8-daagse wintersfeerreis Karinthië

Karinthië is de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Met zijn prachtige bergwereld, de spitse toppen van de Dolomieten en vele meren biedt het een afwisselend natuurlandschap. We bezoeken tijdens deze wintersfeerreis de onder schaatsers bekende Weissensee, zien de indrukwekkende Grossglockner en het grootste meer van Karinthië: de Wörthersee. Ook worden er excursies gemaakt naar het meer van Bled in Slovenië en het Nationale Park Tre Cime in Italië. Ons typisch Oostenrijkse familiehotel is centraal gelegen in het plaatsje Greifenburg, middenin het Drautal op ca. 10 kilometer van de Weissensee. Het beschikt over een receptie, restaurant, gezellige huisbar en lift (in het hoofdgebouw). Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Boek deze prachtige wintersfeerreis naar Karinthië vertrouwd bij Bolderman!

  • Familiehotel in het centrum
  • Bezoek Weissensee
  • Merentocht en Klagenfurt
  • Dolomietentocht
  • Excursie Slovenië
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan wintersfeer Karinthië

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Via de Duitse autobanen rijden wij naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor overnachting en diner.

Zondag: Zuid-Duitsland - Weissensee - Greifenburg

Na het ontbijt rijden we verder naar Oostenrijk. We houden een stop aan de bekende Weissensee, waar de jaarlijks terugkerende alternatieve Elfstedentocht wordt gereden op de schaats. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Greifenburg, waar een welkomstdrankje voor u klaar staat.

Maandag: Natuurtocht Grossglockner-regio

Als u in Karinthië op vakantie gaat, moet u uiteraard de Grossglockner gezien hebben! In de winter zijn de meeste bergpassen helaas gesloten. Maar tijdens de mooie natuurtocht van vandaag kunt u bij helder weer toch een blik werpen op de Grossglockner, met een hoogte van maar liefst 3.798 meter. Deze indrukwekkende berg is een mooie foto zeker waard: vergeet uw camera dus vandaag niet!

Dinsdag: Dolomietentocht en Cortina d'Ampezzo in Italië

Deze dag staat in het teken van een excursie naar Italië. Een prachtige bergroute leidt ons naar het Nationaal Park Tre Cime, gelegen in de Dolomieten en bekend om haar drie enorme indrukwekkende rotsen. Vanuit dit Nationaal Park rijden we verder naar de chique en mondaine plaats Cortina d’Ampezzo, waar in 1956 de Olympische winterspelen plaatsvonden. Dit legendarische dorp met een stads karakter ligt in het hart van de Dolomieten en is uiterst interessant vanwege haar veelzijdigheid. Of u nu van natuur, cultuur, historie of kunst houdt, Cortina d’Ampezzo biedt voor elk wat wils. In de winter is Cortina d'Ampezzo een bekend skioord, dus u kunt er volop de wintersportsfeer opsnuiven.

Woensdag: Merentocht en Klagenfurt

Vandaag maken we een mooie merentocht met als eindbestemming de Renaissancestad Klagenfurt. Via de Millstättersee en de Ossiachersee rijden we naar het grootste meer van Karinthië, de Wörthersee. De hoofdstad Klagenfurt ligt ten oosten van het meer en heeft een prachtig historisch centrum. Aan het Alter Platz liggen o.a. het geelgeverfde Altes Rathaus en het Landhaus met twee mooie torens. Ook de Dom is het bekijken waard en er is een overdekt winkelcentrum nabij de Dom. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Meer van Bled in Slovenië

Vandaag rijden we via een mooie route naar de 'parel van de Alpenregio', het Sloveense Bled. We maken een rondrit langs het meer van Bled. Bijzonder is de charme van het bosrijke eilandje, naast het fraai gekleurde meer en het sprookjesachtige landschap. We houden een korte stop bij Villa Bled, het voormalige verblijf van Koning Alexander en maarschalk Tito. Daarna rijden we verder naar het kasteel van Bled, dat op een 170 meter hoog rotsplateau ligt. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht op het meer en de hoogste toppen van de Julische Alpen.

Vrijdag: Greifenburg - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Karinthië. Met diverse stops rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op de laatste dag van uw vakantie rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Wintersfeerreis Karinthië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Rossmann, Greifenburg

Dit typisch Oostenrijkse familiehotel ligt in het centrum van Greifenburg, op ca. 10 kilometer van de Weissensee. Het hotel bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een receptie, restaurant, gezellige huisbar en lift (in het hoofdgebouw). Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

Reisverhaal Henk

Deze foto’s zijn van Karintie in wintersfeer

Reisverhaal Lieke

We zijn nu bij Heiligenblut en naast de bus zie je de Grossglockner.
Geweldige reis zijn nu op dag 3 met Enno.

Reisverhaal Felix

Foto meer van Bled, Slovenië. Genomen tijdens de wintersfeerreis naar Karinthië Oostenrijk.

Reisverhaal Sebastiaan

Bij Heiligenblut naar boven en schitterend uitzicht op de Großglockner.
Op de heenreis een extra mooie stop bij Flachau. Waar de Bolderman bus er schitterend bij staat in dit mooie zonnige winterse plaatje.
Uitzicht over het mooie meer van Bled.
De rivier de Isel van Lienz met schitterend uitzicht op de bergen.
Het kerkje van Heiligenblut met op de achtergrond schitterend uitzicht op de Großglockner.
Bijzonder om op het 40 cm dikke ijs te staan van de befaamde alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Schitterend uitzicht ook.
Achter het hotel van de familie Rossmann in Greifenburg een mooi riviertje met een mooi kiezelpad en schitterend uitzicht
Een mooi oud gebouw in het eeuwenoude Innichen of San Candido.
Cortina d’Ampezzo tijdens de Dolomietentocht.
Dit was ook heel bijzonder. Op de terugreis van Cortina d’Ampezzo tijdens de Dolomietentocht een stop gemaakt bij Lago di Misurina op 1754 meter. Het meer was bevroren en ik heb deze foto gemaakt op het bevroren meer waarbij je in de verte een vliegtuig ziet die de optisch berg invliegt, tussen de pieken door en er weer uit. Ook filmpje van gemaakt. Erg toevallig en bijzonder.
Klagenfurt samen met de Wörthersee bezocht. Mooie oude stad.
Een hele mooie toeristische route op de terugreis met een fotomoment stop bij de Passtthurn. Een pas die naar de voor veel Nederlanders bekende plaatsen Koningsleiten en Gerlos leidt.
Nog een stop op de terugreis bij het kleinste eeuwenoude stadje van Oostenrijk Rattenberg.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:31:53 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch