad Klagenfurt. Via de Millstättersee en de Ossiachersee rijden we naar het grootste meer van Karinthië, de Wörthersee. De hoofdstad Klagenfurt ligt ten oosten van de Wörthersee en heeft een prachtig historisch centrum. Aan het Alter Platz liggen o.a. het geelgeverfde Altes Rathaus en het Landhaus met 2 mooie torens. Ook de Dom is het bekijken waard en er is een overdekt winkelcentrum nabij de Dom. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Slovenië: meer van Bled

Vandaag rijden we via een mooie route naar de parel van de Alpenregio, het Sloveense Bled. We maken een rondrit langs het meer van Bled. Bijzonder is, behalve het fraai gekleurde meer en haar sprookjesachtige landschap, de charme van het bosrijke eilandje. We maken een korte stop bij Villa Bled, het voormalige verblijf van Koning Alexander en maarschalk Tito. Daarna rijden we naar het kasteel van Bled dat op een 170 meter hoog rotsplateau ligt. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op het meer en de hoogste toppen van de Julische Alpen.

Vrijdag: Greifenburg - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Karinthië. Met diverse stops rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor een diner en de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u de gelegenheid heeft van een goed afscheidsbuffet te genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Effeweg.

Hotel Rossmann, Greifenburg

Dit typisch Oostenrijkse familiehotel ligt in het centrum van Greifenburg, op ca. 10 kilometer van de Weissensee. Het hotel bestaat uit 2 gebouwen en heeft een Nederlandssprekende eigenaresse en beschikt over een receptie, restaurant, gezellige huisbar en lift (in het hoofdgebouw). Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet en een televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:24:53 | 0,06 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch